5-годишна корейка или 10-годишна японка?
Модератор: Общи модератори
Re: 5-годишна корейка или 10-годишна японка?
alx написа:
м5 компетишън- на 2 месеца си самоизяде задния диф - това е на 12к мили...
и така...
На мен ми хванаха теч от задния диф на първия сервиз на 1200 мили... Друг проблем, който също ми се размина е окабеляването за ск кутия, което се опира някъде и грее. Пуснаха рекол и миналия месец ми го смениха и прерутираха, но на мой приятел му се случи възможно най-лошия сценарии, който можеше и при мен да стане, да блокира кутията на минус намсикой етаж на подземен паркинг. Въобще не е забавно и 4 часа са я вадили.
За гаранционни мерцедеси и особено алдита не ми се и говори...
Та немска само нова или ако е нещо специално, трябва да знаеш в какъв филм влизаш.
По темата, бих избрал по-новата(като модел) кола със сигурност. Едва ли може да има някаква голяма разлика в надежност на 10 годишна тойота и 5 годишна корейка и ако има, то най-вероятно е в полза на корейката. От друга страна, корейците издърпаха разни немци и прочее в последните години и освен, че изглеждат вече значително добре и отвън и вътре, се и карат ок. Тойотите, дори чисто нови, са морално остарели коли и силно надценени на вторичния пазар. Хондите са отлични механично, но пак бих избрал по-нова корейка. Не знам как са цените на 5 годишните мазди, но и тях си струва да се гледат и си мисля, че ще са близо до корейски. Нисан не бих гледал, независимо на колко години е, както и субару(също надценени)
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Е па то най-добре 10 годишна баварка. Хем разработена, хем всички евентуални реколи са минали. Само караш и тва е.
SpeedyMan написа:Е па то най-добре 10 годишна баварка. Хем разработена, хем всички евентуални реколи са минали. Само караш и тва е.
Ще ти кача снимки от задния двор на механика, дето ни прави служебните коли. Десет годишните баварки са общо взето, "качваш на тоуинг тръка и караш", само дето "от механик на механик".
Благодаря на всички включили се. Понеже колегата с аватара на Бенгъл се бъзика, ще му дам една математика:
Киа Рондо 2012 + Киа Рондо 2015, на какво ли са равни??? Вижте снимките

От горната взимаме малките фарчета за мъгла и ги слагаме на долната

На нея пък само делим радиаторната решетка с една черта в средата и се получава вери индивидуъл и набиващ се в очите на пътя премиум клас какво? Оставям ви сами да познаете

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Стига бе. Моята като е на 14 години що мърда още? Аман от пишман майстори. Трябва да взема да се заселя по вашите географски ширини и да отворя сервиз 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Еми мятай се на Киа-та и изчезвай! Стига си занимавал хората с твоите глупости. В крайна сметка това, че си стиснат, трябва да си е твой проблем и евентуално на "женицата" ти.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
SpeedyMan написа:Стига бе. Моята като е на 14 години що мърда още? Аман от пишман майстори. Трябва да взема да се заселя по вашите географски ширини и да отворя сервиз
Майсторите не са пишман. Просто взимат скъпо. Не вярвам, че ще си държиш колата в бг при цена на труд в сервиза 150лв/час

Добре дошъл!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Аз в момента си стягам една 323 ама мазда
за евридейка. Винаги имам по една японка вкъщи само ,че моите са в 30+ годишния клас
Корейки не съм имал ,но предполагам,че са на кантар с японските като надеждност.Предполагам това е основното,което се търси. Новите за мен са кенефи всичките
БМВ отдавна приключиха с правенето на коли.Ама няма как,в модерни времена живеем,всичко е шир потреба.

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Бюджетът ще е различен, но няма ли в момента добри оферти за нови коли при вас? Ако вземеш нова и я караш 15г излиза изгодно.
I love the sound of V8 in the morning...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Съмнявам се нещо от новите да изкара 15 години
Както вече казаха - корейците дръпнаха доста немци при тях, дизайна е доста приятен, ергономията също. Има какво да се желае от двигатели и возия ама ако решат и там ще настигнат и дори изпреварят немците. Не съм им фен, но не мога да кажа на черното бяло

Както вече казаха - корейците дръпнаха доста немци при тях, дизайна е доста приятен, ергономията също. Има какво да се желае от двигатели и возия ама ако решат и там ще настигнат и дори изпреварят немците. Не съм им фен, но не мога да кажа на черното бяло

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Е да ама новите корейски коли 

msi200 написа:Бюджетът ще е различен, но няма ли в момента добри оферти за нови коли при вас? Ако вземеш нова и я караш 15г излиза изгодно.
Оферти за нови коли има. Обаче, както казва колегата, много съм стиснат и не ми се набиват много пари в кола. Сега погледнах офертите на БМВ дилъра. Демо на Х3 се връзва колкото две чисто нови RAV4.
https://www.bmwottos.ca/en/inventory/ne ... o/17137616
Ако се задържи така положението още два-три месеца, може и да се замисля. Проблем не са парите за колата. Застраховката при лизингови и такива на изплащане е доста сериозна. Едно приятелче изви направо, когато видя $186 на месец прз следващата година. Когато я взе нова (2017), му беше $150 на месец. Ако щеш

Дилърите са задръстени, отделно скоро ще започнат и да им ги връщат. Нов SUV тук е минимум $600 на месец. Вноска и застраховка. Колата при нас я кара жената (аз кола нямам, ходя с колело на работа). Тя бачка на 5км разстояние. За 200км на месец, не си заслужава да набивам пари. Поне така си мисля. SUV за зимата е супер. Отделно на него мога да кача два каяка и три колела. Вътре влизат и спокойно строителни материали

Въпрос на приоритети

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Че то по така зададените параметри, купи и някоя елетрическа въшка и готово, като е за 5 км в посока.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dextuar написа:Че то по така зададените параметри, купи и някоя елетрическа въшка и готово, като е за 5 км в посока.
Мислил съм го, като за втора кола. Цените им все още са меко казано смущаващи.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Абе тва в америките що не си карате мустанзите, таурусите, Краун Виктория, Кадилаци, Хемита ала бала?
Или що не си вземеш M47, предполагам си продавал доста от тях преди? Кво не им харесваш?
Или що не си вземеш M47, предполагам си продавал доста от тях преди? Кво не им харесваш?

SpeedyMan написа:Абе тва в америките що не си карате мустанзите, таурусите, Краун Виктория, Кадилаци, Хемита ала бала?
Караме ги бая