Всичко за BBQ-то

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2018, 17:37

Калта е последния проблем в кетчупа, особено пък на Хайнц.

А сланина не печете ли на тия барбекюта?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1669
Регистриран на: 29.06.2007
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от host » 19 Авг 2018, 17:40

Сега вече си дойдохме на думата.

Иначе кетчуп-а е сред най гнусните неща с които можеш да си съсипеш хубавото ядене - лично мнение. Както и всякакви други купешки "сосове".

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Кръстникът
Аватар
Мнения: 548
Регистриран на: 7.03.2014
Местоположение: Вкъщи
Пол: Мъж
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от c04 » 19 Авг 2018, 18:20

bum_bum написа:Калта е последния проблем в кетчупа, особено пък на Хайнц.

Какви са другите :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2018, 18:27

Не ми се пише, че ще стане малка книжка да изброявам ама на кратко- първо огромно количество захар. Оцет, който е 100% ГМО, голямо количество натрий. И като резултат поради липса на реални хранителни вещества в него- 0 хранителна стойност и огромен проблем за тялото за да го преработи това лайно.

Но като гледам масово хората ядат какви ли не лайна (белвита, активия, овесени ядки, бисквити с фибри, сурови барчета с незнам кво си), болшинството с идеята че правят нещо полезно за себе си та един кетчуп да беше с мед да го намажеш.

Ае да не кажете, че осирам темата ще дам една рецепта за сланина на скарата.

Реже се на големи квадратни парчета- печеш от едната страна и топиш във вода, после на другата и пак във вода и така да се запече от всички страни. Накрая става прозрачна и много крехка. Викат му "къпана сланина".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Borymeckata » 19 Авг 2018, 18:38

Викаш, Белвита, Активия, овесени ядки и фибри са смърт за организма, ама сланината на скара е друга работа... :mhihi: :mhihi:

Майтапа настрана, но шишчета съм ял с парчета сланина между месото и бяха супер... :yammy:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от hell's angel » 19 Авг 2018, 19:31

bum_bum написа:А сланина не печете ли на тия барбекюта?


МноУ пуши и комшиите прииждат на талази.

Don_Diego написа:Дайте идеи за зеленчуци как да се направят


Режеш тиквички на дълго или на шайби, лук - пак на шайби и чушки ( червени и зелени) на по едри парчета, че да не падат от скарата. Може и друго да сложиш, но принципно тия неща стават много бавно и само хабят жарта :mrgreen: :mhihi: Като се опече нещо, мЕташ в съд с похлупак - да се задушават. Накрая поливаш на богато със зехтинец, леко солчица (щото тиквичките си ги солил предварително да се отцедят) и почваш да джуркаш тенджерето. Като го разджуркаш добре е готово.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 288
Регистриран на: 17.09.2012
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от top » 19 Авг 2018, 20:34

Забравих да добавя, ако се чудите какво да правите с остатъчната жар след като приключите с месото и зеленчуците, ще дам една идея за десерт, който става супер :yes:
Много проста рецепта, берете няколко ябълки ако имате дърво :mrgreen: и ги слагате в тавичка, издълбавате ги отгоре и на всяка ябълка се слага по малко масло, захар и канела, след това просто се оставят в барбекюто, затваряте го и след около 2 часа са готови, стават супер.


Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Всичко за BBQ-то

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2018, 20:35

Хубави бяха времената, когато сланината минаваше за вредна и я купувах на левче килото или направо ми я подаряваха. Сега ме дерат по 8лв.

Аз понеже много обичам люто като има барбекю не пропускам и люти чушки да опека.

После в паничка с яко оцет и чесън и без да се белят.

Тиквичките за барбекю могат и да се мариноват също.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Borymeckata » 19 Авг 2018, 20:38

Знам, че горещата скара се натърква с парче сланина, преди да метнеш първата мръвка на нея... :bowdown: :bowdown:

Тя сланината си е пак толкова вредна, просто другите храни станаха по-вредни от нея... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2018, 20:43

Сланината е едно от най-полезните неща, което можеш да ядеш ама това е една др. тема..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от alekangg » 19 Авг 2018, 20:46

Хубаво ли е месото, аз не виждам кой би му слагал каквото и да е, тея хватки с маринати, кетчуп и др, са като селско джиброво вино с лимонада.
Особено пък за телешко, но у нас то става за варене основно или дълго печене.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Borymeckata » 19 Авг 2018, 20:48

Особено пушената, нали? :mhihi: :mhihi:
Имаш едно кило бонус за рекламата... :yes: :yes:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 193
Регистриран на: 1.01.2009
Местоположение: там, дето лисиците серът необезпокоявани
Пол: Мъж
Кара: се на дъщеря си

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Мордехай » 19 Авг 2018, 21:05

В магазина телешкото е по-точно кравешко. То и затова хората не го обичат много.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от alekangg » 19 Авг 2018, 21:25

Мордехай написа:В магазина телешкото е по-точно кравешко. То и затова хората не го обичат много.

Телешко, юница, кравешко и дори волско си е супер, ял съм всякакво и примерно волско бонфиле, не е по-евтино от бонфиле от теле на 8 месеца, но трябва да е от породи за месо.
У нас такива не знам да има, или са на 1-2 места. Всичко е от породи за мляко и от там идват подметките дори да е младо.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 480
Регистриран на: 15.01.2012
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Benord » 19 Авг 2018, 21:48

За сланината спор няма,че е вкусна и полезна,но само когато е студено.Зимно време и е времето и задължително с червено вино.Лятно време в жегите си е чиста отрова.Мазната храна лятно време трябва да се избягва,иначе ядете това,което ви е сладко.Организма най-добре си знае,какво му трябва.
Аз си е нарязвам на големи парчета и отдолу под кожата на ситни зарчета и така я пека.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook