Има ли нещо нормално в тая държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Има ли нещо нормално в тая държава?

Мнение от SpeedyMan » 21 Дек 2021, 11:32

Това за детето е разбираемо.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Дек 2021, 11:46

Е.Димитров написа:...

Втори случай на тъпани.
Слушам интервюта за работа и от работата казват на кандидатите, които са писали, че интервюто ще е отдалечено, чрез платформата тиймс.
Мале една как се развика, чак я чувах от страни, че не е длъжна да влиза където и да е било, каква е тая тъпа фирма, как така ще я карат да прави такива неща да влиза в някакви неща...Вика вика и затвори телефона :kuku:

...

Трета пък обяснява, че работата трябва да е в такова работно време, че да си води детето на училище, да го взима от училище и ако се налага да ходи по доктори с детето да няма никакъв проблем...

...

А тъпанарите са навсякъде.
Та за това викам, че държавата това сме ние и набиращата огромна скорост тъпанарщина!

В изискванията на хората няма нищо тъпанарско. Всеки си е правото да търси и изисква каквото му е важно. Ако няма кой да му го даде, ще си преосмисли приоритетите си.

На мен също ми се случи миналата година едни големи и известни да ме врънкат за интервю. Уж ми бяха интересни, викам айде ще ги преслушам. Пращат ми линк без грам да упоменават, че ставало въпрос за "Skype for business" :D Гледам Скайп, викам няма да има проблем. Да, проблем няма ама с нормален Скайп. Тоя фор бизнес, нямал уеб вариант :mhihi: Това го разбираме час преди интервюто. Оная ми вика, ама нямате ли го инсталиран. Ми не нямам го. Айде ще пробвам да го инсталирам. Ядец - няма версия за Линукс (аз ползвам Линукс, а и ме търсят за позиция с Линукс, това е парадоксът :mhihi:). Добре ама нямате ли виртуална машина с Уиндоус!? Викам имам някаква умряла, не гарантирам че ще стане. И леееко почнах да се изнервям. Не стана и с виртуалката и и казах. И оная "в такъв случай ще се чуем като се подготвите!" Е тогава вече яко избеснЕх и я нахраних стабилно и по живо по здраво. На другия ден ми се примоли да сме се чули по Тиймс. Викам ОК, проблем нЕмам, знам че има уеб вариант и работи, а и Линукс версията му е ОК. Чухме се, но бяха бая далеч от това дето се дуят, че са и само си губих времето.

Та има доста тъпанари и от другата страна :mhihi:

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 21 Дек 2021, 11:53

K_Ilkov написа:
BaDxBoY написа:Тамън както се прибрах с 15-20 000 евро и кола за 12 000 лв, така тук покрай наем и сметки и всичко, с 2 работи от сутрин до сутрин, останах с кола за 2000 лв и около 500лв в сметката и се чудя на колко градуса да държа в нас, че ми идват сметки по 300 лева за газ.

15-20 евро :mhihi: +/- 5 евра не е важно

Смятай ако не е беше ходил щеше да си на минус направо ...

SpeedyMan написа:Коя е тая кола за 2000 лв? 328i ли?? :kuku:

Коментара на колегата над мен, че проблемът на държавата са хората които живеят там го доказвате ..

Това ли е важното в случая ???????? Гледахте ли видео-то, което коментирам? Видяхте ли им банята на края на клипа, видяхте ли им работните дрехи, видяхте ли им жилището, видяхте ли им транспорта ? Излизали ли сте от вас скоро ? Тоя месец съм влезнал в около 20-30 жилища на бедни хора в София, някой нямаха пералня, други нямаха хладилници и храната я държаха на первазите на прозорците .. Надникнах в няколко бани, сигурен съм, че тия изстрадали унижени българи-емигранти ако влезнат там, няма да могат да преспят и една нощ. Да не говоря какви фирми и заводи има в София-област...

Защо наистина не дойдат да снимат студентско общежитие ? Наскоро бях за няколко часа в общежитие в школа на МВР. Вътре без преувеличаване, по чаршафите на обучаемите имаше хлебарки, горе-долу около 2-3см дължина. Някой вместо стъкла на прозореца, имаха вестници и одеала .. Топла вода имат сутрин от 6ч. до 7ч. и вечер от 6ч. до 8ч. ..
П.с За закуска им дават в една стоманена купа един черпак вряла вода, едно пакетче чай и 2-3 филий хляб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Дек 2021, 11:56

Тук говорим за хора, които си търсят работа и пускат сивита да кандидатстват за длъжността.
Разбира се, че всеки трябва да има изисквания, в което няма нищо лошо разбира се, но ми се струва малко в повече да имаш изисквания , някой колега да ти гледа децата в работно време, както и да кандидатстваш за нещо и да не се явяваш в уречен час или въобще да се държиш невъзпитано, което най-много мразя!
Но явно аз вече съм със стари разбирания и имало нови реалности, които съм пропуснал...

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 21 Дек 2021, 12:28

BaDxBoY написа:
K_Ilkov написа:
BaDxBoY написа:Тамън както се прибрах с 15-20 000 евро и кола за 12 000 лв, така тук покрай наем и сметки и всичко, с 2 работи от сутрин до сутрин, останах с кола за 2000 лв и около 500лв в сметката и се чудя на колко градуса да държа в нас, че ми идват сметки по 300 лева за газ.

15-20 евро :mhihi: +/- 5 евра не е важно

Смятай ако не е беше ходил щеше да си на минус направо ...

SpeedyMan написа:Коя е тая кола за 2000 лв? 328i ли?? :kuku:

Коментара на колегата над мен, че проблемът на държавата са хората които живеят там го доказвате ..

Това ли е важното в случая ???????? Гледахте ли видео-то, което коментирам? Видяхте ли им банята на края на клипа, видяхте ли им работните дрехи, видяхте ли им жилището, видяхте ли им транспорта ? Излизали ли сте от вас скоро ? Тоя месец съм влезнал в около 20-30 жилища на бедни хора в София, някой нямаха пералня, други нямаха хладилници и храната я държаха на первазите на прозорците .. Надникнах в няколко бани, сигурен съм, че тия изстрадали унижени българи-емигранти ако влезнат там, няма да могат да преспят и една нощ. Да не говоря какви фирми и заводи има в София-област...

Защо наистина не дойдат да снимат студентско общежитие ? Наскоро бях за няколко часа в общежитие в школа на МВР. Вътре без преувеличаване, по чаршафите на обучаемите имаше хлебарки, горе-долу около 2-3см дължина. Някой вместо стъкла на прозореца, имаха вестници и одеала .. Топла вода имат сутрин от 6ч. до 7ч. и вечер от 6ч. до 8ч. ..
П.с За закуска им дават в една стоманена купа един черпак вряла вода, едно пакетче чай и 2-3 филий хляб.
Щях да му дам 3000 лв., Предполагам и това е важно, макар не и за теб?

Всъщност ако се върнем на темата - колко от вас да решили някога национален проблем завинаги?

А регионален?

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 21 Дек 2021, 13:00

Това се опитвам с 3-ти коментар да обясня. Че вместо тая телевизия да снима унижените, наранени, уморени и измъчени хорица, да дойде да снима един ден в България,на 10 километра разстояние от големите градове, след това да го разпространят по Европа. Не проумявам, кое не разбираш в думите ми ..

П.с досетих се, просто не си ходил скоро до Монтана и Враца или до Силистра или към Ямбол. 50% от хората там живеят в по-лоши условия от тези на това видео.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 21 Дек 2021, 14:51

Така.. така..
Искам само да обясня, че моята работа е да решавам проблеми, като елиминирам първопричината и потенциалните такива, като задавам точните въпроси.

Някой може ли да отговори: Защо тази държава е такава?

Само да кажа: преди малко, 14:00 бях в един Лидл в БГ, който беше натъпкан с хора, които харчега и то в работно време. Никога не съм виждал такова нещо в чуждите страни, в които съм бил.

Как става така? Хем нямаме пари, хем в работно време хората пазаруват здраво.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 21 Дек 2021, 16:50

точния отговор е,че и ти си безработен като тях значи :mhihi:
или пак кръшкаш от работа :dummy: но най-вероятно всички там са,щото бачкат дистанционно...демек
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Дек 2021, 17:38

SpeedyMan написа:Някой може ли да отговори: Защо тази държава е такава?

много съм го мислил през годините. отговора съм го синтезирал много сбито- защото българина няма себеуважение и респект към себе си.

... всеки да си го развива както иска този мой дестилат...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2021, 18:38

Това не е "дестилат" а чиста пъртуца . Тая пъртуца мое да я сипваш за всички нации без изключение . Нищо му няма на булгар , просто светът е устроен така че има от всичко . Гротескно е когато българи са станали чуждопоклонници и си въобразяват че са истински американци германци англичани или там на който лижат чепика . Колкото някой сириец тука в БГ става българин толкова сте и там американци . Манталитета на балканците е на физическо ниво закрепен в популацията , същото е и при другите нации . Кръвта вода не става и са го разбрали много отдавна . Ако българина не е това което е , то той няма да е българин а швед французин мексиканец или японец . Селави бате , прецакани сте емигрантите и никой за нищо не ви е виновен .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Дек 2021, 18:48

Jordana написа: Селави бате , прецакани сте емигрантите и никой за нищо не ви е виновен .

:help: :help: каза броейки долари от аватара.

Изплиска легена много яко, ама не е за сефте. Каквото и да се каже повече ще е безсмислено след това умозаключение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 21 Дек 2021, 19:19

EBEEMVACIA написа:точния отговор е,че и ти си безработен като тях значи :mhihi:
или пак кръшкаш от работа :dummy: но най-вероятно всички там са,щото бачкат дистанционно...демек

В отпуск съм, тази година взех само да ходя на море за 5 дни, като се върнах на третия, понеже децата се разболяха.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2021, 19:22

Да не са ударили бингото ? Да се родиш българин обаче американц по душа , какво по голямо прецакване от това ??!! :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 21 Дек 2021, 19:36

EBEEMVACIA написа:точния отговор е,че и ти си безработен като тях значи :mhihi:
Значи щом бачкаш дистанционно може да мааш гащи в 14:00 в Лидл вместо да работиш... То затова и повечето не искат да се връщат в офисите, щот като са хоум офис и си барат макарите през повечето време.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Дек 2021, 20:52

Проблемът в държавата до скоро беше в несменяната 77 години политико-мутро-милиционерско-олигархична класа.
Сега, ако нещата се задържат така и се проведе правосъдна реформа, махнат Гешката, до 3-5 години може да видим осезаем резултат. След 20 години може да стигнем Греция.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата