а
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Докторите - приятели или врагове
Слушайте, няма смисъл да се навиваме колко ни е кофти здравеопазването, колко още по-кофти ще стане в близкото бъдеще, колко алчни и некадърни са лекарите и т. н. Освен да се дразним и ядосваме, друг резултат няма да има. За да бъде полезна темата, споделете някакви ефективни начини за предпазване от болести и здравословен живот. Лично за мен, основният ни "убиец" е стресът. Та би имала смисъл дискусия как да го намалим и избегнем, а не да повтаряме очевидни факти от ежедневието си...
Като гледам народа покрай себе си - най-стресирани са амбициозните, алчни и завистливи хора. И това е естествено... Значи може би това е (би била) стъпка в правилната посока - да (се опиташ да) елиминираш, да се освободиш от тези вредни и разрушителни чувства в душата си. Всички ги имаме в някаква степен, въпросът е да не им позволяваш да те обсебят и да контролират живота ти. Ето възможност да "поработиш над себе си" и да се усъвършенстваш, при това - с реална практическа полза (за здравето ти)...

Като гледам народа покрай себе си - най-стресирани са амбициозните, алчни и завистливи хора. И това е естествено... Значи може би това е (би била) стъпка в правилната посока - да (се опиташ да) елиминираш, да се освободиш от тези вредни и разрушителни чувства в душата си. Всички ги имаме в някаква степен, въпросът е да не им позволяваш да те обсебят и да контролират живота ти. Ето възможност да "поработиш над себе си" и да се усъвършенстваш, при това - с реална практическа полза (за здравето ти)...

Excellent! Steven is my name!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
BMW_POWER написа:Колега, много лоу левъл са ти познатите. Аз не познавам НИТО ЕДИН нашенец, който е на СОЦИАЛКА. Познавам такива, които са били. По една или друга причина. Познавам хора, НА МНОГО ВИСОКИ ПОЗИЦИИ,РАБОТЕЩИ ЗА КАНАДСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Хора, правещи +100К на заплата. Тук можеш да идеш и да си платиш за изследвания. Но лекарства се изписват само от държавните лекари. Тук НИКОЙ НЕ ОТИВА НА ДИКТОР, ЗА ДА МУ ИЗМЕРИ КРЪВНОТО. Всяка аптека има машинка. Сядаш, вкарваш си ръката вътре и мериш. Когато искаш среща с доктора, Цербера (рецепционистката) пита, защо е. Не е длъжна да ти даде. Ако ти е лошо, бърза помощ.
Кажи ми сега, че отделяш примерно по 400$ месечно за медицинска застраховка и въпреки всичко търпиш тази капиталистическа неправда като огромните опашки в Бърза помощ и тридневното чакане за измерване на температурата! Ако е така зарязвай всичко! Ей къде е София с перфектните държавни ДКЦ-та, а още по-добре Владивосток. Кво правите в тези гнили държави с това изостанало здравеопазване, където хората мрат на всеки ъгъл от липса даже и на ветеринарен лекар? Трагедия!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Цялата система и общество в Канада са се сговорили и работят само и точно срещу един човек и правят непоносимо труден живота му, но той десетилетия наред вече ги търпи стоически.
Имаме чест да е наш колега във форума
Имаме чест да е наш колега във форума

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Borymeckata написа:
Като гледам народа покрай себе си - най-стресирани са амбициозните, алчни и завистливи хора. И това е естествено... Значи може би това е (би била) стъпка в правилната посока - да (се опиташ да) елиминираш, да се освободиш от тези вредни и разрушителни чувства в душата си. Всички ги имаме в някаква степен, въпросът е да не им позволяваш да те обсебят и да контролират живота ти. Ето възможност да "поработиш над себе си" и да се усъвършенстваш, при това - с реална практическа полза (за здравето ти)...![]()
То уби всичко капиталистическо в мен

Няма амбиции, няма стрес, няма болести. Значи хората в Северна Корея трябва да са най-здравите в световен мащаб.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Колко от вас, които мрънкате за обслужването в спешен приемен кабинет знаят колко се плаща за нощно дежурство на лекар със специалност в спешен кабинет? А колко от вас са присъствали на бой над лекари заради пияници, решили, че лекарят им е длъжен с нещо? Някой от вас да е бил свидетел в хранителния магазин да се опрощава сметка за това, че клиентът е лекар? Колко от вас са полагали и 1/3 от усилията, необходими да станеш лекар? Колко от вас са се срещали очи в очи със смъртта веднъж? А два пъти? А няколко дни подред? А цял живот?
Това от първото мнение с 5те години учене е тотална подигравка и явно непознаване на лекарската професия и пътя до нея. Лекар не можеш да станеш с 10г или с 15г учене. А парите, които ви се прибират по болниците защо мислите, че отиват в джоба на лекаря, който седи цяла нощ в спешното да шие пияници след сбивания, да преглежда ненормалници кихнали един път накриво и решили, че умират и т.н.?
Защо вместо да плюете по лекарите не плюете по тези, които въведоха сегашната схема на здравеопазване, която превърна всички здравни заведения в търговски дружества? Защо не се поинтересувате от къде е изкопирана от тогавашните управници системата, по която се лекувате в момента? Има информация в нета, интересно е. Тамън ще откриете как се лекуват кенгурата в Австралия, ще откриете колко пари се отделят от труда ви тук, и колко в чужбина. Ако малко от малко помислите трезво и се опитате да влезете в положението на отсрещния може да откриете много интересни факти за българското здравеопазване.
Това от първото мнение с 5те години учене е тотална подигравка и явно непознаване на лекарската професия и пътя до нея. Лекар не можеш да станеш с 10г или с 15г учене. А парите, които ви се прибират по болниците защо мислите, че отиват в джоба на лекаря, който седи цяла нощ в спешното да шие пияници след сбивания, да преглежда ненормалници кихнали един път накриво и решили, че умират и т.н.?
Защо вместо да плюете по лекарите не плюете по тези, които въведоха сегашната схема на здравеопазване, която превърна всички здравни заведения в търговски дружества? Защо не се поинтересувате от къде е изкопирана от тогавашните управници системата, по която се лекувате в момента? Има информация в нета, интересно е. Тамън ще откриете как се лекуват кенгурата в Австралия, ще откриете колко пари се отделят от труда ви тук, и колко в чужбина. Ако малко от малко помислите трезво и се опитате да влезете в положението на отсрещния може да откриете много интересни факти за българското здравеопазване.
drago_pavlov написа:Borymeckata написа:
Като гледам народа покрай себе си - най-стресирани са амбициозните, алчни и завистливи хора. И това е естествено... Значи може би това е (би била) стъпка в правилната посока - да (се опиташ да) елиминираш, да се освободиш от тези вредни и разрушителни чувства в душата си. Всички ги имаме в някаква степен, въпросът е да не им позволяваш да те обсебят и да контролират живота ти. Ето възможност да "поработиш над себе си" и да се усъвършенстваш, при това - с реална практическа полза (за здравето ти)...![]()
То уби всичко капиталистическо в мен![]()
Няма амбиции, няма стрес, няма болести. Значи хората в Северна Корея трябва да са най-здравите в световен мащаб.
Ми близко си - Япония Окинава.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Докторската професия не е за всеки. Искат се много качества за да бъдеш истински лекар - според мен голяма част от лекарите просто не са родени да бъдат лекари.
По стечение на остоятелствата, дали от стрес, както казва Боримечката, или нещо друго, вече над 3 години посещавам различни лекари с необясним проблем - в един момент се бях отказал от тия хора, несериозно, неприятно отношение, никаква заинтересованост, съответно и нулеви резултати. За съжаление повечето лекари, при които ходих, бяха точно такива. Преглежда те на 2 на 3, изписва ти някакви хапчета и следващия, а ти се тъпчеш с химия и резултат нулев. Личната ми лекарка всеки път ми мели на главата, че всичко ми е от нервите и нищо ми няма, та дори и нашите само това говорят, а аз от друга страна и физически и психически вървя на зле
От друга страна, срещнах няколко отговорни и отдадени на работата си хора, които ми отделиха много време за да вникнат в проблема ми и да се опитат да ми помогнат и съм им много благодарен, защото точно такива хора ми връщат надеждата, че някога ще се оправя. Проблемът ми не се реши, но има известно подобрение. Иначе на хартия съм като спортист
Ще поработя върху стреса и ще се опитам да постоя далеч от лекари известно време, пък да видим по тоя начин какво ще стане.
По стечение на остоятелствата, дали от стрес, както казва Боримечката, или нещо друго, вече над 3 години посещавам различни лекари с необясним проблем - в един момент се бях отказал от тия хора, несериозно, неприятно отношение, никаква заинтересованост, съответно и нулеви резултати. За съжаление повечето лекари, при които ходих, бяха точно такива. Преглежда те на 2 на 3, изписва ти някакви хапчета и следващия, а ти се тъпчеш с химия и резултат нулев. Личната ми лекарка всеки път ми мели на главата, че всичко ми е от нервите и нищо ми няма, та дори и нашите само това говорят, а аз от друга страна и физически и психически вървя на зле

От друга страна, срещнах няколко отговорни и отдадени на работата си хора, които ми отделиха много време за да вникнат в проблема ми и да се опитат да ми помогнат и съм им много благодарен, защото точно такива хора ми връщат надеждата, че някога ще се оправя. Проблемът ми не се реши, но има известно подобрение. Иначе на хартия съм като спортист

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drifty написа: Ще поработя върху стреса и ще се опитам да постоя далеч от лекари известно време, пък да видим по тоя начин какво ще стане.
Разбира се, че е от стреса!
Ама не си мисли, че като кажеш 300 пъти "оммм" и си кажеш, че ей на , нищо не ме тревожи, наистина е така.
Човек е една химическа фабрика и произвежда всякакви елементи и странни други неща.
Просто, някой елемент ти се губи и се получава именно това явление, здрав си като скала на хартия, но ти се вие свят, имаш страх, че ще паднеш някъде, че няма кой да се погрижи за теб и, че си болен от нещо страшно и тайно.
Конвенционалните прегледи не помагат. Изследват ти сърце, пулс, кръвна картина...
Пробвай някакви добавки, които да повишат серотонина в мозъка и обърни внимание на храната и проблеми със стомаха.

- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
stocky написа:Колко от вас, които мрънкате за обслужването в спешен приемен кабинет знаят колко се плаща за нощно дежурство на лекар със специалност в спешен кабинет? А колко от вас са присъствали на бой над лекари заради пияници, решили, че лекарят им е длъжен с нещо? Някой от вас да е бил свидетел в хранителния магазин да се опрощава сметка за това, че клиентът е лекар? Колко от вас са полагали и 1/3 от усилията, необходими да станеш лекар? Колко от вас са се срещали очи в очи със смъртта веднъж? А два пъти? А няколко дни подред? А цял живот?
15x

Като син на лекар, мога само да добавя и безкрайни нощни дежурства, работа по празници, агресивни пациенти-шведи, идващи на тумби, мизерни условия на труд в болниците и т.н. За майка ми всичко с медицината в България приключи преди 7 години, след като мърляв пиян съпруг-ром нахлува в стерилната операционна за да контролира как майка ми оперира жена му. След като майка ми му се развикала да напусне той я ударил. Ама така, че я съборил на земята. Как се довършва операция и въобще как се работи след това? И цялото това удоволствие и привилегия срещу 1200 лв месечна заплата за лекар-специалист с 20+ години стаж.
Три месеца по-късно майка ми започна работа в болница в Германия (с уговорката, че е от немска гимназия и вече знаеше езика). Да ви кажа, освен ако не стане война или някой катаклизъм - няма изобщо да се върне. Като се прибира в България минава да види бившите си колеги и само се прекръства след като види бившето си работно място. Та както казват колегите по-нагоре - радвайте се на лекарите, които още са тук, че след 10-15 години и тях няма да ги има.
Монетата винаги има 2 страни, повечето пациенти също не са китка за мирисане.
Последна промяна kasho на 20 Фев 2020, 10:54, променена общо 2 пъти
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Е.Димитров написа:drifty написа: Ще поработя върху стреса и ще се опитам да постоя далеч от лекари известно време, пък да видим по тоя начин какво ще стане.
Разбира се, че е от стреса!
Ама не си мисли, че като кажеш 300 пъти "оммм" и си кажеш, че ей на , нищо не ме тревожи, наистина е така.
Човек е една химическа фабрика и произвежда всякакви елементи и странни други неща.
Просто, някой елемент ти се губи и се получава именно това явление, здрав си като скала на хартия, но ти се вие свят, имаш страх, че ще паднеш някъде, че няма кой да се погрижи за теб и, че си болен от нещо страшно и тайно.
Конвенционалните прегледи не помагат. Изследват ти сърце, пулс, кръвна картина...
Пробвай някакви добавки, които да повишат серотонина в мозъка и обърни внимание на храната и проблеми със стомаха.
Много си прав, че стресът не се решава просто така. Вероятно имаш право и за това, че конвенционалните прегледи не са от особена помощ, но когато си на 20, здрав и прав и изведнъж за отрицателно време ти се изгуби съня, губиш всякакво желание да се храниш и ти изчезва физическата сила, започваш да забравяш всякакви неща, се появяват точно описаните от теб страхове и логично е тогава да се обърнеш към специалист за насоки. А когато срещнеш неразбирателство и въпросният специалист не го интересува какво точно ти има а гледа да те претупа и ти изтърсва някакво си "нищо ти няма, всичко на нервна почва", нещата се влошават, защото проблемите ти стоят, а решение няма.
И все пак, срещат се кадърни и сърцати доктори и можем само да се надяваме техният брой да се увеличава.
@Димитров, благодаря ти за съветите - променил съм много неща в храненето и ежедневието, малко по-малко нещата се подобриха, но още не мога да открия този елемент, който липсва в целия този пъзел.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bioz написа:drago_pavlov написа:Borymeckata написа:
С едно пояснение - близко, но само географски

Или наистина сравни СК с Япония?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
drago_pavlov написа:То уби всичко капиталистическо в мен![]()
Изложил съм лично мнение - не го налагам на никого. Освен това ясно съм написал - не става въпрос да се живее изобщо БЕЗ амбиции, а да не им позволиш да обсебят и контролират живота ти.
Иначе за Северна Корея - едва ли хората там са напълно лишени от стрес. Като знам какъв рев и тръшкане падна заради смъртта на поредния им любим лидер - това си е стрес, и то сериозен! Представи си - комшията те докладва, че не ревеш достатъчно силно и не си блъскаш главата от мъка - къде отиваш?

Excellent! Steven is my name!
drago_pavlov написа:bioz написа:drago_pavlov написа:Borymeckata написа:
С едно пояснение - близко, но само географски![]()
Или наистина сравни СК с Япония?
Сравних "Няма амбиции, няма стрес, няма болести." с дълголетниците в Япония. А за северно корейците ти сам направи този извод.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Оригинала :
Кълна се в Аполон - лечителя и в Асклепий, в Хигия и Панацея, и нека свидетели ми бъдат всички богове и богини, че доколкото ми стигат сили и разум, ще спазвам настоящата си клетва, скрепена с моя подпис.
Учителят, обучил ме в лечебното изкуство, ще имам за свой родител, като на драго сърце ще споделям с него и ще осигурявам необходимото за прехраната или работата му. А неговите потомци ще са ми като родни братя и ако желаят да изучат това изкуство, аз ще им го предам безплатно и без да им искам разписка за дължимата сума.
Ще наставлявам писмено и устно и чрез всички останали форми на обучение единствено своите деца, децата на своя учител, както и учениците, заклели се по лекарския обичай - никой друг.
Ще препоръчвам на болните полезен начин на живот, доколкото ми позволяват това умението и разумът, и ще ги предпазвам от всичко вредно и опасно.
Не ще се поддам на ничия молба да поднеса някому смъртоносно питие, нито пък аз сам ще реша да сторя такова подобно нещо.
Също така не ще дам на жена песар за унищожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление.
Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на опитните в тази област.
В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби.
Това, което видя или чуя из личния живот на хората, когато лекувам или дори когато изобщо не се занимавам с лечебна дейност, и което в никакъв случай не бива да става публично достояние, ще премълча, считайки го за тайна.
И ако благословейно спазвам тази клетва и не допускам непристойни деяния, то нека винаги се радвам на щастлив живот, обграден с всеобща почит, и нека получа преобилен плод от своето изкуство. А ако я престъпя и опозоря, да ме сполети обратното.
Заклех се!
И съвременния прочит ....
Кълна се в Аполон - лечителя и в Асклепий, в Хигия и Панацея, и нека свидетели ми бъдат всички богове и богини, че доколкото ми стигат сили и разум, ще спазвам настоящата си клетва, скрепена с моя подпис.
Учителят, обучил ме в лечебното изкуство, ще имам за свой родител, като на драго сърце ще споделям с него и ще осигурявам необходимото за прехраната или работата му. А неговите потомци ще са ми като родни братя и ако желаят да изучат това изкуство, аз ще им го предам безплатно и без да им искам разписка за дължимата сума.
Ще наставлявам писмено и устно и чрез всички останали форми на обучение единствено своите деца, децата на своя учител, както и учениците, заклели се по лекарския обичай - никой друг.
Ще препоръчвам на болните полезен начин на живот, доколкото ми позволяват това умението и разумът, и ще ги предпазвам от всичко вредно и опасно.
Не ще се поддам на ничия молба да поднеса някому смъртоносно питие, нито пък аз сам ще реша да сторя такова подобно нещо.
Също така не ще дам на жена песар за унищожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление.
Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на опитните в тази област.
В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби.
Това, което видя или чуя из личния живот на хората, когато лекувам или дори когато изобщо не се занимавам с лечебна дейност, и което в никакъв случай не бива да става публично достояние, ще премълча, считайки го за тайна.
И ако благословейно спазвам тази клетва и не допускам непристойни деяния, то нека винаги се радвам на щастлив живот, обграден с всеобща почит, и нека получа преобилен плод от своето изкуство. А ако я престъпя и опозоря, да ме сполети обратното.
Заклех се!
И съвременния прочит ....
В името на Парите, Властта и Частните интереси, в името на всички които ми плащат за това, поемам върху себе си тази клетва!
На болния, който е дошъл при мене, ще гледам като на клиент, но не и като на пациент, ще му взема парите, и ще му предпиша такива лекарства, които да го поддържат болен, за да идва отново и отново, и да ми осигурява едни постоянни доходи , на мен и на цялата фармацевтична индустрия, до смъртта си.
Ако дойде случайно, някой здрав, то аз се задължавам да го разболея, за да стане зависим от мен и цялата фармацевтична индустрия.
Ако някой открие, такова лекарство, било то на билкова или каквато и да е друга основа, което да не предизвиква странични реакции и да излекува дадена болест, то аз се задължавам да докладвам на моите повелители, за да вземат те мерки и да унищожат тази заплаха за Световната здравна организация!
Ако някой, не иска да ползва услугите ни, и да плаща данъци, то аз съм длъжен да го докладвам за да бъде обявен за престъпник.
Ако някой води природосъобразен живот, той трябва да бъде обявен за назадничав и пречка за развитието на медицинската наука, и да бъде умъртвен по най-бърз начин.
Никога, няма да предавам, колега допуснал лекарска грешка независимо от последствията до които е довела.
Когато, посещавам пациети по домовете, аз ще всявам там страх и чувство за зависимост от лекарствата. Ще говоря сложно за да ме уважават и да ми се доверяват безпрекословно, и да пият отровите които им предписвам без да се замислят.
Ще работя за това, така да манипулираме хората, че те да не търсят алтернативни методи на лечение и здравословен живот.
Ще работя за създаването на частни здравноосигурителни фондове, като ще убеждавам хората, че това е единственото им спасение и път към качественно, но съответно скъпо здравеопазване.
Ще работя за намаляване броя на децата и пенсионерите в България, защото те са ненужни и само тежат на обществото и държавата.
Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано получа обещаното ми възнаграждение, за да водя охолен и изпълнен с наслади живот, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт.
Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
E34 написа:Кажи ми сега, че отделяш примерно по 400$ месечно за медицинска застраховка и въпреки всичко търпиш тази капиталистическа неправда като огромните опашки в Бърза помощ и тридневното чакане за измерване на температурата! Ако е така зарязвай всичко! Ей къде е София с перфектните държавни ДКЦ-та, а още по-добре Владивосток. Кво правите в тези гнили държави с това изостанало здравеопазване, където хората мрат на всеки ъгъл от липса даже и на ветеринарен лекар? Трагедия!
Аз не плащам допълнителна здравна застраховка. Такава има женицата от работата. Нейната работа ни плащ и по $2400 стоматологична застраховка на година. Каквото за всички, това и за мен. Странно ми е, как при наличието на толкова много информация, хората нямат идея къде какво става.
Колегата Богат Беден. Канадците са овце и ако им кажеш да се подредят в опашка и скочат в реката, ще го направят. Не знам дали в историята на тази държава е имало антиправителствени протести. Вдигат застраховките с 30%, тишина. Вдигат таксите с 30%, тишина. Вдигат данъците, тишина. Отмениха здравните застраховки при пътуване в чужбина, тишина....