Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Всичко за BBQ-то
Калта е последния проблем в кетчупа, особено пък на Хайнц.
А сланина не печете ли на тия барбекюта?
А сланина не печете ли на тия барбекюта?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Сега вече си дойдохме на думата.
Иначе кетчуп-а е сред най гнусните неща с които можеш да си съсипеш хубавото ядене - лично мнение. Както и всякакви други купешки "сосове".
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Иначе кетчуп-а е сред най гнусните неща с които можеш да си съсипеш хубавото ядене - лично мнение. Както и всякакви други купешки "сосове".
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
bum_bum написа:Калта е последния проблем в кетчупа, особено пък на Хайнц.
Какви са другите

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не ми се пише, че ще стане малка книжка да изброявам ама на кратко- първо огромно количество захар. Оцет, който е 100% ГМО, голямо количество натрий. И като резултат поради липса на реални хранителни вещества в него- 0 хранителна стойност и огромен проблем за тялото за да го преработи това лайно.
Но като гледам масово хората ядат какви ли не лайна (белвита, активия, овесени ядки, бисквити с фибри, сурови барчета с незнам кво си), болшинството с идеята че правят нещо полезно за себе си та един кетчуп да беше с мед да го намажеш.
Ае да не кажете, че осирам темата ще дам една рецепта за сланина на скарата.
Реже се на големи квадратни парчета- печеш от едната страна и топиш във вода, после на другата и пак във вода и така да се запече от всички страни. Накрая става прозрачна и много крехка. Викат му "къпана сланина".
Но като гледам масово хората ядат какви ли не лайна (белвита, активия, овесени ядки, бисквити с фибри, сурови барчета с незнам кво си), болшинството с идеята че правят нещо полезно за себе си та един кетчуп да беше с мед да го намажеш.
Ае да не кажете, че осирам темата ще дам една рецепта за сланина на скарата.
Реже се на големи квадратни парчета- печеш от едната страна и топиш във вода, после на другата и пак във вода и така да се запече от всички страни. Накрая става прозрачна и много крехка. Викат му "къпана сланина".
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Викаш, Белвита, Активия, овесени ядки и фибри са смърт за организма, ама сланината на скара е друга работа...
Майтапа настрана, но шишчета съм ял с парчета сланина между месото и бяха супер...

Майтапа настрана, но шишчета съм ял с парчета сланина между месото и бяха супер...

Excellent! Steven is my name!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
bum_bum написа:А сланина не печете ли на тия барбекюта?
МноУ пуши и комшиите прииждат на талази.
Don_Diego написа:Дайте идеи за зеленчуци как да се направят
Режеш тиквички на дълго или на шайби, лук - пак на шайби и чушки ( червени и зелени) на по едри парчета, че да не падат от скарата. Може и друго да сложиш, но принципно тия неща стават много бавно и само хабят жарта

Ubi dubium, ibi libertas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Забравих да добавя, ако се чудите какво да правите с остатъчната жар след като приключите с месото и зеленчуците, ще дам една идея за десерт, който става супер
Много проста рецепта, берете няколко ябълки ако имате дърво
и ги слагате в тавичка, издълбавате ги отгоре и на всяка ябълка се слага по малко масло, захар и канела, след това просто се оставят в барбекюто, затваряте го и след около 2 часа са готови, стават супер.

Много проста рецепта, берете няколко ябълки ако имате дърво

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Всичко за BBQ-то
Хубави бяха времената, когато сланината минаваше за вредна и я купувах на левче килото или направо ми я подаряваха. Сега ме дерат по 8лв.
Аз понеже много обичам люто като има барбекю не пропускам и люти чушки да опека.
После в паничка с яко оцет и чесън и без да се белят.
Тиквичките за барбекю могат и да се мариноват също.
Аз понеже много обичам люто като има барбекю не пропускам и люти чушки да опека.
После в паничка с яко оцет и чесън и без да се белят.
Тиквичките за барбекю могат и да се мариноват също.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Знам, че горещата скара се натърква с парче сланина, преди да метнеш първата мръвка на нея...

Тя сланината си е пак толкова вредна, просто другите храни станаха по-вредни от нея...

Тя сланината си е пак толкова вредна, просто другите храни станаха по-вредни от нея...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сланината е едно от най-полезните неща, което можеш да ядеш ама това е една др. тема..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хубаво ли е месото, аз не виждам кой би му слагал каквото и да е, тея хватки с маринати, кетчуп и др, са като селско джиброво вино с лимонада.
Особено пък за телешко, но у нас то става за варене основно или дълго печене.
Особено пък за телешко, но у нас то става за варене основно или дълго печене.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Особено пушената, нали?
Имаш едно кило бонус за рекламата...

Имаш едно кило бонус за рекламата...

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
В магазина телешкото е по-точно кравешко. То и затова хората не го обичат много.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Мордехай написа:В магазина телешкото е по-точно кравешко. То и затова хората не го обичат много.
Телешко, юница, кравешко и дори волско си е супер, ял съм всякакво и примерно волско бонфиле, не е по-евтино от бонфиле от теле на 8 месеца, но трябва да е от породи за месо.
У нас такива не знам да има, или са на 1-2 места. Всичко е от породи за мляко и от там идват подметките дори да е младо.
За сланината спор няма,че е вкусна и полезна,но само когато е студено.Зимно време и е времето и задължително с червено вино.Лятно време в жегите си е чиста отрова.Мазната храна лятно време трябва да се избягва,иначе ядете това,което ви е сладко.Организма най-добре си знае,какво му трябва.
Аз си е нарязвам на големи парчета и отдолу под кожата на ситни зарчета и така я пека.
Аз си е нарязвам на големи парчета и отдолу под кожата на ситни зарчета и така я пека.