Колегиалност в зимни условия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Колегиалност в зимни условия

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 23:22

Не се жалвам, споделям ;) И да, точно, че е от БМВ-ист е най-тъпото в случая. Дачиите са хубаво нещо, пожелавам ти нова така, но аз вече се целя към новата любима кола на форума - Шкода Супърб :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Ное 2017, 23:23

В случая според мен темата е за несъобразителността на някои колеги на пътя..а не кое как и колко върви,разбира се причини да спреш много,но така е повече от тъпо..

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 23:29

Gqbriel написа:В случая според мен темата е за несъобразителността на някои колеги на пътя..а не кое как и колко върви,разбира се причини да спреш много,но така е повече от тъпо..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Баш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 29 Ное 2017, 23:39

Да ви кажа честно, мен потеглянето на точно това място ме плаши дори и през лятото :kuku: Абсолютно ненормален наклон :kuku: дори не знам как успя да потеглиш там, пък после по нагоре се запъна, където реално наклона е по-малък от там където спря :shock:

Това, че изкачващия се е с предимство, никой ама никой не го спазва, а напротив :nono: Масово като видят спускане и раздават цялата газ, да се чувстват поне веднъж бързи ... :dunno:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Ное 2017, 0:11

А цялата ситуация си е и напълно ненужна, царският път е стотина метра встрани :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 30 Ное 2017, 7:20

Интересно как най-невинния в ситуацията само след няколко поста започва да става виновен от къде е минал,как е минал,защо кара задно,а не 4х4 и изобщо декстър вкарвай бмв-то в гаража и чак като стане време за летни гуми изкарвай,че не се знае,знае ли се... :bowdown:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Ное 2017, 9:19

Ей големи специалисти голямо нещо, още веднъж стана ясно, че някои форумни колеги са батки, карачи, и еват по 2 часа всеки път по типъти на вечер :mhihi:
Не е нормално това поведение, аз понеже живея на 200м от тая улица, на подобен наклон и познавам района много добре, мога да ви кажа че това е един от най-стръмните участъци, да не кажа най стръмния в Драгалевци.
Superexstatic искам да ми демонстрираш как ще се качиш с каквато и да е Е36ца с отворен диф и зимни гуми на тоя баир, при току що навалял ПЪРВИ сняг и положителни температури + факта че настилката е паваж, просто тези неща имат огромно значение за всцелпението, няма нищо общо дори един ден след това като през ноща паднат температурите и всичко замръзне снега става твърд и изкачването става супер лесно, НО точно в тези условия от клипа изкачването на въпросния участък е доста тегаво, за мен дори е трудно да повярвам че е успял да тръгне изобщо, ако нямаше клип изобщо нямаше да повярвам.
Пичагата със субарото спира пред кръчма, просто подминава паркиралите пред кръчмата коли за да може спокойно да се върне назад и да спре до тях.
Същата вечер аз едвам успях да си прибера колата в гаража, въпреки, че почистих доста добре и това ми се случва всяка зима при подобни условия описани по горе движението по тези баири е много много тегаво за всички коли с един задвижващ мост, без значение предно или задно, само 4х4 минават, но не всички тия смешните хонди црв, нисан кашкай и прочие дето не са с постоянно зацепени мостове и прехвърлят по 15-20% на задния също закъсват брутално, не веднъж или два пъти съм бутал такива специалисти дето са виждали сняг само на снимка :banghead:
Така, че няма какво да го храните колегата, темата има за цел да покаже колко много несъобразителни шофьори има по пътищата ни :yes:
Жалко е ако виждате друг смисъл в нея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Ное 2017, 9:27

Владо - ако можеш - удрии катинара :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 30 Ное 2017, 9:28

vld написа:Ахахах тоя дето отби в ляво е типичния субаро мен, боли го фара за всичко около него.....баси и малоумника :banghead:
Всеки ден се сблусквам с такива малоумници и повярвай ми 99% от тях смятат, че точно в такава ситуация те трябва да ти покажат колко са зле БМВ-тата и го правят нарочно :banghead:
То няма и вариант да е различно де, кой нормален човек би си купил толкова грозна кола, макар и проходима :mhihi:
Тоя с 46цата го нахранихте вече, няма смисъл да му сипвам и аз :banghead:

Тъй като имам и е46 и аутбек, ще повторя нещо което съм казвал и преди - проблема не е в марката, а в задкормилното. Същия идиот ако е с xdrive ще спре по същия начин. Колкото до затъването, най - ефективното нещо, което може да се направи на място и веднага (според мен) е да слезеш и да намалиш налягането на гумите примерно от 2.2 на 1.5 и когато свърши проблемния участък да си ги напомпаш. Vld, виждам, че си от Драгалевци, този януари в големия сняг изкачих излизането от паркинга на хотел Еди от място, без засилка с е46-цата. Вярно, само десетина метра е, но си е леко стръмно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 30 Ное 2017, 10:07

На същото място и на мен ми се е налагало да спра с чисто нови гуми и не можах да издрапам нагоре, макар да съм с предно. Условията бяха подобни като на клипа. За капак на всичко и при натисната спирачка колата се хлъзна назад, та дрябваше да я насоча към бордюра, за да опра с едната гума и да "завия" надолу, за да мина по царския път :ok: Добре, че нямаше коли зад мен. Вероятно повечето от пишещите тук са изпадали в подобни ситуации и им се е налагало да спират на заледен баир, но точно тази отсечка 200-300 метра е отвратителна. :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Ное 2017, 10:09

А бе и марката от време на време побутва към простотии при някои индивиди :ok: 2-3 пъти съм слушал "БМВ така се кара, като си с БМВ трябва да засичаш" :ok:

Иначе от комшиите най-много ме дразнят тези, които имат 3 опела :shock: и един глупак с Волво. От последните 3 дни по пловдивските улици пък определено бакшишите печелят с много над всички останали :ok:

А на темата за задно през зимата... 4х4 е за зимата. Предното не е чак толкова по-добре през зимата. Щото предното като поднесе и е по-страшно :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Ное 2017, 10:18

за съжаление нямам снимков материал как "бмв спира на средата на заледен паркинг защото не може да излезе поради блокиран изход от закъсали преднячки" ... слизам да им помогна да ги бутам ... онез ме гледат на кръв все едно ще ги бия ... как да е , бутнахме ги и излязоха на чисто ... и ВСИЧКИТЕ спират и гледат ехидно аз как едвам едвам си вървя към колата за да не падна на леда :mhihi: :mhihi: :mhihi: чакат хората ся ... като закъса БМВ да му се посмеят и да си тръгнат вече с мръсна газ :twisted: :twisted: :twisted:
ама гредичка бате ... он с бНв-то тъпанар ... гуми почти няма ама заварка има ... и си тръгна БМВ-то най-мазната възможна физиономия покрай всичките сеирджии :smoke:

мани майтапа ама единия чичо с Пасат 3 комби като му казах "да бутна ли" и още малко щеше да слезе да ме бие , сигурно си мислеше , че му се подигравам

Преди всичко сме хора, а след това собственици на някакви коли. Ако повече хора си спомнят за това , доста ситуации на пътя лесно биха се решавали и зимата, и лятото и т.н.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Ное 2017, 11:34

Понеже някой спомена ,че сме обвинявали колегата за това и онова, всъщност на мен ми е все тая дали ще закъса той тая зима на баир или не, просто след като пускаш тема да се оплакваш (защото е ясно, че света няма да го промениш) ,трябва да си готов на градивна критика и такива мнения ;) . Има друг , много, много по-полегат главен път на един ... разстояние и ако не го ползваш, означава само едно- че сам си търсиш подобни ситуации :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Ное 2017, 11:59

efren написа:..................................
, този януари в големия сняг изкачих излизането от паркинга на хотел Еди от място, без засилка с е46-цата. Вярно, само десетина метра е, но си е леко стръмно.

При нормални условия когато е студено има снежна покривка която е преседяла и утъпкана няма никакъв проблем да се качиш където и да било, проблема е при конкретните условия описани в предния ми пост.
Но иначе си прав несъобразителни има със всякакви автомобили, но най много си позволяват да правят сечено точно такива, които смятат, че имат превъзходство по някакъв начин в дадена ситуация.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 30 Ное 2017, 12:16

Bogat-Beden написа:Понеже някой спомена ,че сме обвинявали колегата за това и онова, всъщност на мен ми е все тая дали ще закъса той тая зима на баир или не, просто след като пускаш тема да се оплакваш (защото е ясно, че света няма да го промениш) ,трябва да си готов на градивна критика и такива мнения ;) . Има друг , много, много по-полегат главен път на един ... разстояние и ако не го ползваш, означава само едно- че сам си търсиш подобни ситуации :dunno:
Жалко е, ако от цялата тема виждаш само това :winky:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата