Олимпик фалира
Модератор: Общи модератори
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Олимпик фалира
bum_bum написа:... И едни други, които не са и злорадстват- “ама кой те кара да сключиш най-евтината застраховка”?
...
Ето тези не ги разбирам. Но явно нямат капацитета да се сетят, че дори и те да не са в тази компания, след няколко дни ще има доста голям процент без застраховка от тези 200К автомобила по улиците и ако някой от тях ги изшие едно хубаво ще усетят и те кривия отзад...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Начи аз мога да си избирам банката внимателно, ма после с данъците трябва да платя на тия дето не са.
Мога да си избирам застрахователя внимателно, ма после трябва да платя на тия дето не са.
Мога да спазвам правилата за движение, ама да платя застраховката на тия дето не ги спазват.
А може ли...
Мога да си избирам застрахователя внимателно, ма после трябва да платя на тия дето не са.
Мога да спазвам правилата за движение, ама да платя застраховката на тия дето не ги спазват.
А може ли...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То само абсолютен тъпак би помислил, че е кипърец.
Апропо- като казах кипърец се сетих и за случаят с лифта в който дете падна от лифта и единствено случайността го спаси от най-лошото.
А той лифта май на кипърска фирма беше пак.
Та преди да се качите на лифта внимателно проверете чия собственост е. Какво производство е. Как е поддържан- съответно щателно проучете финансовите отчети на оШфорката да се види какви средства са отделени за ремонти. Че ако се случи някой сакатлък да не се окаже, че няма на кой да се оплачем.
Ааа, без малко да забравя! Билетчето се явява застраховка. Проверете внимателно чрез коя компания сте застраховани и я проучете добре, защото може да се окаже обявена в несъстоятелност или да ви откажат обезщетение.
И ако нещо лошо въпреки взетите мерки все пак се случи- не се оплаквайте. Държавните институции нямат за функция да ви гарантират нищо и нищо повече не може да очаквате срещу един билет от 10лв. Като искаш сигурност си намери лифт за поне 10 евро да ти е спокойно.
Апропо- като казах кипърец се сетих и за случаят с лифта в който дете падна от лифта и единствено случайността го спаси от най-лошото.
А той лифта май на кипърска фирма беше пак.
Та преди да се качите на лифта внимателно проверете чия собственост е. Какво производство е. Как е поддържан- съответно щателно проучете финансовите отчети на оШфорката да се види какви средства са отделени за ремонти. Че ако се случи някой сакатлък да не се окаже, че няма на кой да се оплачем.
Ааа, без малко да забравя! Билетчето се явява застраховка. Проверете внимателно чрез коя компания сте застраховани и я проучете добре, защото може да се окаже обявена в несъстоятелност или да ви откажат обезщетение.
И ако нещо лошо въпреки взетите мерки все пак се случи- не се оплаквайте. Държавните институции нямат за функция да ви гарантират нищо и нищо повече не може да очаквате срещу един билет от 10лв. Като искаш сигурност си намери лифт за поне 10 евро да ти е спокойно.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Абе разсипаха Бг-то тия кипърци... Щом чак Делян каза, че спира да бачка тука (закани от преди бая време)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
^^Направо не ми се вярва, че трябва да се стига до тоя сарказъм, и че някой изобщо си мисли, че е редно обикновения потребител да проверява и изследва такива безумни неща, като застрахователната компания, с която сключва ГО. Тва е пълно безумие, да проверяваш всяка една услуга, за да не се окажеш преебан. И то не динята на циганина до пътя, а сериозни неща като ГО и влог в банка са толкова сигурни, колкото и покупка на кола от най-долните джамбази в Горубляне... И това се смята за нормално, просто трябва да отделиш цялото си свободно време, за да отсяваш всяка една твоя стъпка в сферата на услугите, тва се казва пълноценен живот...
Чудя се хората, които разчитат на търговския регистър не са ли проверили в коя страна отварят фирми и сега за какво толкова дигат джабала. Тва си е най-нормално, да избомбят регистъра и да направят малко "дребни" манипулации за идните 2-3 седмици, ако се бяха информирали добре, щяха да имат фирми в Западна Европа или Щатите, а те - в БГ, мн слаба информираност...
Чудя се хората, които разчитат на търговския регистър не са ли проверили в коя страна отварят фирми и сега за какво толкова дигат джабала. Тва си е най-нормално, да избомбят регистъра и да направят малко "дребни" манипулации за идните 2-3 седмици, ако се бяха информирали добре, щяха да имат фирми в Западна Европа или Щатите, а те - в БГ, мн слаба информираност...
Последна промяна pampo на 15 Авг 2018, 21:37, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:Начи аз мога да си избирам банката внимателно, ма после с данъците трябва да платя на тия дето не са.
А може ли...
Ми аз ям по 20 грама въглехидрат на ден. Сещаш се какво е, нали? Половин доматче, малко краставичка и край.
Няма кафенце със захар, тортичка не съм и сънувал от години. Плодове не опитвам. За пица само си мечтая. Чипсове, снаксове и т.н. не съм помирисвал от години.
А болшинството плющят на умиране торти и пици. Пият кола с пуканки. Чипсове, белвити, данончета с незнам кви плодове и солетки са нон-стоп на бюрото. И утре като му кажат- брат, диабет аз от мойте данъци плащам инсулин.
За туй му викат държава- ако работи както следва няма да се налага да плащаш кой знае какво бадева.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Aз влизам в сди и казвам искам най тънкото го, начи аз съм си виновен
...а сди кво е?
Доводите на некои хора са леко малоумни

Доводите на некои хора са леко малоумни
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Преди да те оперира доктор, дипломата и защитата й проверяваш ли?steeN написа:Начи аз мога да си избирам банката внимателно, ма после с данъците трябва да платя на тия дето не са.
А може ли...
А дипломите на тези, които са му дали дипломата? А подписите в дипломите даваш ли ги на графологична експертиза, или?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Спокойно ....застрахователния пазар е напълно стабилен . Като махнем едни 200 000 шарани които са се набутали в Олимпик ...всичко друго е стабилно . Но както вече знаем спасението на давещите се е грижа на самите тях ...типичния параграф 22 често разиграван в тая част на Европа . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Нещо ми убягва логиката на разбирачите.
С простички думи, аз лично го виждам така: Пазара на ГО е един (говорим само за ГО). При равни условия, всички предлагат една и съща услуга, която е регулирана от закона, но на различна цена.
Защо аджеба, ако нямам други мотиви, да избера с примерно 150лв по-скъпата услуга. Ама били по-яки и сигурни, дрън-дрън? Само не ми обяснявайте, че сте избрали компанията с най-скъпата услуга защото сте имали съмнения, че тази с евтината ще фалира.
Пп. Не съм в Олимпик, ама спокойно можех и да я избера.
С простички думи, аз лично го виждам така: Пазара на ГО е един (говорим само за ГО). При равни условия, всички предлагат една и съща услуга, която е регулирана от закона, но на различна цена.
Защо аджеба, ако нямам други мотиви, да избера с примерно 150лв по-скъпата услуга. Ама били по-яки и сигурни, дрън-дрън? Само не ми обяснявайте, че сте избрали компанията с най-скъпата услуга защото сте имали съмнения, че тази с евтината ще фалира.
Пп. Не съм в Олимпик, ама спокойно можех и да я избера.
Последна промяна Georgi_G на 16 Авг 2018, 7:51, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За съжаление в третия свят и в гората е така. Трябва да мислиш за всичко. Дали си влагаш парите в пирамида, дали си плащаш застраховка без покритие, дали ядеш кренвирши от 3лв кг, няма кой да те пази. В UK и Ирландия, например навсякъде детските менюта са пържени картофи, пържена сланина и кола - всеки си избира, всеки си носи последствията. Утре и аз мога да си по еса последствията от това, че например посещавам рискови места и нямаме реална полиция, че някой шибаняк ме е блъснал, защото по традиция Ганьо кара с 200 до морето, но това е ситуацията...
- host
- старши ентусиаст
-
сам да избереш какво да консумираш и къде да се движиш са неща които НЯМАТ нищо общо със бизнес/услуга с много точна регулация и надзорни органи
на детето си ТИ избираш дали и какво да закупиш, това е лично решение ... а не си длъжен да избереш между 10 детски менюта с картофи и лайна които всеки ден си длъжен да купуваш, нали така ?
КФН в БГ пак НЕ си свърши работата, в цялата ситуация нормалния подход щеше да е при първите проблеми на кипърското дружество, да принудят законово клона му в БГ да премине под крилото на друга легитимна и стабилна компания която да изкупи (след търг или друга продцедура) на под пазарна цена полиците на застрахованите и клиента да не се занимава с никакви простотии ... така и всички щяха да имат покритие, и нямаше да има и паники и т.н.
точно заради тоя тип мислене, че всеки сам преценял масово хората се свиват като мишки, вместо винаги да настояват да има правила - не е задължително да са държавни
пример - от години млекопреработвателите твърдят, че държавата трябвало да се намеси, да спряла вноса мляко, да спряла палмовите мазнини и т.н. ... това са простотии , като имат организация на млекопреработвателите, те САМИ могат да вземат много силни мерки срещу внос който им подбива пазара ... примерно въвеждат запазен знак само за тяхната организация "ОТ БЪЛГАРСКО МЛЯКО - с не по-малко от 80% българско мляко" или нещо такова, или пък въвеждат стандарт ВЪТРЕШЕН за тяхната организация, че всеки с запазения знак на организацията на българските млекопреработватели работи САМО С МЛЯКО , но си правят и други брандове/марки които работят с аналози на мляко
обаче каква е реално ситуацията ... тия бизнеси ... едрите са масово на "онея момчета" от преди години ... малките и средни предприятия по една или друга причина са притискани или не желаят да се обединят в браншова организация тяхна
така накрая излиза "представителя" им и по телевизията почва да жали за помощи, дотация и т.н. докато и той бълва продукция която е ширпотреба и т.н. и накрая като влезеш в магазините е море от продукти ... но качество масово няма или много трудно е направено да направиш информиран избор
примера ми е чисто теоритичен и нарочно с млечни продукти защото доста хора ги купуват и ясно показва, че НЕ винаги държавата е решението за регулация, пазара може сам да спира дадени тенденции и лошо практики ... но в БГ всички приемат, че най-лесното да караш по тънките сметки е най-добре и да се покриваш , предполагам и лоялността към БГ брандове/марки за това ще да е трагична (никой не различава марка само казва "купувам българско" , а то реално е някакво си)
но в сфери с огромен пряк риск за големи групи като това застраховане което е принудително - нямаш избор да купуваш или не ГО - регулацията от страна на държавата си е на място, защото бизнеса винаги има за цел да плати най-малко, защото другия способ са печалба е да обхване по-голям дял, а това става с по-ниска цена, защото реално продукта е един и също
>>> ето малко мнения >>>
http://bnr.bg/post/101007918/kritiki-ka ... aa-olimpik
Борислав Богоев, който е бивш замeстник-председател на Комисията за финансов надзор, също разкритикува работата на регулатора и заяви, че "не нещо, а всичко" е било проспано от регулатора в казуса с "Олимпик"

КФН в БГ пак НЕ си свърши работата, в цялата ситуация нормалния подход щеше да е при първите проблеми на кипърското дружество, да принудят законово клона му в БГ да премине под крилото на друга легитимна и стабилна компания която да изкупи (след търг или друга продцедура) на под пазарна цена полиците на застрахованите и клиента да не се занимава с никакви простотии ... така и всички щяха да имат покритие, и нямаше да има и паники и т.н.
точно заради тоя тип мислене, че всеки сам преценял масово хората се свиват като мишки, вместо винаги да настояват да има правила - не е задължително да са държавни
пример - от години млекопреработвателите твърдят, че държавата трябвало да се намеси, да спряла вноса мляко, да спряла палмовите мазнини и т.н. ... това са простотии , като имат организация на млекопреработвателите, те САМИ могат да вземат много силни мерки срещу внос който им подбива пазара ... примерно въвеждат запазен знак само за тяхната организация "ОТ БЪЛГАРСКО МЛЯКО - с не по-малко от 80% българско мляко" или нещо такова, или пък въвеждат стандарт ВЪТРЕШЕН за тяхната организация, че всеки с запазения знак на организацията на българските млекопреработватели работи САМО С МЛЯКО , но си правят и други брандове/марки които работят с аналози на мляко
обаче каква е реално ситуацията ... тия бизнеси ... едрите са масово на "онея момчета" от преди години ... малките и средни предприятия по една или друга причина са притискани или не желаят да се обединят в браншова организация тяхна
така накрая излиза "представителя" им и по телевизията почва да жали за помощи, дотация и т.н. докато и той бълва продукция която е ширпотреба и т.н. и накрая като влезеш в магазините е море от продукти ... но качество масово няма или много трудно е направено да направиш информиран избор
примера ми е чисто теоритичен и нарочно с млечни продукти защото доста хора ги купуват и ясно показва, че НЕ винаги държавата е решението за регулация, пазара може сам да спира дадени тенденции и лошо практики ... но в БГ всички приемат, че най-лесното да караш по тънките сметки е най-добре и да се покриваш , предполагам и лоялността към БГ брандове/марки за това ще да е трагична (никой не различава марка само казва "купувам българско" , а то реално е някакво си)
но в сфери с огромен пряк риск за големи групи като това застраховане което е принудително - нямаш избор да купуваш или не ГО - регулацията от страна на държавата си е на място, защото бизнеса винаги има за цел да плати най-малко, защото другия способ са печалба е да обхване по-голям дял, а това става с по-ниска цена, защото реално продукта е един и също
>>> ето малко мнения >>>
http://bnr.bg/post/101007918/kritiki-ka ... aa-olimpik
Борислав Богоев, който е бивш замeстник-председател на Комисията за финансов надзор, също разкритикува работата на регулатора и заяви, че "не нещо, а всичко" е било проспано от регулатора в казуса с "Олимпик"
А най-селското е, че ГОто вече скочи за 2ри път брутално, а дори няма да покрият полиците на преебаните. Не знам какво да кажа, ако бяхме сериозни хора, София трябваше да бъде парализирана от 280 000 автомобила, застраховани в Олимпик, както и от още толкова, които намират това за мега нередно, ма всички бързат да си платят като попове новите по-скъпи застраховки...
И естествено тея два топ хита Олимпик и Търговски Регистър излизат толкова удобно в средата на август, когато полвината страна е в почивка...
И естествено тея два топ хита Олимпик и Търговски Регистър излизат толкова удобно в средата на август, когато полвината страна е в почивка...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз имам един друг въпрос към изведнъж супер изненаданите от случилото се. Догодина или сега, няма значение реално, ще застраховате ли в другите евтини "DallBogg Живот и Здраве"?
- host
- старши ентусиаст
-
аз за съжаление съм в ЛевИнс, които също никакво доверие не ми вдъхват, но Септември месец правя 30г, и ДЗИ за водачи на 30+ правят добра цена, просто ще си сключа към тях вече надявайки се, че те не са толкова чак навъртяни в далавери