Защо хейтвате Mercedes-Benz?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Защо хейтвате Mercedes-Benz?

Мнение от Vanqu1sh » 22 Апр 2018, 21:03

DLVasilev написа:сравнение между 124-ка 300д и шкода октавия :mhihi: Баце тоя мечок ако ще да е най-изгнилия невървящ и куц откъм екстри ще е повече от октавията още много дълги години и още много поколения шкоди ще му се чудят :mhihi:

Карам Октавия РС 2018 и да ти кажа повече старите поколения мерцедеси се чудят като решат да се правят на много вървежни. :mhihi:
Top Gun Maverick написа:Честно казано те един волан не успяха да направят за толкова години, да не говорим за целия интериор. Воланът е първото, което виждам вътре в една кола, после идва таблото, скростния лост и т.н.
Та като видя тия дървени прътища, които изглеждат все едно са дялани в някое училище от роми, какво да гледам другото? Скоростните им лостове изглеждат по един и същи начин на автомата - от Октавия, до А8, грозни, грозни, все едно на самолет лоста от времето на втората световна война. :puke:
Гледай, само гледай, че нещо не си довидял ми се струва

:wave:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 22 Апр 2018, 21:19

Моля те не ми мисли Е60то, дали е кофти или не, просто съм ''леко'' вманиачен на тема поддръжка... можех и с 2к. лв. да се размина, но щях да карам скърцаща, хлопаща 60тка и да мисля дали ще ме предаде някъде на пътя 8) А пък за интериора и да си късаш гъзЪ Ауди са пред БМВ за жалост.. и на мен ми се искаше БМВ да е по по най :lalala:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 22 Апр 2018, 21:43

acho.rs написа:
KoolyO написа:Е тая тема ще спечели за най-хейтърска на годината :lol:
И веднага се намесиха wannabe-тата от VAG. Ми не стават и тв'а си е. Интериор-минтериор. Вземи си трабант, закарай го на Вилнер и ще имаш по-добър интериор и от Бентли, ако искаш. Ама пак няма да си в Бентли. Толкова за "хубавия" им интериор...
А, и за това, че са wannabe-та: Тема за Мерцедес в БМВ форум. Първите, които се нахвърлят са VAG-аджиите, плюещи и по двете, търсещи себеутвърждение. Ми изводите са ясни.

По темата.
Мерцедес хейтят тези, на които постоянно им се натяква от чичковци и квартални знаячи фразата "Мерцедес и всички останали", а те знаят, че не е така. И разни заслепени по други марки - същият тип хора, които обясняват, как БМВ не стават за зимата и си вярват...
Аз за Мерцедес не мога да кажа нищо лошо. Имат и провали, ама искам някой да ми покаже марка, която нямат. Да, масовите модели не са толкова директни, като управление, но пак са на километри пред останалите (абе има някой модели на Lexus, където повече ми харесват, ама...)
Супер са си колите и както написах и в другата тема, ако БМВ не съществуваше щях да карам Мерцедес. Не защото са толкова велики, ама като теглиш чертата са най-близко до това, което (ние тук) търсим в едно БМВ.

Колега, май ти убявга че само автора на темата си защитава алудитата и мйерцидесите. И още по-интересно е че пуска такава тема, след като в анкетата се разбра, че на повечето хора тук Мерцедес им е 2рия избор за автомобил :kuku:

Пуснах тази тема, защото хейтъри си има и винаги е имало. Искам да се извиня колеги, защото мисля, че не успях да формулирам темата така както исках. Може би трябваше темата да бъде "защо има хейтъри на БМВ/Мерцедес" или защо има хора, които стане ли на въпрос ще направят всичко възможно да те убедят, че карат най-великия автомобил произвеждан някога във вселената, а срещуположната(така ще я нарека) марка изобщо не е толкова хубава... Какво кара хората с комплекси да изричат думи от типа "Мерцедес си е Мерцедес", чудя се тези хора карали ли са някога БМВ?! В същото време имам приятели, които бълват сериозен Хейт срещу Мерцедес и не толкова силно изразен към Ауди :mhihi:

Аз смятам себе си реалист(дано не ме линчувате) мисля, че Мерцедес са не по-лоши коли от БМВ. Просто Мерцедеса винаги е насочен повече към комфорта и возията, докато БМВ е насочено към стабилността и управлението на пътя, това което ме привлича в БМВ. Може след едни 30г като се пенсионирам да си купя Мерцедес, дотогава БМВ!! !:mhihi:

Просто вече като седна на маса с непознати хора ме е страх да попитам каква кола караш/харесваш или аз да кажа нещо за моята кола, да не стане война...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 22 Апр 2018, 22:06

Аз никога не си позволявам да кажа, че карам БМВ.
Всеки път без никакво изключение ме поглеждат все едно съм заразен и почват да ми говорят какви боклуци са БМВ-тата.
99% от най-крайните хейтъри са хора каращи а4-ки, а6-ци или някой ВАГ 1.9тди

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 22 Апр 2018, 23:34

Exclusive89 написа:А пък за интериора и да си късаш гъзЪ Ауди са пред БМВ за жалост.. и на мен ми се искаше БМВ да е по по най :lalala:

E, това е доста субективно явно. За мен интериора на БМВ, при тези новите сега модели поне, е по-хубав от този на Ауди, особено къде ги напълниха с таблети новото А6, А8...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 23 Апр 2018, 6:29

drago_pavlov написа:Бмв и Мерцедес ок, но къде намесваш ВАГините в битката на големите...

:yes: :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 23 Апр 2018, 7:57

BaDxBoY написа:Аз никога не си позволявам да кажа, че карам БМВ.
Всеки път без никакво изключение ме поглеждат все едно съм заразен и почват да ми говорят какви боклуци са БМВ-тата.
99% от най-крайните хейтъри са хора каращи а4-ки, а6-ци или някой ВАГ 1.9тди

И най-харесвам като вземат да казват ,че 1.9тди държи на тЮнинг повече от 3.0Д :mhihi: ..Мен бе бъзикаха много ,че съм си взел БМВ и тези ауди фенчета все бъзикаха положението докато един слънчев ден ,не гръмна мотора на един ауди фен :D ...Пък с този километраж дето показва през 10 :D :D
Последна промяна turbonetic на 23 Апр 2018, 7:59, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2018, 7:57

Аз пък не разбирам защо трябва да има хейт изобщо... :dunno: :dunno: Не може ли да харесваш нещо, но без да мразиш всичко останало? Примерно да си фен на Левски, но без да хейваш ЦСКА? Харесваш някоя марка/модел - купуваш си го и се возиш. Не го харесваш - съответно не го караш. Каква е драмата и защо трябва да си тровиш душата с омраза - наистина не мога да разбера... :dunno: :dunno:

Помня много такива безсмислени "фен" - спорове през годините - дали Щурците или ФСБ са по-яки и кой ще победи, ако се бият Брус Лий и Чик Норис... Между другото, много пъти съм бил свидетел на "фенски" спорове между моторджии, по отношение на 4-те големи японски марки. Хондите били капризни (ама много вървели), ямахите горели масло, кавите - трошливи, сузукитата не помня какво им беше... Само "твоята" марка е велика, а останалите са "спрели косачки", спънати масларки" и "овърпрайсед кочини"... Само омразата към италианците ги обединява - всички "японски" рокери са единодушни, че "тръбната мебел" на Дукати и Мото-(Бокл)уци за нищо не стават... Отделно "пистаркаджиите" се майтапят с туристите, ендураджиите дразнят чопъристите, файтерите не могат да понасят скутерите - хейтът върви с пълна сила. А какво пречи да си караш мотора, който ти харесва и да оставиш другите на мира - толкова е просто... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 23 Апр 2018, 8:48

Никога не съм хейтвал нито една друга марка.
Конкретни модели/мотори - да, но не липсват и такива в БМВ, които открито не разбирам, да го кажа меко. :mhihi:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 23 Апр 2018, 9:46

Vra4anin написа:
Borymeckata написа:Аз пък не разбирам защо трябва да има хейт изобщо.

Защото народа е масово проЗ. Защото хората са лоши и зли по презумция. По-лесно е да мразим, от колкото да обичаме.
А да се "хейтва" производителя създал автомобили като: MB Classics
...говори само, че коментиращия няма никаква автомобилна култура.
Глупаво е да се мрази нещо или някой, който е създал продукт (често той е бил първия такъв, той е бил пионерът), а ти самия като хейтър друго освен отпадъчен продукт не си създал. :dunno: Жалко е.
Отделно пък ние българите като нация ми кажете какво техническо и/или значимо сме създали? 45 години комунизъм, близо 30 години преход, какво сме създали? Можем да бистрим политиката и да люпим семки - в това сме ненадминати. Можем да създаваме ДУПКИ и найлонови отпадъци и лайна. Иначе сме най-умната и кадърна нация :yes:

С тези редове заковахте пирона на темата и няма какво повече да се добави.
От години не съм водил читав автомобилен разговор с нови муцуни. На пръсти се броят ценящите, обективни и адекватни хора.
Масово хората си нямат хабер от историята на марките и все по-зле ще става.
Но както споменахте, такава си ни е природата тук и това се отразява във всички останали аспекти.
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Апр 2018, 9:48

Exclusive89 написа:......................... А пък за интериора и да си късаш гъзЪ Ауди са пред БМВ за жалост.. и на мен ми се искаше БМВ да е по по най :lalala:

Значи и ти си от феновете на подобни циганийки:
Изображение
Съжалявам, ама интериора и всички уреди на БМВ винаги са много изчистени и тоно толкова колкото е необходимо на шофьора :yes:
Всякакви излишни неща са ненужни, така, че смисъла от шарениката е никакъв :mhihi:
Всяко ауди е претруфено от копчетии, да се чудиш какво да правиш в него, да го караш ли да цъкаш по копчетата ли....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 23 Апр 2018, 12:28

raid написа:
Vra4anin написа:
Borymeckata написа:Аз пък не разбирам защо трябва да има хейт изобщо.

Защото народа е масово проЗ. Защото хората са лоши и зли по презумция. По-лесно е да мразим, от колкото да обичаме.
А да се "хейтва" производителя създал автомобили като: MB Classics
...говори само, че коментиращия няма никаква автомобилна култура.
Глупаво е да се мрази нещо или някой, който е създал продукт (често той е бил първия такъв, той е бил пионерът), а ти самия като хейтър друго освен отпадъчен продукт не си създал. :dunno: Жалко е.
Отделно пък ние българите като нация ми кажете какво техническо и/или значимо сме създали? 45 години комунизъм, близо 30 години преход, какво сме създали? Можем да бистрим политиката и да люпим семки - в това сме ненадминати. Можем да създаваме ДУПКИ и найлонови отпадъци и лайна. Иначе сме най-умната и кадърна нация :yes:

С тези редове заковахте пирона на темата и няма какво повече да се добави.
От години не съм водил читав автомобилен разговор с нови муцуни. На пръсти се броят ценящите, обективни и адекватни хора.
Масово хората си нямат хабер от историята на марките и все по-зле ще става.
Но както споменахте, такава си ни е природата тук и това се отразява във всички останали аспекти.

Точно това ме е яд и мен, че вече не мога да проведат нормален авто разговор... Нито с нови хора, защото знам какво ще стане, нито с приятели(повечето ми са фенове на БМВ/Ауди) защото ги знам какви захлюпени фенове са. Аз също съм моторджия и потвърждавам това, което каза Боримечката. При мото феновете е същата работа. Едно ми е много интересно...дали феновете изпадащи до крайно игнориране на конкурентните марки наистина си вярват толкова или идеята е да те накарат теб да повярваш :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 23 Апр 2018, 12:42

То е все едно да убедиш левскар, че цска е номер едно и обратното. Това са такива глупости.. всеки да си кара каквото му харесва..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 23 Апр 2018, 13:07

@vld, Ако искаш да направя една снимка на интериора или екстериора на 60тка ми да видиш кой обича циганийките?! Освен плафоните на задния номер всичко си е ОЕМ :!: А това, че на теб не ти допада как свети километража на ВАГ не ознчава, че са зле... то ИНТЕРИОР сигурно е само осветление на километраж или на копчета, ама нейсе :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 23 Апр 2018, 13:29

Vanqu1sh написа:
DLVasilev написа:сравнение между 124-ка 300д и шкода октавия :mhihi: Баце тоя мечок ако ще да е най-изгнилия невървящ и куц откъм екстри ще е повече от октавията още много дълги години и още много поколения шкоди ще му се чудят :mhihi:

Карам Октавия РС 2018 и да ти кажа повече старите поколения мерцедеси се чудят като решат да се правят на много вървежни. :mhihi:

То за вървенето е повече от ясно. Те затова имат и часовник в оборотомера, но не за това ти говоря. Щото тая оСтавия ако те срещна с нея ще я попилея на фин прашец в радиус 2 км. Просто мога да залепя лява за дясна колонка с теб посредата и освен фарове решетка и броня друго няма да сменя. Паля и си тръгвам па ти си бързай после :mhihi: На надлез надежда по същия начин бракувах едно бързо и ново ауди А4 преди години със забележи 200Д :mhihi: Все едно ударих витрина, просто всичко се попиля навсякъде, рацера замина в пирогов, колата му я описаха тоталка, мен ме пуснаха да си ходя. Да не говорим, че същото 200д гори каквото му сипеш и 70 литровия резервоар го климбуцам 2 месеца.За части какво да ти кажа-караш мерцедес правиш голф 2-ка. Нека не върви и нека ми е зле :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата