Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

Мнение от vixx » 03 Юни 2016, 0:35

Boyadjiev написа:Като заговорихте за SSD-та и Win10, аз малко съм разочарован... Имам 2 еднакви лаптопа, единия с SSD, другия с нормално HDD. Ама като казвам еднакви, наистина са еднакви - Леново T420 и Леново T520. Рам, видео, процесор, дъно. На Win 7 64 бита са и двата (ще ъпгрейдвам още рам на SSD компа) и честно казано не виждам да си заслужава толкова SSD-то. Вярно че е малко по-бързо, ама не е ден и нощ :conf: Може би аз съм очаквал твърде много от SSD-то... За това и се ослушвам активно за win 10 на SSD-то, ама май няма да е за сега :dunno:

Аз Уиндоуски компютър нямам, но при мен и в работата на сървърите, и вкъщи на кошовете по-брутален ефект от ъпгрейд не съм имал. Нищо не мога да сравня с ефекта от SSD. Да не би нещо да има, дето да не е наред с тоя компютър?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Юни 2016, 0:54

Мда, SSD-то си е кат лек маховик за компа :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Юни 2016, 7:57

Излизаме от темата леко,но... и за мен по смислен ъпгрейд няма от ССД-то...дори повече никога не искам да пипам комп с обикновен харддиск,това си е живо мъчение... цпу-та с 8 ядра...рам 16/32гб...видео карти брутални....а хард със 100мБ/с писане и четене,ужас.Еднственото приложение е да се ползват за storage поне за мен и моите нужди.Явно има някакъв проблем с лаптопа ти или със ССД-то,защото дори при най смешното и евтино ССД пълното зареждне на Win7 става за около 30 секунди(дори при мен с най бавното mSata Интелско ССД става за 18-20 секунди),а при обикновен хард става за минути...(2 може би),говоря за подготвен за употреба с всички нужни програми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 03 Юни 2016, 9:13

И моя лаптоп - Асус Зенбук се ъпдейтна сам след като с месеци го игнорирах..
Тъй че каквото и да правиш, ще се ъпдейтне..
ПП Тъч-пада не ми работи.. :no: Иначе май изглежда по-добре, но не съм имал време да го разцъквам..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 03 Юни 2016, 9:30

И аз нещо съм учуден от взаимодействието на SSD и Уин 10. Служебния workstation ми го върнаха ъпгрейднат преди 2 седмици със сложен SSD за системния дял разбира се, Уин 10 и нова видеокарта. Иначе е с i7-ца някаква от висок клас (била преди 3-4 години вероятно, но бива още) и 12 гъби рам. Еми не ми се вижда да е мега бРъз станал, boot-a в началото също си отива към минута, минута и нещо. По зареждането на Adobe-то единствено си личи, че има SSD. Докато миналата година като боднах един Kingston HyperX нещо си там на лаптопеца (старо евтино Леново с i5, 6 гб рам и няква нВидиа уж мощна) компа литна и продължава вече 7 месеца да лети. Но е с Уин 8, не знам дали има значение ОС.. Та тогава и аз се зарекох да не пипам машинка без SSD.

А за самата 10-ка - не виждам смисъл да ъпдейтвам, докато не стане време за преинстал... не бутам нещо, ако работи :mhihi: Разликата в дизайна не ми прави такова впечатление, нищо революционно.. единствено ми е по-удобно с новото старо Старт меню, но за 2 години с 8-цата свикнах и на нейния интерфейс.. виж като трябва да разцъквам нечий Маc почвам да псувам зверски :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Юни 2016, 10:48

DriftoMania написа:И аз нещо съм учуден от взаимодействието на SSD и Уин 10. Служебния workstation ми го върнаха ъпгрейднат преди 2 седмици със сложен SSD за системния дял разбира се, Уин 10 и нова видеокарта. Иначе е с i7-ца някаква от висок клас (била преди 3-4 години вероятно, но бива още) и 12 гъби рам. Еми не ми се вижда да е мега бРъз станал, boot-a в началото също си отива към минута, минута и нещо. По зареждането на Adobe-то единствено си личи, че има SSD. Докато миналата година като боднах един Kingston HyperX нещо си там на лаптопеца (старо евтино Леново с i5, 6 гб рам и няква нВидиа уж мощна) компа литна и продължава вече 7 месеца да лети. Но е с Уин 8, не знам дали има значение ОС.. Та тогава и аз се зарекох да не пипам машинка без SSD.

А за самата 10-ка - не виждам смисъл да ъпдейтвам, докато не стане време за преинстал... не бутам нещо, ако работи :mhihi: Разликата в дизайна не ми прави такова впечатление, нищо революционно.. единствено ми е по-удобно с новото старо Старт меню, но за 2 години с 8-цата свикнах и на нейния интерфейс.. виж като трябва да разцъквам нечий Маc почвам да псувам зверски :lol:

Направи ъпдейт на firmware на SSD-то, може да се учудиш от ефекта.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Юни 2016, 11:36

И аз съм с АЗИЗ лаптоп и не ми работеше тъчпада,дори си купих мишка без шнур заради това,но след няколко дена си проработи от само себе си-не знам от обновявания или какво.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Юни 2016, 11:44

... същата дискусия на времето вървеше за Windows Xp(исто) и Win7 .... ама като гледам сега ХР-та почти няма.... и тогава всички разправяха колко бъгав и объркан е 7-цата, пък сега всички го харесват много.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 03 Юни 2016, 12:20

Nickelback написа:Аз да питам - някой пробвал ли е как върви Win 10 наа... VmWare на Ubuntu 16.04 хост? :paranoid: :ok: :mhihi:

Не знам за какво ти трябва, но Майкрософт вървят в една много добра посока и се опитват да интегрират Ubuntu perks в самата ОС с една важна подробност:

Technically, you're not running Linux. It may look like Linux and squeak like Tux, the Linux penguin; but, it's not Linux. That's because the Ubuntu userspace is running not on a Linux kernel, but WSL. WSL provides the API hooks to look like Linux to Ubuntu and Linux applications, but it's not the same thing.

apt-get командата работи и може да се

http://www.zdnet.com/article/ubuntu-and ... indows-10/

http://www.howtogeek.com/249966/how-to- ... indows-10/

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Юни 2016, 12:26

spacepl написа:... същата дискусия на времето вървеше за Windows Xp(исто) и Win7 .... ама като гледам сега ХР-та почти няма.... и тогава всички разправяха колко бъгав и объркан е 7-цата, пък сега всички го харесват много.

Ми да щото хората виждат нещо непознато и различно и веднага са "т'ва е ужасно", а всъщност е просто тъп навик. След като се свикне на новото и старото става ужасно и неудобно. Такъв е живота :mhihi:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 03 Юни 2016, 12:44

vlad0 написа:...

Колкото и да си интегрират malware-а с линукс, все си е същата боза за мен. Но за мое най-голямо съжаление, докато не направят photoshop и още две-три програмки за Линукс, трябва да имам и една виртуалка с тази трагедия, ама кво да правиш :D
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 03 Юни 2016, 12:58

SpUd3r написа:
vlad0 написа:...

Колкото и да си интегрират malware-а с линукс, все си е същата боза за мен. Но за мое най-голямо съжаление, докато не направят photoshop и още две-три програмки за Линукс, трябва да имам и една виртуалка с тази трагедия, ама кво да правиш :D

Таргета им е да я направят ОС за разработване, защото почти всички девелопъри бягат към Мак - поради хиляди причини. До сега ако искаш по-мощен command shell опцията беше cygwin & oh-my-zsh като цяло cygwin-a e стабилен, но остава горчив вкус и усещаш, че си е имитация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2016, 15:19

Не ми върши работа такава интеграция на мен понеже ползвам активно линукския кърнел. Правя си драйвери за него. Като цяло съм приключил с микромеките преди 5-6 години. Не знам как съм бил толкова сляп. А бях върл привърженик на уиндоус дотогава :D
Иначе ми трябва уиндоус за всякакъв CAD и IDE-та, които не са мислени за линукс. То се вижда на скрийншота дето съм дал.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 03 Юни 2016, 15:58

Vra4anin написа:EDIT: ето линка: http://ivanrf.com/en/latest-asus-drivers-for-windows-10/
Какво да правиш - задължително първо триеш старите atk драйвъри и чак след това инсталираш новите (които си изтеглил от горния линк). Рестартираш и ще се оправи. :yes:

Огромно благодаря, колега!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :yes: :yes: :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юни 2016, 16:12

Мен като всичко ми работи на 7цата - в смисъл всички приложения които ползвам - трябава ли да мина на 10 ка ? Комшията и той мина на 10 , завължително ли е и аз да искам 10 ката ?
Имам на един компютрите и ХР , защото ползвам приложения които работят само на ХР , трябва ли да го махна и него за да сложа 10ка ?
На нито един от 4 те ми компютъра не съм получавал съобщения за UP към 10ка , сигурно нещо са прецакани :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата