Помощ за покупка на БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Re: Помощ за покупка на БМВ

Мнение от terorero » 20 Юли 2016, 12:09

Че какво му с скъпото да поддържаш Е46 еле пък Е36, особено пък 4 цилиндрови мотори? Колите са си дърти, части бол! Цените на повечето чаркалъци не са по-високи, сравнени с коли като Форд, Фолксваген, италиански и френски ч*кии на аналогични пазарни цени. Има и друго съществено нещо, което съм забелязал лично аз - докато при БМВ сменяш нещо веднъж, то при повечето "бюджет" марки можеш да го сменяш същото нещо всяка година. Този факт също не е за пренебрегване. ;)

Колега харесай си някоя 18-ска на газ, която ти е в бюджета и не му мисли толкова. То ако слушаш форумите никога няма да си купиш кола :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 318и M43TU B19
Мечтае да кара: БМВ 750

Мнение от itan75 » 20 Юли 2016, 14:25

terorero написа:Че какво му с скъпото да поддържаш Е46 еле пък Е36, особено пък 4 цилиндрови мотори? Колите са си дърти, части бол! Цените на повечето чаркалъци не са по-високи, сравнени с коли като Форд, Фолксваген, италиански и френски ч*кии на аналогични пазарни цени. Има и друго съществено нещо, което съм забелязал лично аз - докато при БМВ сменяш нещо веднъж, то при повечето "бюджет" марки можеш да го сменяш същото нещо всяка година. Този факт също не е за пренебрегване. ;)

Колега харесай си някоя 18-ска на газ, която ти е в бюджета и не му мисли толкова. То ако слушаш форумите никога няма да си купиш кола :mhihi:

Все едно,аз съм ги казал тези думи колега.БМВ-то ми е 28-ма лична кола.Опел-а Вектра Б,която купих през 2012г,заради метана,който тогава струваше 1.40лв килограма срещу 1.40 газта си струваше покупката.Още на другия ден ангренажа прехвърли три зъба и 16 клапана отидоха по дяволите.Сваляй цилиндрова глава 16 клапана,16 водача,миене,шлайфане и др общо 700лв по фактура на сервиза,който направи главата само.Отделно моя човек ми взе само 150лв за отваряне и затваряне на главата.Сагата тепърва продължи-почна гадния екотек започна да гори 3 литра масло на 1х.км.Така са тези болкуци направиш главата започва от долницата да изпуска.Сваляй отново главата,нови сегменти,лагери пак гарнитура,работа.Нещата се получиха след сегментите само дето пак си хвърля масло от отдушника особенно,ако маслото е на мах на щеката и оборотите на мотора са около 3000,което отговаря на 90км/ч,защото кутията на 1.6 е с много къси предавки.От метана се скапаха бензиновите инжектори-4бр купих от морга,като си ги почистих допълнително.Пак от тежките метанови бутилки задницата се разкрачи като Пежо/Ситроен с торсион.Само,че вече ми писна да наливам пари в кола,която ми излезе около 7000лв след всичките интервенции и спрях.Купих си е46 318 на газ нов внос с газова Ланди Ренцо поставяна в Италия и просто се родих отново.При цена на метана 1.69лв до скоро срещу цена на газта 0.70лв с БМВ-то ми излизаха два пъти по-евтино 100км.БМВ-то му смених само водна помпа Долц за 60лв с отстъпката,задни дискове и накладки куча марка за 105лв комплекта.Обадиха се и предните носачи-поставих полиуретанови тампони и шарнири от е36-около 100лв общо.Стабилизираща щанга махам на всички коли и не искам да чувам за биелетки и тампони за нея.БМВ-то при около 100км/ч,който да иска да вярва ми гори около 6/100 газ,без катализатор с нови свещи Денсо Иридиум,нови филтри,малко по-тесни гуми абсолютно празен багажник и само с мене вътре.При същите условия с тежките три метанови бутилки пак при около 100км/ч Опела гори около 6кг метан.От тези 28 кошника най-малко пари за поддръжка съм дал по БМВ-то.При другите особенно при Фиат-а влагаш в нова авточаст-другата година най-късно я повтаряш отново.Не мисля,че има кола с по-ефтина поддръжка от е36 е46 с 318 м43 мотор.То си е Москвич 412 по принцип :twisted:
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Юли 2016, 15:25

Tъкмо си помислих, че няма колеги, които да са на моето мнение, че подръжката не е кой знае колко.
То като цяло стара кола каквато и да вземе човек ще има елементи, по които годините си оказват влияние, особено по ходовата част след 15-20 години. Дали амортисьори или тампони, шарнири, накладки, дискове, съединител, водна помпа - ако не са сменяни е нормално да дадат фира или да са в края на живота си. Признавам на рено и дачия 1 амортисьор е май около 70-80 лева, на фона на 100-150 лева за бмв, ама той толкова е амортисьор - на половина на e36-цата като тежест и диаметър.
Последна промяна drago9205 на 20 Юли 2016, 15:38, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Юли 2016, 15:34

itan75 написа:Стабилизираща щанга махам на всички коли и не искам да чувам за биелетки и тампони за нея.

Хвала на такива професионалисти! Хвала!
Трий си акаунта и сменяй форума...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 20 Юли 2016, 15:45

В събота спорих с един приятел точно за това дали аз съм ненормален педант или той е небрежен собственик. За него щом колата е в движение значи е добре, а това че тропа, чука, скърца и т.н., не означава че колата е зле щом все още се движи... а аз само стоя и го гледам и му правя :kuku:
Точно за това казах по-рано, че поддръжката всеки я разбира по свой начин. На обява и мойта беше "перфектна" пък видяхте сметката ква е... И сега не е перфектна, имам съединител за смяна и ръжда, но все пак още работя по нея и вероятно още доста време ще продължавам. Както и да е...
Мисля, че ще е яко ако всеки, който има Е46 нахвърли грубо /като мен/ какво е сменял и колко пари е струвало всичко, за да може темата да има някаква практическа насоченост и да помогне на колегата да реши за себе си кво да прави. Като хване баланса между високите и ниските стойности ще види горе-долу къде е истината.
Поздрави! :bchug:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от terorero » 20 Юли 2016, 16:19

Ами то в Е46 раздела си има такава тема. А пък ти реално си дал пари, колкото за още една предифейсова 18-ска. Няма лошо щом те кефи и имаш мерак. Аз също съм мераклия и обичам колите ми да са перфектни, но факт е, че една 46-ца може да е ок и с далеч по-малко вложени пари, дори да си се набутал с някой гробник :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 20 Юли 2016, 16:26

Eй я пак зейнала пропастта между двата типа феньове - едните лъскат и пари пръскат, другите карат на газ и крепят с някави части от моргите или турско-китайските им заместители... :mhihi:

PS: В една подобна тема преди години ме направиха на салата като показах и поразказах как (според мене) се поддържа Би Ем ДабълЮ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от terorero » 20 Юли 2016, 16:30

От турско-китайски заместители няма смисъл ако си цениш парите, щото карат много по-малко. Класните марки са си на приемливи цени и не са много по-различни от оргиналдЪ :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 20 Юли 2016, 16:47

fancooler написа:Eй я пак зейнала пропастта между двата типа феньове - едните лъскат и пари пръскат, другите карат на газ и крепят с някави части от моргите или турско-китайските им заместители... :mhihi:

PS: В една подобна тема преди години ме направиха на салата като показах и поразказах как (според мене) се поддържа Би Ем ДабълЮ.

Направо това как пък го реши :kuku:

Ето тази на хартия не изглежда лошо, рекаро, подлакътник, мултиволан, джанти, щора, ксенон, ГИ:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4140478904

Най-добре отиваш на място с някой който знае какво да гледа и взимаш най-запазената :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 20 Юли 2016, 16:59

CAIIIO написа:
fancooler написа:Eй я пак зейнала пропастта между двата типа феньове - едните лъскат и пари пръскат, другите карат на газ и крепят с някави части от моргите или турско-китайските им заместители... :mhihi:

Ето тази на хартия не изглежда лошо, рекаро, подлакътник, мултиволан, джанти, щора, ксенон, ГИ:

Най-добре отиваш на място с някой който знае какво да гледа и взимаш най-запазената :yes:

Май не ме рабра, братле. Идеята ми е, че, както си я дал за пример тая колица, масово едни "фенове" плащат 5 бона за нея и после ядец - тел и чук дорде умре (с идеята, че карат БМВ все пак)...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 20 Юли 2016, 18:40

fancooler написа:
CAIIIO написа:

Май не ме рабра, братле. Идеята ми е, че, както си я дал за пример тая колица, масово едни "фенове" плащат 5 бона за нея и после ядец - тел и чук дорде умре (с идеята, че карат БМВ все пак)...

Mммм.. да, за съжаление е така! Даже няколко мнения по-нагоре има един дето за 2Х100к км е сменил само задни дискове и шарнири, даже инженера и неща от окачването е махал... и така е постигнал разход на МЕТАН под каталожния!!!

П.П. ..иначе мечтае 750 да кара :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 20 Юли 2016, 19:20

:OT: Айдееее и тая тема замина... :OT:
Tires are evil - destroy them all ...

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 318и M43TU B19
Мечтае да кара: БМВ 750

Мнение от itan75 » 20 Юли 2016, 21:57

[quote="Батман"]Брех отворко...Бимата я взех с газова тъй си дойде от Италия.Да я махна и да си карам на бензин за да съм най-върлия фен ли :evil: .Задните дискове бяха на 8мм при допустими 8.4мм написани на диска.Имам около 40% отстъпка и затова задните дискове с накладките ми дойдоха около 100лв с отстъпката.Марката не е Ате,Текстар,ТРВ,Феродо от най-високия клас,но нито бият при спиране,нито свирят или скърцат.Трябваше да нахуля горе описаните марки за да съм отново върл БМВ фен и да кривнат на 2х.км ли ве смот?? БМВ-то го имам от миналата година и имам минати около 10х.км с него!! Къде прочети трол изсипан,че за 200000х.км съм сменил задни дискове и е на МЕТАН и аз не знам.
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 21 Юли 2016, 9:42

Stahlblau написа:В събота спорих с един приятел точно за това дали аз съм ненормален педант или той е небрежен собственик. За него щом колата е в движение значи е добре, а това че тропа, чука, скърца и т.н., не означава че колата е зле щом все още се движи...

Разбира се не става дума за компромиси и за това да се вози човек в каруца пък да твърди, че "подръжката евтина".
Както вече казах наистина е до късмет или по-скоро до това човек наистина да е на ясно на какво да обръща внимание докато си купува колата. Виждал съм случаи като твоя (както с бмв, така и с други марки) както и примери като моят, който вече споменах. Не съм вложил повече от себестойността на колата в поддръжка и консумативи, но в същото време винаги съм бил уверен, че няма да ме остави на пътя и ще се возя комфортно без да ми тропа нещо. А когато ми се наложи да мина едни 2300 км (България - Хърватия - България) се качих и тръгнах, спирах само да зареждам общо взето и карахме основно със 130, понеже е все магистрала (което са си 3500 оборота в продължение на часове) и това 23 годишна с уж проблемния m40b18.

А в контекста на е46, много добър мой приятел си взе 320-ка бенз комби (не фейсово). След като я обслужи (общо взето към 300 - 400 лева), мога да кажа, че двигателя пали и работи като часовник, а колата не се чува как стъпа по паветата. Това преди година, а крайната цена беше към 5500 (след регистрация и обслужване).

Та още веднъж, ако човек иска читава кола, с по-малко подръжка трябва или да разбира какво да гледа като я купува или да се надява на голям късмет.
Моето лично мнение - БМВ правят хубави и доста здрави коли, със съвсем приемлив разход на гориво и не скъпа поддръжка, а проблемите идват от неправилна и лоша експлоатация и липса на поддръжка преди или след покупката. И за да те подкрепя, колега - разбира се че ще се дадат 2 пъти повече пари от себестойността, когато 15 години преди това нищо не е сменяно.... а пък нека си пише "перфектна"

Поздрави и успех на автора с намирането на автомобил :bchug: :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 21 Юли 2016, 11:08

Аз също търся в момента Е46 седан, 20-ка бензин за баща ми. И ровя по обяви и гледам ВИНове всеки ден и съм се нагледал на "перфектни" и може би за това в този тон се включих в темата. Не ме разбирайте погрешно. Обожавам си 46-цата въпреки, че ми е стъпила на толкова пари. За мене Е46 особено преди фейса е най-красивата тройка на БМВ, който квото и да ми разправя. Не искам постовете ми по темата да се четат все едно съжалявам, че съм си взел Е46. Напротив! Обичам си я много - и мене никога не ме е оставяла на пътя, и съм я карал по 14 часа без да я гася и не ми е правила проблеми. Най-хубавите ми спомени са с тази кола и в най-важните ми моменти е била до мен вярна и готова за подвизи /раждане на деца, кръщенета, морета, разходки и т.н./. Просто имах кофти късмет, че случих на непоглеждан екземпляр, но колкото повече пари вкарваш, толкова по-яка става и искаш още и още и така... Продължаваме напред. :mhihi:
Наслука на автора с покупката!
:bchug:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата