Извънземни, НЛО и подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Извънземни, НЛО и подобни

Мнение от Fear » 15 Сеп 2017, 12:00

bum_bum написа:Не им разбирам нивата на развитие според класификациите, но според мен е вероятно да сме останали най-развитата цивилизация в космоса.

Очевидно, че развитието води до крайна арогантност. Вярваме че разбираме природата и еволюцията, безогледно използваме ресурсите и вероятно ще затрием земята в рамките на още няколко стотин години. Предполагам това се е случило и с останалите инопланетяни та за това ги няма много-много напоследък.

Това е едно от обясненията на Парадокса на Ферми и според мен едно от най-силните.
Обаче любимото ми (с което ще спечеля симпатиите на Larbi най-накрая :mhihi: ) е, че "те" са навсякъде около нас, но са толкова развити, че първо - изобщо не можем да отчетем присъствието им, изключвайки разните спорадични НЛО наблюдения или други феномени и второ - смятат ни за достатъчно незначителни, че да не се занимават с нас, т.е. "не ни се показват".

А може и просто цялата ни Вселена да е една симулация, в която просто не е предвидено да има други симулирани цивилизации освен нашата.

И така нататък, теории колкото искате.
Проблемът е, че за момента за нито една от тези теории няма фактическа и доказателствена аргументация, та си остават само спекулации, колкото и да харесваме някои от тях. :)
А това, че някои хора възприемаме съвсем спокойно горното и заради това не се лашкаме от спекулация към спекулация дава повод на някои други хора да ни обвиняват, че вярваме в мейнстрийм глупости, само защото мислим критично.
Което обвиняване е нелепо, ама нейсе. :)

Larbi написа:Не ве човек, споко. От тия писания се замислих над това което са видели моите родители. И ми стана странно с всичкото което е видяно и над село Ключ.
А това което е видял Врачанина е типичния НЛО отпечтък. Висят известно време. правят каквото правят и накрая духват. Ама и аз и ти и той не знаем акво е било. Така е.

Е, крайно време беше да стигнем до някакво разбирателство. :bchug:
С угорворката, че нямаме никаква идея, дали това е типичния НЛО отпечатък, въпреки че повечето наблюдения са именно от този тип. Т.е. по-скалата на Хайнек - светлини в небето и близки контакти от първи вид.
Последна промяна Fear на 15 Сеп 2017, 12:05, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 15 Сеп 2017, 12:10

Жалко, защото май по-рядко се наблюдават НЛО, които имат детайли или пък са достатъчно големи (достатъчно близо).
Моята светеща точка изобщо не е конкуренция на видяното от теб и жена ти.

Освен човек да си държи телефона в готовност, за друго не се сещам - сега поне всеки има смартфон с читава камера, въпреки че при кофти условия през нощта, пак трудно ще се снима нещо, ама... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 15 Сеп 2017, 12:43

Аз смятам, че рано или късно, ще имаме отговор на (почти) всичко, стига междувременно да не се самозатрием или пък да не ни затрие накакъв катаклизъм.
Всъщност, това време според някои умни хора изобщо не е толкова далеч (30-70 години), но това вече не е свързано с НЛО, а с изкуствения интелект, което е предмет на съвсем друга тема, не по-малко интересна.
Даже бих казал, доста по-интересна, защото там нещата си вървят, постигат се резултати и в крайна сметка AI ще има ефект, толкова голям, колкото една среща с развита извънземна цивилизация, та дори и по-голям.
И за разлика от извънземната цивилизация (цивилизации), която може да я има, ама може и да я няма, а ако я има може изобщо да е невъзможно да осъществим контакт, то AI-то дори и в сегашното си недоразвито състояние дава много сериозен оттенък на живота ни, а скоро може да го промени изцяло по начин, който дори не можем да си представим в момента.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 15 Сеп 2017, 13:35

Fear написа:
Larbi написа:Не ве човек, споко. От тия писания се замислих над това което са видели моите родители. И ми стана странно с всичкото което е видяно и над село Ключ.
А това което е видял Врачанина е типичния НЛО отпечтък. Висят известно време. правят каквото правят и накрая духват. Ама и аз и ти и той не знаем акво е било. Така е.

Е, крайно време беше да стигнем до някакво разбирателство. :bchug:
С угорворката, че нямаме никаква идея, дали това е типичния НЛО отпечатък, въпреки че повечето наблюдения са именно от този тип. Т.е. по-скалата на Хайнек - светлини в небето и близки контакти от първи вид.

Повечето наблюдения са този тип. Обяснявам си го с Робърт Лазар, който споделя разни неща за задвижването, а имено че те висят неадекватно като пияни мушмули и после изчезват. Висят неадекватно, щото нали там анти гравитация и докато са в такъв моуд гравитацията е непостоянна и се движат като пияни, но после като включат трите глупости и нямат грижи.

Заеби симпатии и простотии и дали един ден ще пием спокойно минерална вода, скоч или тиксо заедно. Въпроса е да намерим истината уж. Ся аз не съм имал от първо лице нито 1-2-3 вид инкаунтърс нито ти за да се замеряме с домати, но приеми че със сигурност не сме сами. И заеби тоя Ферми. Най-малкото защото колкото и да е спорна темата за кацането на Луната като има трансмисии за нло и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 15 Сеп 2017, 13:57

Larbi написа:Повечето наблюдения са този тип. Обяснявам си го с Робърт Лазар, който споделя разни неща за задвижването, а имено че те висят неадекватно като пияни мушмули и после изчезват. Висят неадекватно, щото нали там анти гравитация и докато са в такъв моуд гравитацията е непостоянна и се движат като пияни, но после като включат трите глупости и нямат грижи.

Заеби симпатии и простотии и дали един ден ще пием спокойно минерална вода, скоч или тиксо заедно. Въпроса е да намерим истината уж. Ся аз не съм имал от първо лице нито 1-2-3 вид инкаунтърс нито ти за да се замеряме с домати, но приеми че със сигурност не сме сами. И заеби тоя Ферми. Най-малкото защото колкото и да е спорна темата за кацането на Луната като има трансмисии за нло и т.н.

Съжалявам, но няма как да стане:
Carl Sagan написа:Extraordinary claims require extraordinary evidence.

Също така, не мога да приема насериозно човек, който казва: "И заеби този Ферми", предивид какъв принос за науката е имал въпросния физик.
Истината тук няма да я намерим, няма да я намерят и всякаквите "алтернативни източници" в Youtube и жълтите издания. Ще я намерят "мейнстрийм" учените, които толкова презираш.
Същите тези презряни от конспираторите учени, инженери и други са показали снимки на оборудването на мисиите Apollo, които за теб, предполагам са фалшифицирани, защото са направени от "мейнстрийм" апарата на НАСА Lunar Reconnaissance Orbiter. :roll:

А истинските факти и доказателства са в Youtube и разните конспиративни сайтове, публикувани от сульо и пульо... :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Сеп 2017, 14:32

Fear написа:
Larbi написа:Повечето наблюдения са този тип. Обяснявам си го с Робърт Лазар, който споделя разни неща за задвижването, а имено че те висят неадекватно като пияни мушмули и после изчезват. Висят неадекватно, щото нали там анти гравитация и докато са в такъв моуд гравитацията е непостоянна и се движат като пияни, но после като включат трите глупости и нямат грижи.

Съжалявам, но няма как да стане:
Carl Sagan написа:Extraordinary claims require extraordinary evidence.

Също така, не мога да приема насериозно човек, който казва: "И заеби този Ферми", предивид какъв принос за науката е имал въпросния физик.
Истината тук няма да я намерим, няма да я намерят и всякаквите "алтернативни източници" в Youtube и жълтите издания. Ще я намерят "мейнстрийм" учените, които толкова презираш.
Същите тези презряни от конспираторите учени, инженери и други са показали снимки на оборудването на мисиите Apollo, които за теб, предполагам са фалшифицирани, защото са направени от "мейнстрийм" апарата на НАСА Lunar Reconnaissance Orbiter. :roll:

А истинските факти и доказателства са в Youtube и разните конспиративни сайтове, публикувани от сульо и пульо... :banghead:

Ооо, я малко по-спокойно! Фермито какъвто и принос за науката да има не значи че не е изперкал по някое време. Това като оня Маккейн ли къв беше където с тумор в мозъка сяя иска да напада Северна Корея. А за Луната относно кацането нищо не твърдя и не вярвам. От едната страна доказателства че сме кацали от другата глей ко ста, радиация и нам си кво. И между другото така наречените жълти издания освен да правят глупави жълти статии за 'звездите" по талавизора имат и по някоя точна може би статия за нещо отвъд мейнстрийм убежденията. И не за друго ами защото мейнстрима не може да се пусне нищо такова сеш ли се? :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 15 Сеп 2017, 17:24

И аз един път имах контакт с НЛО, една вечер както си пием навън и изведнъж видях много ярка светлина и после пълно затъмнение, оказа се обаче че
просто съм се напил и съм припаднал... колеги не искам да има обидени, но моля Ви стига с това кое е видял НЛО, което е било много странно и необяснимо. В нощното небе има комети, падащи звезди, хеликоптери и какво ли още не. Поради факта че NASA и ESA още не са осъществили контакт с извънземни, едва ли някой от нас или нашите така наречени "уфолози" е видял извънземно в нощното небе над България...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Сеп 2017, 18:30

Grozdanoff написа:И аз един път имах контакт с НЛО, една вечер както си пием навън и изведнъж видях много ярка светлина и после пълно затъмнение, оказа се обаче че
просто съм се напил и съм припаднал... колеги не искам да има обидени, но моля Ви стига с това кое е видял НЛО, което е било много странно и необяснимо. В нощното небе има комети, падащи звезди, хеликоптери и какво ли още не. Поради факта че NASA и ESA още не са осъществили контакт с извънземни, едва ли някой от нас или нашите така наречени "уфолози" е видял извънземно в нощното небе над България...

Супер аргументиран пост с желязна логика!!! Значи щом НАСА (майка на майките) не е обявила официално нищо, значи наще уфолози (нашите Български ли, световни ли...? ) не мое братче да имат някакви контакти. Ей това е логика брачед! Евала! :weed:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 15 Сеп 2017, 18:41

Larbi написа:
Grozdanoff написа:И аз един път имах контакт с НЛО, една вечер както си пием навън и изведнъж видях много ярка светлина и после пълно затъмнение, оказа се обаче че

Супер аргументиран пост с желязна логика!!! Значи щом НАСА (майка на майките) не е обявила официално нищо, значи наще уфолози (нашите Български ли, световни ли...? ) не мое братче да имат някакви контакти. Ей това е логика брачед! Евала! :weed:

Ами логиката за мене е, че тъй като в нашата слънчева система няма втора планета, на която може да има живот тия извънземни ще да идват доста отдалече. Следователно са с напреднали технологии и едва им е нужно да слизът толкова ниско в нашата атмосфера и да светят отгоре, за да ни изследват, според мен ако извънземни дойдат тук на земята ще разберем ;) апък ако НАСА успеят да направят контакт не мисля че биха успели да го скрият... има ужасно много хора, които се занимават с космология и астрономия все отнякъде щеше да изтече информацията. Това са мойте виждания все пак, всеки има право да вярва в каквото си иска.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Сеп 2017, 18:52

Grozdanoff написа:Ами логиката за мене е, че тъй като в нашата слънчева система няма втора планета, на която може да има живот тия извънземни ще да идват доста отдалече. Следователно са с напреднали технологии и едва им е нужно да слизът толкова ниско в нашата атмосфера и да светят отгоре, за да ни изследват, според мен ако извънземни дойдат тук на земята ще разберем ;) апък ако НАСА успеят да направят контакт не мисля че биха успели да го скрият... има ужасно много хора, които се занимават с космология и астрономия все отнякъде щеше да изтече информацията. Това са мойте виждания все пак, всеки има право да вярва в каквото си иска.

Много добра логика! Няма живот на втора планета в наща слънчева и НАСА ако направят контакт не могат да го скрият :mhihi:
Относно това което съм маркирал в червено в мнението ти: то информация е изтекла ама нали не го дават по CNN, ABC или БТВ се води ЖЪЛТО И НЕВЯРНО! Сещаш ли се? :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Сеп 2017, 19:02

Начи всичко което "изтича" по бъзики лийкс е 100 по 200 доказана истина ? :mhihi:
Освен че гледате голяма снимка на космоса явно има и доста промоутъри на продукта сред зрителите :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Сеп 2017, 19:13

Кой е казал, че всичко е истина?
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Сеп 2017, 19:26

Предполагам си прочел всичко в темата и виждаш как пишат повечето хора тук. Та мислиш ли, че така лесно може да се обърка комета, метеорит, падаща звезда или...хеликоптер? Сериозно помисли. Падащата звезда обикновено е с доста голяма скорост и просто си изчезва, но не променя скорост или поне не много, а дори да променя, ти нямаш време да го прецениш защото първо е много далеч и второ защото докато я видиш и вече я няма. Кометата... :mhihi: ами тя обикновено "стои" на едно място почти, тоест ти се вижда, че се движи бавно, понеже ако ти се вижда бързо и Е комета, то е прекалено близо до Земята и работата не е на добре. Самолетите и хеликоптерите, въобще разните там летящи човешки машини си мигат с еднакъв интензитет, обикновено се познават лесно.

Аз имам много смътни спомени от разни необясними светлини в небето. Като малък доста обичах да го наблюдавам като ходех на село, там небето е уникално ясно поради липсата на светлини и чистия въздух. Ясно си личеше млечния път. Та там съм виждал много падащи звезди и никога не мога да ги сбъркам. Лежал съм по поляните гледайки небето. Отделно тука съм ходил да гледам и метеоритен дъжд когато са обявявали такъв, самолети много съм виждал нощем лежейки пак и т.н.
Та случвало ми се е може би два пъти да виждам светлини, които не мога да си обясня какви са. Големина и форма на звезда, а се движи много бавно. Решавал съм, че е някакъв самолет или нещо такова, макар да не мига и да няма повече светлини. Виждал съм и светлина тип топка, която просто се появи от нищото и след секунда изчезна с рязка промяна на траекторията. :shock: Тогава помня, че ми се разлумка сърцето, но бях малък и не можех толкова да го осмисля.
Жена ми сега като и споменах за темата и ми разказа за най-яркия си спомен за нещо странно от рода на светлини. Била е около 13-15 годишна, тоест не толкова малка. Сега като ми го говореше кожата и настръхна дори по цялото тяло. :shock: А не се случва лесно това, одеве се вози на М6 с всичката газ и не можа да си вдигне адреналина. :mhihi:
Та минавали прохода Шипка с баща и, от някаква сватба се връщали. Изведнъж видяла някакви червени светлини в храстите като очи, но ярко червени. Сменяйки ъгъла като минават с колата и станали доста голям брой и тя треперейки питала баща си "а, виждаш ли това, това вълци ли са", но те в миг изчезнали всички, а той се ухилил иронично и казал, че не и явно били вампири.

Разкази за НЛО много, на разни там клипове не вярвам, понеже могат да се манипулират лесно, освен това може да е илюзия от самата камера. Но не ви ли е странно, че манията по НЛО е била през 80-те години, а през следващите 30 когато е пълно със средства за заснемане и т.н. няма такова нещо? От една страна мисля, че това се дължи на простотията всеки да си е забил човката в телефона и да има все по-малко обикновени хора с вперен поглед в небето, тоест и да мине нещо, те го пропускат. От друга си мисля, че пък вече всеки е виждал "всичко" и нищо не го впечатлява, дори да видят нещо ще решат, че някой лети с някакъв самолет, хеликоптер и прави нещо си, най-вероятно Американците както винаги и така.

Врачанин, що се отнася до твоите светлини и обясненията ти за липсата на вятър, това, че долу няма никакъв вятър, не значи, че горе няма течения. Парапланеристите имат едно любимо място близо до тук, точно над Сопот е и с лифта се качват там да си хвърчат. Та долу и грам вятър да няма, горе е пълно с течения и то силнички. Не го казвам да ти оборвам теорията за фенерите, понеже и аз не вярвам да са били фенери, а просто за информация с липсата на вятър.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 15 Сеп 2017, 19:48

Larbi написа:
Grozdanoff написа:Ами логиката за мене е, че тъй като в нашата слънчева система няма втора планета, на която може да има живот тия извънземни ще да идват доста отдалече. Следователно са с напреднали технологии и едва им е нужно да слизът толкова ниско в нашата атмосфера и да светят отгоре, за да ни изследват, според мен ако извънземни дойдат тук на земята ще разберем ;) апък ако НАСА успеят да направят контакт не мисля че биха успели да го скрият... има ужасно много хора, които се занимават с космология и астрономия все отнякъде щеше да изтече информацията. Това са мойте виждания все пак, всеки има право да вярва в каквото си иска.

Много добра логика! Няма живот на втора планета в наща слънчева и НАСА ако направят контакт не могат да го скрият :mhihi:
Относно това което съм маркирал в червено в мнението ти: то информация е изтекла ама нали не го дават по CNN, ABC или БТВ се води ЖЪЛТО И НЕВЯРНО! Сещаш ли се? :smoke:

Колега жълти новини за извънземни има още през 70те :mhihi: Незнам дали съм наивен, но аз вярвам че досега сме научили всяко значимо откритие в космологията. Аз пък имам и следната логика, защо ако сме усъществили контакт не са ни казали? Защо да го правят? Тук не говорим за световна конспирация! Науката и политиката са две различни неща! Аз съм гледал научно популярни филми и сериали за космоса и говоря по-конкретно за серии, в които става въпрос за това, къде и как бихме могли и колко ни се иска да осъществим контакт с извънземни. Във въпросните серии участваха астрономи, които работят за НАСА и различни университети, а сигурно и филмите са спонсорирани от НАСА... Защо тогава НАСА не ни казва, че сме усъществили контакт ако това наистина е така?

Потребител
Аватар
Кара: E34

Мнение от anatoll_ » 15 Сеп 2017, 19:58

Здравейте, мога да потвърдя казаното от Vra4anin. Случи се през лятото на 2013г. на едно леко високо място, което беше неосветено. Разхождахме се с приятелката ми понеже имаше падащи звезди или нещо подобоно когато над нас докато блеехме нагоре минаха 3 светлини подредени в перкефктен триъгълник. Интересното бе че нямаше шум, а изглеждаха доста ниско. Движиха се доста бавно след което за миг ускориха и изчезнаха в абсолютен синхрон без да променят формата си. До колкото си спомням между тях беше черно - имаше нещо като на първата снимка от Vra4anin. Питах приятелката ми дали го е видяла и тя потвърди аз бях WTF и и викам аре се махаме от тука :help: :dunno: . Доста се стреснах и ми държа влага няколко дни :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата