Гърция 2019

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Гърция 2019

Мнение от acho.rs » 29 Авг 2019, 16:44

Ден 5ти в Пефкохори на Касандра - водата е кристална, син флаг. Храната е перфе, но е пълно със мангали викачи - така де, това са руснаци, събри и българи които продават всевъзможни лайна - царевица, понички, парцали и тн. Няма и 5мин без да мине някакъв мизерник и да не вика. Сърбите според мен са 1/3 от всички плажуващи, те основно подхранват мизерия бизнес на ви качите. Освен това има и просяци викачи (нов хибрид) и деца на по 9-10 години които не можеш да ги изгониш от масите. Гадно е като знаеш и че това са организирани неща и някой експлоатира дечицата...
Обобщение - Невероятно меко време, чиста вода, викачи и просяци. Мега много народ на централните плажове, чадърите са един върху друг. Кръчмите са Ок (не се чака обслужване) но пак са големи и често има над 200 човека Не мисля да повтарям на толкова "побългарени" места в Гърция.

Потребител
Аватар

Мнение от tosco » 29 Авг 2019, 19:05

От 10-ти Септември съм НА Ставрос за 100ина дни.
Някой нещо с предложения за кръчми с вкусна манджа, че от сега съм гладен?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 29 Авг 2019, 20:01

Към 22-ри септември дали ще става за къпане, че мисля да си резервирам някъде за почивните дни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Авг 2019, 20:23

barty написа:
kasho написа:
Моджо написа:Бе отиваме за два дни и жената мрънкя що съм избрал точно тоя хотел, че бил много зле и бла бла.
Иначе основното си е на Халкидики :))

Мойта така като вземе да мрънкя и казвам другия път тя да организира цялата работа :) Жени, какво да ги правиш. Ако не мрънкат за нещо няма да са те.

Хахаха, моята жена ми мрънкя че хотела миналата година бил такъв, онакъв и тази година тя избра хотел :mhihi: И пак недоволна, миналата година било по-добре :mhihi: :mhihi:

Тц-тц-тц, пУашим се :mhihi:
Я кажете някое готинко местенце из Кипър за след седмица-две, че не искам да има мрънкяне и при мен :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Авг 2019, 20:44

Nickelback написа:Я кажете някое готинко местенце из Кипър за след седмица-две, че не искам да има мрънкяне и при мен :ok:

Taм за море не става, не са им хубави плажовете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spirco » 29 Авг 2019, 23:14

Бях в Кипър две седмици и ходих в Агия Напа на плаж Макронисос. Беше супер. Водата е много много чиста и пясъка също. Много ми хареса. Отидох и на Ниси, но там леглата бяха едно до друго и е неприятно. Сега съм около Черноморец... ами въобще не е същото. Гледам водата въобще не ми се влиза като знам къде съм бил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Авг 2019, 7:54

madafaka_donkele написа:
Nickelback написа:Я кажете някое готинко местенце из Кипър за след седмица-две, че не искам да има мрънкяне и при мен :ok:

Taм за море не става, не са им хубави плажовете.

Баси бисера :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 30 Авг 2019, 15:59

пост на деня :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Авг 2019, 16:45

ukelichko написа:Към 22-ри септември дали ще става за къпане, че мисля да си резервирам някъде за почивните дни.

Майка ми и баща ми всяка година чакат малко преди 15-ти(да няма народ да се гъчкат)и се изнасят за две седмици, в последните години все на Златните, тоест на север и водата си става. Последните няколко години се случват и все с дълго лято, та мисля ще целнеш хубавото. Хем е евтино навсякъде и ти се молят да идеш, хем водата все още става. Пък в Гърция не виждам как ще ти е студена водата по това време.
Ачо, на това му се вика побалканено, а не побългарено. :mhihi: По нашето море викачи вече няма да те дърпат за ресторантите дори(може да има в някои по-големи по един културен отпред, но не и нахален да обикаля и жонглира около теб като те прихваща 10 метра преди заведението и пуска толкова след него)каму ли такива като тия. С царевица може да има, но не обикалят от чадър на чадър да ти тъпчат кочана отпред, а си минават по ивицата и са силно намалели и те. Днес хора със змия и два папагала минаха и оскубаха по 10 лв. за снимка защото малките ги налазват отдалеч, но културно минава и пита с брошурки преди това един и така. Даже вече виждам курорти където няма нито един викач пред заведенията.
Само един човек минавайки покрай заведение и то видях тая година да обикаля с тетрадка в помощ на болен, което не се знае схема ли е или не във всички случаи.
Spit-Fire написа:Ние сме в Неа Фокеа в момента и е фрашкано с хора - сърби, македонци, румънци и т.н. В Афитос и Калитеа е леш от хора и в селата и на плажа. Всичко се плаща тук - чадър с шезлонги е 10 15 Евро и чадърите са яко гъчканак един в друг. Днес ще пробваме Сани,но ако се търси спокойствие - не е тука мястото. Около Кавала и аз мисля ще е добре сега.

Чудо, чак да се чуди човек при толкова промотираната като евтина и безплатна Гърция какви са тия неща.

В Хърватска някой ходи ли?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 30 Авг 2019, 17:24

Преди 2 седмици се върнахме от Ларнака - там не!

Истината е в Агия Напа. Плажовете са супер, водата също.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Авг 2019, 18:36

В Хърватска е много добре, но около Дубровник не видях пясъчен плаж. Може би по на север да има пясък.
Иначе ми е любима дестинация.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 30 Авг 2019, 18:51

Между другото, за Кипър знам от гърци, че в турската му част курортите са много по-хубави и евтини. Самите гърци там ходят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Авг 2019, 8:42

Top Gun Maverick написа:
ukelichko написа:Към 22-ри септември дали ще става за къпане, че мисля да си резервирам някъде за почивните дни.

Майка ми и баща ми всяка година чакат малко преди 15-ти(да няма народ да се гъчкат)и се изнасят за две седмици, в последните години все на Златните, тоест на север и водата си става. Последните няколко години се случват и все с дълго лято, та мисля ще целнеш хубавото. Хем е евтино навсякъде и ти се молят да идеш, хем водата все още става. Пък в Гърция не виждам как ще ти е студена водата по това време.
Ачо, на това му се вика побалканено, а не побългарено. :mhihi: По нашето море викачи вече няма да те дърпат за ресторантите дори(може да има в някои по-големи по един културен отпред, но не и нахален да обикаля и жонглира около теб като те прихваща 10 метра преди заведението и пуска толкова след него)каму ли такива като тия. С царевица може да има, но не обикалят от чадър на чадър да ти тъпчат кочана отпред, а си минават по ивицата и са силно намалели и те. Днес хора със змия и два папагала минаха и оскубаха по 10 лв. за снимка защото малките ги налазват отдалеч, но културно минава и пита с брошурки преди това един и така. Даже вече виждам курорти където няма нито един викач пред заведенията.
Само един човек минавайки покрай заведение и то видях тая година да обикаля с тетрадка в помощ на болен, което не се знае схема ли е или не във всички случаи.
Spit-Fire написа:Ние сме в Неа Фокеа в момента и е фрашкано с хора - сърби, македонци, румънци и т.н. В Афитос и Калитеа е леш от хора и в селата и на плажа. Всичко се плаща тук - чадър с шезлонги е 10 15 Евро и чадърите са яко гъчканак един в друг. Днес ще пробваме Сани,но ако се търси спокойствие - не е тука мястото. Около Кавала и аз мисля ще е добре сега.

Чудо, чак да се чуди човек при толкова промотираната като евтина и безплатна Гърция какви са тия неща.

Просто - вече много заведения и плажоввете пред тях са на "балканци" и "руснаци". Особено по северна гърция, вероятноста да те таксуват за глупости (шезлогн 5 евро, фрапе 5 евро) е голяма - но тамошните посетители го приемат като признак за елитност - един вид - "който може, си плаща" :mhihi: Също като на слънчака. Лошото е че май и Тасос вече е така, тъй че догодина "гърцията" май ще е на Корфу.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2019, 11:32

Аз сериозно мисля за една Снталия догодина или най-късно след още една - Лара или Белек там. Хич не ги харесвам съседите, ама за тия две места в Анталия само хубави неща знам, а и като съм разглеждал хотелите...пълно е с уникални такива. Минусът им е цената. :mhihi: Тия басни, че в Турция е евтино не знам откъде се навъдиха. Сигурно има и такива места, ама не ми се рискува ходенето и да стрелям в тъмното. Гърцията вече става смислена май само с не толкова комерсиалните места, че на разните Халкидикита може и да поемеш тризъбеца отзад. :mhihi: Нещо за Йонийските острови или Миконос май да, но тия Кавали, мавали започват постепенно да вземат и лошите Балкански неща, та по-добре тука да се бутам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 31 Авг 2019, 12:37

Top Gun Maverick написа:Аз сериозно мисля за една Снталия догодина или най-късно след още една - Лара или Белек там. Хич не ги харесвам съседите, ама за тия две места в Анталия само хубави неща знам, а и като съм разглеждал хотелите...пълно е с уникални такива. Минусът им е цената. :mhihi: Тия басни, че в Турция е евтино не знам откъде се навъдиха. Сигурно има и такива места, ама не ми се рискува ходенето и да стрелям в тъмното.

Mи като се буташ в най-скъпите курорти в турско, нормално да се чудиш къде е тва евтиното :mhihi: Лара е overrated отвсякъде. Изолиран си от всичко и трябва да киснеш 24/7 в хотела. До началото на самата Анталия са си няколко км., до центъра са доста км. :mhihi: Белек реално си е най-доброто от цяла Анталия и региона, съответно най-скъпо и определено не е за скъсаняци без никой да се обижда. Целия район там е голф игрища и цял свят, не само турците се събират там да поголфят и социализират. Непосредствено зад игрищата на самото море са самите хотели, всичките 5 и нагоре звездни с високи 4 или ниско 5 цифрени цени за едноседмична почивка. Самите хотели също са изолирани и около тях хептен няма нищо та си още по-принуден да висиш в хотела. Казвам висиш, но зависи всъщност и какво си търсиш де. Ако си като мен и търсиш спокойствие, гледаш наистина да си починеш, плаж, спане и ядене ще са ти повече от достатъчни. По Анталия най-добрите плажове със ситен пясък и чиста вода са на Сиде. Чистата вода си е навсякъде де, но по другите места плажа е например чакълест, като например Кемер. Там пък е супер, ако си party animal, щото си имат много яки клубове/дискотеки и в сезон гостуват всякакви звИзди. Алания вече е доста далеч, на 130-140км. от летище Анталия и не предлага нищо по-специално.
Бодрум е следващото малко по-евтино място след Анталия, но хубавите места с хубавите плажове пак са си за тузари. Не е за редови бачкатор.
Горе-долу всичко освен Анталия и Бодрум си е евтинко. Чешме имат много яки плажове, средна скъпотия. Кушадасъ е доста евтино, но в самия град са само 1-2 плажовете, които стават и трябва да се излиза извън града, ако искаш други плажове. Мармарис всички плажове са чакълести, водата е чиста. Пак е party animal дестинация. Също, като в Кемер има много яки дискотеки/клубове и яко рускини. Ако искаш да си отеб*ш - Мармарис или Кемер са твоите места. Айвалък е най-пенсионерско. Най-евтино от всички, почти без пари, никакви клубове/дискотеки. Хубави плажове и чиста вода.

Всяка година поне едното море ми е в Турция. Ако те интересува нещо друго питай, ако знам ще ти кажа. Само за хотели не ме питай, че там една година собственика, цените и експириънса са едни, другата година съвсем други :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата