Акция затъмнени стъкла
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Акция затъмнени стъкла
Колкото до електро-хроматичните стъкла - те спират пропускливостта двупосочно - което за мен е абсурдно да се използва в автомобил, да не говорим, че лично на мен не ми допада ъ мъгливината им.
за затъмнените стъкла, моите предни странични също са една идея затъмнение - повтарям една идея ... и мен ме виждат от вън, идеята е да не се напича чак толкова колата. Не се крия от никого
Задните са си вече затъмнение повече.
За колегата който не вижда другите и дали те гов иждат ... ако е със слънчеви очила - пак няма да го видиш реално погледнато.
Тези които не виждат като са зад някой със задни затъмнени стъкла - как ли се чувствате ако пред вас е някой джиБ или бус, баничарка, ван, камион или нещо друго ..
На въпроса какво виждам вечер - всичко си виждам. Имайте предвид, че качествените фолиа, имат отлична пропускливот от вътре на вън.
За звука - Не мога да излъжа - неприятно ми е и на мен, особено има едни скутери в квартала дето незнам ...пирони ли са ковали в гърнетата какво са правили ама не се трае ..
За модификациите ... нека бъдем честни, да има такива които подсилват и рпавят по-сигурни някои автомобили, но има и такива които са просто абсурдни ... също толкова абсурдно за мен е и да вдигнеш 200+ в масовото движение с автомобил на 30 години ... Но за физиката и металознанието ,,,,май не тук е мястото за коментиране.
Та обратно на темата, някой видя ли нов текст в закона или нормативна наредба ?

за затъмнените стъкла, моите предни странични също са една идея затъмнение - повтарям една идея ... и мен ме виждат от вън, идеята е да не се напича чак толкова колата. Не се крия от никого

За колегата който не вижда другите и дали те гов иждат ... ако е със слънчеви очила - пак няма да го видиш реално погледнато.
Тези които не виждат като са зад някой със задни затъмнени стъкла - как ли се чувствате ако пред вас е някой джиБ или бус, баничарка, ван, камион или нещо друго ..
На въпроса какво виждам вечер - всичко си виждам. Имайте предвид, че качествените фолиа, имат отлична пропускливот от вътре на вън.
За звука - Не мога да излъжа - неприятно ми е и на мен, особено има едни скутери в квартала дето незнам ...пирони ли са ковали в гърнетата какво са правили ама не се трае ..
За модификациите ... нека бъдем честни, да има такива които подсилват и рпавят по-сигурни някои автомобили, но има и такива които са просто абсурдни ... също толкова абсурдно за мен е и да вдигнеш 200+ в масовото движение с автомобил на 30 години ... Но за физиката и металознанието ,,,,май не тук е мястото за коментиране.
Та обратно на темата, някой видя ли нов текст в закона или нормативна наредба ?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
B.Stoimenov написа:За колегата който не вижда другите и дали те гов иждат ... ако е със слънчеви очила - пак няма да го видиш реално погледнато.
Чувствам се, че всички станаха баничарки с тия стъкла, не смогвам да ги изпреварвам и ми е напрегнато през цялото време... Оня като е с очили, поне се вижда дали си върти главата. Да, другото не е добре да се коментира, че некои железни на по 30 години имат по малко километри от повечето пластмасови на по 5-6 години

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:B.Stoimenov написа:За колегата който не вижда другите и дали те гов иждат ... ако е със слънчеви очила - пак няма да го видиш реално погледнато.
Чувствам се, че всички станаха баничарки с тия стъкла, не смогвам да ги изпреварвам и ми е напрегнато през цялото време... Оня като е с очили, поне се вижда дали си върти главата. Да, другото не е добре да се коментира, че некои железни на по 30 години имат по малко километри от повечето пластмасови на по 5-6 години
Разбирам те, и определено не искам да минаваме към спор. идеята беше че монетата има две страни.

Това малко като

Дали някой успя да намерим нови нормативни актове или промени в текстовете на закона ? Ако не - то знайте, че никой не може да ви спре колата от движение и прочие, стига вие да не се съглaсите ... както става в повечето случаи.
EDIT .. малко да си поправя грешките, че пръстите ми стават все по дебели :X
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
"чл.10, ал.1 от ППЗДвП „Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности: съгласно т.6 - има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи"
По тая глупост спирали от движение. Дали правомерно или не, не знам.
http://www.admcourt-bs.org/CMS_ADM/imag ... _2012R.htm
А това го изтъкват относно пропускливостта.

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:"чл.10, ал.1 от ППЗДвП „Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности: съгласно т.6 - има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи"
Благодаря, това е интересно тълкуване

Интересно е тълкуването но все пак трябва да се спазват европейските норми, защото .....
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 65&from=EN
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 65&from=EN
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Акция затъмнени стъкла
- Код: Избери целия код
Така, макар че тази забрана изглежда може да улесни контрола на вътрешността на моторните превозни средства само чрез наблюдение отвън, от това не следва, че тя е необходима за постигане на тези цели.
Респект, че го казват. Безсмислена регулация.
Това в какъв контекст е? Защо в Португалия са правили проблем, а тук не? Да им пратим едно писъмце

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4