Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?
grkv написа:Nickelback написа:Аз да питам - колко трябва да платя и какво точно каско трябва да търся, ако искам да си оставя колата, където реша и за колкото си поискам време, и съответно при евентуална щета, кражба на детайли или кражба на цялата колата, да ми бъде всичко възстановено на 100%, както си е било оригинално или поне изплатено на 100% по цени колкото струва в BMW или там каквато е колата? Тогава наистина бих спал спокойно и бих платил съответната сума естествено. И хич не бих си и помислил да защитавам колата си със "специални технически средства", паркинги и гаражи и т.н. Кое е това каско, някой знае ли? За един прЕател питам...
Аз най-доволен съм бил в Алианц. По-скъпо е спрямо конкуренцията но се и плаща щедро. Това за щети, при кражба/тотал щета очаквай 70-80% при който и да е, но то поначало ти я оценяват малко по-високо от пазарната ѝ цена, та нещата са горе-долу окей.
Де да знам, аз спирам навсякъде, спя спокойно и ми е малко все тая. Криво ми е като ме забършат, ама ми е криво щото е разправия, за парите не мисля. Сигурно щото си приемам колата като нещо, дето ми върши работа, без някви емоционални чувства, нЕкои сигурно ги глезят като младо гадже
Тъкмо щях да пиша, че много писане, ама никой не му е отговорил и ти му каза донякъде. Единствено Алианц, понеже не зависят от нищо свързано с другите компании на пазара, на всичко отгоре са и най-скъпи, като има защо. Ти казваш за ГО, аз му казвам директно за Каско, знам за щета на кола изплатена за 40 000 лева, даже мислих, че тия надписват от официалния сервиз, вярно самите части на колата са били скъпи, ама определено не беше доволно ударена. Обаче ония пращат и другите плащат без да им пука.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Стига с тоя алианц. и за какви суми от 40к говорите. мен ми изплащаха 4500 от тотал щета ГОДИНА И ПОЛОВИНА. приключваме темата с алианц.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
kiko написа:Аз пък ще ти дам точно обратния пример.
Всичко изброено минава за нормално

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
немо написа:kiko написа:Аз пък ще ти дам точно обратния пример.
Всичко изброено минава за нормално
А нормално ли е на 4г. автомобил счупен фар да го сменят с депо който 2г.по късно е целия в конденз?И ги питам кво прайм? и онея само ми вдигат рамене
Ако това за някой е нормално и е ок да го бръснат на голо ок.
За мен не е !Аз каско за мойта кола отдавна не правя.Като сключваш договора всичко е ок чичките там си снимат нищо не ти обясняват и като дойде време за щета се почва носене на вода от 100 кладенеца. Единствено си правя кар асистънс за чужбина като пътувам,в това има смисъл защото ако стане нещо навън цифрите са жестоки.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
kiko написа:А нормално ли е на 4г. автомобил счупен фар да го сменят с депо който 2г.по късно е целия в конденз?И ги питам кво прайм? и онея само ми вдигат рамене
Написах, че минава за нормално ( а не ,че е нормално) , имайки предвид БГ-то и нашите застрахователи.
И имай предвид, че сервизите не са виновни, не те определят ОЕМ ли да е фара или DEPO.
Бъди сигурен на 100000000000%, че ако имаха избор всички ще предпочетат да влагат ОЕМ части.
Щото когато нещо не е ОК топката остава във сервиза.
Книга мога да напиша по темата "Що е то ликвидация на щета по КАСКО и има ли тя почва у нас."

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
немо написа:kiko написа:А нормално ли е на 4г. автомобил счупен фар да го сменят с депо който 2г.по късно е целия в конденз?И ги питам кво прайм? и онея само ми вдигат рамене
Написах, че минава за нормално ( а не ,че е нормално) , имайки предвид БГ-то и нашите застрахователи.
И имай предвид, че сервизите не са виновни, не те определят ОЕМ ли да е фара или DEPO.
Бъди сигурен на 100000000000%, че ако имаха избор всички ще предпочетат да влагат ОЕМ части.
Книга мога да напиша по темата "Що е то ликвидация на щета по КАСКО и има ли тя почва у нас."
Пределно ми е ясно това.Никъде не съм споменал сервиз.Комуникацията ми е само със застрахователите
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Преди години като ударих Е-класата отпред, от ДЗИ ме изпратиха в доверен сервиз.
Първото нещо което направих беше да уговоря слагането на оригинални части, втора употреба ( нови оригинални въобще не са предмет на разговор
).
Разбира се сервизите предлагат всякакви тайвански ментета
. Няколко сервиза отказаха работа с употребявани оригинални части, но накрая един сервиз ремонтира колата и стана идеално
Затова отказвайте афтър маркет части и слагайте употребявани оригинални. Лошото е че някой неща са трудни за намиране но си заслужава чакането.
Първото нещо което направих беше да уговоря слагането на оригинални части, втора употреба ( нови оригинални въобще не са предмет на разговор

Разбира се сервизите предлагат всякакви тайвански ментета

Затова отказвайте афтър маркет части и слагайте употребявани оригинални. Лошото е че някой неща са трудни за намиране но си заслужава чакането.

kiko написа:...
Колега, всичките ти доводи звучат безумно.
Стъкло с шупла - в цял свят няма да ти го платят. Все едно да имаш пукната броня от ляво, снимана, да се удариш от дясно и ти платят ремонт?
Фар Депо на 2г. кола - отново ти си спал. В договора има "ремонт с ОЕМ части" и "ремонт с алтернативни части".
Ако си подписал договор, който е за ремонт с алтернативни части, има ли някаква причина да платят 100%+ отгоре за оригинален фар?
Нека не забравяме, че това са компании, създадени с комерсиална цел, не за благотворителност.
Общо взето - получаваш това, за което си платил.
Live it like you Love it
- немо
- кандидат ентусиаст
-
kiko написа:Пределно ми е ясно това.Никъде не съм споменал сервиз.Комуникацията ми е само със застрахователите

Системата е направена така,че всичко е ОК ако караш кола до 3-4 год. или такава на лизинг.Макар че ако ремонтите не минават през фирмен сервиз пак има греда с алтернативните части, въпреки лизинга.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Аз имам каско само на една дето я взех чисто нова и 95% от времето карам нея. Втора година го плащам. Колебая се да й го спра...
Не нощува вън.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Много сте прави, Всички зависи от това, дали и къде нощува и се шофира колата.
В по малките населени места, при предимно шофиране извън големи градове и при наличието на гараж/двор или друго удобно и сигурно място, не вижда толкова голяма нужда от каско, и спокойно бих го пропунал, ако колата ми е над 5г де, иначе не бих.
Ако живееш в София, Пловдив или друг голям град, според мен дори да имаш гараж, каско си трябва. Моя застраховател ми разказваше като правих каско на космоса, че един ударил същото е61 с 54км в час , резултата бил - тотал щета - части за ремонт на стойност 11 000
11к за тази 20 кодишна кочина
представям си каква ще е сумата при F...G....
Да не говорим колко често в София, някой си отваря врата в моята кола или ме подпира на някой паркинг, не знам само при мен ли е така, но поне веднъж на 2 ми месеца се случва...
В по малките населени места, при предимно шофиране извън големи градове и при наличието на гараж/двор или друго удобно и сигурно място, не вижда толкова голяма нужда от каско, и спокойно бих го пропунал, ако колата ми е над 5г де, иначе не бих.
Ако живееш в София, Пловдив или друг голям град, според мен дори да имаш гараж, каско си трябва. Моя застраховател ми разказваше като правих каско на космоса, че един ударил същото е61 с 54км в час , резултата бил - тотал щета - части за ремонт на стойност 11 000

Да не говорим колко често в София, някой си отваря врата в моята кола или ме подпира на някой паркинг, не знам само при мен ли е така, но поне веднъж на 2 ми месеца се случва...

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
немо написа:kiko написа:А нормално ли е на 4г. автомобил счупен фар да го сменят с депо който 2г.по късно е целия в конденз?И ги питам кво прайм? и онея само ми вдигат рамене
Принципът е, че до 3 години колата се счита за нова, съответно признават официален сервиз и оригинални части. След това искат допълнителна премия за тези условия.
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4