Казарма
Модератор: Общи модератори
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Казарма
mr_petroff ,сигурно бъркам номера на заставата ...Даниел е името на брат ми 

- kingkacho
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D GT F34
В пликовете са честотите кодовете са си в офицера радио свръзка морз +код. (зас) честотите се сменят на определено време телефония само за заповеди които се изпълняват до 20мин. Радиорелейните станции са други там е по сложно. Комплекс от няколко камиона Обслужваха само от офицери старшини.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
mr_petroff написа:Ивайло Димов написа:mr_petroff Ако си 75 набор може и с брат ми да си се засякъл, той беше в тая школа и после на застава, в която бяха само издънките, 19-та ако не ме лъже паметта .
19-та няма , бил съм на 1-ва /Лесово/ и 4-та /Голям Дервент/ , 71 съм - при нас намалиха службата от две на година и половина...
19-та наказателна беше в Кюстендилският отряд.Там бях 6м новобранска и школа за мл.сержант.После комендатура и на финала 2м преди уво за добро държание на 16та/Преспа/ да видя и аз малко граница

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Двигателист написа:
Но за кратко, примерно 1-2 месеца първоначално и после запас по 1 седмица всяка година., съм твърдо - за!
Не мисля, че за здрав млад човек би било проблем. Идеята е за интензивен курс, тактика, дисциплина, работа с оръжия и машини, като в зависимост от качества да се разпределят по тясно - „кашици”, артилерия, танкисти, комуникация (свързочниците) и т.н.
Но ако ще ги карат момчетата 1 месец да мият кенефи, боядисват бордюри и т.н. е безмислено.
Аз не съм бил в казарма, но съм на същото мнение. 1-3 месеца + опреснително на 2-5 години за по 1-2 седмици. На не малко хора дори може да им хареса и да се запишат в редовната армия. В момента под 40 годишните... колко са били в казарма? Ако дори 1/3 са минали през някакво военно обучение, това е възспиращо и за "неприятели". За много хора и работодатели ще е неприятно 1-3 месеца отсъствие от работа, но мисля е нужно в подобна геополитеческа ситуация. В момента и в Босна пак има проблеми. Ако се знае, че има половин милион души, минали някакво военно обучение, нещата ще са по-различни. Държавата все някакси ще успее да поеме подобен разход. Колкото и глупости да говорят за младото поколение - има шофьори, има техническо грамотни хора, драстично повече хора говорят доста чужди езици, за няколко седмици всеки ще се научи да стреля. Ние не сме държава, която ще тръгне да завладява нещо, но може да станем доста по-неприятен противник отколкото сме в момента с 30 000 в армията, от които поне 15 000 са шкембаци. Като чета тука за 3км бягане, те половината в армията и сега не могат да ги избягат

Ако трябва да обобщим... в момента се модернизира армията. Ако имаме и един по-приличен запас, няма да изглеждаме толкова трагично, колкото сме в момента. Ще се отвори и работа в доста сектори - изхранване, облекло, военна промишленост и т.н.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
TNT написа:Двигателист написа:
Но за кратко, примерно 1-2 месеца първоначално и после запас по 1 седмица всяка година., съм твърдо - за!
Не мисля, че за здрав млад човек би било проблем. Идеята е за интензивен курс, тактика, дисциплина, работа с оръжия и машини, като в зависимост от качества да се разпределят по тясно - „кашици”, артилерия, танкисти, комуникация (свързочниците) и т.н.
Но ако ще ги карат момчетата 1 месец да мият кенефи, боядисват бордюри и т.н. е безмислено.
Аз не съм бил в казарма, но съм на същото мнение. 1-3 месеца + опреснително на 2-5 години за по 1-2 седмици. ...

Не се сдържах, съжалявам!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
За няколко месеца нема се научат да маршируват в блок
, да не говорим за ФП и стрелкова и тактическа подготовка.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Профи армия ,всеки ден се подготвяш
,запиши се в парашутната 68 бригада специални сили и ще си всеки ден в джаза 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Освен всички да станат пилоти, за всеки случай ?
Общата подготовка е 3 месеца, в някои страни е по-малко. Само във форума подготовката за запаса трябва да е повече, отколкото за профитата 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон

За 40 дена от ден първи до клетвата така ни бяха научили да маршируваме, въртиме и движим по взводове и роти, че земята се тресеше в дружния грохот. Тези крака се изпъваха и набиваха супер стабилно. И имайте предвид, че първите дни строевата беше да се научим защо и как се тръгва с левия крак вместо с десния. Само стои ефрейторчето първи ден и гледа как се бърка. После старшината и капитана вече като по-напреднали само слушат. Ай има тропане като коне(тоест дори един да закъснява или избързва)и айде отначало. Бухай на тоя плац. Не ставало за няколко месеца, като ти кажат ще марширувате докато стане и да видиш как става.
За 60 дена освен това можехме да стреляме, да се грижим за оръжието, да го разглобяваме и сглобяваме за секунди(което не знам защо е нужно да е супер бързо)да слагаме противогази, да мятаме гранати, да лазим по земята под тел и още куп неща.
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Мар 2025, 14:34, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Тия с оскубаните вежди и бръснати крака и ръце ли ве Маверик
, много си оптимистично настроен. Те майките им са по-войнствено настроени.
Когато Аржентина завзема Фолклендските о-ви го прави с наборна войска, Тачър праща SAS ....останалото е история

Когато Аржентина завзема Фолклендските о-ви го прави с наборна войска, Тачър праща SAS ....останалото е история

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Строевата подготовка е най-малкото и безсмислено нещо в цялата работа... Ако ще се ползва някакво оборудване така, че на сън да те бутнат и на тъмно със затворени очи да се ползва, различно от АК47, иска повечко време... , макар да не е ядрена физика, наистина! Отделно, че и в добра физическа форма не се влиза за 2-3 месеца, но... какво значение има?
Ex: 96' BMW318ti

- TNT
- младши ентусиаст
-

Тези в добра физическа форма ли са ? Или не са ходили в казарма

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
...а 60 дена освен това можехме да стреляме, да се грижим за оръжието, да го разглобяваме и сглобяваме за секунди(което не знам защо е нужно да е супер бързо)да слагаме противогаз...
Защото не са наясно че при първия куршум който профучи наблизо ще хвърлиш калашника и дим да те няма

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...