.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В този сняг карате ли БМВ-то?

Върви без грешка, няма спирка
113
80%
Не става, лятна кола
28
20%

Общо гласове : 141
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: В този сняг...?

Мнение от don_gori » 27 Фев 2018, 9:50

Тамън тая сутрин помагах на комшията с Е-шейсето да прекара едни 30см сняг дето ги беше натрупал снегорина :mhihi: Само дето не успях и трябваше и още един комши да се включи :mhihi:
Направо не мога да повярвам тая кола с гуми на 1 сезон как не може да отлепи :shock: ни напред ни назад ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 27 Фев 2018, 9:51

Снощи излезнах към 21 ч. по улиците на Пловдив със "DSC OFF".Обиколих града "настрани"...Не ми се прибираше.Няма такъв кеф :driving: :driving: :driving: .
Днес вече не става, защото е почистено и е кишаво.Иначе колата не се спира.Само със задно съм.Проблеми има като паркирам в преспа.Решавам ги с лопата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 27 Фев 2018, 9:55

Колега Dirty M5 driveR - съгласен съм, че не е важна само абсолютната тежест върху гума, тя е относителна спрямо масата, която се дърпа/бута. Мисълта ми е, че колите с предно не са разпределени 50:50 (няма и как да е друго яче), а по-скоро 60:40, което реално не са само 10% отгоре на задвижващата ос, защото хем натоварващ задвижващата ос, хем разтоварваш теглото от тази, която се "дърпа". Разбира се нещата с проходимостта ще са много сходни ако една кола на предно пак е разпределена 50:50 и е със същата тежест.

Както каза "всичко е физика" - именно законът за триенето важи тук като тежестта върху гумите увеличава триенето. Същият закон важи и като легне кората по корем и задерат корите отдолу, но в обратна посока :D

П.С. Както казах с допълнителна тежест отзад и леко спадане на гумите при мен се решиха много от проблемите, днес нямах никакви проблеми макар и да минах през доста малки квартални улички... само пак бръснех снега където имаше по-дълбоки коловози.
Последна промяна drago9205 на 27 Фев 2018, 10:14, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Фев 2018, 10:00

Аз по принцип покарвам в снега и до момента не съм имал ядове:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Но точно тези дни нямам къде да ходя и не съм вадил колата от гаража. Кофти е като се нагребе яко със сняг и после се топи вътре, а подът е гранитогрес и става свинщина... По-добре да си седи суха в гаража... :ok: :ok:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 27 Фев 2018, 10:01

firstduo93 написа:
acho.rs написа:
dextuar написа:DSC-то прави БМВ-та на задно доста проходими, така че няма какво да се плашите.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ама стигаш до мястото за паркиране пред вас и умираш. Както и S класа и 7ца на задно.... Тегаво си е, де не говорим във Витошките квартали. Всъщност за всяка кола с я задвижващ мост е тегаво....
За съжаление няма вече забавни АВД системи като на 46цата и всичко става прекалено скучно. 5цата на сняг си е като на мокро.

Аз мисля че не зависи толкова от предаването а по-скоро от въртящият момент . Тоест хората с големи дизелови двигатели вероятно изпитват голям зор .

чак зор ;) просто се научаваш къде да внимаваш и по-полека с газта. не е такава драма ако имаш хубави гуми, твърде се драматизира казуса със задното

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 27 Фев 2018, 10:08

toncho83 написа:Снощи излезнах към 21 ч. по улиците на Пловдив със "DSC OFF".Обиколих града "настрани"...Не ми се прибираше.Няма такъв кеф :driving: :driving: :driving:

:yes: :yes: :yes:
В момента карам служебна Шкода и точно това ми липсва адски много - възможността да си направиш кефа където и когато решиш. Преди около година си продадох Е46цата, 328ci, а за четирите зими, в които съм я карал, не съм имал никакви проблеми, а напротив - основно кефа, за който колегата е споделил :driving:. Една зима в големите преспи я тествах на баир в едно село близо до планината, където хората са предимно с джипове, а снегорини общо взето няма. С пуснато ASC си изкачих баира, без да го усетя и без грам колебание. Всичко е въпрос на добри зимни гуми, добра преценка и минимум умения зад волана. Ако колата има и ASC/DSC, нещата допълнително се улесняват. За сравнение - в момента с Шкодата, с хубави гуми, буксувам като идиот на всяка втора преспа, но за сметка на това един смислен дрифт не мога да извъртя :mhihi: .

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Фев 2018, 10:55

(bubsa) написа:... Позлорадствах малко на прозореца с чаша кафе,как подобни индивиди се мъчеха да влязат и да излязат от парко местата.
Преди ринех и част от паркинга до главната улица,защото нямат акъл да го разгазят да е поне равно и като станат коловози се започва стъргането и чупенето на кори, но сега си го спестих.

Миналата година имах подобен интересен случай - беше навалял сняг и аз слязох да разчистя пред гаража. Нямаше проблем да изляза и така, а дори нямах намерение да изкарвам колата този ден, но си викам - малко за радвижване. Изринах една хубава "алея" от вратата на гаража до улицата и се прибрах в апартамента. По едно време поглеждам през прозореца - един черен Туарег тъкмо спира на изчистеното от мен място, някакъв тип излезе, заключи си колата и тръгна на някъде... :kuku: :kuku:

Викам му от балкона:
- Колега, какво става?
- Ама ти ще излизаш ли скоро? Щото аз само за половин час...

Егати наглите типове има, честно... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 27 Фев 2018, 10:58

е46 330xd няма никви грижи в преспите.
Гледам съседите подмятат едни лопати по 20-30мин, а аз й ударих една метла на моята, задна, първа и минава колицата (не я бях мърдал от неделя обедно време). :clap:

Обаче спира зор.... особено на кръговото на Люлин днес брах срам, но това е, защото гумите ми са шибнати. :driving:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Фев 2018, 11:00

и аз имам такива съседи, само аз чистя паркомясто винаги ... снощи обиколих 2 пъти целия квартал ... няма къде да спра, всеки като си чисил заринал предното или задното място (просто си е бутнал снега от колата, не е чистил паркомястото) ... и си викам айде няма нужда аз пак да съм балъка на квартала

засилих я в едно непочистено място, офиса ми доволно лесно се стига пеш, работа с колата нямам 3 дни ... писна ми от селски тарикати , колко пъти им давам лопата, бутам с тях ... един път не си изчистват , пешеходец днеска

иначе за 5г с колата, единствено съм имал проблеми ако в много дълбок сняг я спра, после иска почистване за да излезе - това с отворен диференциал ... при други опции на дифа няма спиране, даже е плашещо проходима с блокаж

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 27 Фев 2018, 11:06

Минавам преди снегорина да му направя път с quattro-то. :mhihi: 4х Pirelli Sottozero 18" 255/45. Върви като като танк, засега няма преспи, които да са му се опряли.

Баварата по-скоро не бих я изкарал от гаража. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 27 Фев 2018, 11:26

Преди 5 дни взех едно купе, с летни гуми 17ки. Викам си сега за 1 месец за какво са ми зимни гуми, до са не валя сняг, та за кога ше вали :D И бам вчера в 7 сутринта за работа тръгвам на 30 сантиметра сняг пред блока......Няма да ви казвам как стигнах до работата през центъра на София. Карал съм с 20km/h и гледах да хващам зелена вълна, че спра ли съм до там.
В работата, влезнах в нета, намерих 15ки джанти плюс много добри зимни гуми. След работа ги купих и ги монтирах на денонощен гумаджия. Е, преродих се, се едно караш друг автомобил. Няма проблем в преспи, непочистени паркинги и т.н. Излиза и тръгва от всякъде. Бетон.
Та, хора, не подценявайте гумите, това е 80% от значение, да се движите без проблем зимата с бмв.
Кретените (като мен вчера), където закъсват по улиците на равно с бмв 90% са с гуми галоши....поне по мой наблюдения! :bchug:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Фев 2018, 11:31

Колегите по снегопочистване ще споделят ли опит с някоя читава лопата/гребло. Писна ми да ги троша и да сменям по 2-3 на година. Верно, че ме мързи да обикалям като пеличка и ги товаря яко, ама много кекави. Всякакви съм пробвал- евтини, скъпи, метални, пластмасови :dunno: Тая година мислих, да приключа с една, че досега не бях чистил, ама днес я потроших пак...Май трябва да се пречупя и да си направя сам или да си купя нещо с моторче, да бръмчи за кеф поне :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 27 Фев 2018, 11:38

hell's angel написа:Колегите по снегопочистване ще споделят ли опит с някоя читава лопата/гребло. Писна ми да ги троша и да сменям по 2-3 на година. Верно, че ме мързи да обикалям като пеличка и ги товаря яко, ама много кекави. Всякакви съм пробвал- евтини, скъпи, метални, пластмасови :dunno: Тая година мислих, да приключа с една, че досега не бях чистил, ама днес я потроших пак...Май трябва да се пречупя и да си направя сам или да си купя нещо с моторче, да бръмчи за кеф поне :mhihi:

https://www.facebook.com/Ofertomed.bg/v ... nref=story
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 27 Фев 2018, 11:44

Задно с отворен диф не е предно и задно с шпер не е 4х4.

Това просто правило се опитвам да следвам и нямам проблеми. Като преценя, че ситуацията е трудна и за предно(примерно на паркинга) си преглътвам гордостта, вадя лопатата и си улеснявам живота. Като преценя, че ситуацията е за 4х4 просто не се опитвам да минавам/катеря. Когато съм засядал, винаги е било поради факта, че съм давал връх на гордостта.

Всеки ден карам 36ца с шпер на 195/15 както и Хечбек с предно на нейните килограми със същите гуми. Колкото и да не ми се признава, опре ли се до паркинга в пресен сняг(не на втория ден след замръзване) 36цата издиша.
Друг е въпросът, че жената с хечбега неможе да влезе до мен на паркинга и се налага аз да слизам да паркирам. Т.е. ако така ги сравняваме 36цата е баси танка :mhihi: ама релността е друга.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Фев 2018, 11:49

Аз съм с олд скул дървена лопата - дървена дръжка и парче тънък шперплат. Малко е тежичка, но е на над 15 години и никога не се е чупила.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата