Куче уби дете, осиновяват кучето
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Куче уби дете, осиновяват кучето
KPETEH написа:efren написа:https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/pernichanka-iska-da-osinovi-pitbula-ubil-dete-2075942
Докъде може да стигне лудостта? Природозащитниците се притеснявали дали кучето не е малтретирано. Баси изродите са тези природозащитници.
Според теб какво трябва да се направи?!
Да се убие кучето за да не гътне още някой разбира се.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
chucky написа:efren написа:Не знам от къде ви идва тази увереност, че нашите деца като са бели и кучетата не ги нападат? Нещо не кореспондира с реалността. Миналата седмица кучета (от онези щастливите, уличните) нападнаха моя позната, която ако я пишем скандинавка, никой няма да се усъмни. Иначе да, кучетата лаят по цигани, но това е по онези които миришат, изкъпаните не ги различават.
Ако детето ти влезе в моя собственост и бръкне в контакта ми и пукне кой е виновен? Ще ми бутнеш къщата ли ? Виновни са само родителите на детето и стопаните на кучето (за това как изглежда животното)
ТУ-ТУ-ТУ, в момента няма връзка с този номер... кучето, контакта, родителите... ТУ-ТУ-ТУ. Значи по твоята логика влиза твоето дете в моя двор (защото съм близо до училище и децата са креативни) и понеже аз примерно имам хоби вместо да стрелям в гората с ловната пушка, да го правя в двора (нищо, че било опасно, двора си е мой), застрелвам детето и кой откъде е? А не забравих, ти си виновен, че детето е влязло у нас.
Страшен фетиш с тия помияри, каквото и да се случи, все сладките кученца са невинни:
http://m.btvnovinite.bg/article/bulgari ... te-si.html
Тука сега защо някой не пита какво прави кучето без намордник на улицата? Или и улицата е на кучето? Не бе, кучето пак е жертва и пак хората са виновни.
Не разбрах, защо като давате пример с други държави не си слагате намордници на кучетата като ги разхождате?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Ситуацията е била следната: Детето се разхожда без никакъв надзор и отива в чужд двор, при вързано куче. "Играе" си с кучето с пръчка, "галейки" го нежно с нея. Вероятно не е първия път и кучето реагира. Като го показаха на репортажите колко е "агресивно" само дето не се беше насрало от страх това куче. Е кой е виновен в ситуацията?
А ако детето беше паднало примерно в шахта - шахтата ли ще е виновна? Версиите няколко пъти се смениха - в първата описваха, че семейството мангали били на гости на роднините си, а детето излязло на двора да си играе с кучето. После се оказа, че детето е дошло от съвсем друга улица, само и без някой да се интересува. Циганска работа...
А ако детето беше паднало примерно в шахта - шахтата ли ще е виновна? Версиите няколко пъти се смениха - в първата описваха, че семейството мангали били на гости на роднините си, а детето излязло на двора да си играе с кучето. После се оказа, че детето е дошло от съвсем друга улица, само и без някой да се интересува. Циганска работа...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
efren написа:
ТУ-ТУ-ТУ, в момента няма връзка с този номер... кучето, контакта, родителите... ТУ-ТУ-ТУ. Значи по твоята логика влиза твоето дете в моя двор (защото съм близо до училище и децата са креативни) и понеже аз примерно имам хоби вместо да стрелям в гората с ловната пушка, да го правя в двора (нищо, че било опасно, двора си е мой), застрелвам детето и кой откъде е? А не забравих, ти си виновен, че детето е влязло у нас.
Страшен фетиш с тия помияри, каквото и да се случи, все сладките кученца са невинни:
срявняваш ябълки не с круши, а направо с краставици...
да имаш контакт у вас не е незаконно, както и да гледаш куче вързано на синджир. А пушката е забранено да е сглобена и заредена на по-малко от 200 м. от населено място. Така, че не е много удачен тоя пример.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
c04 написа:Ся![]()
1-во кучето е питбул и общо взето, това са агресивни кучета каквото и да е , природа![]()
...
За кучето съм раздвоен, веднъж убило и надушило кръв, не знам какво може да се очаква в бъдеще...
Няма лоши кучета, има лоши стопани.
С останалото съм съгласен.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
То е ясно, че е хейт, пък и автора не го демонстрира за първи път. Само не разбрах какво се търси в задачката, че взехме от 9 кладенеца вода да носим ...
Ubi dubium, ibi libertas
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
В смисъл сега трябва да осъдим родителите на детето?
Колега, имаш ли деца? Ако да, тогава не мога да разбера изкривеното ти чувство за това кой трябва да понесе отговорност за случилото се. Ако те вържа на синджир и те оставят на някое 3 годишно дете да те малтретира, дали няма да се защитиш по някакъв начин. Какво тогава очакваш от едно куче. Може би да тръгне да възпитава детето, че така не се прави ли? Основни виновници за трагедията с детето са родителите му! Къде са били те? Как така едно 3 годишно дете се оставя без наблюдение да си се разхожда из двора. Преди години моето дете беше нажилено на няколко места от оси, които са се подразнили от ръкомахането му, докато си играе на двора. Просто така е било писано да стане и въпреки, че бях на около 10 метра нямаше как да знам, че имало пита в една тръба на двора. Но ако имам куче три пъти по-тежко от детето ми повярвай ми едва ли ще оставя детето ми да му посяга или изобщо ще си позволя безотговорността да не знам къде се намира детето ми и какво прави! Не те знам каква е тая злоба у теб(усеща се просто в постовете ти в конкретната тема) към кучето, към природозащитниците и никаква отговорност да не им търсиш на тия "мъстии" родителите на клетото дете. Безхаберниците, заради чиято безотговорност отговорност е понесло детето им, а сега и кучето явно трябва да я понесе, за да се успокоят някои хора. Живей по-спокойно просто не се пали така и гледай да не си родител като тези....Със здраве колега!
Карам бавно! Стигам Бързо!
- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
Таман наскоро бях чел една за питбули хората казваха че путбулът бил най-доброто куче и само в собствениците им били некадърни . Това е пълна глупост , факт е че ако питбул не изяде собственника си до 3 години значи не е чист питбул , те са си агресивни по природа и трябва да се унищожи тази порода .
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dan-dam написа:Е.Димитров написа:dan-dam написа:Е.Димитров написа:...
Какво се случва в нашите ширини, мечка напада някакво стадо. Разбира се, вдига се цялата ловна дружинка, че чак идват и от други места и съответно търсят да убият мечката. В калабълъка, вероятно щото меката не си признава коя е, натръшват още 2-3 мечки (поне толкова са срещнали из гората) и всичко е точно...
малко ще се отклоним от темата, но...студено, мноооооооооого студено
Определено не разбрах, това някаква прогноза за времето ли е?![]()
Иначе, студено или топло, това са факти!
От това, което съм видял от теб тук във форума знам, че си интелигентен човек, но да напиша тогава така-много си далече от истината. Подкрепи горните си твърдения с доказателства и "факти", аз знам как и кога се отстрелва една мечка. Говорим за единствения законен начин у нас. Това, което твърдиш отгоре няма как да се случи.
А дали трябва да се ловува, вече е друга тема на много сериозно и дълго обсъждане.
Не ме разбирай погрешно колега, както казах, не съм екоактивист, и като човек имам своите кусури разбира се, вероятно си ловец или имаш познати ловци, и за това говориш така, но аз също имам познати ловци (също не харесвам избиване на животни за спорт или хоби), пък и знам за един-два случая с мечка, която е бутнала някой кошер изплашила няколко овчари и изяла едно-две или повече добитък, как веднага се издава разрешение за обстрел на мечката и съответно как точно се организират тези сафарита. Дори преди години един познат ми разказваше за подобно разрешение за обстрел на мечка, как са се организирали нещата и как един вид са се правили търгове за участие в подобна дружинка за обстрел.
Едно бързо търсене в Гугъл ми показа и няколко резултати:
https://www.blitz.bg/obshtestvo/ubikha- ... 10901.html
https://news.bg/regions/ubiha-mechka-na ... ovets.html
https://nova.bg/news/view/2015/09/29/12 ... 0%BB%D0%BE
Вероятно ако ходех в гората или имах добитък, щях да мисля другояче.
firstduo93 написа:Таман наскоро бях чел една за питбули хората казваха че путбулът бил най-доброто куче и само в собствениците им били некадърни . Това е пълна глупост , факт е че ако питбул не изяде собственника си до 3 години значи не е чист питбул , те са си агресивни по природа и трябва да се унищожи тази порода .
Ми че то аз мога да кажа същото и за повечето хора...
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
efren написа:chucky написа:efren написа:Не знам от къде ви идва тази увереност, че нашите деца като са бели и кучетата не ги нападат? Нещо не кореспондира с реалността. Миналата седмица кучета (от онези щастливите, уличните) нападнаха моя позната, която ако я пишем скандинавка, никой няма да се усъмни. Иначе да, кучетата лаят по цигани, но това е по онези които миришат, изкъпаните не ги различават.
Ако детето ти влезе в моя собственост и бръкне в контакта ми и пукне кой е виновен? Ще ми бутнеш къщата ли ? Виновни са само родителите на детето и стопаните на кучето (за това как изглежда животното)
http://m.btvnovinite.bg/article/bulgari ... te-si.html
Тука сега защо някой не пита какво прави кучето без намордник на улицата? Или и улицата е на кучето? Не бе, кучето пак е жертва и пак хората са виновни.
Не разбрах, защо като давате пример с други държави не си слагате намордници на кучетата като ги разхождате?
Ти не правиш връзката ми се струва.Какво общо има нещо незаконно което правиш и още по-незаконно което ще направиш при дадения от теб пример с това че имам куче пазач или контакт в собствения ми двор ? Пробвай да вкараш малко логика ако ще се опитваш да спориш или поне да следваш мисълта.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
KPETEH написа:efren написа:https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/pernichanka-iska-da-osinovi-pitbula-ubil-dete-2075942
Докъде може да стигне лудостта? Природозащитниците се притеснявали дали кучето не е малтретирано. Баси изродите са тези природозащитници.
Според теб какво трябва да се направи?!
Предлагам да си го вземеш вкъщи.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ceco_kd написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
Колега, имаш ли деца? Ако да, тогава не мога да разбера изкривеното ти чувство за това кой трябва да понесе отговорност за случилото се. Ако те вържа на синджир и те оставят на някое 3 годишно дете да те малтретира, дали няма да се защитиш по някакъв начин. Какво тогава очакваш от едно куче. Може би да тръгне да възпитава детето, че така не се прави ли? Основни виновници за трагедията с детето са родителите му! Къде са били те? Как така едно 3 годишно дете се оставя без наблюдение да си се разхожда из двора. Преди години моето дете беше нажилено на няколко места от оси, които са се подразнили от ръкомахането му, докато си играе на двора. Просто така е било писано да стане и въпреки, че бях на около 10 метра нямаше как да знам, че имало пита в една тръба на двора. Но ако имам куче три пъти по-тежко от детето ми повярвай ми едва ли ще оставя детето ми да му посяга или изобщо ще си позволя безотговорността да не знам къде се намира детето ми и какво прави! Не те знам каква е тая злоба у теб(усеща се просто в постовете ти в конкретната тема) към кучето, към природозащитниците и никаква отговорност да не им търсиш на тия "мъстии" родителите на клетото дете. Безхаберниците, заради чиято безотговорност отговорност е понесло детето им, а сега и кучето явно трябва да я понесе, за да се успокоят някои хора. Живей по-спокойно просто не се пали така и гледай да не си родител като тези....Със здраве колега!
Е, аз имам дете... Напълно си прав, но ако утре пак някой прояви безотговорност, забрави да му сложи намордника и кучето разкъса пътьом твоето дете докато си играе под зоркия ти поглед, дали ще разсъждаваш пак така и ще се правиш на кучешки профайлър. Ситуацията вече е изтървана и не зная как ще обяснят на кучето, че повече не трябва да прави така... По принцип голямо куче без намордник не трябва да съществува, но е масово явление- да кажем има в квартала някакъв мутроподобен, който има не един, а два питбула, води ги с нещо подобно на алпинистки въжета, та като дърпат да му изпъкват по-добре мускулите, естествено без намордници- с кой трябва да поговоря- с кучетата или с едната му мозъчна гънка или при първи признак на агресия да видя на някой сметката, но не знам точно от къде да почна..
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
zvetiko написа:ceco_kd написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
Е, аз имам дете... Напълно си прав, но ако утре пак някой прояви безотговорност, забрави да му сложи намордника и кучето разкъса пътьом твоето дете докато си играе под зоркия ти поглед, дали ще разсъждаваш пак така и ще се правиш на кучешки профайлър. Ситуацията вече е изтървана и не зная как ще обяснят на кучето, че повече не трябва да прави така... По принцип голямо куче без намордник не трябва да съществува, но е масово явление- да кажем има в квартала някакъв мутроподобен, който има не един, а два питбула, води ги с нещо подобно на алпинистки въжета, та като дърпат да му изпъкват по-добре мускулите, естествено без намордници- с кой трябва да поговоря- с кучетата или с едната му мозъчна гънка или при първи признак на агресия да видя на някой сметката, но не знам точно от къде да почна..
Колега твоя пример е логичен но тук говорим за конкретната ситуация. Кучето е вързано с 2 синджира (може да е зада го уморят и да си умре само след случея

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Е.Димитров написа:dan-dam написа:Е.Димитров написа:dan-dam написа:Е.Димитров написа:...
Какво се случва в нашите ширини, мечка напада някакво стадо. Разбира се, вдига се цялата ловна дружинка, че чак идват и от други места и съответно търсят да убият мечката. В калабълъка, вероятно щото меката не си признава коя е, натръшват още 2-3 мечки (поне толкова са срещнали из гората) и всичко е точно...
малко ще се отклоним от темата, но...студено, мноооооооооого студено
Определено не разбрах, това някаква прогноза за времето ли е?![]()
Иначе, студено или топло, това са факти!
От това, което съм видял от теб тук във форума знам, че си интелигентен човек, но да напиша тогава така-много си далече от истината. Подкрепи горните си твърдения с доказателства и "факти", аз знам как и кога се отстрелва една мечка. Говорим за единствения законен начин у нас. Това, което твърдиш отгоре няма как да се случи.
А дали трябва да се ловува, вече е друга тема на много сериозно и дълго обсъждане.
Не ме разбирай погрешно колега, както казах, не съм екоактивист, и като човек имам своите кусури разбира се, вероятно си ловец или имаш познати ловци, и за това говориш така, но аз също имам познати ловци (също не харесвам избиване на животни за спорт или хоби), пък и знам за един-два случая с мечка, която е бутнала някой кошер изплашила няколко овчари и изяла едно-две или повече добитък, как веднага се издава разрешение за обстрел на мечката и съответно как точно се организират тези сафарита. Дори преди години един познат ми разказваше за подобно разрешение за обстрел на мечка, как са се организирали нещата и как един вид са се правили търгове за участие в подобна дружинка за обстрел.
Едно бързо търсене в Гугъл ми показа и няколко резултати:
https://www.blitz.bg/obshtestvo/ubikha- ... 10901.html
https://news.bg/regions/ubiha-mechka-na ... ovets.html
https://nova.bg/news/view/2015/09/29/12 ... 0%BB%D0%BE
Вероятно ако ходех в гората или имах добитък, щях да мисля другояче.firstduo93 написа:Таман наскоро бях чел една за питбули хората казваха че путбулът бил най-доброто куче и само в собствениците им били некадърни . Това е пълна глупост , факт е че ако питбул не изяде собственника си до 3 години значи не е чист питбул , те са си агресивни по природа и трябва да се унищожи тази порода .
Ми че то аз мога да кажа същото и за повечето хора...
Въпросът е, че това дори и да е така(за частта с дружинката става дума) не е законния начин. Мечката е забранена по едни конвенции, които сме ратифицирали. Там е описано кои са защитени видове. И всяка държава, която ратифицира може аргументирано да поиска даден вид да бъде изваден от списъка със забранените видове. Тогава това се с случило за вълка, но за дивата котка и мечката не е. Като цяло мечката няма естествени врагове и защитата последните години води до увеличаване на популацията. И това вече е проблем, защото тя не е разпространена из територията на цялата страна. Има места с много висока концентрация на единица площ. И от там идват проблемите. Виж какво е в Родопите например. Та да живееш там дето постоянно ти бутат кошера и ти хапват по някоя овца не е приятно.
И лошото е, че от горното ти мнение ловецът е лошия чичко с пушката, дето избива все що мърда из гората. А това не е така. Отстрел на мечка се прави, когато е доказана стръвница, извършват се наблюдения и се отправя искане за отстрел .Но като цяло привилегията да добере до това право има...не всеки да кажем. Тогава ловът се извършва от чакало, да кажем, като преди това е наблюдавано животното точно, за да не се отстреля друга мечка.
Така, че да не бъркаме лов с бракониерство. Нищо общо нямат.
Казах аз, че ще се отклоним от темата

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Няма да се оставя да ме победите с опит 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."