Сърбия!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Сърбия!

Мнение от host » 01 Май 2018, 15:26

Benord написа:
host написа:Нз няма ли кой да предложи тия мерки и в Бг да ги вкарат.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Какво би променило това? Абсолютно нищо.
Разберете,че нещата просто се случват. С репресия и глоби,какво ще промените? Налагането на робско мислене винаги ме е отвращавало.Да забраним това,да санкционираме онова,да смажем човека законно при това и,какво?
Слагайки си сами хомотите и свръх увеличаване на наказанията само допълнително разрастваме проблемите за разрешаване.Със страх нищо не се решава.Направил някой някаква глупост и айде да го смачкаме като хлебарка.И?
Нещо от това ще научи ли престъпилия правилата?Това ли ще е решението? Проблем се решава с образование и осмисляне на грешките не с тояга.

като преседят по 10ч да чакат съдебен състав - дори самото чакане - е доста възпитателно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Май 2018, 20:57

Точно с тояга се решават проблемите!Няма друг начин :idea: Ако знаеш,че като не спазваш правилата ще има кютек ще се замислиш дали да ги нарушаваш.
И най-съвестният човек ако знае,че като извърши нещо лошо,няма да има последици все някога ще се изкуши и после пак...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Май 2018, 5:34

Относно съдилищата, ще си позволя да споделя скромният си опит. На всеки двадесетина дни съм там (включително и утре) и имам известни наблюдения. Накратко:
- Тук един съдия решава около 45 дела за около 2.5 часа. Има сутрешни (от 9.30) и след обедни (13.30) заседания всеки ден
- Много зависи, какъв съдия ще ви се падне. Аз съм се забавлявал със съдия (ръсеше страхотни лафове), но и съм виждал уникален цербер. При него никакви оправдания не минаха и наложи максимални глоби на всички
- поинтересувайте се какви доказателства има другата страна - снимки, свидетели
- тук при неявяване на агента (полицая) наложил глобата, тя автоматично отпада
- ако има вариант, помолете за отсрочка на плащането на глобата или я разбийте на вноски. Измъкнете ли се, забравете завинаги тази страна. Молете се никога да не се създаде единната финансова система на ЕС.

Мамка му, ми спазвайте правилата или карайте според парите си!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 02 Май 2018, 19:28

host написа:
Benord написа:

Разберете,че нещата просто се случват. С репресия и глоби,какво ще промените? Налагането на робско мислене винаги ме е отвращавало.Да забраним това,да санкционираме онова,да смажем човека законно при това и,какво?
Слагайки си сами хомотите и свръх увеличаване на наказанията само допълнително разрастваме проблемите за разрешаване.Със страх нищо не се решава.Направил някой някаква глупост и айде да го смачкаме като хлебарка.И?
Нещо от това ще научи ли престъпилия правилата?Това ли ще е решението? Проблем се решава с образование и осмисляне на грешките не с тояга.

като преседят по 10ч да чакат съдебен състав - дори самото чакане - е доста възпитателно

Не е така! Санкцията е наказателна,но не и възпитателна.

За да възпиташ един човек трябва да му обясниш,а не да го млатиш в стената.Второто поражда протеста и абсолютното незачитане на закона.Задавали ли сте си въпроса,защо сме такива?

Защото от забрани не можеш да дишаш,камо ли да живееш.Май от двеста години са само забрани, а къде ви е образованието господа?Две ,три поколения живеят в постоянният си протест срещу всичко,защото са изоставени ,невежи и абсолютно незаинтересовани от обществото,в което живеят.Тези хора вече правят деца,карат коли и решават бъдещето на нацията.Вие какво очаквате от тях?Смъртно наказание не би помогнало,пък някакви си административни наказания?!?Направо забрави!Човек се плаши само от себе си ,не от другите,а това става само с просвета и уважение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Май 2018, 20:31

Benord написа: Не е така! Санкцията е наказателна,но не и възпитателна.

За да възпиташ един човек трябва да му обясниш,а не да го млатиш в стената.Второто поражда протеста и абсолютното незачитане на закона.Задавали ли сте си въпроса,защо сме такива?

Защото от забрани не можеш да дишаш,камо ли да живееш.Май от двеста години са само забрани, а къде ви е образованието господа?Две ,три поколения живеят в постоянният си протест срещу всичко,защото са изоставени ,невежи и абсолютно незаинтересовани от обществото,в което живеят.Тези хора вече правят деца,карат коли и решават бъдещето на нацията.Вие какво очаквате от тях?Смъртно наказание не би помогнало,пък някакви си административни наказания?!?Направо забрави!Човек се плаши само от себе си ,не от другите,а това става само с просвета и уважение.

Навремето са разяснявали, обяснявали, обучавали, освен да наказват... Сега си плащаме и готоу - ноу проблемс, до следващата среща. Който не знае - да плаща, който бърка - плаща.
Но това си е основна държавна политика за почти всичко. Кой как и защо я е наложил, можем само да гадаем.
Да я изменим - с много подписи, ако ги удобрят, ако евентуално свикат референдум...

Чувствате ли се безсилни вече?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Май 2018, 2:54

Освен да караме шофьорите да киснат един ден да им прожектират гадни филмчета както в някои държави... не знам какво повече може да им се обяснява.
Вижте само темата за скоростта. До някакви истерии се изпадна с тези лазерни радари.
Иначе и аз като бях по-зелен си мислех колко са тъпи тези ограничения.
140 км/ч за нашата малка държава е супер и пак толкова хора са недоволни :)
Че дори спрямо останалите места в Европа си е доста високо.

alekangg написа:
acho.rs написа:За съжаление в днешният перфектен ден за пътуване, отново има тежък трагичен инцидент. Докато не се въведе система, като в белите страни, жертвите ще продължават да растът :evil:

Само, че не растът, а намалят, да не говорим че за последните 27 години колите и активните шофьори са 2-3-4 пъти повече. Та реално умрелите са паднали в пъти на брой коли и предвижвания от т.А до т.Б
Загинали през 2017 г. - 682 души

Загинали през 2016 г. - 708 души

Загинали през 2015 г. - 708 души

Загинали през 2014 г. - 661 души

Загинали през 2013 г. - 601 души

Загинали през 2012 г. - 601 души

Загинали през 2011 г. - 657 души

Загинали през 2010 г. - 776 души
Загинали през 2009 г. - 901 души

Загинали през 2008 г. - 1061 души

Загинали през 1990 г. - 1567 души

Мисля, че скока съвпада с идиотското отсъждане, че не може да има камери без да има знак предупреждаващ за тях.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Май 2018, 6:07

Скок няма за мен, от 2011 до сега има повече коли, а умрелите са същите бройки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Май 2018, 7:45

Жестоки глоби, събираемост на глобите и взимане на книжката - това е начинът за възпитание. Друг начин няма.

Скорост от 140км/ч изобщо не е малко. Не се сещам другаде в Европа да е по - висока разрешената макс. скорост. Да не говорим, че повечето от шофьорите не са подготвени и за скорости доста по - ниски от макс. разрешената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 03 Май 2018, 10:27

Не че няма, ами масовото май е 120.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Сърбия!

Мнение от Dextuar » 03 Май 2018, 10:35

@2bar написа:Скорост от 140км/ч изобщо не е малко. Не се сещам другаде в Европа да е по - висока разрешената макс. скорост.
Честно ли не се сещаш? :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 03 Май 2018, 10:50

alekangg написа:Скок няма за мен, от 2011 до сега има повече коли, а умрелите са същите бройки.

Аз не мисля че има реален скок от началото на статистиката дори.

Сериозно влияние върху нея оказват:

1. Средната възраст на автопарка
2. Системите за сигурност и задължителното им използване по закон
3. Удължаването/завършването на магистрала Тракия както и на другите магистрали.

В общи линии "рисковете" произтичащи от повечето автомобили се балансират с това, че автопаркът се обновява и имаме системи за пасивна защита, както и с това че сериозна част от трафика се пренасочва по магистрали, а не по двупосочни пътища. Най-големият "убиец" са челните сблъсъци.

Въпросната статистика би била по-пълна, ако имахме и брой загинали спрямо брой катастрофи през същите тези години.
Последна промяна TheDriver на 03 Май 2018, 10:59, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Май 2018, 10:55

dextuar написа:
@2bar написа:Скорост от 140км/ч изобщо не е малко. Не се сещам другаде в Европа да е по - висока разрешената макс. скорост.
Честно ли не се сещаш? :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да, не се сещам. Предполагам, че намекваш Германия, но явно не си запознат със законите в Германия, което е нормално ако не живееш в Германия.

Дали е имало ограничение на скоростта или е нямало, при скорости над 130 - 140 км/ч и двамата водачи са отговорни. Кой по - малко, кой повече, това го решава съдът. С две думи ако направиш катастрофа в участък, в който няма ограничение на скоростта, дори и да не си виновен, пак си виновен....малко формулировката ми куца, ама бързам....

Същото е и вечер, когато се кара на фарове....Взима се предвид, колко е осветеността на платното и ако си бил по - бърз, дори и да е позволено...пак носиш вина...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 03 Май 2018, 11:05

Benord написа:
host написа:
Benord написа:

Напротив, не ми ги пробутвай тия квази-теории ;) има си цели доктрини в наказателното право доказани , превъзпитателните мерки са само част от инструментариума, репресивната санкция и реалното й налагане е най-важния способ за превенция на нежелано поведение. Всеки един индивид трябва да знае, че ако се отклони от желаното поведение и наруши правата на друг или извърши/или се въздържи от действие така и наруши императивни норми , то винаги със сигурност системата ще реагира и ще го накаже с предвидената санкция.

Богати или бедни, хората са ограничени от времето, това и здравето са най-ценните активи на човек.

Все сам има НЕОГРАНИЧЕНА възможност да се образова, информира и да знае как да се държи във всяка една ситуация в наши дни. Всичко друго е простащина и опит да минеш метър. За тези индивиди, България е РАЙ. Всеки има "познат" , "роднина", "съселянин" и т.н. , на който "да се обадим да оправи нещата". И защото масово така системата не работи , саботирана от индивидите работещи вътре в нея, сме на този хал.

Естествено, че искам всеки правещ груби нарушения да виси по 10-12ч в арес към някой съд и после да си отнесе и глобата ... Защото универсално това ако се прилага, както и глобите, отнемането на книжка и т.н. възпитава по най-бързия и ефективен начин, точно най-нарушаващите.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Май 2018, 11:13

Ограчение от 140км си е съвсем нормално по магистралата, там не ми е проблема.Ама караш си извънградско-90, това няма да го коментирам :mhihi: Ама 90 нали се сещате на 10000 места без видима причина е 40-60...това е несериозно. Някой да тръгне Варна-София по ограниченията, 8-9 часа сигурно не му мърдат :ok:

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 03 Май 2018, 15:23

Аз като автор на темата ще ви кажа ,че метода с тоягата действа. :mhihi:
На мен още ми държи влага.А и предполагам ще е така още дълго време.И то при положение,че съдията беше готин и ми даде минимума.
Имам съмо някои забележки-да има предупреждение още на границата ,че мерките са брутални и това да действа превантивно.Едва ли някой щи посмее да си провали пътуването и да виси по участъци и съдилища неопределено време за 20 км.превишение на скороста.
Целия ефект обаче е единствено и само ,че наказанието се налага веднага и ефективно!!!
И в България закони и глоби на хартия колкото щеш,но никой не следи за спазването им докато не стане голяма беля.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата