Застрелян ром, крадящ фар на БМВ
Модератор: Общи модератори
Re: Застрелян ром, крадящ фар на БМВ
БХК са много малки за да решават каквото и да е. Те свирят спрямо това което им се плаща. Като се реши че няма да им се плаща - няма свирня. Както забелязваме в последно време, офанзивата срещу мангалите в БГ е очевидна.Явно текат процеси.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
steeN написа:Можеш, ако е влязал у вас. Отвори наказателния кодекс и прочети.
Можеш ама после едни мислители ще раздъждават над 100 неща и от тях зависи... демек нищо не можеш... Всъщност можеш-да наведеш главата да им е по лесно да я резнат и да не се мъчиш както доктора сега.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
От 2006 г. закона е променен. Явно наистина малко хора го знаят.
Иначе и друго май не е ясно, не е самоотбрана да застреляш някой, който бяга от теб. Нито тук, нито в щатите, нито където и да е било.
Е добре много ли е сложно да прочетете закона? Няма да ви го вадя.
Иначе и друго май не е ясно, не е самоотбрана да застреляш някой, който бяга от теб. Нито тук, нито в щатите, нито където и да е било.
vld написа:steeN написа:В интерес на истината няма проблем да се защитиш, ако влязат у вас. Малко хора го знаят явно, защото е скорошна добавка от закона.
Проблема е, че няма с какво да се защитиш, защото нямаш оръжие.
Изрично е написано, че няма превишаване на неизбежна отбрана, ако някой е влязал у вас с насилие или взлом. Дори олигофрените от БХК се бяха опитали да вдигнат шум да се премахне това от закона.
Добре де, ако го хвана, че ми е влязъл в двора и го гръмна важи ли неизбежната самоотбрана?
Или трябва да е вътре в къщата точно докато спя?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:От 2006 г. закона е променен. Явно наистина малко хора го знаят.
Иначе и друго май не е ясно, не е самоотбрана да застреляш някой, който бяга от теб. Нито тук, нито в щатите, нито където и да е било.vld написа:steeN написа:В интерес на истината няма проблем да се защитиш, ако влязат у вас. Малко хора го знаят явно, защото е скорошна добавка от закона.
Изрично е написано, че няма превишаване на неизбежна отбрана, ако някой е влязал у вас с насилие или взлом. Дори олигофрените от БХК се бяха опитали да вдигнат шум да се премахне това от закона.
Добре де, ако го хвана, че ми е влязъл в двора и го гръмна важи ли неизбежната самоотбрана?
Прекаляваш. Хората биха чели всичко друго освен закони.
vld написа:steeN написа:В интерес на истината няма проблем да се защитиш, ако влязат у вас. Малко хора го знаят явно, защото е скорошна добавка от закона.
Неизбежната отбрана важи навсякъде. Превишаването на пределите на неизбежната отбрана завършило с убийство е престъпление, просто наказанието е по-малко - до 5 год лишаване от свобода (чл.119 от НК). Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана когато нападението е в дома в тъмната част на денонощието, но съдебната практика ясно е решила, че гаража не е част от жилището.
Кофтито в случая е, че оръжието е незаконно. Другото, което подозирам (без да съм сигурен), че ще се окаже кофти са видеокамерите в района.
Иначе като гледах снимките на гризача, мисля че нищо не сме загубили. Дори мисля, че в подфорум е46 може да се пуснат стикери за преден капак със снимката на пишман крадеца

До всички от Пловдив - утре на обяд ще има отново протест в Пловдив в защита на доктора, мисля, че няма по-добър начин да се отпразнува Националния празник.

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Има едно мн.лошо нещо в така създадените и действащи закони в момента. Вратичките. Или така нареченото третиране на закона. Почти няма такъв закон който различните институции да не разглеждат по различен начин, откъдето идва това отваряне на различни вратички позволяващи "измъкване". Примери бол и всичко с цел. Незаконно облагоделстване на прилагащия.
Иначе казано - за кокошка няма прошка, за милиони нанайси закони.
bavarec написа:Има едно мн.лошо нещо в така създадените и действащи закони в момента. Вратичките. Или така нареченото третиране на закона. Почти няма такъв закон който различните институции да не разглеждат по различен начин, откъдето идва това отваряне на различни вратички позволяващи "измъкване". Примери бол и всичко с цел. Незаконно облагоделстване на прилагащия.
Това не го разбрах - притесняваш се да не се измъкне доктора?!?

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Абсолютно не. Той е действал според закона при така представените обстоятелства. Но ! Аз наблягам на това че не трябва да има казуси яъобще които да допускат двусмисленост, както сега стигаме тук да дискутираме, правилно ли е или не е еди кое си. Не трябва да има 2 мнения. Щом е влязъл - куршум. Това е. Сега както вървят нещата, явно това ще бъде официализирано в предстоящите промени. Да видим как ще ги разпишат. Дали като е влязъл в пределите на частна собственост или ебалиго как си. Според мен ще е най- суровото за посегателя, мисля.
Обобщение. Това с правото на носене/притежаване на оръжие + защитатата на собственост ще разреши основни положения в престъпността. Ако си следил аз това съм го загатнал тук по-рано.
Не си се сблъскал с достатъчно казуси, за да можеш да разбереш, че двусмисленост винаги има и не можеш да обхванеш живота с едно изречение. НК поне в това отношение е доста разумен. С оглед на наличната до момента информация (само до момента), на доктора ще му сложат една условна, което си е доста добре. Пак казвам, изглежда ми притеснителен факта, че има видеокамери и какво ще покажат те.
Така е с двусмисленоста но нещата се доказват. Има си органи, институции. Но при ясни правила е по лесно.
Темата е безкрайна като се започне от редовия полицай та чак до гл.прокурор. Ако решат нещата да се случват,се случват. Не откриваме топлата вода все пак.
Темата е безкрайна като се започне от редовия полицай та чак до гл.прокурор. Ако решат нещата да се случват,се случват. Не откриваме топлата вода все пак.
Трябва да се тръгне още от заглавието на темата за да стане ясно че никой не говори въз основа на факти и че всички мнения се отклоняват от случая който според мен без да съм в материята е, че доктора е задържан за нещо или повече неща , които се изясняват но се съмнявам това да е относно неизбежнат самоотбрана.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Можеше да турите малко по-пригодно за случая заглавие : например - Плъха , рецидивист със 7 присъди почина при поредната кражба .
А така с тоя застрелян ром направо го вкарвате доктора в пандиза

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Според по-запознат човек от мен със закона, доктора въобще не трябва да е задържан дори, но не се знае истината дали е точно такава, понеже и той знае за всичко от журналята. МВР да си отворят устата най-накрая!!!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Jordana написа:Можеше да турите малко по-пригодно за случая заглавие : например - Плъха , рецидивист със 7 присъди почина при поредната кражба .
То хубаво, ама "почина при поредната кражба" не звучи справедливо.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vld написа:Добре де, ако го хвана, че ми е влязъл в двора и го гръмна важи ли неизбежната самоотбрана?
Вътре трябва да е. И пак с определени условия.
Може и на двора и на улицата пак да е неизбежна самоотбрана, но също зависи от обстоятелствата.
Всъщност законът ни е доста близък до щатския, но тълкуванията на съда при сакатлък са твърде различни. В Щатите те напада двуметров нигер, пронизваш го 2-3 пъти и той умира, а ти си невинен. Щото си 1.60/45кг и с очила. Очевидна неизбежна самоотбрана.
При аналогичен случай тук съдът ще разгледа всеки отделен изтрел като отделен случай. Първият е да кажем в корема, втория в гърдите и третия в шията, щото оня е почнал да пада. Първите два може да са ОК, но с третия вече си превишил института на неизбежната самоотбрана. След двете попадения нападателя вече не е създавал опасност за живота ти и с третото ти се явяваш нападател вече.
Калибърът на използваното оръжие също се взима в предвид мисля. Далеч по-лесно ще убедиш съда, че с .22 не си имал за цел да убиваш, отколкото с .45.