Хубава работа, ама... комшийска.
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Хубава работа, ама... комшийска.
Borymeckata написа:(bubsa) написа:... В квартала има гаражи тип панелни клетки на всеки паркинг.В един от гаражите един аграр си е основал работилница и не спира да реже с флекс.Няма от 14 до 16ч,няма вечер в 21ч,не се спира.А шума между блоковете си представете какъв е.Дори и сега реже и едва се спирам да слезна...
Колеги, всички тези "комшийски" проблеми за мен имат два общи корена:
1. В обществото ни парите са издигнати в култ, печеленето на пари е най-важното нещо в живота на човек, респективно "да губиш пари" е най-ужасното бедствие, което може да те сполети Получава се така, че щом някой е тръгнал "да печели пари" - всичко му е позволено и ако някой нещастник се случи на пътя му - може спокойно да го стъпче и прегази в устрема си към печалбата. Интересно е, че обществото даже ще бъде на страната на печалбара: Той човекът се мъчи да направи нещо и да постигне успех в живота (разбирай - пари), а ти му пречиш, заставаш на пътя му, кой ти е виновен?
2. Уважението и симпатиите на обществото печелят безскруполните и арогантни типове - те са героите на днешния ден, показват ги по телевизията, младите им се възхищават и искат да бъдат като тях. Да бъдеш внимателен към другите и да се съобразяваш с тях се приема като израз на слабост.
Та с две думи - тези "комшийски" проблеми явно са нещо нормално за обществото ни. При тази ценностна система - какво друго да очакваш? В случая с майстора между гаражите - ами той човекът развива дребен бизнес, създава реална продукция, изкарва пари. Кой си ти, да заставаш на пътя на прогреса? Същата работа и с "моето" скеле - хората работят, изкарват пари, повишават енергийната ефективност, а аз само си лежа на дивана, оплаквам се заради някакъв гараж и преча на бизнеса. Моралното право е на тяхна страна...
Всичко трябва да си има граници.
Понякога се чувствам като балък,че гледам да се съобразявам с околните.
Аз нямам против,че някой е решил да изкарва пари,да ремонтира жилището си и т.н. неща с които нарушава правото на спокойствие на околните.Но за тези неща си има време и място.Много по-лесни ще се живее ако хората не са толкова нагли и се съобразяват с останалите.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
(bubsa) написа:.Много по-лесни ще се живее ако хората не са толкова нагли и се съобразяват с останалите.
Точно! Но за съжаление, това си остава само пожелание...
Excellent! Steven is my name!
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Фащаш 3-4 човека и го подмествате тва скеле.. не е толко тежко. Друг е въпроса ква е тая изолация, дет я правят над седмица..

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Atsalov написа:Скандала не е решение на никой проблем, повече могат да се решат нещата с разговор и най-вече настойчивост към твоята позиция. Аз лично бих бил настойчив в този тип разговор с майстора, реално той не си е направил сметката и ти не трябва да носиш неговото "бреме".
+100
Това да го прочетат и осмислят(ако могат) всички "батки",които препоръчват рязане,разглобяване,събаряне,мазане с грес,заваряване и др. подобни

Що темата за селяндурски тероризъм има 57 стр.?Що се пребиват за огънат калник?
Ами заради подобен първичен арогантно/агресивен начин на мислене

Примати!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
немо написа:Atsalov написа:Скандала не е решение на никой проблем, повече могат да се решат нещата с разговор и най-вече настойчивост към твоята позиция. Аз лично бих бил настойчив в този тип разговор с майстора, реално той не си е направил сметката и ти не трябва да носиш неговото "бреме".
+100
Това да го прочетат и осмислят(ако могат) всички "батки",които препоръчват рязане,разглобяване,събаряне,мазане с грес,заваряване и др. подобни![]()
Ами заради подобен първичен арогантно/агресивен начин на мислене![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Примати!
На теория е така на 100%,но за жалост в реалността не е баш така.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
(bubsa) написа:На теория е така на 100%,но за жалост в реалността не е баш така.
Ами ако знаеш де да го "чукнеш"
http://www.trudipravo.bg/index.php?opti ... &Itemid=53
бързо може да се "пукне",т.е. да стане максимално сговорчив

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Чета ви мненията и се чудя...от кАЕ толко нерви и търпение? 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Значи истината е една- за всеки живота би бил много по-добър, ако не обръща внимание на такива неща, тоест не се ядосва ами просто си казва, нищо голяма работа. Било то в този случай или в другите описани и ежедневно случващи се, но затова се изискват огромно търпение, здрави нерви и непукизъм. Аз лично въобще нямам такива, но се опитвам да бъда по спокоен и здържан. При мен рядко се получава, но ако при вас се полувачава не е лошо нещо, а напротив- използвайте го и не си хабете нервите с идиоти като този със скелето!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
немо написа:Atsalov написа:Скандала не е решение на никой проблем, повече могат да се решат нещата с разговор и най-вече настойчивост към твоята позиция. Аз лично бих бил настойчив в този тип разговор с майстора, реално той не си е направил сметката и ти не трябва да носиш неговото "бреме".
+100
Това да го прочетат и осмислят(ако могат) всички "батки",които препоръчват рязане,разглобяване,събаряне,мазане с грес,заваряване и др. подобни![]()
Ами заради подобен първичен арогантно/агресивен начин на мислене![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Примати!
Бате ти тряя си малоумен да прочетеш некъв съвет за такава ситуация в такъв форум и да го приложиш в живота

Сичко е една голема теория. Комшията си се санира и го боли патката, строителя си работи и взима парите и го боли патката, нашия герой си джътка с мотора или си намира начин - и него го боли патката, само ние тука се плюнчим да тролим. Някой де, други се взимат на сериозно, ама и мене ме боли патката за тях

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Borymeckata написа:Точно така стана... Ямахата спаси положението и този път - пътувахме и си свършихме планираната за почивните дни работа, макар и по леко съкратена програма:
Даже по-добре се получи така - времето се уцели чудесно и пътувахме много приятно. Иначе Принцесата по два часа я агитирам да се качи на мотора, но сега нямаше избор - сложи си шлема, седна и даже не мъркаше много. Всъщност, може и да е мъркала, ама не съм я чул...![]()
Яка моторетка, колега

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Благодаря, и аз си я харесвам... Тази зима съм планирал малко да ръчкам по нея, че вече няколко сезона само я шпоря и даже не съм погледал свещите... И тя одъртя (като мене) - 10 години направи това лято.
Excellent! Steven is my name!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз също имам проблем със съседи, които живеят като бухали, нощно време, когато всички други спят. Писал съм мисля 3 жалби до полицията, до общинската полиция една, няколко пъти съм викал полиция посред нощ. Занимавах и общото събрание на блока с казуса. С днешна дата, мисля проблема до голяма степен се реши и след 22:00 горе не е това което беше. Случват се от време на време "издънки", ама не е както преди. Отне ми около 5 г. Сега от терасата на комшията ми тече в кухнята и на другата тераса и там засега не знам как ще го принудя да си оправи течовете, че и сезона на дъждовете идва, а аз вече не искам да подлагам легени и парцали от течащата отгоре вода.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
И аз да попитам нещо, по-скоро към кого да се обърна. В блока на приятелката ми, има едни двама-трима глупака, всеки с по 3-4 коли. Колите са наредени старателно пред входа. Въпроса е, че от всичките годе-долу 10 коли, се карат точно 3. Останалите, просто седят там. Въпроса е, към кого да се обърна. Едната кола е с варненска регистрация, за която съм сигурен, че няма платени ГО, ГТП, както и годишен данък. Другите са същите скрапери. С блага дума не става, отговаря се с "То да не е твое т'ва", и така де, не е мое. Ама не е и негово. Та, приятелката с 2 апартамента в блока се налага всеки ден да запушва някой киселяк, който после дудня и да си оставя колата насред пътя, защото едни глупаци са решили, че т'ва си е негово и може да си нареди колко ще коли пред блока. Та, към кого да се обърна? Общината? Кой може да ги помоли нормално да разкарат кенефите от там? Просто е дразнещо, тя също няма платено парко-място, но става дума за малко колегиалност и съседско отношение. 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
От това няма отърване. Накупиха и в моя блок по една кола за през седмицата, една заweekend-ите една за дититу и то пред нас е мазало. Ако има място около блока ми черпя, ако има място да си виждам колата от прозореца - банкет
Нищо не може да се нарпави. В моя блок един мангал (бакшиш) имаше едно такси и още 4 други жълти коли. Каква му беше далаверата не знам. Сигурно копърки насам натам на нощно ги раздаваше на чаветата 

Мисля, че по принцип общините са отзивчиви за всякакви жалби от подобен тип. Защо не говориш с майстора за някакво решение което те устройва и ако откаже да си подадеш жалба до общината и до РДНСК. Гаранция жалба до РДНСК ще свърши работа бързо, дори преди празниците.
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/H ... jPQXQEk%3D
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/H ... jPQXQEk%3D
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.