Децата по- рано или по- късно в живота?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кога да си правиме децата?

Рано- до 27 години
55
43%
По- късно- след 30 и нагоре
74
57%

Общо гласове : 129
Слави
Аватар

Re: Децата по- рано или по- късно в живота?

Мнение от © » 30 Май 2016, 16:26

Особено след второто дете лично свободно време вече няма, ходиш цял ден на работа връщаш се в къщи ... пак работа :mhihi: , не се спи нормално, не се яде (защото постоянно те дъпра за нещо), "под прикритие" се гледа само на запис и т.н. така поне до 3-тата година, но си заслужава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 31 Май 2016, 9:58

© написа:Особено след второто дете лично свободно време вече няма, ходиш цял ден на работа връщаш се в къщи ... пак работа :mhihi: , не се спи нормално, не се яде (защото постоянно те дъпра за нещо), "под прикритие" се гледа само на запис и т.н. така поне до 3-тата година, но си заслужава

хахаха ти си мой брат по съдба!! ама няма начин... знаеш как е ;)

Аз станах баща за първи път на 24, хареса ми чувството и реших да го почувствам пак на 26. Кво да ви кажа. Освен горепосочения цитат, който е на 1000% верен, мога да добавя, че сега ми се налага да лягам по-късно и да не се спи нормално, след което се налага да стана по-рано за да заведа голямата на градина, което си е филм, защото например тази сутрин рева като магаре 15 минути, защото иска да ходи с рокля, а тя е абсолютно камикадзе и се пребива по 164 пъти на ден. Колената й предполагам ви е ясно в кво състояние са с тия рокли, но в крайна сметка я пречупих /но само днес!/. Малката през тва време реве за сестра си и вика "не кака 'дина" :mhihi: Така, че ако мислите че с две деца ще си пиете кафето сутрин спокойно докато гледате Ани и Виктор, трябва да ви разочаровам.... Но наистина си заслужава! Радостта която дават децата е по-голяма от радостта от шофирането. Родителите ни помагат доста. Финансово се оправяме сами, но голямата помощ е съвсем друга. Супер яко е да имаш пенсионирани военни, които са още в активна възраст и могат да ги изведат, да ги вземат за уикенда или за седмица малко да си починеш и така да заредиш малко батериите. Наистина под прикритие, Формула 1 и UFC се гледат само на запис след като децата заспят, но пък който не е спал с дъщеря си и тя да му каже "тате, ти си моят герой" или "тате ще се ожениш ли за мен" той не може да разбере, че всичко това си струва! Поздрави! ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Май 2016, 11:55

По-важно е дали ги правиш с мерак или не, ако си го направил щот така иска жената, родителтие, родата или просто да се "впишеш" в обществото - нещастен ти ще бъдеш /yoda/ :mrgreen:

За мен лично мъж да прави дете под 30-35 е грешка, поснявам.. До 18-20 живееш с родителите, до 22-24-25 учиш (някои и по-късно), а може и още да живееш с родителите си (груба грешка). В идеалният вариант си завършил на 23 с магистър, и кво поработил си 2 години и на 25 вече си баща? Че тя пиковата сила на мъжа е на 27, не случайно културистите са масово 27-38. Просто казвам че на тая възраст си още дете, може да работиш и да изкарваш пари, но пак на езика на генетиката си "бебе" и нищо не си видял от живота. Познавам не малко индивиди и мъже и жени, дето на 25 са станали родители, а после на 30 са впрегнали баби и дядовци, а те кършат кълки по баровете. Просто излиза че ти тъкмо си завършил, изкарваш някакви пари, тъкмо си станал самостоятелен и хоп деца? Имал си 2 години да се порадваш хаха.

Сещам се и за доста мъже, които са станали млади татковци, щот жените им са ги хванали за врата като кученца и ги заплашват че ще ги оставят, ако нямала "връзката развитие". Ти имам и развитието, тва да не ти е кученце да го разкараш после.. Ма, на такива пристискащи жени, после им излиза солено.. близък пример пред очите, мъжа си купи gsxr 750 на 33 и сега дивее и си ходи :mhihi:

Децата са хубаво нещо, но само когато са с желание и можеш да бъдеш добър родител, не заради някой или общетвото. То и на обществото вече не му пука толкова, света е много по-различен от преди 20 год и ще става все по-различен. Възрастта е субективна, по-важно е жената да е млада :lol: така ли иначе шанса да останете заедно е 50/50, 5 от 10 брака се развалят. Също й зависи колко хубав живот водиш, има странна тенденция, че колкото ти е по-хубав, толкова повече искаш да живееш и по-късно правиш деца, в европата за тва застаряват.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 31 Май 2016, 13:23

Това си е супер индивидуално и зависи от целите на човека. Бях гледал някаква статистика че % на хората които не желаят деца се увеличава по различни прични: финансови, стрес, не могат да се справят с динаминчната среда или пък просто са егоисти и искат да пътуват/харчат парите за себе си. И нормално е едната група да харесва себеподобни, не всички искат да пътуват, но не и всички искат семейно огнище и битовизми. Силно препоръчвам книгата "sex at dawn", антропологическа е, обяснява се как хората са живеели преди фермерството (10,000 год) , и начина тогава на съществуване като "група" е бил коренно различен от днешният. Проблема е че този начин на живот е бил доста по-дълъг от 10к години и ни е в гените.
На мен лично тази книга ми е дала много отговори, защо много неща от "съвременният" ни живот не работят, защо толкова хора се развеждат, що си омръзват, за нереалситичните ни надежди, що въобще обеществото ни е толкова бъгнато :mrgreen:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 31 Май 2016, 14:25

Малко ми е странно да наричаме децата усложнение.
Те жените са по-голямо усложнение от децата, тия чисти душици.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Май 2016, 14:28

deyan-enchev написа:Малко ми е странно да наричаме децата усложнение.
Те жените са по-голямо усложнение от децата, тия чисти душици.

+100000000 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 31 Май 2016, 15:05

То жената ако ти е усложнена, децата ще я превъртят направо :mhihi: опази боже от 9-те кръга на ада :lol:

Децата са усложнение, ако нямаш 2 лв в джоба, ако тъкмо ти е изсъхнало жълтото около устата или ако се намриаш в България :mrgreen:
Последното го казвам сериозно, да направиш в деца в тая държава, дори пари да имаш, нито образование ще получат, нито среда, а е и много вероятно като станат тиийн да са фенове на фики :shock: :mhihi:
Последна промяна acer на 31 Май 2016, 15:32, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Май 2016, 15:33

acer написа: ... нито среда, а е и много вероятно като станат тиийн да са фенове на фики :shock: :mhihi:

Това дали ще слуша Фики явно не считаш, че зависи от теб?
Те тия неща се възпитават както всичко у едно дете ...

Аз съм раснал в квартал и до голяма степен среда на слушащи чалга ...
Това никога не е променило музикалните ми вкусове или ме е приближило до ценностите на този "жанр" :winky:

Врачанина и той даже за отцеубийство има притеснения :mhihi:

Vra4anin написа:По-скоро човек трябва да се надява, като един ден остарееш, този твой наследник да не вземе да те псува, бие или дори убие (реалността е такава).

Ако имаш притеснения, че можеш да възпиташ детето си така, че да те бие или убие после :shock:
по-добре верно да нямаш деца май ... :dunno: Въпроса защо така си мислиш, че може да стане?

Според мен е много готино да предадеш знанието си и разбирането си за живота на някого,
да го научиш, да му помагаш, да го изградиш, да видиш как става човек от парче месо (буквално) ...

Трудно е и нещата са още по-трудни у нас, но няма как да не е смислено :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Май 2016, 15:38

acer написа:По-важно е дали ги правиш с мерак или не, ако си го направил щот така иска жената, родителтие, родата или просто да се "впишеш" в обществото - нещастен ти ще бъдеш /yoda/ :mrgreen:

За мен лично мъж да прави дете под 30-35 е грешка, поснявам.. До 18-20 живееш с родителите, до 22-24-25 учиш (някои и по-късно), а може и още да живееш с родителите си (груба грешка). В идеалният вариант си завършил на 23 с магистър, и кво поработил си 2 години и на 25 вече си баща? Че тя пиковата сила на мъжа е на 27, не случайно културистите са масово 27-38. Просто казвам че на тая възраст си още дете, може да работиш и да изкарваш пари, но пак на езика на генетиката си "бебе" и нищо не си видял от живота. Познавам не малко индивиди и мъже и жени, дето на 25 са станали родители, а после на 30 са впрегнали баби и дядовци, а те кършат кълки по баровете. Просто излиза че ти тъкмо си завършил, изкарваш някакви пари, тъкмо си станал самостоятелен и хоп деца? Имал си 2 години да се порадваш хаха.

Сещам се и за доста мъже, които са станали млади татковци, щот жените им са ги хванали за врата като кученца и ги заплашват че ще ги оставят, ако нямала "връзката развитие". Ти имам и развитието, тва да не ти е кученце да го разкараш после.. Ма, на такива пристискащи жени, после им излиза солено.. близък пример пред очите, мъжа си купи gsxr 750 на 33 и сега дивее и си ходи :mhihi:

Децата са хубаво нещо, но само когато са с желание и можеш да бъдеш добър родител, не заради някой или общетвото. То и на обществото вече не му пука толкова, света е много по-различен от преди 20 год и ще става все по-различен. Възрастта е субективна, по-важно е жената да е млада :lol: така ли иначе шанса да останете заедно е 50/50, 5 от 10 брака се развалят. Също й зависи колко хубав живот водиш, има странна тенденция, че колкото ти е по-хубав, толкова повече искаш да живееш и по-късно правиш деца, в европата за тва застаряват.

Напълно съгласен. Само с това да си магистър на 23 малко трудно, а и каква хубава работа ще намериш баш след университета, без грам опит и т.н. И в случаите, когато си я намерил дори на тази възраст, вероятността да си се скапвал през студентските ти години за стажове и сега да ти се живее и дивее е огромна, защото когато другите са се забавлявали, ти си работил/стажувал...

K_Ilkov написа:Според мен е много готино да предадеш знанието си и разбирането си за живота на някого,
да го научиш, да му помагаш, да го изградиш, да видиш как става човек от парче месо (буквално) ...

Трудно е и нещата са още по-трудни у нас, но няма как да не е смислено :yes:

Още ми е прекалено рано за деца (24г), но разбирам нещата точно но този начин. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 31 Май 2016, 15:55

Колкото по-рано, толкова по-добре според мен (не говоря за 18-20г.). Станах баща на 31 и сега го отчитам като твърде късно. Когато трябваше да се роди второ нещо се пообъркаха работите...

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Май 2016, 16:02

Доста грубо относно децата в България ... аз бих бил малко по-сдържан, дали са раждани тук или някъде по света, не се знае какво ще излезе от тях. Може да се станат фенове на Фики и зад океана или на неговите подобия :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 31 Май 2016, 16:15

dextuar написа:

23г говорих всичко ако е ток и жици и си се напънал да завършиш и не искаш да живееш после :lol: аз съм на 28 имам приятели около 32-33, които дори не са се замислили за деца, правят някви пари, пътуват наляво-надясно до ибиса, по ски , карат мотори и пийват здраво, дет се вика взимат здраво от живота. Подозирам че от тях може да стане и по-добри родители, макар и по-възрастни но поживели, отколкото някой на 25 дето нищо не е видял от живота. Има го и момента с излишните 11 и 12 клас, на запад завършваш с 3 год по-рано, щот и бакалавъра масово е 3г и се получава солидна разлика.

Също и средата се променя много бързо, нищо чудно утре след 25-35 год да има хапче "анти-стареене" или на 60 да изглеждаш като 30 :) Следете трудовете на Aubrey de Grey, извращенията в генетиката са тотални. Just saying.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 31 Май 2016, 16:28

Много е трудно да обясниш на някой, който няма биологични деца, колко е хубаво бащинството. Уважавам мненията на колегите, въпреки, че са малко грубички по адрес на децата. Бих искал да нахвърлям само няколко неща.

1. Детето е един бял лист, от теб зависи каква ще е картинката.
2. Като се замисляте какъв е смисъла на живота, замисляли ли сте се ако нямате деца, какъв е смисъла на кариерата и материалните блага, като няма кой да ви наследи БМВ-тата, бизнесите и къщите?
3. Замисляли ли сте се за старостта? Кой ще се грижи за вас, ако нямате деца и родителите ви умрат?
4. Замисляли ли сте се за самотата? То е хубаво да имате жена до вас която ви разбира, приятели сте и т.н., ама ще сте приятели 10,15,20 години и после кво?

Рано или късно всяка една връзка се изчерпва и колкото и невероятно да ви звучи, децата я сплотяват. Защото има смисъл всичко - да се поддържате и да се подкрепяте, докато завършат училище, после хайде университета, след това сватба, внуци... А според родителите ми - внуците са най-голямата радост, а не децата. Не ме разбирайте погрешно - не насаждам мнение или нещо. Всеки си избира как да живее, да има ли деца или не, просто преди да кажете НИКОГА няма да имам деца се замислете добре. :wave:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 31 Май 2016, 16:36

Stahlblau написа:Много е трудно да обясниш на някой, който няма биологични деца, колко е хубаво бащинството. Уважавам мненията на колегите, въпреки, че са малко грубички по адрес на децата. Бих искал да нахвърлям само няколко неща.

1. Детето е един бял лист, от теб зависи каква ще е картинката.
2. Като се замисляте какъв е смисъла на живота, замисляли ли сте се ако нямате деца, какъв е смисъла на кариерата и материалните блага, като няма кой да ви наследи БМВ-тата, бизнесите и къщите?
3. Замисляли ли сте се за старостта? Кой ще се грижи за вас, ако нямате деца и родителите ви умрат?
4. Замисляли ли сте се за самотата? То е хубаво да имате жена до вас която ви разбира, приятели сте и т.н., ама ще сте приятели 10,15,20 години и после кво?

Рано или късно всяка една връзка се изчерпва и колкото и невероятно да ви звучи, децата я сплотяват. Защото има смисъл всичко - да се поддържате и да се подкрепяте, докато завършат училище, после хайде университета, след това сватба, внуци... А според родителите ми - внуците са най-голямата радост, а не децата. Не ме разбирайте погрешно - не насаждам мнение или нещо. Всеки си избира как да живее, да има ли деца или не, просто преди да кажете НИКОГА няма да имам деца се замислете добре. :wave:

:yes: :clap: :clap: :clap:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 31 Май 2016, 18:01

Аз до ся не съм видял богато скарано семейство ;) и е логично, щото за да имаш финансов ресурс е ясно че си на по-високо интелектуално ниво и в такова семейство, мъжа като е по-спокоен, удотволерен и логично е много по-добър баща и може да предаде ценни уроци. Докато един познат се скара с баща си, щот направи дете и всичките в един апартамент, новата булка, сина, бебето, свекъра и свекървата - идилия.. като пръднеш в банята и те чуват още 4 човека :mhihi: Резултата е скарани син и баща и майката и таткото разведени, тя булката се прибра на село, остави малкото на свойта майка и хукна по баровете :paranoid: :lol: Сигурно кучето ми има повече IQ от тия двамата, само дето кво е виновно детето че му са се паднали такива "родители".

Децата не са лошо нещо, ма не става деца да гледат деца, нали трябва да го научиш на нещо, да го научиш на уроците на "живота", да му осигуриш среда, да му дадеш възможност да се развие, не живеем точно в хамерика. Учудвам се на лекотата която мн мъже се съгласяват да правят деца, без финансов ресурс, щот жената им така казва или в опит да вържат някоя.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата