Защо станахме такива?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Защо станахме такива?

Мнение от Bogat-Beden » 06 Апр 2017, 23:00

Stoqnov_1979 написа:Защо сме станали такива ли!? Ето,първите 2 мин...
https://www.vbox7.com/play:3216387199
:OT: Няма вариант да слушам тази песен и да не настръхвам..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Апр 2017, 23:15

Няма смисъл да се чудите кой, защо е такъв. Не гледайте да сте като тях, нито да не сте като тях, просто гледайте себе си и какво оставяте след себе си.
Хора всякакви. Тази вечер ме питаха как на една позната мъжа и я остави с двумесечно бебе да го гледа куп години без да го погледне(не, че сега го е погледнал)и да си живее ок с друга, в смисъл с друга хубаво, ама какво е виновно детето, че той не иска да го види и как го разбирам аз това. Ами не го разбирам, но хора всякакви, та гледам мен си. :yes:

Иначе за капитан Петко войвода, ами той не е Писко за да събира бая повече гледания/слушания и т.н. за месец като пусне нов клип или някоя чалгаджийка. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Апр 2017, 7:08

c04 написа:...Просто това е объркан свят, объркани хора :censored:

Ами тя ценностната система - кога и как се формира? Пак в семейството, като част от възпитанието на детето. Родителите могат да му обяснят, че парите са важни, но има и други неща в живота... И не е достатъчно само да го кажат, детето трябва да види това отношение на практика - знаете колко се влияят децата от личния пример на родителя. Гледат го в ръцете и повтарят буквално всяко действие и движение.

За мен това е проблемът - невъзпитано и необразовано поколение. Да ви попитам - кога за последно сте чували думата "морал" в ежедневието си? В разговор, по медиите, кога изобщо сте срещали това понятие? Кога за последно видяхте да се засегне и да се обсъжда моралната (нравствена) страна на някой въпрос, а не само материалната и финансовата (примерно)? Можете да си направите един експеримент - питайте някой познат какво означава понятието "морал" за него? Сигурен съм, че на доста хора няма да им говори нищо, а други ще го преведат от английски като "поука" и... дотук. Гледахме клипове, как разни "хора" крадат кутии с дарения за болни, дори от църквата. Това е плашещо за мен, защото показва пълната липса на всякакви морални задръжки. Виждам кутия с пари - взимам я и майната му на всичко! Само си представете за каква "ценностна система" говорим...
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 07 Апр 2017, 14:15

Изображение

Случка от преди малко:
Жена ми тегли пари от банкомат, ама в тоя момент й звъни служебния телефон и тя нещо се шашка, и в крайна сметка след като се качва в колата осъзнава, че не си е взела парите от банкомата.
Връща се, ама парите ги няма. Влиза в банката, разказва случката при което охраната й казва, че някакво момиче, което е намерило парите на банкомата ги е донесло преди малко и обяснило, че са забравени. Хората от банката ги сложили в едно пликче, надписали , че са забравени и й ги дадоха. :shock:

Не знам как да го намерим сега това момиче, за да му благодарим. Става дума само за 80лв., ама жеста й е голям.

Има и готини Българи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 07 Апр 2017, 14:42

:yes: :bowdown:
Седя си в метрото и в джоба до телефона имам 20 лв.. Съответно като го вадя - падат на земята, от там ги взе една жена и разпита всички чий са.. Аз въобще не се усетих в началото, чак накрая и така...
ИМА бе, ИМА свестни и съвестни хора.. :D

Аз съм на мнение, че който, каквото си е заслужил рано или късно си го получава.. На всичкото отгоре имам вяра и в кармата, така че всеки сам си решава.. Това е!
Сам преценяваш дали да си добър или гад, понякога се чувстваш лошо от добрината си, но винаги е гадно да си гаден..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 07 Апр 2017, 15:32

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Апр 2017, 15:55

Като влезеш и четеш във Фб по групи и лични профили една борба за морал,ценности ,патриотизъм и какво ли още не..В реалния живот обаче повечето от онлайн будители е по-добре не да не ги познаваш,а да не ги срещаш въобще.. Малко се получава ,че почти всеки иска да живее в общество от стойностни хора,ама за него някак си да не важи..
Иначе познавам сравнително добре едно момче,т.нар. свестен тип. Човек с морал,възпитание,уважение към абсолютно всички,толерантен (в нормалния смисъл на думата). Познайте как живее и дали му е лесно..
Друг мой познат цитираше някакъв си стар "хитрец" - "Моралът е като една торба с камъни,която само ти тежи.."
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Апр 2017, 18:18

Bogat-Beden написа:Иначе познавам сравнително добре едно момче,т.нар. свестен тип. Човек с морал,възпитание,уважение към абсолютно всички,толерантен (в нормалния смисъл на думата). Познайте как живее и дали му е лесно...

Ето това е истината. Ако си добър и кротък отвсякъде те мачкат, на пътя и в живота като цяло.Затова въпреки, че съм възпитан и гледам да е с добро, се старая да не си личи пред хората, който иначе ще ми се качат на главата.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 08 Апр 2017, 16:15

Bexim написа:Аз съм на мнение, че който, каквото си е заслужил рано или късно си го получава.. На всичкото отгоре имам вяра и в кармата, така че всеки сам си решава.. Това е!

Евала... :yes: :yes:!! И аз така ги виждам нещата, но не посмях да го напиша... Важното е да си чист пред себе си и пред собствената си съвест. Чудя се на "хора", които за няколко лева са готови да излъжат, да откраднат, да измамят... Прецакват си късмета и никога няма да бъдат щастливи - струва ли си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Апр 2017, 21:12

Borymeckata написа:
Bexim написа:Аз съм на мнение, че който, каквото си е заслужил рано или късно си го получава.. На всичкото отгоре имам вяра и в кармата, така че всеки сам си решава.. Това е!

Евала... :yes: :yes:!! И аз така ги виждам нещата, но не посмях да го напиша... Важното е да си чист пред себе си и пред собствената си съвест. Чудя се на "хора", които за няколко лева са готови да излъжат, да откраднат, да измамят... Прецакват си късмета и никога няма да бъдат щастливи - струва ли си?

Добре де, нека да поразсъждаваме така - Работиш в банка, от тези българските, които прецакват хората с промяна на лихвени проценти и тн.
Или пък работиш в НАП, община или фирма за бързи кредити, където се въртят едни пари, а насреща нищо.

Кармата ще ти го върне ли, щом си малко или много съучастник в лоши дела?
Винаги съм се чудил.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Апр 2017, 22:47

Не искам да разочаровам никого, ама това с кармата и връщането- не мисля, че е вярно. Бития бит, е*ания е*ан. Нищо никъде не се пише или ако се пише не се чете и действа по него. Не зная защо е така, защото Господ не (ни) се обяснява, но гледам фактите... лошите обикновено си остават ненаказани.

И така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 10 Апр 2017, 10:16

cod-cdbp написа:Кармата ще ти го върне ли, щом си малко или много съучастник в лоши дела?
Винаги съм се чудил.

Разбира се, не съм аз човекът, който ще решава такива морални дилеми... Ако трябва да предположа - вероятно да, човек трябва да носи отговорност за своите действия, независимо дали осъзнава в пълна степен последствията.

За мен не е токкова важно как ще го наречеш - Господ, карма, съдба, късмет, орис или нещо друго. Но вярвам, че има нещо като оня принцип на Нютон за действието и противодействието, някаква все още неосъзната връзка между действията на човек и живота му. Ти живеш за да се учиш - всеки от нас минава индивидуална програма и има определени "уроци", които да усвои в този живот. Ако усвоиш урока от първия път - ОК, минаваш в следващия "клас" и продължаваш напред. Ако не - повтаряш урока, отново и отново, докато си направиш нужния и правилен извод. Важно е да приемеш "обучението" спокойно, без да роптаеш срещу съдбата си и да търсиш виновник за провалите си - това само забава усвояването на "материала". От тази гледна точка, десетте Божи заповеди не са просто някакви празни морални норми, а напълно действащ, практически наръчник за оцеляване. Погледни в себе си и... ще видиш източника на всичките си успехи, провали, победи и разочарования.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 10 Апр 2017, 10:34

alx написа:Не искам да разочаровам никого, ама това с кармата и връщането- не мисля, че е вярно. Бития бит, е*ания е*ан. Нищо никъде не се пише или ако се пише не се чете и действа по него. Не зная защо е така, защото Господ не (ни) се обяснява, но гледам фактите... лошите обикновено си остават ненаказани.

И така...

"Бог забавя,но не забравя!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 10 Апр 2017, 10:53

За банката - не те прецаква тя.. Хората сами се прецакват. Никой не ги кара да теглят непосилен кредит.
Има си финансови формули, които показват до каква степен може да борави със заемен капитал. Хората масово теглят по-големи кредити, от колкото могат да погасят и от там идват наистина много лошите проблеми за тях.
Не казвам, че банката е мега коректната институция, но определено не е чедо на `дявола` :lol:

Има, обаче други работи, където следваш заповеди и трепеш хора или наистина им вредиш по някакъв начин.. Тогава е ясно какво/що си мисля. :yes:

Просто хората в днешно време нямат страх от никого/нищо. Интересното е, че това не им помага особено да прокопсат по начина, по който явно искат и копнеят.
Както и да е, понякога няма лошо да си смирен. :bchug:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Апр 2017, 13:10

Club BMW написа:
alx написа:Не искам да разочаровам никого, ама това с кармата и връщането- не мисля, че е вярно. Бития бит, е*ания е*ан. Нищо никъде не се пише или ако се пише не се чете и действа по него. Не зная защо е така, защото Господ не (ни) се обяснява, но гледам фактите... лошите обикновено си остават ненаказани.

И така...

"Бог забавя,но не забравя!"

да бе, лежи ти на тая...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата