Напускам България...Къде да отида?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Напускам България...Къде да отида?

Мнение от TNT » 24 Окт 2018, 19:47

Auto Motor & Sport HD :ok: Ако ще гледам някое предаване по другите телевизии., гледам да е на запис, за да превъртам рекламите .
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Окт 2018, 20:08

Беззаконието, безнаказаността и бездействието на мнозинството най-важни институции у нас е нечовешко..
Както колегата сам се разкри, на някои това им е супер, редът би ги дразнил много - и явно са мнозинство.

У нас е най-прекрасно климата и разнообразния ландшафт.

Като възможности, последните 10+ години определено ги има, макар и предимно в София, има страшно много хора, които живеят отлично дори по най-високите стандарти, има формираща се средна класа.

В Северна и Северозападна Европа, ако изключим вятъра и дъжда, климатът е приемлив. В смисъл, че не е като в Сибир, или в Дубай.. Пазят си природата хорицата. Най-големият им проблем всички го знаем - скоро ще прескочат критичната маса сган, която са събрали от всякъде - най-вече чаршафи и маймуни. Те са им точно като рак.. Страшно много са, те са гръбнакът на престъпността там, не са интегрирани, работят срещу дръжавността и демокрацията. Смешно или не, в Скандинавия има течение за налагане на шериата! :shock: :help: Дори в ежедневието повечето са неприятни като поведение, точно като мнозинството наши патладжани..
И естествено отношението на местните към чужденци, особено от бившия соц лагер, не е приятно. С изключения, разбира се.
Струва ми се, че това последното го няма в хАмерика - така поне съм чувал. Ако си мегаамбициозен и кадърен- си за там. Ако си мързелив - май не си за никъде..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Окт 2018, 20:19

Bogat-Beden написа:сган, която са събрали от всякъде - най-вече чаршафи и маймуни

На мен тези са ми направо страшни... наще си мангали са си песен спрямо това зло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 24 Окт 2018, 20:34

Ако наистина говориш английски свободно (не обичам да използвам по мои си съображения термина "перфектно" както сам си се изразил и е прието да се казва в България когато става въпрос за владеене на чужди езици) единственото което мога да ти препоръчам е да пускаш лотария зелена карта за Америка и да стискаш палци да те изтеглят.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 24 Окт 2018, 21:28

Зелената карта за съжаление е чист късмет, при доста нисък шанс. Недоумявам защо янките го правят произволно и вкарват доста народ, който няма с какво да допринесе на държавата им. Би могло да има нещо като балообразуване и тежест спрямо дадени параметри (възраст, образование, професия и т.н). Пуснахме за втора година, пък да видим...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Окт 2018, 5:07

Ами защото грешиш. Има с какво да допринесат и затова десетилетия вече я има. Не мисли, че всеки отишъл работи като чистач, това са някакви митове. Може и така да е било когато са ходили първите в началото на 90-те, ама работата много се е изменила. Има хора отиващи и почващи от нулата, но работливи и инициативни. Та дори без образование тези хора сега имат малки ресторантчета и всякакви други малки бизнеси, живеят доста по-добре от много средностатистически кореняк Американци. Основният плюс на Българина отиващ там(на този, който му се работи и е инициативен)е това, че той е свикнал да се справя с малко средства и да не си харчи всичко за каквото му кажат по рекламите. С малко стискане може да пестиш пари, а на Американеца освен за колеж на децата да заделя за друго не му трябва. Той не е свикнал да пести особено, има ли промоция на нещо отива и взема, дори да не му трябва. Но той знае, че работа за него винаги ще има и му се плаща редовно, парите му стигат и няма амбиции да започва някакъв бизнес. Който е учил и има добро образование пък работи добра работа и така.
Там има възможности, но ще добавя само едно към първоначалните работлив и инициативен - здрав. Ако здравето е с теб нищо не може да те спре. Тая страна е основана на емигранти откак съществува. та не се чуди защо държат лотарии. И не бъркай сганта минаващи като мравки Амексиканци нелегално долу в южните щати с тия идващи да търсят по-добър живот от зелена карта. И от тях има сган, но доста, доста по-малко, все пак се полагат някакви усилия да участваш и се предполага, че не искаш да идеш да правиш мизерии. Това в над 90%-та отслучаите. За другите 10 не може да се гарантира по никакив критерии, особено пък чрез образование.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 25 Окт 2018, 6:26

Kurtov написа:
bai_ILIA написа:Да, това е така, спор няма...Просто гледайте по-малко новини. Не може да е чак толкова зле животът ви...

:yes: И без това телевизиите са собственост на политиците. Изобщо не знам как ги гледате тия нагласени простотии.
Аз например гледам само Дискавъри и Нешънъл Джиографик :ok: .

Изображение
:mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 25 Окт 2018, 6:57

Споделям мнението на автора на темата. От известно време и аз съм взел решението да напусна страната. Не е защото не съм се реализирал тук, напротив. Просто гледам напред, и според мен след 30 години тази държава ще е тотално изгнила заради начина на управление днес. Най-големият проблем за мен, който е може би корена на всичко останало, е острата липса на върховенството на закона, и на честни и независими институции, които да го спазват и налагат. Корумпирани служители във всички нива и организации на правораздаването, неадвекватни закони и наказания за престъпления, серийни престъпници с по 20 дела обикалящи свободно улиците да безчинстват - всичко това рефлектира върху останалите сфери на живота ни, и малко по малко ни убива като нация. Беззаконието, породено от всичко, което описах, хвърля страната в хаос, който не ми харесва. Не ми харесва циганите да убиват и да крадат, без да има последствия за тях, не ми харесва да не плащат данъци и комунални сметки, не ми харесва да разчитат само на помощите, които идват от нашите заплати. С тези темпове на емиграция и смъртност, след 30 години циганите ще са 1/4-1/3 от населението на страната. Кой ще ги издържа, кой ще изкарва БВП-то и данъците, за да продължават те да живеят както са свикнали? Не искам да съм аз. Но този въпрос е само част от проблема. Беззаконието се отразява на всичко и всички. Хората не разчитат на съд и полиция да ги защити, тях просто ги няма. Престъпниците знаят, че каквото и да се случи, при подходящите контакти и суми просто ще им се размине, и продължават по същия начин. Това горното при положение, че полицията въобще се задейства да разследва и да направи нещо. Мутрите блъскат, бият, ограбват обикновените хора, които няма какво да направят. Няма я държавата, която да ги защити. Държавата е прекалено заета да краде от обществени поръчки, които са раздадени на правилните хора. Корупция на корупцията. Нашите народни представители не са в парламента, за да решават проблемите на хората, а за да осигурят себе си материално. Гледам как правителство след правителство картинката е еднаква. Никога няма да се оправи това. Проблемите вече се натруват - пенсионна реформа, образование, инфраструктура, отбрана, земеделие, екология, съдебна система,вътрешен ред и престъпност, бизнес климат, икономика, енергетика, свобода на словото - кажете ми едно нещо, което е решено за общото благо на хората, една сфера на живота, която да не е тотално в калта, да има поне малко надежда? Няма такова. Няма и да има. Защото кучето скача според тоягата. Докато продължаваме да си затваряме очите, упадъка на тази страна ще продължава да става все по-сериозен. Мога още много да пиша с конкретни примери, но няма смисъл. Всички го виждаме всеки ден. Хората спряха да бъдат хора, народа се овълчи. Дълги години таях надежда, че нещата ще потръгнат, но последните месеци просто за мен чашата преля. Няма надежда. И си давам сметка, че сега е момента да се спасяваме. След 10 години за мен ще е късно. Колкото и да обичам Родината, повече обичам себе си. И искам да дам на жена си и децата си шанса да водят добър живот в добра среда. За мен дестинацията е само една - САЩ. Бил съм на бригади, харесва ми. Знам, че когато бачкаш здраво няма нвеъзможни неща. Въпреки че участваме в лотарията за трета поредна година, не разчитам на това. Работя в голяма международна компания, мидъл мениджмънт. Колеги в Щатите на същите позиции взимат около 6 пъти повече от мен, за 1:1 същата дейност. Какъв е смисъла да стоя тук? Специализирал съм се в дейност на бизнеса, която всяка голяма компания има, и ще продължава да има и занапред. Ще търся работа в това направление, с идеята бъдещия ми работодател да ме спосорира с виза. Никога не съм разчитал на препоръки и шуробаджанащина за намирането на работа, смятам че резултатите ми и опита ми говорят пъти по-силно, отколкото ходатайстването. Ще видим.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Окт 2018, 7:22

В Америка е най-безболезнено от гледна точка на приемане и лошо отношение-мисли, но и там не ринат парите.
Цените на всичко са много високи и с някаква нормална към ниска заплата си умрял, те затова и работят като луди.

За мен има два вида емигриращи

1. Отиващи за постоянно, те гледам съвкупност от нещата на държавата, като парите са на по-заден план. Това се отнася за Европа основно.
2. За малко да съберат пари и да се върнат в България. Тях ги интересува само колко пари ще вземат. Страни като Исландия и разни други са абсурдни за мен за постоянно пребиваване.

Има хора, преминаващи от едната група в другата след време, но генерално са това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 25 Окт 2018, 7:59

Top Gun Maverick написа:Ами защото грешиш...

Нямам наблюдение кой какво прави там след като спечели зелена карта, но едва ли и ти черпиш информация от официални статистики. Идеята ми е, че могат да си организират подбор, на който да отсеят каквито хора им трябва - чистачи, инженери, артисти, лекари. В момента е напълно произволно, по техни твърдения, и не можеш да ме убедиш, че това е по-оптимално за тях. :)

Top Gun Maverick написа:И не бъркай сганта минаващи като мравки Амексиканци нелегално долу в южните щати с тия идващи да търсят по-добър живот от зелена карта. И от тях има сган, но доста, доста по-малко, все пак се полагат някакви усилия да участваш и се предполага, че не искаш да идеш да правиш мизерии. Това в над 90%-та отслучаите.

Никакво усилие не е да си направиш паспортна снимка в произволно фото и да отделиш 5-10 минути да попълниш формата им онлайн.

Доста сходно ми е положението с smamf, работя каквото ми харесва, в чужда фирма, доходът е доста приличен. В щатите би бил в пъти по-приличен, та дори след данъци и ипотеки едва ли биха ми оставали 700 еврА. Но не толкова парите ме влекат, колкото ме отблъскват нещата, които колегата изброи.
Последна промяна 3186 на 25 Окт 2018, 8:09, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Окт 2018, 8:09

Empty_Head написа:... Та реално остава поне да се спра на място (в Европа), където да мога да прокопсам и да знам, че когато вече съм се установил, имам добра работа и тн. живота ще е в пъти по-добър от тук.

Аз нямам какво да кажа по темата - не смятам да ходя никъде и не съм се интересувал от въпроса. Но ми направиха впечатление изразите "добра работа" и "добър живот" на колегата. Това са доста субективни понятия, затова ми стана интересно - той как ги разбира? Как си представя "добрия живот"? Повече пари на месец, умерени изказвания на политици и обществен ред - това ли е всичко, което прави живота ни "добър"?
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Окт 2018, 8:22

С тия чаршафи по европа не е работа...ако не ти е целта да правиш пари и да се прибираш тук.
Нова Зеландия и Австралия са по затегнати от към тая работа..ама там имиграция много трудно.
А пък САЩ, кво толкова им харесва незнам...там бялата раса, ще е в положението на ЮАР , плюс че и там чаршафите растат със голям темп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 25 Окт 2018, 9:17

Отиди в Англия, в Германия и Скандинавските страни е същото...

120 случая на изнасилван, блудство и скланяне към проституция. Десетки жертви. На процеса, завършил наскоро в британския Хъдърсфийлд членове на банда пакистанци заявиха, че имат правото да правят с бялата жена каквото си пожелаят, поради нейната, както те твърдят, „природна порочност”. Съдът показа как политическата коректност пречи на Запада да наказва дори и най-чудовищните престъпления.

На всеки няколко месеца изумената световна общественост разбира за поредното наказателно дело срещу блудстващи с деца във Великобритания. Ротръм, Рочдейл, Телфорд, Нюкасъл са имената на тези градове, където с години се извършва насилие над малолетни и които обиколиха всичките световни медии.

Тези дни този печален списък се запълни от град Хъдърсфийлд. Там бяха осъдени бандити, извращаващи малолетни местни жителки и принуждаващи ги да се заемат с проституция. По време на разследването се изяснява, че всички подобни престъпления са осъществявани под техен контрол. Може да се каже, че издевателствата над деца са придобили просто промишлен размах.

Точно така, както и в другите градове, бандата в Хъдърсфийлд се състои изключително от пакистанци. Сред техните жертви няма нито едно азиатско или чернокожо момиче, единствено бели. Пакистанците намират своите жертви сред децата от неблагополучните или просто бедните семейства, а също сред местния детски приют. Възрастта на момичетата е между 11 и 17 години.

Въвличат ги в проституцията по отдавна позната схема. Мъжете се запознават с момичетата, кълнат им се във вечна любов, поят ги с алкохол, дават им да пушат марихуана. След това в безсъзнателно състояние ги насилват, а след това тя става обща собственост на бандата. Главатарите постоянно продават момичетата на своите съотечественици. При това не само, че ги принуждават да се занимават с проституция в Хъдърсфийлд, но ги извеждат да оказват сексуални услуги и в други градове.

Както и в други случаи на групово развращаване, местната полиция с години оставя всичко на самотек. Бандата от Хъдърсфилд е обвинена по 120 случая на изнасилване, сводничество, принуждаване към проституция. Броят на жертвите им наброява десетки. Своята престъпна дейност бандата осъществява от 2004 г. И през всичките тези години местните служби дори и не се опитват да защитят местните деца от бандитите.

Ръководството на хъдърсфийлдския приют не се интересува от съдбата на своите питомци. Никой от началството не задава въпроса какво правят с техните възпитаници възрастните пакистанци, които прибират момичетата право от приюта и ги качват на колите си. Засилва се подозрението, че полицията и властите са знаели за бандитите. Но, както винаги, не е имало никакви повдигнати обвинения срещу тях

Родителите на момичетата, попаднали в лапите на престъпвана група, се опитват някак си да ги защитят. Но бандитите идват в домовете им, трошат автомобилите им, чупят прозорци и заплашват с убийство дъщерите им. Самите момичета постоянно са пребивани и дрогирани. Една от тях се опитва да се самоубие, друга бандитите изхвърлят от движещ се с пълна скоростта автомобил.

Сигналите не работят за полицията, така както и в Рочдейл и Ротърхам, полицията убеждава родителите и жертвите да не вдигат шум, иначе ще ги обвинят в „расизъм”. Първият сигнал за изнасилване полицията в Хъдърсфийлд получава през 2013 г. След това отвратителните престъпления продължават още няколко години. Само през изминалата година местните детективи успяват да съберат достатъчно доказателства, за да започнат наказателен процес срещу пакистанската банда.

И тук се проявява разликата в случая с Хъдърсфийлд. Работата е там, че делата над сводниците в Рочдейл, Ротърхам и Телфорд демонстрират цялата расистка подбуда на техните безжалостни престъпления. Бандитите се държат извънредно нагло в съда. Те отричат своята вина, настояват, че всичко се е случило „по взаимно съгласие” и постоянно си позволяват откровено расистки изказвания по адрес на белите момичета. Изказванията им попадат във вестниците. Това започва да възмущава дори и най-политически коректните британци.

Затова и се взема решение делото по хъдърсфийлдските бандити просто да се засекрети. То се провежда в град Лийдс. Не се разгласяват нито имената на престъпниците, нито състава на техните престъпления. Повече от година процесът се води на закрити врати. Неравнодушният гражданин Томи Робинсън се опитва да води излъчване онлайн на съдебното заседание. За „неуважение пред съда” той е осъден на 13 месеца затвор.

Въпреки това дори по оскъдните думи на съдиите може да се отбележи, че съдът над пакистанците не се отличава по нищо от предишните процеси. Съдията специално отбелязва, че нито един от насилниците не изразява ни най-малко разкаяние и дори не се опитва да принесе извинения на пострадалите. Вместо това те обвиняват потърпевшите в лъжи и „бял расизъм”.

20 души са осъдени. Главатарят на бандата 35-годишният Амер Сингх Дхаливал (женен и с деца) е осъден на доживотен затвор с възможно предсрочно освобождаване най-рано след 18 години. Осъден е на 22 изнасилвания на малолетни и склоняване към проституция. Няколко негови съучастници получават по-големи присъди.

Но по-голямата част от бандата получава леки присъди. При условие за примерно поведение те ще могат да излязат на свобода още след три-четири години. Тогава не ще се върнат в Хъдърсфийлд и кошмарът, може би, ще продължи. Всичко ще бъде точно така, както в другите английски градове, където жертвите с ужас очакват завръщането на своите насилници.

Например главатарят на телфордската банда Мубарак Али е осъден през 2012 г. на 14 години затвор, но още през ноември 2017 г. е пуснат на свобода. Той веднага се завръща. Само протестите на родителите на жертвата (а само в Телфорд са изнасилени и въвлечени в проституция около 1000 момичета) карат властите отново да го затворят.

Делото в Хъдърсфийлд е само върха на айсберга. Бандите пакистанци, търгуващи с непълнолетни бели момичета, постоянно биват разкривани в различни градове на страната. Съвсем наскоро такава криминална група бе разкрита в Лондон. Всеки месец полицията задържа повече от 400 мъже по подозрение за сексуална експлоатация на непълнолетни.

Мотивът за расовата ненавист, по която се извършват сексуалните престъпления срещу малолетните е очевиден на всеки непредубеден наблюдател. Но всяко конкретно обсъждане на ролята на пакистанската диаспора в масовия секс-трафик на непълнолетни британки е абсолютно табу в британските медии.

Опитът дори да се формулира проблемът с расовата ненавист на пакистанците към белите води до това, че диаспората изпада в истерията и да обвинява всички в „расизъм” при пълна подкрепа на либералните медии.

Преди година жертва стана бившият главен прокурор на страната лорд Макдоналд, казал по време на интервю пред ВВС, че „да смятат младите жени за боклук, да ги смятат за леснодостъпни е станало голям проблем в някои наши диаспори”. Ислямските активисти и прикриващите ги вестници веднага обвиниха лорда в „расизъм”. Тогава на бойкот бе подложена и правозащитничката Сара Чемпиън, дръзнала да напише статия, че във „Великобритания има проблем с пакистанските мъже, които насилват и експлоатират белите момичета”.

Засега се оказва, че пакистанското малцинство е получило пълна свобода на изнасилва местните жителки и да държи мнозинството в страх. Съдебните власти отлично разбират този намек. Нито веднъж по време на масовите престъпления срещу непълнолетните съдиите не намират мотив за расова ненавист, която би позволила утежняване на наказанието. По време на процеса срещу телфордските бандити съдията изобщо заявява, че „обвинените избират своите жертви не по расов признат, а заради слабост и уязвимост”.

Само че защо винаги слабите и уязвимите в тези дела се оказват бели момичета от работническата класа – най-угнетеното малцинство в съвременна Великобритания.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Окт 2018, 9:32

Това е и все по-зле ще става. Не знам какво се чудите, у нас как се крият всички подробности за престъпленията на мангалите?
Какво по-различно има? Само когато стане голям проблем, народната милиция отива да ги пази и да потуши вълненията, какво по-различно става у нас?

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 25 Окт 2018, 10:26

все се чудя, как с толкова умен, работлив и кадърен народ, все успяваме да си изберем капути за управници.
ила народа не ни е стока или сме ебаси каръците.

ако не си успял да постигнеш това, което искаш в България, искрено се съмнявам, че ще го постигнеш другаде

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата