Какви умения имате?
Модератор: Общи модератори
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Какви умения имате?
Nickelback написа:Аз като се замисля може би няма да умра от гладКато цяло всичко от техниката, технологиите и DIY ми е хоби и/или професия, та все ще си намеря какво да правя. От години съм си запален по силовия и като цяло - перформънс - тунинг, ама ако се хвана с това най-вероятно ще умра от глад на местна почва, като знам 'ората какви са "плащачи"
Напоследък гледам интересен феномен - всекУ станА мапер без да знае как се превръща десетично число в шестнайсетично, без да знае нафтата що аджеба не може да върти до 7000+ оборота, но "пише софтуер" на поразияБълват се едни карти, марти, смеси, гадаене с кристална топка и карти Таро, мамата си джаса
Та се чудя аз ли съм сбъркан нещо или всичко си е наред и e такова просто нивото
ПС: Виж, ако ме накарат с бумажтини да се занимавам или някакви социални дейсности, пак жив съм загинал
Бях се засили да напиша нещо с същия дух, но вече си ме изпреварил

Само дето ми се струва, че по-скоро бихме умрели от глад, защото в БГ не само силовият тунинг не се заплаща подобаващо, а и всички технологични чудеса, които човек може да сътвори със знанията и ръцете си. Та ако с технологиите и тюнинга не се получат нещата, ще се пробвам като музикант.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ето, да видите колко ме бива в разрушението - това съм нарязал за 2 часа, а гредите са пълни с пирони:

Трябва да кажа и добра дума за триона от Лидл за 115 лева - много корав излезе. Магарето за рязане е моя конструкция, подлежи на тунинг.

Трябва да кажа и добра дума за триона от Лидл за 115 лева - много корав излезе. Магарето за рязане е моя конструкция, подлежи на тунинг.
Excellent! Steven is my name!
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:Nickelback написа:Аз като се замисля може би няма да умра от гладКато цяло всичко от техниката, технологиите и DIY ми е хоби и/или професия, та все ще си намеря какво да правя. От години съм си запален по силовия и като цяло - перформънс - тунинг, ама ако се хвана с това най-вероятно ще умра от глад на местна почва, като знам 'ората какви са "плащачи"
Напоследък гледам интересен феномен - всекУ станА мапер без да знае как се превръща десетично число в шестнайсетично, без да знае нафтата що аджеба не може да върти до 7000+ оборота, но "пише софтуер" на поразияБълват се едни карти, марти, смеси, гадаене с кристална топка и карти Таро, мамата си джаса
Та се чудя аз ли съм сбъркан нещо или всичко си е наред и e такова просто нивото
ПС: Виж, ако ме накарат с бумажтини да се занимавам или някакви социални дейсности, пак жив съм загинал
Бях се засили да напиша нещо с същия дух, но вече си ме изпреварил![]()
Само дето ми се струва, че по-скоро бихме умрели от глад, защото в БГ не само силовият тунинг не се заплаща подобаващо, а и всички технологични чудеса, които човек може да сътвори със знанията и ръцете си. Та ако с технологиите и тюнинга не се получат нещата, ще се пробвам като музикант.
Като гледам хийд, овърдрайв, маднес, ифидик и някои други продължават да съществуват, съмнява ме да работят на загуба, та най-вероятно има достатъчно клиентела. Добрите мапери/тунери се знаят в цяла България. Та, ако верно сте сръчни що не се пробвате? В смисъл ниша си е. Аз ако имах някакви знания и опит въобще не бих се замислил.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Аз само ще цитирам ИнжИнера :
Ако от даден човек не става нещо, най-вероятно от него не става нищо, не че си е сбъркал професията. И обратното - ако някой се справя добре с някоя работа, над 90% е вероятно, че той ще се справи и с друга, ако му се наложи.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
madafaka_donkele написа:...Като гледам... овърдрайв, маднес... продължават да съществуват.
Добрите мапери/тунери се знаят в цяла България. Та, ако верно сте сръчни що не се пробвате?
Овърдрайв са един лъскав сервиз за автоконфекция за мен

Първо диното им е пълна кома (като поддръжка най-вече). Второ нямат си понятие от ремап. Работят по заучени положения и като дойде нещо по-нестандартно вдигат ръце

Неслучайно Дончев си правИ аЛдито при Меднес... А Меднес са една идея по-добре. Като дойде нещо непознато и ти казват - "амиии колата да седи при нас една седмица и 1200лв начално". Учат ли се на нея, кво правят не знам

Мислех си преди да пусна тема за родното мапер, ама викам явно няма да има интерес. Бе довечера ще пусна да почешем клавиатурите

За пробата... може би по-натам. Като излязат електричките, може да се пробвам аз

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Уменията са прилагане на знания на практика, а резултатът от това са способностите. В този смисъл се надявам, написаното от по-голямата част от потребителите да не е вярно или да е майтап. В България, отношението към носителите на експертизата е пренебрежително, даже презрително, поради това няма как човек да е доволен от това, че е експерт в определена област. В момента са по-актуални уменията за създаване на интриги, кариеризъм, създаване на топли връзки (с цел компенсиране на непрофесионализма), нелоялност, спекулативност, алчност и пр. качества, които сме свикнали да определяме като негативни.
Основното ми умение е свързано с намирането на решеиня... поради естеството на работата ми. Решения основани на компромиси. Умея да примирявам позиции на различни хора и да ги карам да работят заедно. Иначе по професия съм психолог, но се занимавам с безопасност и здраве при работа. Ненадминат лектор и презентатор съм в тази сфера

Основното ми умение е свързано с намирането на решеиня... поради естеството на работата ми. Решения основани на компромиси. Умея да примирявам позиции на различни хора и да ги карам да работят заедно. Иначе по професия съм психолог, но се занимавам с безопасност и здраве при работа. Ненадминат лектор и презентатор съм в тази сфера

BMW Crash master
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
D.Stanev написа:.......Ненадминат лектор и презентатор съм в тази сфера
С ръка в джоба, пред почти празна зала?
Извинявам се, но не ти вярвам! Но не отричам, че може и да греша. Просто си правя извода от това, което ти ни поднасяш.
Извинявам се за оффтопика.
Иначе, за да не съм напълно извън темата...еми чак такива умения, че да се нарека ненадминат....май нямам.
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
фнимавай да не ядосаш колангата
макло се ядосва от соцялни мрежи
макло се ядосва от соцялни мрежи
D.Stanev написа:И на мен ми трябва хакер... ядосаха ме от една социална мрежа и искам малко да ги... хм-м... сещате се. Пак става въпрос за злоупотреба с лични данни.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
ceco_kd написа: С ръка в джоба, пред почти празна зала?
Да, празна зала... колко да е празна...

има-няма 120 души

П.С. Това с ненадминатия мога да го докажа

BMW Crash master
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ceco_kd написа: С ръка в джоба, пред почти празна зала?
Аз не мисля, че един лектор трябва да спазва някакво кой знае какво "сценично поведение", така че да е само и само вписан в нормата

Ръката в джоба вдъхва увереност и комфорт у аудиторията. Предразполага и привидно уеднаквавя интелектуалното ниво. И лектора и аудиторята са дали притеснени, дали нерви от недоразбиране и това предразполага хората да се отпуснат.
Доста по-дразнещ за мен би бил костюмиран и лъснат чичак, говорещ високопарно по някакви канони

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
По езика на тялото не може да се прецени хората дали изгарят, или вече са изгорили от ентусиазъм 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То винаги голям ентусиазъм цари в тия семинари по безопасност на труда . Един двама си записват другите дремят , после си събират пръстите по земята 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
Nickelback написа: Аз не мисля, че един лектор трябва да спазва някакво кой знае какво "сценично поведение", така че да е само и само вписан в норматаЕстествено не говорим да прави маймунджулъци
![]()
Bogat-Beden написа:По езика на тялото не може да се прецени хората дали изгарят, или вече са изгорили от ентусиазъм
Ами, да - както казах става въпрос за досадна и скучна материя - безопасни и здравословни условия на труд... Няма как хората да са ентусиазирани, особено при 6 учебни часа по норматив

BMW Crash master
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Като погледнах сега под друг ъгъл залата и Ви се извинявам за определението "празна". То тук има повече хора от пленарна зала! За ненадминат само да попитам обаче нещо ако може. Вярвате ли си, ама наистина, че сте ненадминат? Т.е. сте номер едно в това, което правите? Не става въпрос дали сте просто добър, а дали сте най-добрият?! Ако е така Ви завиждам за самооценката и самочувствието!D.Stanev написа:ceco_kd написа: С ръка в джоба, пред почти празна зала?
Да, празна зала... колко да е празна...![]()
има-няма 120 души
П.С. Това с ненадминатия мога да го докажа

Със здраве колега!
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ето и аз да се презентирам - като ви казвам, че съм добър в разрушението, не говоря празни приказки... Гледайте сега:
Преди:

След:

Ето и с чемшира какво се случи - Преди:

След:

Ето и тук - преди:

И след:

А вече има райграс и решетка с жасмин:

Преди:

След:

Ето и с чемшира какво се случи - Преди:

След:

Ето и тук - преди: