С какви пари си купувате автомобил втора употреба?
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: С какви пари си купувате автомобил втора употреба?
С каквито има, и кеш и на близинг, все тая, важното е парата да не спира да влиза постоянно и по много, всичко останало са излишни тюхкания
Единственото кофти на лизинга/кредита е, че ако за известно време финансите секнат, става пръц и разпродаваш всичко, ако няма къшета.
Но то па като си купил кола за 50к кеш и изведнъж парата секне, пак неможеш да я караш, вноската по каско ли ще и платиш, или нови гуми, ако па вземе да се супи нещо не знам, трябва бъбрек да продаваш....
Та без пари не става

Единственото кофти на лизинга/кредита е, че ако за известно време финансите секнат, става пръц и разпродаваш всичко, ако няма къшета.
Но то па като си купил кола за 50к кеш и изведнъж парата секне, пак неможеш да я караш, вноската по каско ли ще и платиш, или нови гуми, ако па вземе да се супи нещо не знам, трябва бъбрек да продаваш....
Та без пари не става

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
3-тото мнение без да визирам никого от писалите конкретноvicho написа:много баровци, много нещо... то си е нормално, все пак сме bmw форум, а не лукови глАви![]()

dextuar написа:В тая тема пак ще се развихри цирка и псевдо батка форум милионерите ще дават тон в живота предусещам![]()
dextuar написа:alx написа:Отговора е “според зависи”.
Ако лихвата по заема е по- ниска от лихвата/ доходоноста на кеша- тогава на заем. Ако не- обратното.
В момента лихвите по авто заемите са 2-3%, а кеша инвестиран правилно носи 5-7%. Затова- колите - на заем.
Колега, тук по-скоро се обсъжда варианта, КЕШ-а да е дефицит, иначе много добре си го обяснил, ако КЕШ-а е наличен
ми... аз мога да дам много примери и така и иначе, но по принцип от всичките си возила които съм притежавал само два мотора съм купил за кеш и то защото никоя банка не щеше да ме финансира защото тези марки не фигурираха в системите им... така, че явно твърдо съм за финансирането.
най- грубата ми мисъл е, че няма нищо лошо в това да живееш на кредит до колкото имаш добра финансова дисциплина и сигурен доход. ако едно от тези двете неща го нямаш- както знаеме - кредита е много вероятно да стане на финансово блато а живота ти - на бягане на тредмил само дето не ти контролираш скороста и наклона...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
С доход до 1000лв изобщо не знам дали има смисъл човек да си купува/заробва с какъвто и да е автомобил...
Сега много ще скочат, но нейсе...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
cod-cdbp написа:С доход до 1000лв изобщо не знам дали има смисъл човек да си купува/заробва с какъвто и да е автомобил...
Аз ще ти скоча пръв, защото пишеш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! АМА ПЪЛНИ!!! Направо прекалявате...
Има предостатъчно коли на пазара до 2,000лв в чудесно (здраво) състояние
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... qqumh&f1=1 - 1,100 коли до 2,100лв с газова уредба след 1995-та година...
ПОНЕ 50 от тях ще са годни да минат технически НОРМАЛЕН технически преглед
това са 2-3 заплати
целите им двигатели струват по 200-300лв , ново окачване също...
аман от дебилщина

п.с. не ми отговаряй, няма и да ти чета мненията (скрил съм ги)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
То 1000лв са безкрайно общо понятие и реално не означават абсолютно нищо, но все пак автоскраб на 22 години с газова бутилка не е точно критерий за кола
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Но ще си на сухо като вали и вее и можеш да отидеш до Кауфланд да напазариш. И тук и в Щатите съм го играл без кола и знам какво удобство е.
Пресен пример като ходих да пазарувам от местния кауфланд - Food Lion, ходех с раница и в нея слагах месото, яйцата и млякото. В едната ръка поне 2-3 плика с други неща(спагети, ориз, филаделфия, сосове и др) и в другата на рамо стек с 48 водички по 330мл. От там на спирката, качвам се в автобуса, дъндуркам се 30минути, после още 10 пеша и едно ходене до сравнително нормален магазин се превръщаше все едно съм в Ninja warrior. А ако нямаш директен транпосрт? Ми като завее и задуха? Колата си е вече необходимост, макар и за 2к с газово. В бг ситуацията с градския транспорт е по-добра, но пак е неприятно. Зимата кабриото по принцип не се кара и не ме питай като ми се наложи да отида някъде, какви сметки са.
Пресен пример като ходих да пазарувам от местния кауфланд - Food Lion, ходех с раница и в нея слагах месото, яйцата и млякото. В едната ръка поне 2-3 плика с други неща(спагети, ориз, филаделфия, сосове и др) и в другата на рамо стек с 48 водички по 330мл. От там на спирката, качвам се в автобуса, дъндуркам се 30минути, после още 10 пеша и едно ходене до сравнително нормален магазин се превръщаше все едно съм в Ninja warrior. А ако нямаш директен транпосрт? Ми като завее и задуха? Колата си е вече необходимост, макар и за 2к с газово. В бг ситуацията с градския транспорт е по-добра, но пак е неприятно. Зимата кабриото по принцип не се кара и не ме питай като ми се наложи да отида някъде, какви сметки са.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
vicho написа:cod-cdbp написа:С доход до 1000лв изобщо не знам дали има смисъл човек да си купува/заробва с какъвто и да е автомобил...
Аз ще ти скоча пръв, защото пишеш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! АМА ПЪЛНИ!!! Направо прекалявате...
+1 И мен ме дразнят такива изказвания в стил - "бедните" да го духат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Има два варианта на лизинг такъв, който обслужваш и него усещаш и такъв , който те кара да затъваш. Всичко купувам на лизинг/кредит. Вместо да чакам 12 месеца да събера 5000лв и да ходя пеш взимам един лизинг с 4,5 процента лихва и плащам 12 месеца по примерно 450лв. при доход 3к не ги усещаме с жената. Аз лично пари не мога да заделям, но пък кредитната ми култура е безупречна. Щом милярдери имат кредити дето имат пари кеш за каквото си искат какво остава за нас хората на заплата?

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Аз съм сигурен че 90% от колите купувани чисто нови са лизингови, защо тогава това да е различно за хората които в % ще отделят същата сума за кола която няма да е нова...
Tires are evil - destroy them all ...
adovet написа:Може да караш и най яката Мка ама ако те е шубе да я натискаш за да не се п...бе нещо къде е кефа тогава
ето този филм го гледах като бях по- млад и още по-глуповат. на всяка цена трябваше да имам една кола, е купих си я ама беше малко като на гол тумбак чифте пищови... погледах я в гаража 2 години, навъртях й 7500км, отидох веднъж на писта, щях да я размажа и да се убия и себе си независимо, че ме беше страх да я натискам ... да не я размажа (което се и случи) и си дадох сметка, че това е като готината мадама до тебе която те е страх да я опънеш до ушите за да не се сцепи/ строши нещо в нея

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Кажи за мацката, мани го возилото

Ubi dubium, ibi libertas
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Зависи за какво се ползва един автомобил. По принцип втора ръка е добре да е със спестени пари или поне по-голямата част. Но ако този автомобил се ползва и за изкарване на пари, напълно ЗА съм и да е 100% на кредит. Това, разбира се, по логиката ако нямаш кола или нямаш надеждна кола (коли за 500-1500лв може само за градско за мен). В момента примерно се занимавам и с посредническа дейност по сделки, за които ми се налага да пътувам и без кола НЕ става. Т.е. няма да получавам никакъв доход от тази дейност, понеже няма да има как да я извършвам. С кола за 800лв пак не е яко, че ми трябва точно един път да ме зареже по средата на магистралата, за да станат филмите. А с такива коли има голяма вероятност. Ако колата обаче ти трябва само да ходиш по кафетата или да те видят колегите с кво си се изхвърлил - абсурдно е кредит.
Относно кола с доход до 1000лв.... зависи къде. За София - може и 1000лв да е малко. Но за Пловдив примерно с 1000лв спокойно може някъв малък кенеф на газ. Приятел си купи Фиат Пунто 1,1 за 600лв с платени граждански, данъци и нови зимни гуми. Да, без лак на боята и с 3 ударени калника, но за 600лв си кара колата от 4 години. За 100лв си взе и обикновено АГУ. Резултата е, че с пари за телефон не върви пеша. Градския транспорт също имайте предвид, че е ОК само в София за мен. В Пловдив след 21:30ч си пеша или такси. А събота и неделя след 19:30ч.
Относно кола с доход до 1000лв.... зависи къде. За София - може и 1000лв да е малко. Но за Пловдив примерно с 1000лв спокойно може някъв малък кенеф на газ. Приятел си купи Фиат Пунто 1,1 за 600лв с платени граждански, данъци и нови зимни гуми. Да, без лак на боята и с 3 ударени калника, но за 600лв си кара колата от 4 години. За 100лв си взе и обикновено АГУ. Резултата е, че с пари за телефон не върви пеша. Градския транспорт също имайте предвид, че е ОК само в София за мен. В Пловдив след 21:30ч си пеша или такси. А събота и неделя след 19:30ч.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
от тази тема разбрахме 2 неща
1. никой не си купува коли под 10 бона
2. кеш и кери

1. никой не си купува коли под 10 бона
2. кеш и кери

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Тука само баровци. Що да е абсурдно да вземеш кредит за кола, че дори и такава, с която не изкарваш пари? Взех си кола за 6000 преди 5 месеца и почти съм си платил кредита имам 4 вноски още. Или да чакам 9 месеца да ги събера и да ходя пеш? Май е все едно и също, че даже и по-скъпо. Предната кола ми беше в сервиз за 2 седмици и покрай детето дадохме над 150лв за таксита и други превози да го водим до бабите докато сме на работа. Винаги съм купувал с кредит и не съм от баровците.