.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Заблуждават ли ни автомобилните производителите ?

Мнение от speedhokk » 15 Авг 2017, 14:15

Аз честно казано не съм учуден. Със сигурност не е първата кола с недообмислен интейк, аз карам такава кола в момента и имам няколко случая, в които бия аварийки, обръщам и търся друг път заради насъбрана вода.
Сега двигателя да направи воден удар от опръскване наистина е малко скандално, ама пак да кажа, не ме изненадва. Щом мерцедес пуснаха един куп модели с отказващи спирачки, а след това в новото поколение, за да си изчистят имиджа пуснах 3.5 бензин с фабричен дефект, БМВ пуснаха М5 в щатите с проблемна маслена помпа, 5.0 двигателя в Ф сериите също е с фабричен проблем, за ФВ да не споменавам.
Та нищо почти не може да ме учуди в днешно време.

Единствения проблем е, че мерцедес явно не подозират, че тоя е някакъв сравнително популярен влогър и за пореден път имиджът им ще бъде леко подкопан. Досега като гледам трите му клипа имат почти милион гледания, а при негативен развой според мен ще се шуми още повече.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Авг 2017, 17:35

speedhokk написа:Аз честно казано не съм учуден. Със сигурност не е първата кола с недообмислен интейк, аз карам такава кола в момента и имам няколко случая, в които бия аварийки, обръщам и търся друг път заради насъбрана вода.
Сега двигателя да направи воден удар от опръскване наистина е малко скандално, ама пак да кажа, не ме изненадва. Щом мерцедес пуснаха един куп модели с отказващи спирачки, а след това в новото поколение, за да си изчистят имиджа пуснах 3.5 бензин с фабричен дефект, БМВ пуснаха М5 в щатите с проблемна маслена помпа, 5.0 двигателя в Ф сериите също е с фабричен проблем, за ФВ да не споменавам.
Та нищо почти не може да ме учуди в днешно време.

Единствения проблем е, че мерцедес явно не подозират, че тоя е някакъв сравнително популярен влогър и за пореден път имиджът им ще бъде леко подкопан. Досега като гледам трите му клипа имат почти милион гледания, а при негативен развой според мен ще се шуми още повече.

просто пича няма подходящите адвокати... затова шуми и се опитва да мине евтино... ама тия неща така по принцип не се случват. има си канален ред и дори да е малко по-бавно- щеше да бъде компенсиран добре. глупчо.

и друго. има нещо гнило в цялата раота- ако някой е виждал къде е интейка на ц63 и през какви неща минава- този е карал в дълбока вода... а може и да е инсценирал цялата ситуация.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Авг 2017, 19:40

alx написа:просто пича няма подходящите адвокати... затова шуми и се опитва да мине евтино... ама тия неща така по принцип не се случват. има си канален ред и дори да е малко по-бавно- щеше да бъде компенсиран добре. глупчо.

Не всички са играчи да са сменили по няколко 100к доларови коли за да знаят тънките моменти при такива коли :mhihi: В другите му видеа си казва, че си е "обикновен" ентусиаст т.е. не е батка-играч. Обясняваше как няма 88к долара да ги даде накуп, а дори и да ги има, че няма да ги даде за кола. Реално колата е 88к, направили му 5к отстъпка, платил някакъв минимален down-payment и финансирал 80к долара. 72 месеца по 1000 и незнам си колко долара.

alx написа:и друго. има нещо гнило в цялата раота- ако някой е виждал къде е интейка на ц63 и през какви неща минава- този е карал в дълбока вода... а може и да е инсценирал цялата ситуация.

Няма нищо гнило. Пича е някакъв ултра фен. Беше буквално влюбен в тая цедка :mhihi: И пак ще си взима такава :shock:

Накратко - оказва се, че все пак е помислил за най-лошото и е сключил GAP insurance(Guaranteed Auto Protection) и реално ще му дадат replacement цедка, докато не му докарат новата :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2017, 22:51

И двете тръби на интейка на тоя мерцедес са горе най отпред една до друга в едно пластмасово корито . Съвсем точно може да си напълниш мотора с вода дори с водоструйката . Като чета обаче какво пишат по форумите , този проблем е последното за което трябва да пали свещ собственика на С63 :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Авг 2017, 0:53

Абе пичове, вие имате ли представа колко вода трябва за да се удави един голям мотор? Щото аз знам- и общо взето трябва входящия тракт да го държиш под вода поне 5 секунди... да не говориме, че на тоя турбо мотор ако му беше влязла толкова вода щеше да е начупила перата на перките на турбините...

Просто нещо по електрониката е намокрено и тия от дилъра не могат да разберат какво и веднага- "нов мотор"... глупости. Някой някого работи или безхаберието е на ниво. А може и двете...

А за гап- застраховката- тя е задължителна ако изплащаш автомобил. Така че пича нищо не се е сетил ми са му я нахлупили по условие...

Застрахователите ще го минат това като "act of god" и няма да му платят нищо най - вероятно. И пак опираме до адвокатите :) както казах- тоя филм съм го гледал няколко пъти и предпочитам да съм сценариста а не публиката....
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Авг 2017, 4:09

Ех, това ако беше станало в Кебек (където както се изказа някой, имало много добър закон за защита на потребителите), принтиш закона, плескаш го в челото на дилъра и колата е оправена ....

Огромна част от дилърите не се занимават с електрически проблеми. Поне тук де. И това е една от причините доста читави коли да отиват на скрап поради елементарни проблеми. Стига да разбираш :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Авг 2017, 7:21

При тия С мерцедеси има риск от самозапалване на инсталацията при хидролок/блокиране на мотора и опит за повторно запалване на двигатеря . Затова изтеглят повече от 1 млн автомобили за корекция на ел системата . Сега тоя от видеото дали прави някакви трикове и номера с тоя хидролок от дъжда или наистина е изкарал късата клечка нямам представа . Но като му гледам другите клипове човека си е взел играчкаа и се опитва да и тества лимита или да я строши . Във никакъв случай не мога да го определя като нормален потребител :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 16 Авг 2017, 8:36

В интерес на истината когато колата блокира на пътя беше извикал пътна помощ да я закарат в официалния дилър, където я оставили през нощта да съхне и на следващия ден му се обадили, че са запалили колата успешно. За всеки случай щели да демонтират интейка, проверят и подсушат или ако трябва и сменят свещите и още там някакви манипулации и реално едва след това колата не запали повече. Чак след това разглобяваха всичко, но си се виждаше, че перките на турбините са си буквално нови, без щети по тях. Човека до последно мислеше, че е някаква защитна електроника, която гаси двигателя при попадане на вода в интейка. Колко е силен дъжда и колко вода има на пътя се вижда на един от клиповете. На какво място и какъв път също. Плюс, че пътищата в щатско не са, като нашите плоски, а са извити, така че точно водата да се отича встрани. Реално няма начин предницата да е попаднала изцяло под вода, какво остава да престои 5 секунди.
Дали е само някаква електроника, дали официалния дилър е за еване или наистина целия двигател е щета няма значение. Възмущението ми на мен лично е, че мерцедес се правят на ощипани госпожички, при положение, че става дума за топ performance модел. Разбирам да беше за най-евтината А класа, ама тва... Не знам, супер разочароващо е за мен именно мерцедес да правят такива номера. Ако бях на мястото на влогъра не бих си и помислил отново за цетка, ама както казах той е някакъв облъчен и всяка втора дума му е, че това му е мечтата на живота и пак ще си взима такава цетка :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 16 Авг 2017, 8:47

madafaka_donkele написа:В интерес на истината когато колата блокира на пътя беше извикал пътна помощ да я закарат в официалния дилър, където я оставили през нощта да съхне и на следващия ден му се обадили, че са запалили колата успешно. За всеки случай щели да демонтират интейка, проверят и подсушат или ако трябва и сменят свещите и още там някакви манипулации и реално едва след това колата не запали повече. Чак след това разглобяваха всичко, но си се виждаше, че перките на турбините са си буквално нови, без щети по тях. Човека до последно мислеше, че е някаква защитна електроника, която гаси двигателя при попадане на вода в интейка. Колко е силен дъжда и колко вода има на пътя се вижда на един от клиповете. На какво място и какъв път също. Плюс, че пътищата в щатско не са, като нашите плоски, а са извити, така че точно водата да се отича встрани. Реално няма начин предницата да е попаднала изцяло под вода, какво остава да престои 5 секунди.
Дали е само някаква електроника, дали официалния дилър е за еване или наистина целия двигател е щета няма значение. Възмущението ми на мен лично е, че мерцедес се правят на ощипани госпожички, при положение, че става дума за топ performance модел. Разбирам да беше за най-евтината А класа, ама тва... Не знам, супер разочароващо е за мен именно мерцедес да правят такива номера. Ако бях на мястото на влогъра не бих си и помислил отново за цетка, ама както казах той е някакъв облъчен и всяка втора дума му е, че това му е мечтата на живота и пак ще си взима такава цетка :kuku:

следващия път може да уцели читава :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Авг 2017, 10:47

adovet написа:
madafaka_donkele написа:В интерес на истината когато колата блокира на пътя беше извикал пътна помощ да я закарат в официалния дилър, където я оставили през нощта да съхне и на следващия ден му се обадили, че са запалили колата успешно. За всеки случай щели да демонтират интейка, проверят и подсушат или ако трябва и сменят свещите и още там някакви манипулации и реално едва след това колата не запали повече. Чак след това разглобяваха всичко, но си се виждаше, че перките на турбините са си буквално нови, без щети по тях. Човека до последно мислеше, че е някаква защитна електроника, която гаси двигателя при попадане на вода в интейка. Колко е силен дъжда и колко вода има на пътя се вижда на един от клиповете. На какво място и какъв път също. Плюс, че пътищата в щатско не са, като нашите плоски, а са извити, така че точно водата да се отича встрани. Реално няма начин предницата да е попаднала изцяло под вода, какво остава да престои 5 секунди.

следващия път може да уцели читава :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И никакво каране в дъжд :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Авг 2017, 16:21

Какво да им има на перките на турбото от водата ? Най много да се умият и лъснат . Има турбо сетъпи на дизели където вода се пръска директно преди турбото за охлаждане на интейка . Аз лично съм озадачен силно от идиотските дертове на тия премиум автомобили , е то на практически чисто нов автомобил на месец живот .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 16 Авг 2017, 16:30

Jordana написа:Какво да им има на перките на турбото от водата ?

alx написа:да не говориме, че на тоя турбо мотор ако му беше влязла толкова вода щеше да е начупила перата на перките на турбините...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Авг 2017, 16:53

Jordana написа:Какво да им има на перките на турбото от водата ? Най много да се умият и лъснат . Има турбо сетъпи на дизели където вода се пръска директно преди турбото за охлаждане на интейка . Аз лично съм озадачен силно от идиотските дертове на тия премиум автомобили , е то на практически чисто нов автомобил на месец живот .

пръска се ама малко и силно аеририрана... като мъгла е...

като залееш перките на турбото дето се върти с 30к оборота на празни и 100к оборота на средна газ и 250к оборота на пълна газ с плътна вода и все едно си му хвърлил чакъл вътре... всичко става на салата...

този дето ми показва леко мокри (от средата надолу) въздушни филтри- мотора му е влизала вода но това изобщо не е в количествата нужни за хидроблокаж...

както казах- нещо по електрониките се е намокрило и .... дилъра не знае какво е. този автомобил може да е евтино амг, ама електрониките му вътре са доста сложни. често никой не може да ги оправи поне за парите за които има смисъл да се прави (а не да се тотал-не колата)... не забравяй, че на мерцедес дилъра ставката е $145-150/ час...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 16 Авг 2017, 16:58

alx написа:...дилъра не знае какво е...

A, не знае. Знаят си, ама мълчат, щото нямат финансова изгода да го оправят. Застрахователите така или иначе ще платят още една кола. За какво им е да се мъчат. Виж, ако опре до съдилища от страна за застрахователите съм сигурен, че ще измислят веднага как да го оправят :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Авг 2017, 19:08

alx написа:
Jordana написа:Какво да им има на перките на турбото от водата ? Най много да се умият и лъснат . Има турбо сетъпи на дизели където вода се пръска директно преди турбото за охлаждане на интейка . Аз лично съм озадачен силно от идиотските дертове на тия премиум автомобили , е то на практически чисто нов автомобил на месец живот .

пръска се ама малко и силно аеририрана... като мъгла е...

като залееш перките на турбото дето се върти с 30к оборота на празни и 100к оборота на средна газ и 250к оборота на пълна газ с плътна вода и все едно си му хвърлил чакъл вътре... всичко става на салата...

този дето ми показва леко мокри (от средата надолу) въздушни филтри- мотора му е влизала вода но това изобщо не е в количествата нужни за хидроблокаж...

както казах- нещо по електрониките се е намокрило и .... дилъра не знае какво е. този автомобил може да е евтино амг, ама електрониките му вътре са доста сложни. често никой не може да ги оправи поне за парите за които има смисъл да се прави (а не да се тотал-не колата)... не забравяй, че на мерцедес дилъра ставката е $145-150/ час...

Съгласен съм , но говорим за конкретния случай - малко дъжд и вода от локвата дигната от камион. Не говорим за амтомобила под вода . Имах предвид че какво и да влезе от дъжда не е достатъчно да увреди турбината да не говорим че преди нея има филтър и водата трябва да е брутално много да увреди перките - нещо което не се връзва с конкретния случай . Ай да му сменят мерцедеса на тоя че не мога да спя спокойно вече :mhihi: Човека страда за тая кочина все едно се развежда .
https://www.youtube.com/watch?v=FEYbWIlTG7Y

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата