Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
Точно затова се дърпам от премиум марките (друг е въпросът на възраст 10на години какво му е останало от премиума,освен ремонтитеbarty написа:Bogat-Beden написа: возене на клиенти по огледи на имоти.
Клиентите си идват с коли, питай ме откъде знам![]()
За тази дейност ползвах чисто нов Гранд Чероки V8 и Q7 4.2TDI : ефекта е обратен.
Ако някой друг я купува е друг въпрос.
Взимай едно Волво и си ти.

А клиентите трябва да идват със самолет по приндЦип
Волвото остава като опцион,все още се обмисля и се гледа всичко -не ми се кара безкрайно практична кочина,която да не искам да я виждам сутринта (близо 10 години се люлея на тази люлка),но от друга страна не ми се правят ненужни изхвърляния ..
Благодаря пак на всички,каквито и да са мнения (по темата де,за програмираното овехтяване разбрахме

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
madafaka_donkele написа:Bogat-Beden написа:но се разчита на по-малко изненади..-може би..
Чакай от умрял писмо1.9 в 5-та генерация голф си е още помпа-дюза демек голям хОй те чака
. Трубуквения код на двигателя е PD. Трябва ти 4-цифрен код, започващ с С - Сххх. Те са комън рейл. Единствената опция с CR за 5-тата генерация е двулитровата нафта 140 коня. Но е далеч от безпроблемно возило. Всички роднини, приятели и познати, които карат по-нова ВАГина се оплакват от голяма трошливост. При подобно разнообразие от коли в момента аз лично не бих се замислил за ВАГ освен, ако някой не ми го подари чисто нов
Само не разбрах какво е лошото на помпа дюзата. По големи кучета няма. Виждал съм такъв Пасат с поне 1/2 бензин в горивото и си работеше без проблем. Никакви последствия нямаше по дюзите. Проблема с горенето на дюзите вече го решиха, от няколко години има акция и ги сменят безплатно във VW. DSG-то е сериозен проблем на 6 степенните им заминава мехатроника, дори и при редовна смяна на маслото, а на 7 степенните им се скапват съединителя на четните предавки и общо взето трябва да се сменят на всеки 100х км.
Аз бих препоръчал Тигуан с конвенциналния автомат с хидро съединител, по-късно го подмениха с DSG и него. Един от първите, които бяха продадени в България с DSG кутията умря кутията 3-4ч след излзиането му от шоурума. Докато работех в VW Tiguan-a и Caddy-то бяха най безпроблемните коли.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
VW с тая отвратително евтина пластмаса навсякъде не бих взел за представителна фирмена кола. И аз гласувам за волвото, 2011-2012 година D3 + автомат дори се вписват в бюджета
Nedko Anev написа:Ти се смееш ама аз не се шегувам.
Дори е измислено как като се удариш отпред в бронята да ти се строши фара.
Ама не ме питай от къде знам, то т'ва е най малкото![]()
Колите отдавна не се правят както едно време.
Всичко е маркетинг и се прави докато не му мине гаранционния срок.
Ще те светна и,че цените са малко по дебели от едно време и ще ти обясня защо.
При покупка на нова кола без значение марката си си платил в цената и поне една
смяна на двигателя и т'ва не ме питай от къде го знам.
Та ако си вярваш,че са здрави като едно време, вярвай си то си е въпрос на избор.
Явно Инженерите са били много умни през 80-те години,
а сега след 200x г. всичко се трошиЗатъпели са явно или ?
А най лошото е,че става все по зле. Всичко стана еднодневно и колите
Съжалявам, но аз не вярвам на слогани тип: "Вярвай и не питай". Беше ми интересно дали имаш подробности около зададените от мен въпроси или си говорим, защото някой на когото вярваш ти е казал?

madafaka_donkele написа:
Никой никого не уволнява. Планираното остаряване/чупене си е реално нещо. Къде супер прецизно къде не има го навсякъде. Ако наистина си любопитен можеш да потърсиш planned obsolescence в гугъл. Този кратък документален филм казва всичко - https://www.youtube.com/watch?v=-1j0XDGIsUg
Гледал съм го и си го представям как се случва с електрическа крушка, чорапогащник и т.нат. Интересно ми е в колите как се случва и най-вече процеса на изчисления цитирам "кога и как точно"

Тойота Авенсис комби след 2010та трета генерация? Здраво окачване, мотори и скорости. Хубав дизайн/субективно/. Модел изчистван вече няколко поколения и специално тази генерация е с два фейслифта/ 2012 и 2015/ и така като гледам скоро няма да го свалят от конвейра, защото си е успешен модела... Аз бих взел бензинка заради безгрижната поддръжка! Двулитровия мотор куплиран с автоматик върви много, но и 1.8 ръчка става. Висок краштест рейтинг ако е от значение. Сглобката е на високо ниво. https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Avensis
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
Ти сериозно ли предложи тоя авенсис, дето е пластмасарник най-страшен? Като се качиш вътре и се чувстваш като в такси, шумоизолацията му е като на кабрио от 80те, а при 160 си слагаш шалче, да се предпазиш от течението, завихрящо се в купето през уплътненията на вратите. Отвън изглежда окей, предполагам, въпреки че е като женска четина на банкет преди да завали - изкуствено обемен, кух и лек... Интериора му е като на всяка евтина тойотка - функционален и отвратително евтин на допир. При нормалните коли, като минат през дупка се чува ако има нещо разбито по окачването, при авенсиса се чува и скърцането на пластмасите като допълнение...
Масовите тойоти са отвратителни легени от нисък клас, предназначени за служебни коли на мениджъри средно ниво, провинциални дзифтари без вкус, които не искат и лев да извадят за колата си или селски ветеринари, спестявали цял живот, че да седнат в нещо от магазина. Но пък са здрави, не го отричам...
Масовите тойоти са отвратителни легени от нисък клас, предназначени за служебни коли на мениджъри средно ниво, провинциални дзифтари без вкус, които не искат и лев да извадят за колата си или селски ветеринари, спестявали цял живот, че да седнат в нещо от магазина. Но пък са здрави, не го отричам...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Dummkopf написа:Ти сериозно ли предложи тоя авенсис, дето е пластмасарник най-страшен? Като се качиш вътре и се чувстваш като в такси, шумоизолацията му е като на кабрио от 80те, а при 160 си слагаш шалче, да се предпазиш от течението, завихрящо се в купето през уплътненията на вратите. Отвън изглежда окей, предполагам, въпреки че е като женска четина на банкет преди да завали - изкуствено обемен, кух и лек... Интериора му е като на всяка евтина тойотка - функционален и отвратително евтин на допир. При нормалните коли, като минат през дупка се чува ако има нещо разбито по окачването, при авенсиса се чува и скърцането на пластмасите като допълнение...

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
B.Stoimenov написа:Dummkopf написа:Ти сериозно ли предложи тоя авенсис, дето е пластмасарник най-страшен? Като се качиш вътре и се чувстваш като в такси, шумоизолацията му е като на кабрио от 80те, а при 160 си слагаш шалче, да се предпазиш от течението, завихрящо се в купето през уплътненията на вратите. Отвън изглежда окей, предполагам, въпреки че е като женска четина на банкет преди да завали - изкуствено обемен, кух и лек... Интериора му е като на всяка евтина тойотка - функционален и отвратително евтин на допир. При нормалните коли, като минат през дупка се чува ако има нещо разбито по окачването, при авенсиса се чува и скърцането на пластмасите като допълнение...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
оправи ми тежкия ден в офиса !
![]()
![]()
Same story here!
Вчера прегледах ей така от любопитството обявите...
Ми то нищо не е като едно време. Преди Avensis-a си държеше ебати цените за 4-5 годишна кола. Сега вече положението е много трагично. Това н първо четене. След тов като видях интереиорните снимки и ми се доплака. Този дозайн отвътре е отваратителен за сравнително нова и "модерна" кола. Сякш е от преди 12 години. Дисплеите като на Nokia 3310 изобщо не ги коментирам.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Аз понеже разбрах, че се търси надеждно комби и затова, иначе сбирщайни мога да му препоръчам доста начело с китайското волво. Тойота и в частност авенсиса има навика да не дразни собственика с постоянни проблемчета и обикновено ако се предаде нещо то ще е БОШ, ЗФ или някоя друга европейска кочина, затова ако се намери японец работата става сериозна откъм надежност. Ако се търси луксозно и надеждно комби това е друг въпрос, но за този бюджет мисля че тойотата приличен избор.
п.п. понеже колегата говори за някакви шалове и ветрове при 160км. / явно се е возил без предно стъкло и с отворени прозорци/ искам да кажа че това не е вярно! с едно такова комби 2009та 2.4 автоматик 164кс. внесено от германия доста се повозих щото е на един колега и скорости от порядъка на 180/200 си ги потдържа без никакви грижи и стабилноста е изключителна!
п.п. понеже колегата говори за някакви шалове и ветрове при 160км. / явно се е возил без предно стъкло и с отворени прозорци/ искам да кажа че това не е вярно! с едно такова комби 2009та 2.4 автоматик 164кс. внесено от германия доста се повозих щото е на един колега и скорости от порядъка на 180/200 си ги потдържа без никакви грижи и стабилноста е изключителна!
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мда, за Тойтата май споменах,че го чувам и аз от доста сериозни хора.
Благодаря на всички за мненията!
Благодаря на всички за мненията!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Витанов написа:скорости от порядъка на 180/200 си ги потдържа без никакви грижи и стабилноста е изключителна!
Бухахаха, батьооо, сериозно ли тръгна да хвалиш хендлинга на тоя леген с Ж-Жанти 15ки?

Ако не ги дуеш храбро са сравнително здрави лагерници тее тойотки, ама до там...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Dummkopf написа:Ти сериозно ли предложи тоя авенсис, дето е пластмасарник най-страшен?..... Но пък са здрави, не го отричам...
Колега, с нямам пряко впечатление от този модел, но като гледам не е по-различно от останалите нови коли, вкл. Бмв 2-ка и 3-ка.
С какво го сравняваш?

Специално авенсиса го сравнявам с немските марки. На картинки е едно, на допир е друго, повярвай ми.
Друг е въпроса, че с немските трябва да се сравнява лексус, ама в тая тема сме далеч от тия неща...
Друг е въпроса, че с немските трябва да се сравнява лексус, ама в тая тема сме далеч от тия неща...