Разплащане с карта - дискусия и анкета
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Разплащане с карта - дискусия и анкета
Според мен ИБАНите сметки в банките не са източени всички до една
само щото хакерите сега са заети да копат койни иначе всичко да са ошушкали
само щото хакерите сега са заети да копат койни иначе всичко да са ошушкали

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Тоя форум вярно стана за ташак само
Всеки разбира от всичко и дава акъл за всичко. Всички други са тъпаци и gg wp.
Абе да сме живи и здрави

Всеки разбира от всичко и дава акъл за всичко. Всички други са тъпаци и gg wp.
Абе да сме живи и здрави

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
KoolyO написа:Абе стига с'я. Дай им IBAN-ите и теглят, теглят...
То бива, то може, ама това на нищо не прилича.
Бахти айти-тата, майна! Сигурно ако си дам трите имена, ще ми източат биткойните от портфейла...![]()
Аз съм съгласен да си изпльоскам някой от IBAN-ите тука, и ми е интересно, дали колегите, които познават такива величия, могат да ги насъскат да ми изтеглят парите...![]()
Относно темата - карти!
Нося кеш в мен, само колкото да ми е спокойно и за разходи, които не могат да се платят с карта.
А пък приказките за това, че знаели всичко за тебе... Ми аз кат' нямам к'во да крия, от кого да го крия?
А пък, че си плащал на банките... Ми аз си им плащам с кеф! Толкова пари и усилия ми спестяват, че изобщо не ми се мисли, ако ги нямаше...
Добра логика, те и данъците ти спестяват разни усилия и пари, ама предпочиташ да дадеш парите на някой в чужбина, вместо за данъци. Тука всички на заплатки се изредиха да подскачат, че ако не си платя 12-те лв на опашката в супермаркета с карта явно крия данъци. Аз за мен не разбирам хората, които в супермаркета избиват комплекси с плащането на 2 кисели млека и 1 хляб с карта, но ги изчаквам търпеливо и се наслаждавам на това как от 4-те им лева сметка 8 стотинки отлитат безвъзвратно и завинаги от БГ.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
efren написа:избиват комплекси с плащането на 2 кисели млека и 1 хляб с карта

гоУем си

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:efren написа:избиват комплекси с плащането на 2 кисели млека и 1 хляб с карта
![]()
![]()
![]()
гоУем си
А ти си най-гоУемия. Заедно с оня другия гоУемия специалист по всичко.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Rainbow написа:С карта е доста по удобно за мен. Отделно реално за мен, за да си против плащане с карта укриваш доходи или данъци (когато не искат да им плащаш с карта), та съм още повече за...
Иначе след това:малко reverse engineering ти набарват IBAN-и, имена, номер на карта и т.н
иимаме хиляди номера на кредитни/дебитни карти на клиенти, включително и CVC-то, в plain text of course.
Бих казал каквато ни държавата, такива ни и IT-та![]()
По първото не знам каква банка ползваш, ама въобще не е лесно да ти източат парите както си мислиш ти (с 2-3 way authentication, token, sms verifications, сертификати и т.н.). Имената ти могат да се вземат от 1000 други места, доста по-лесно, както и доходите ти и имотите и т.н... Кредитните карти са си на отделен IBAN от сметката ти и т.н.... Нареждане на превод 100% иска допълнителен authentication + все пак им трябват credential-ите ти за онлайн банкирането ти. То ако нямаш акъл и с един phishing e-mail ще си готов![]()
За мен по-скандалното е това с plain text-a и CVC-то, но реално ако се злоупотреби и ви тракнат Visa/Mastercard ще се погрижат за вас (въпреки, че доста минават между капките и всяка година си имат доста загуби)
Отделно 2019-20 някой банки вкарват payment authentication с пръстов отпечатак и face recognition през мобилните устройства
И за финал - за мен да искаш да се плаща кеш - значи ти липсват 90-те с "мръсните пари", да вадиш пачките и да си голямата батка, а да се осигуряваш на 500 лева пред държавата (после ебати скапаните болници, пенсии, образование, полиция, корупция и т.н.)
Понеже си поредния псевдоданъкоплатец отличник, може ли да си ми обясниш как укривам данъци за продажби, за които издавам касови бележки и фактури, но не приемам плащания с карти?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
ставаше въпрос, че плащането на млеката и хляба с картата става за секунда, даже безконтактното плащане при мен работи през портфейла в крайната предгрда и така даже не вадя картата. Това е удобство според мен.
Иначе аз не казвам, че трябва да забранят плащанията с кеш. Ако това ти харесва и ти е по-удобно никой не би трябвало да те спира.
А за данъците, това си е проблем на данъчните, те да си мислят как да си правят справките.
Иначе аз не казвам, че трябва да забранят плащанията с кеш. Ако това ти харесва и ти е по-удобно никой не би трябвало да те спира.
А за данъците, това си е проблем на данъчните, те да си мислят как да си правят справките.

Denmark написа:ставаше въпрос, че плащането на млеката и хляба с картата става за секунда, даже безконтактното плащане при мен работи през портфейла в крайната предгрда и така даже не вадя картата. Това е удобство според мен.
Точно в това е въпроса, но има колеги, които смятат, че единствено техния метод е правилен и ако не си като тях си престъпник. Естествено не могат да обосноват мнението си.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
efren написа:K_Ilkov написа:efren написа:избиват комплекси с плащането на 2 кисели млека и 1 хляб с карта
![]()
![]()
![]()
гоУем си
Последно, аз ли съм или той, не искам да деля първото място дори и с него

Успех, маняк

...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:Е не всички разбираме толкова много, все пак не всичко го има по филмите/facebook/google/forums
Ми...що се обаждаш тогава

Rainbow написа:Mainframe чувал ли си? zOS?

Rainbow написа:И в банките сигурно само някви студентчата стажанти по сигурност работят като ги правят системите и ей така за спорта набиват милиони за софтуер
Казвам ти, че хал хабер си нямаш от банки, па после се обиждаш

Rainbow написа:P.S.: Да не стане накрая само като оня от БТВ-то, влизащия в кода (редактиращия HTML-a) хакер
Засега напълно затвърждаваш тази роля на "влизам в кода и си пра'я кот' си искам", па не знам

K_Ilkov написа:efren написа:K_Ilkov написа:efren написа:избиват комплекси с плащането на 2 кисели млека и 1 хляб с карта
![]()
![]()
![]()
гоУем си
Последно, аз ли съм или той, не искам да деля първото място дори и с него![]()
Успех, маняк![]()
Е то живота не е квот искаш

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Айде рЕзко да спрете с офтопика, а?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Гледам и не вярвам на ушите си!
Tires are evil - destroy them all ...
развоя на тази тема е добър показател за манталитета на хората в родината... има положителен елемент - хората които ползват карти защото е по-бързо, по просто и улеснява живота... а има и отрицателни елементи- всичко останало...
аз може да съм малко краен, но държавата трябва да забрани разплащанията с кеш над да кажеме 20 лева. тогава бизнесите ще са принудени да излязат на яве и които може ще може, а които не може и е правил врътки- ще угасне. така ще се пресече много ефикасно цялата сива и черна икономика и ще е много лесно да се сравнява начин на живот с доходи и като не излезе сметката- да се търси сметка.
ама... защо да се прави.... пък и аз кВо разбирам... оня ден бях за две седмици пак в холандия. всичко е дигитално. заплати, данъците от тях, плащането на наемите. и те глупавите холандци некви щастливи такива и загладени. и държавата им държава и пътищата и инфраструктурата им инфраструктура... и нямат ни една тол магистрала (тъпанари някакви идват щото нали сега тол-а е модерен в банановите държави)...
та тази нашата държава може за 90 дена да се оправи (да не се бърка със 700-те (?) дни на царя). ама виж по-горния параграф... и кучетата си лаят, кервана си върви и на всички само ни изтича времето да сме щастливи
аз може да съм малко краен, но държавата трябва да забрани разплащанията с кеш над да кажеме 20 лева. тогава бизнесите ще са принудени да излязат на яве и които може ще може, а които не може и е правил врътки- ще угасне. така ще се пресече много ефикасно цялата сива и черна икономика и ще е много лесно да се сравнява начин на живот с доходи и като не излезе сметката- да се търси сметка.
ама... защо да се прави.... пък и аз кВо разбирам... оня ден бях за две седмици пак в холандия. всичко е дигитално. заплати, данъците от тях, плащането на наемите. и те глупавите холандци некви щастливи такива и загладени. и държавата им държава и пътищата и инфраструктурата им инфраструктура... и нямат ни една тол магистрала (тъпанари някакви идват щото нали сега тол-а е модерен в банановите държави)...
та тази нашата държава може за 90 дена да се оправи (да не се бърка със 700-те (?) дни на царя). ама виж по-горния параграф... и кучетата си лаят, кервана си върви и на всички само ни изтича времето да сме щастливи
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Ти още малко и ще поискаш и чичо полицай като те спре на пътя да те глоби дигитално
Дните бяха 800

Дните бяха 800