5-годишна корейка или 10-годишна японка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: 5-годишна корейка или 10-годишна японка?

Мнение от Spunky » 18 Апр 2020, 18:41

alx написа:
м5 компетишън- на 2 месеца си самоизяде задния диф - това е на 12к мили...

и така...

На мен ми хванаха теч от задния диф на първия сервиз на 1200 мили... Друг проблем, който също ми се размина е окабеляването за ск кутия, което се опира някъде и грее. Пуснаха рекол и миналия месец ми го смениха и прерутираха, но на мой приятел му се случи възможно най-лошия сценарии, който можеше и при мен да стане, да блокира кутията на минус намсикой етаж на подземен паркинг. Въобще не е забавно и 4 часа са я вадили.

За гаранционни мерцедеси и особено алдита не ми се и говори...

Та немска само нова или ако е нещо специално, трябва да знаеш в какъв филм влизаш.

По темата, бих избрал по-новата(като модел) кола със сигурност. Едва ли може да има някаква голяма разлика в надежност на 10 годишна тойота и 5 годишна корейка и ако има, то най-вероятно е в полза на корейката. От друга страна, корейците издърпаха разни немци и прочее в последните години и освен, че изглеждат вече значително добре и отвън и вътре, се и карат ок. Тойотите, дори чисто нови, са морално остарели коли и силно надценени на вторичния пазар. Хондите са отлични механично, но пак бих избрал по-нова корейка. Не знам как са цените на 5 годишните мазди, но и тях си струва да се гледат и си мисля, че ще са близо до корейски. Нисан не бих гледал, независимо на колко години е, както и субару(също надценени)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 18 Апр 2020, 19:10

Е па то най-добре 10 годишна баварка. Хем разработена, хем всички евентуални реколи са минали. Само караш и тва е.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Апр 2020, 23:32

SpeedyMan написа:Е па то най-добре 10 годишна баварка. Хем разработена, хем всички евентуални реколи са минали. Само караш и тва е.

Ще ти кача снимки от задния двор на механика, дето ни прави служебните коли. Десет годишните баварки са общо взето, "качваш на тоуинг тръка и караш", само дето "от механик на механик".

Благодаря на всички включили се. Понеже колегата с аватара на Бенгъл се бъзика, ще му дам една математика:

Киа Рондо 2012 + Киа Рондо 2015, на какво ли са равни??? Вижте снимките

Изображение

От горната взимаме малките фарчета за мъгла и ги слагаме на долната

Изображение

На нея пък само делим радиаторната решетка с една черта в средата и се получава вери индивидуъл и набиващ се в очите на пътя премиум клас какво? Оставям ви сами да познаете :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 18 Апр 2020, 23:40

Стига бе. Моята като е на 14 години що мърда още? Аман от пишман майстори. Трябва да взема да се заселя по вашите географски ширини и да отворя сервиз :mhihi:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 19 Апр 2020, 0:54

Еми мятай се на Киа-та и изчезвай! Стига си занимавал хората с твоите глупости. В крайна сметка това, че си стиснат, трябва да си е твой проблем и евентуално на "женицата" ти.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Апр 2020, 1:38

SpeedyMan написа:Стига бе. Моята като е на 14 години що мърда още? Аман от пишман майстори. Трябва да взема да се заселя по вашите географски ширини и да отворя сервиз :mhihi:

Майсторите не са пишман. Просто взимат скъпо. Не вярвам, че ще си държиш колата в бг при цена на труд в сервиза 150лв/час :dunno:

Добре дошъл!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 19 Апр 2020, 7:50

Аз в момента си стягам една 323 ама мазда :mhihi: за евридейка. Винаги имам по една японка вкъщи само ,че моите са в 30+ годишния клас :lalala: Корейки не съм имал ,но предполагам,че са на кантар с японските като надеждност.Предполагам това е основното,което се търси. Новите за мен са кенефи всичките :D БМВ отдавна приключиха с правенето на коли.Ама няма как,в модерни времена живеем,всичко е шир потреба.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 19 Апр 2020, 10:44

Бюджетът ще е различен, но няма ли в момента добри оферти за нови коли при вас? Ако вземеш нова и я караш 15г излиза изгодно.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Апр 2020, 10:52

Съмнявам се нещо от новите да изкара 15 години :mhihi:

Както вече казаха - корейците дръпнаха доста немци при тях, дизайна е доста приятен, ергономията също. Има какво да се желае от двигатели и возия ама ако решат и там ще настигнат и дори изпреварят немците. Не съм им фен, но не мога да кажа на черното бяло :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 19 Апр 2020, 11:05

Е да ама новите корейски коли :D
Изображение Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Апр 2020, 14:31

msi200 написа:Бюджетът ще е различен, но няма ли в момента добри оферти за нови коли при вас? Ако вземеш нова и я караш 15г излиза изгодно.

Оферти за нови коли има. Обаче, както казва колегата, много съм стиснат и не ми се набиват много пари в кола. Сега погледнах офертите на БМВ дилъра. Демо на Х3 се връзва колкото две чисто нови RAV4.

https://www.bmwottos.ca/en/inventory/ne ... o/17137616

Ако се задържи така положението още два-три месеца, може и да се замисля. Проблем не са парите за колата. Застраховката при лизингови и такива на изплащане е доста сериозна. Едно приятелче изви направо, когато видя $186 на месец прз следващата година. Когато я взе нова (2017), му беше $150 на месец. Ако щеш :dunno:
Дилърите са задръстени, отделно скоро ще започнат и да им ги връщат. Нов SUV тук е минимум $600 на месец. Вноска и застраховка. Колата при нас я кара жената (аз кола нямам, ходя с колело на работа). Тя бачка на 5км разстояние. За 200км на месец, не си заслужава да набивам пари. Поне така си мисля. SUV за зимата е супер. Отделно на него мога да кача два каяка и три колела. Вътре влизат и спокойно строителни материали ;)
Въпрос на приоритети :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Апр 2020, 19:09

Че то по така зададените параметри, купи и някоя елетрическа въшка и готово, като е за 5 км в посока.

Sent from my iPhone using Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Апр 2020, 19:14

Dextuar написа:Че то по така зададените параметри, купи и някоя елетрическа въшка и готово, като е за 5 км в посока.

Мислил съм го, като за втора кола. Цените им все още са меко казано смущаващи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 19 Апр 2020, 20:20

Абе тва в америките що не си карате мустанзите, таурусите, Краун Виктория, Кадилаци, Хемита ала бала?
Или що не си вземеш M47, предполагам си продавал доста от тях преди? Кво не им харесваш? :mhihi:
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 19 Апр 2020, 21:02

SpeedyMan написа:Абе тва в америките що не си карате мустанзите, таурусите, Краун Виктория, Кадилаци, Хемита ала бала? :mhihi:

Караме ги бая ;) и ги харесваме :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата