Кога сменяте масло и филтри
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Re: Кога сменяте масло и филтри
Сам си обслужвам, което мога, но на една от смените на въздушния филтър, цвета го беше докарал много близък до цвета на масления при същата смяна. Интервал 10k макс. Представете си какво дишаме ежедневно...
Ultimate Riding Machine
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За тези, дето сами си обслужват колите, къде давате отработеното масло, че на мен това ще ми е проблем при смяната на маслото?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е.Димитров написа:За тези, дето сами си обслужват колите, къде давате отработеното масло, че на мен това ще ми е проблем при смяната на маслото?
Просто го остави в някой сервиз..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
NiksGS написа:Сам си обслужвам, което мога, но на една от смените на въздушния филтър, цвета го беше докарал много близък до цвета на масления при същата смяна. Интервал 10k макс. Представете си какво дишаме ежедневно...
Явно наистина има значение къде се кара колата.
При мен на 20к въздушния не е черен.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е.Димитров написа:За тези, дето сами си обслужват колите, къде давате отработеното масло, че на мен това ще ми е проблем при смяната на маслото?
Когато направя глупостта да спестя 10 лв и си сменям сам маслото го давам на бай Манго за резачките. Ама я съм на село иначе - да, носи се в сервиз.
Хм,хм...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:Е.Димитров написа:За тези, дето сами си обслужват колите, къде давате отработеното масло, че на мен това ще ми е проблем при смяната на маслото?
Когато направя глупостта да спестя 10 лв и си сменям сам маслото го давам на бай Манго за резачките. Ама я съм на село иначе - да, носи се в сервиз.
Никога не бих се сменил маслото на колата сам, обаче, след като се преместих в къща и си накупих всякакви инструменти+ че имам всякакви удобства реших за първи път да си сменя маслото на буса (транспортер т5).
Изключително доволен съм, защото толкова на дълбоко го разглобих, охладителя на маслото , промих охладителя, кутията с масленият филтър и го чаках поне два часа да се изкапе.
Събрах старото масло в 11 литрова бутилка от минерална вода и сега се чудя, какво да го правя. В никакъв случай не мисля да го мятам в канала или кофата.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми ето де, нали сме казали.
1. На бай Мангал за резачките ако имате такива наколо
2. В сервиз или гумаджия ако сменят и масла.
3. Някъде го изкупуват даже, ама за 11 литра...
4. Пазиш си го, прецеди го, може да се ползва за нещо в бъдеще
)
1. На бай Мангал за резачките ако имате такива наколо
2. В сервиз или гумаджия ако сменят и масла.
3. Някъде го изкупуват даже, ама за 11 литра...
4. Пазиш си го, прецеди го, може да се ползва за нещо в бъдеще

Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Става за печка , има горелки които работят с такова масло . Все едно си на газ .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Jordana написа:Става за печка , има горелки които работят с такова масло . Все едно си на газ .
Ама май не е много еко

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Напълно еко са , няма сажди няма пушеци идеално е за автосервизи които топлят халета . Разхода на масло е минимален , но както с всяко нещо има особености например отработено масло не се продава навсякъде .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Старото масло го сипвате в бензина и го изгаряте. Нищо не остава, даже сте на далавера, защото смазва помпата
(Не знам, кои ще бъдат повече? Тези, дето ще ме нахранят или тези, дето ще го направят ... Естествено, че се майтапя. Но не забравяйте, как в Щатите пиха дезифектанти против Ковид)

(Не знам, кои ще бъдат повече? Тези, дето ще ме нахранят или тези, дето ще го направят ... Естествено, че се майтапя. Но не забравяйте, как в Щатите пиха дезифектанти против Ковид)
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Чудесна идея, маслото е около 6 литра и едва ли ако го откарам в някой сервиз за масла ще го вземат.
Но все пак ще опитам и може някой лев да дам, някаква петарка примерно.
Но все пак ще опитам и може някой лев да дам, някаква петарка примерно.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
BMW_POWER написа:Старото масло го сипвате в бензина и го изгаряте. Нищо не остава, даже сте на далавера, защото смазва помпата![]()
Няма такова понятие като старо масло, т'ва са измишльотини на сервизите и представителствата на марките за да печелят на чужд гръб лесни пари. Мани минералните, ами и разни синтетични боклуци взеха да произвеждат, че и добавки бутат да вдигат цената на тоя отвратителен сурогат. Мръсен картел от изедници.

Ubi dubium, ibi libertas
BMW_POWER написа:Старото масло го сипвате в бензина и го изгаряте. Нищо не остава, даже сте на далавера, защото смазва помпата![]()
Какъв е смисълът да напишеш нещо с малък шрифт, което едва се чете ?
И да, старото масло можеш да го използваш за гориво на дизелов двигател, ако имаш подходящ за целта.
Kurtov написа:BMW_POWER написа:Старото масло го сипвате в бензина и го изгаряте. Нищо не остава, даже сте на далавера, защото смазва помпата![]()
Какъв е смисълът да напишеш нещо с малък шрифт, което едва се чете ?
И да, старото масло можеш да го използваш за гориво на дизелов двигател, ако имаш подходящ за целта.
Защото знам, че Арангел Адския ще заАпе

Старото масло може да се сипе и в резервоара на някой "познат", дето ви е правил "услуги". Има и още много начини, ама Енигмата пак ще каже, че съм злопаметен и отмъстителен. Пък и не искам да ви уча

Последна промяна BMW_POWER на 30 Сеп 2021, 14:12, променена общо 1 път
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5