Колко лева заслужавате да е заплатата ви
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Колко лева заслужавате да е заплатата ви
1775,75 лв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз заслужавам много под 1000лв.
Автоматизирал съм 90% от дейността, от останалите 10% се занимавам 1-2%.
Автоматизирал съм 90% от дейността, от останалите 10% се занимавам 1-2%.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Заплащането не е правопропорционално на "заслужаването", тъй като е подвластно на много субективни фактори. С две думи - справедливост няма и няма смисъл да я търсим (лично мнение). 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
nqmam_bmw написа:Заплащането не е правопропорционално на "заслужаването", тъй като е подвластно на много субективни фактори. С две думи - справедливост няма и няма смисъл да я търсим (лично мнение).
Право в целта

nqmam_bmw написа:Заплащането не е правопропорционално на "заслужаването", тъй като е подвластно на много субективни фактори. С две думи - справедливост няма и няма смисъл да я търсим (лично мнение).
ако си ръб и шефа ти не те харесва, щото не му носиш достатъчно пари, това не е субективен фактор, сещаш ли се
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Хаос написа:nqmam_bmw написа:Заплащането не е правопропорционално на "заслужаването", тъй като е подвластно на много субективни фактори. С две думи - справедливост няма и няма смисъл да я търсим (лично мнение).
ако си ръб и шефа ти не те харесва, щото не му носиш достатъчно пари, това не е субективен фактор, сещаш ли се
Ако "шефа ти не те харесва" си вън, ако не на същия ден, то на следващия. Сещаш ли се?

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Мен ме кефи анкетата, въпреки че още не съм гласувал. Сумите почват от 1000 лева - значи не се предполага дори на теория, че някой заслужва по-малко... Сложете и някакви по-малки пари и тогава може да гласувам.
Excellent! Steven is my name!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз се чудя как изобщо има гласували за 1000лв, но и 1000лв в Каспичан или Пловдив има разлика.
Дали ще са 1-2-3 хиляди там работата е почти идентична, зависи стажа, населено място, фирма и пр, много ми е интересно, какво работят хора, които се оценяват от 10 и нагоре вече хиляди. Като гледам не са 1 или 2, явно във форума има много интересни хора.
За над 100 хиляди изобщо няма да коментирам, ясно е, че такива хора няма тук и със същия успех, може да напишат и 1млн.
Другото което е интересно е, колко над сегашната заплата искат.
Защото за мен едно е да се иска 20-50% дори до 100% като мечта, друго е да се искат 3-4 пъти повече, понеже в Норвегия взимали еди колко си или нещо от сорта.
Дали ще са 1-2-3 хиляди там работата е почти идентична, зависи стажа, населено място, фирма и пр, много ми е интересно, какво работят хора, които се оценяват от 10 и нагоре вече хиляди. Като гледам не са 1 или 2, явно във форума има много интересни хора.
За над 100 хиляди изобщо няма да коментирам, ясно е, че такива хора няма тук и със същия успех, може да напишат и 1млн.

Защото за мен едно е да се иска 20-50% дори до 100% като мечта, друго е да се искат 3-4 пъти повече, понеже в Норвегия взимали еди колко си или нещо от сорта.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
alekangg написа:
Ама въпросът е не колко искаш, а колко заслужаваш. Има разлика...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Аз от малък имам един основен принцип в отношенията на работното място, не е добре да те харесва шефа, както и подчинените. Не знам по света, как е, но в България, и едните, и другите ако та 'аресат гледат да ти го турат.
По същество, не е ОК да се коментират такива теми в страна, в която на много хора им се къса гъза за 300-400лв, в която хора с дипломи мизерстват.
Тва дали вземам 100 или 10 000лв не определя в кой форум ще пиша, но пък никога няма да обяснявам, как на 3-а серия липсва поставка за чаши и рамка на предната врата на купето или вози некомфортно в сравнение с 5-та, или що 316 върви по-малко от Голф ГТИ.
Лично мнение, извинявам се ако някой се е засегнал, предварително.
По същество, не е ОК да се коментират такива теми в страна, в която на много хора им се къса гъза за 300-400лв, в която хора с дипломи мизерстват.
Тва дали вземам 100 или 10 000лв не определя в кой форум ще пиша, но пък никога няма да обяснявам, как на 3-а серия липсва поставка за чаши и рамка на предната врата на купето или вози некомфортно в сравнение с 5-та, или що 316 върви по-малко от Голф ГТИ.
Лично мнение, извинявам се ако някой се е засегнал, предварително.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Borymeckata написа:alekangg написа:
Ама въпросът е не колко искаш, а колко заслужаваш. Има разлика...
Дори да е така, пак се връщам на питането ми.
Какво някой би работил за да се оценява, че заслужава 50 или 100 хиляди, че и над . Не че няма такива, но те не пишат по форуми..
Да не би, някои тук да се припознават в Бил Гейтс или нещо от сорта
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
alekangg написа: Какво някой би работил за да се оценява, че заслужава 50 или 100 хиляди, че и над?
Може да знае къде има злато и всеки ден да носи в офиса по няколко кила? На такъв служител бих плащал по 100 бона на месец, даже - с кеф...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Borymeckata написа:alekangg написа: Какво някой би работил за да се оценява, че заслужава 50 или 100 хиляди, че и над?
Може да знае къде има злато и всеки ден да носи в офиса по няколко кила? На такъв служител бих плащал по 100 бона на месец, даже - с кеф...
За можене, може, ама ме ме съмнява, че носи други неща

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не може да разберете...те за това не може да си представите, защо и че някой се оценяват и/или изкарват по 100к +
Човек трябва да мисли на едро и мащабно.
Като тест, пуснете една анкета, ако имахте 1-2 милиона лева/евро/долари, какво бихте направили, как бихте ги похарчили, и ще се видят интересни резултати.
Тъкмо ще се видят мащабното мислене и локалното :
Човек трябва да мисли на едро и мащабно.
Като тест, пуснете една анкета, ако имахте 1-2 милиона лева/евро/долари, какво бихте направили, как бихте ги похарчили, и ще се видят интересни резултати.
Тъкмо ще се видят мащабното мислене и локалното :

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Lenco написа:nqmam_bmw написа:DLVasilev написа:В отговор на заглавието- колкото на запад- 25 еврака за час
Тя и една съседка взима толкова на час.
Да, ама сигурно не всички изкарват по час, а тя пак взема по 25 еврака.
Явно има и богопомазани професии
Вие се бъзикате, обаче в белите страни това, което работя струва точно толкова, докато тука го работя на заплатата на вестникаря до спирката, което е тъжното и жалкото в тази като цяло жалка държавица и то е така с професиите на всеки един от нас, не само с мен. Просто дадох пример. Иначе у нас има достатъчно добре платени професии, но за жалост има и много алчни работодатели

ATR-42/72