.
Модератор: Общи модератори
Re: В този сняг...?
Тамън тая сутрин помагах на комшията с Е-шейсето да прекара едни 30см сняг дето ги беше натрупал снегорина
Само дето не успях и трябваше и още един комши да се включи 
Направо не мога да повярвам тая кола с гуми на 1 сезон как не може да отлепи
ни напред ни назад ..

Направо не мога да повярвам тая кола с гуми на 1 сезон как не може да отлепи

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Снощи излезнах към 21 ч. по улиците на Пловдив със "DSC OFF".Обиколих града "настрани"...Не ми се прибираше.Няма такъв кеф
.
Днес вече не става, защото е почистено и е кишаво.Иначе колата не се спира.Само със задно съм.Проблеми има като паркирам в преспа.Решавам ги с лопата

Днес вече не става, защото е почистено и е кишаво.Иначе колата не се спира.Само със задно съм.Проблеми има като паркирам в преспа.Решавам ги с лопата

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колега Dirty M5 driveR - съгласен съм, че не е важна само абсолютната тежест върху гума, тя е относителна спрямо масата, която се дърпа/бута. Мисълта ми е, че колите с предно не са разпределени 50:50 (няма и как да е друго яче), а по-скоро 60:40, което реално не са само 10% отгоре на задвижващата ос, защото хем натоварващ задвижващата ос, хем разтоварваш теглото от тази, която се "дърпа". Разбира се нещата с проходимостта ще са много сходни ако една кола на предно пак е разпределена 50:50 и е със същата тежест.
Както каза "всичко е физика" - именно законът за триенето важи тук като тежестта върху гумите увеличава триенето. Същият закон важи и като легне кората по корем и задерат корите отдолу, но в обратна посока
П.С. Както казах с допълнителна тежест отзад и леко спадане на гумите при мен се решиха много от проблемите, днес нямах никакви проблеми макар и да минах през доста малки квартални улички... само пак бръснех снега където имаше по-дълбоки коловози.
Както каза "всичко е физика" - именно законът за триенето важи тук като тежестта върху гумите увеличава триенето. Същият закон важи и като легне кората по корем и задерат корите отдолу, но в обратна посока

П.С. Както казах с допълнителна тежест отзад и леко спадане на гумите при мен се решиха много от проблемите, днес нямах никакви проблеми макар и да минах през доста малки квартални улички... само пак бръснех снега където имаше по-дълбоки коловози.
Последна промяна drago9205 на 27 Фев 2018, 10:14, променена общо 2 пъти
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз по принцип покарвам в снега и до момента не съм имал ядове:

Но точно тези дни нямам къде да ходя и не съм вадил колата от гаража. Кофти е като се нагребе яко със сняг и после се топи вътре, а подът е гранитогрес и става свинщина... По-добре да си седи суха в гаража...

Но точно тези дни нямам къде да ходя и не съм вадил колата от гаража. Кофти е като се нагребе яко със сняг и после се топи вътре, а подът е гранитогрес и става свинщина... По-добре да си седи суха в гаража...

Excellent! Steven is my name!
firstduo93 написа:acho.rs написа:dextuar написа:DSC-то прави БМВ-та на задно доста проходими, така че няма какво да се плашите.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ама стигаш до мястото за паркиране пред вас и умираш. Както и S класа и 7ца на задно.... Тегаво си е, де не говорим във Витошките квартали. Всъщност за всяка кола с я задвижващ мост е тегаво....
За съжаление няма вече забавни АВД системи като на 46цата и всичко става прекалено скучно. 5цата на сняг си е като на мокро.
Аз мисля че не зависи толкова от предаването а по-скоро от въртящият момент . Тоест хората с големи дизелови двигатели вероятно изпитват голям зор .
чак зор

toncho83 написа:Снощи излезнах към 21 ч. по улиците на Пловдив със "DSC OFF".Обиколих града "настрани"...Не ми се прибираше.Няма такъв кеф![]()
![]()

В момента карам служебна Шкода и точно това ми липсва адски много - възможността да си направиш кефа където и когато решиш. Преди около година си продадох Е46цата, 328ci, а за четирите зими, в които съм я карал, не съм имал никакви проблеми, а напротив - основно кефа, за който колегата е споделил

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
(bubsa) написа:... Позлорадствах малко на прозореца с чаша кафе,как подобни индивиди се мъчеха да влязат и да излязат от парко местата.
Преди ринех и част от паркинга до главната улица,защото нямат акъл да го разгазят да е поне равно и като станат коловози се започва стъргането и чупенето на кори, но сега си го спестих.
Миналата година имах подобен интересен случай - беше навалял сняг и аз слязох да разчистя пред гаража. Нямаше проблем да изляза и така, а дори нямах намерение да изкарвам колата този ден, но си викам - малко за радвижване. Изринах една хубава "алея" от вратата на гаража до улицата и се прибрах в апартамента. По едно време поглеждам през прозореца - един черен Туарег тъкмо спира на изчистеното от мен място, някакъв тип излезе, заключи си колата и тръгна на някъде...

Викам му от балкона:
- Колега, какво става?
- Ама ти ще излизаш ли скоро? Щото аз само за половин час...
Егати наглите типове има, честно...

Excellent! Steven is my name!
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
е46 330xd няма никви грижи в преспите.
Гледам съседите подмятат едни лопати по 20-30мин, а аз й ударих една метла на моята, задна, първа и минава колицата (не я бях мърдал от неделя обедно време).
Обаче спира зор.... особено на кръговото на Люлин днес брах срам, но това е, защото гумите ми са шибнати.
Гледам съседите подмятат едни лопати по 20-30мин, а аз й ударих една метла на моята, задна, първа и минава колицата (не я бях мърдал от неделя обедно време).

Обаче спира зор.... особено на кръговото на Люлин днес брах срам, но това е, защото гумите ми са шибнати.

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
и аз имам такива съседи, само аз чистя паркомясто винаги ... снощи обиколих 2 пъти целия квартал ... няма къде да спра, всеки като си чисил заринал предното или задното място (просто си е бутнал снега от колата, не е чистил паркомястото) ... и си викам айде няма нужда аз пак да съм балъка на квартала
засилих я в едно непочистено място, офиса ми доволно лесно се стига пеш, работа с колата нямам 3 дни ... писна ми от селски тарикати , колко пъти им давам лопата, бутам с тях ... един път не си изчистват , пешеходец днеска
иначе за 5г с колата, единствено съм имал проблеми ако в много дълбок сняг я спра, после иска почистване за да излезе - това с отворен диференциал ... при други опции на дифа няма спиране, даже е плашещо проходима с блокаж
засилих я в едно непочистено място, офиса ми доволно лесно се стига пеш, работа с колата нямам 3 дни ... писна ми от селски тарикати , колко пъти им давам лопата, бутам с тях ... един път не си изчистват , пешеходец днеска
иначе за 5г с колата, единствено съм имал проблеми ако в много дълбок сняг я спра, после иска почистване за да излезе - това с отворен диференциал ... при други опции на дифа няма спиране, даже е плашещо проходима с блокаж
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Минавам преди снегорина да му направя път с quattro-то.
4х Pirelli Sottozero 18" 255/45. Върви като като танк, засега няма преспи, които да са му се опряли.
Баварата по-скоро не бих я изкарал от гаража.

Баварата по-скоро не бих я изкарал от гаража.

- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Преди 5 дни взех едно купе, с летни гуми 17ки. Викам си сега за 1 месец за какво са ми зимни гуми, до са не валя сняг, та за кога ше вали
И бам вчера в 7 сутринта за работа тръгвам на 30 сантиметра сняг пред блока......Няма да ви казвам как стигнах до работата през центъра на София. Карал съм с 20km/h и гледах да хващам зелена вълна, че спра ли съм до там.
В работата, влезнах в нета, намерих 15ки джанти плюс много добри зимни гуми. След работа ги купих и ги монтирах на денонощен гумаджия. Е, преродих се, се едно караш друг автомобил. Няма проблем в преспи, непочистени паркинги и т.н. Излиза и тръгва от всякъде. Бетон.
Та, хора, не подценявайте гумите, това е 80% от значение, да се движите без проблем зимата с бмв.
Кретените (като мен вчера), където закъсват по улиците на равно с бмв 90% са с гуми галоши....поне по мой наблюдения!

В работата, влезнах в нета, намерих 15ки джанти плюс много добри зимни гуми. След работа ги купих и ги монтирах на денонощен гумаджия. Е, преродих се, се едно караш друг автомобил. Няма проблем в преспи, непочистени паркинги и т.н. Излиза и тръгва от всякъде. Бетон.
Та, хора, не подценявайте гумите, това е 80% от значение, да се движите без проблем зимата с бмв.
Кретените (като мен вчера), където закъсват по улиците на равно с бмв 90% са с гуми галоши....поне по мой наблюдения!

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Колегите по снегопочистване ще споделят ли опит с някоя читава лопата/гребло. Писна ми да ги троша и да сменям по 2-3 на година. Верно, че ме мързи да обикалям като пеличка и ги товаря яко, ама много кекави. Всякакви съм пробвал- евтини, скъпи, метални, пластмасови
Тая година мислих, да приключа с една, че досега не бях чистил, ама днес я потроших пак...Май трябва да се пречупя и да си направя сам или да си купя нещо с моторче, да бръмчи за кеф поне 

Ubi dubium, ibi libertas
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
hell's angel написа:Колегите по снегопочистване ще споделят ли опит с някоя читава лопата/гребло. Писна ми да ги троша и да сменям по 2-3 на година. Верно, че ме мързи да обикалям като пеличка и ги товаря яко, ама много кекави. Всякакви съм пробвал- евтини, скъпи, метални, пластмасовиТая година мислих, да приключа с една, че досега не бях чистил, ама днес я потроших пак...Май трябва да се пречупя и да си направя сам или да си купя нещо с моторче, да бръмчи за кеф поне
https://www.facebook.com/Ofertomed.bg/v ... nref=story

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
Задно с отворен диф не е предно и задно с шпер не е 4х4.
Това просто правило се опитвам да следвам и нямам проблеми. Като преценя, че ситуацията е трудна и за предно(примерно на паркинга) си преглътвам гордостта, вадя лопатата и си улеснявам живота. Като преценя, че ситуацията е за 4х4 просто не се опитвам да минавам/катеря. Когато съм засядал, винаги е било поради факта, че съм давал връх на гордостта.
Всеки ден карам 36ца с шпер на 195/15 както и Хечбек с предно на нейните килограми със същите гуми. Колкото и да не ми се признава, опре ли се до паркинга в пресен сняг(не на втория ден след замръзване) 36цата издиша.
Друг е въпросът, че жената с хечбега неможе да влезе до мен на паркинга и се налага аз да слизам да паркирам. Т.е. ако така ги сравняваме 36цата е баси танка
ама релността е друга.
Това просто правило се опитвам да следвам и нямам проблеми. Като преценя, че ситуацията е трудна и за предно(примерно на паркинга) си преглътвам гордостта, вадя лопатата и си улеснявам живота. Като преценя, че ситуацията е за 4х4 просто не се опитвам да минавам/катеря. Когато съм засядал, винаги е било поради факта, че съм давал връх на гордостта.
Всеки ден карам 36ца с шпер на 195/15 както и Хечбек с предно на нейните килограми със същите гуми. Колкото и да не ми се признава, опре ли се до паркинга в пресен сняг(не на втория ден след замръзване) 36цата издиша.
Друг е въпросът, че жената с хечбега неможе да влезе до мен на паркинга и се налага аз да слизам да паркирам. Т.е. ако така ги сравняваме 36цата е баси танка

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз съм с олд скул дървена лопата - дървена дръжка и парче тънък шперплат. Малко е тежичка, но е на над 15 години и никога не се е чупила.