Авенсис... коментар.
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Добре,аз на никого не натрапвам мнение така или иначе,направил съм изводите за себе си относно този автомобил и те са повече от добри като цяло
Към Иван - Прескачаш си малко правомощията
Искаш да ми кажеш,че им плащаш и бензина и застраховките и маслата и частите и поправките..сигурно има и още?Със собствено изкарани пари?И в момента ги поддържаш и двете отново! със собствено изкарани?Да не говорим че двете по твои думи струват към 6 хил.лв +/- И тези пари лично си изкарал?
Ако е така-хубаво,но силно се съмнявам...
За книжката все ми е едно,книжка кола не кара,но при положение че е толкова далеч,аз не бих постъпил така..хора различни!
Към turboto (Боби ако не се лъжа нали,моля за извинение
) [Боби Турбото]
Някой беше написал да се благодаря,че сме попаднали на читава нали?
Първото ми изречение..

Към Иван - Прескачаш си малко правомощията

Ако е така-хубаво,но силно се съмнявам...
За книжката все ми е едно,книжка кола не кара,но при положение че е толкова далеч,аз не бих постъпил така..хора различни!
Към turboto (Боби ако не се лъжа нали,моля за извинение

Някой беше написал да се благодаря,че сме попаднали на читава нали?

Първото ми изречение..
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Slavi_m написа:.......
Към turboto (Боби ако не се лъжа нали,моля за извинение) [Боби Турбото]
![]()
.....
Да бре че кой друг...

В интерес на голата истината също познавам един с една D4D печка и той е сравнително безпроблемен. Отгоре на всичкото каза че няма проблеми с леката предница явно дизелите са по-тежки отпред и са по-добре балансирани. Ма тия наш'те беха ебати куците коне... Как една нямаше проблеми...
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Понеже един от шефовете ми е фен на Тойота, ще напиша за неговите впечатления и опит. Та за старите Авенсис-и той лично е имал 2, като на втората й е минал 230 хил.км. и е сменял само масло, накладки и дискове
Първата я е карал от Добрич до София с пробит картер - резултатът е основен ремонт на мотора. Въпросът е че е успял да мине 480 км почти без масло
. Сега има от новите Авенсис-и и лично аз съм впечатлен от комфорта и президентската задна седалка - в по-широка кола отзад май не съм се возил. Уплътненията на вратите и той ги е сменил още на втората седмица - явно са били проблемни... Но други оплаквания не е имал, а колата е към 60 хил.км. Освен това по магистралата я юрка с 200+ - иначе как ще вземе София-Варна за под 3 часа и половина... И при това каране му дава разход 14/100. Като я кротне 150-160 казва, че му дава 7/100.
Разбира се, има и друг случай - с друг от шефовете. Ландкрузер на 75000км в гаранция чупи бутало на 3-ти цилиндър и става салата вътре. Резултатът е гаранционен ремонт (не смяна) на мотора и 4 месеца чакане и разправии. Та като го питам него за Тойтота, думите му са - "Никога повече". Еми така е - на кой каквото се паднало - уж всичко слиза от един конвейер, ама едни бройки са много проблемни (дори при кротко каране), а други са изключително здрави (дори при издевателства над тях).

Разбира се, има и друг случай - с друг от шефовете. Ландкрузер на 75000км в гаранция чупи бутало на 3-ти цилиндър и става салата вътре. Резултатът е гаранционен ремонт (не смяна) на мотора и 4 месеца чакане и разправии. Та като го питам него за Тойтота, думите му са - "Никога повече". Еми така е - на кой каквото се паднало - уж всичко слиза от един конвейер, ама едни бройки са много проблемни (дори при кротко каране), а други са изключително здрави (дори при издевателства над тях).
It's not who You are, it's who You know...
- turboto
- ентусиаст
-
logout написа:Понеже един от шефовете ми е фен на Тойота, ще напиша за неговите впечатления и опит. Та за старите Авенсис-и той лично е имал 2, като на втората й е минал 230 хил.км. и е сменял само масло, накладки и дисковеПървата я е карал от Добрич до София с пробит картер - резултатът е основен ремонт на мотора. Въпросът е че е успял да мине 480 км почти без масло
. Сега има от новите Авенсис-и и лично аз съм впечатлен от комфорта и президентската задна седалка - в по-широка кола отзад май не съм се возил. Уплътненията на вратите и той ги е сменил още на втората седмица - явно са били проблемни... Но други оплаквания не е имал, а колата е към 60 хил.км. Освен това по магистралата я юрка с 200+ - иначе как ще вземе София-Варна за под 3 часа и половина... И при това каране му дава разход 14/100. Като я кротне 150-160 казва, че му дава 7/100.
Старата е чук... не помня колко месеца ги карахме оборотните докато чакахме новите. Старите на вид отвън и отвътре бяха много зле но иначе за оборотна кола си беше направо бетон, сравнена с новите след известно време каране... Твоя шеф с къв мотор е бил?
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
turboto написа:Твоя шеф с къв мотор е бил?
За кой от случаите по-точно те интересува? Ландкрузера или стария Авенсис? Новият Авенсис е с D4D, мисля и Ландкрузера е бил с такъв. А сатрият му Авенсис доколкото си спомням е бил бензинка, но трябва да го питам.
It's not who You are, it's who You know...
- turboto
- ентусиаст
-
logout написа:turboto написа:Твоя шеф с къв мотор е бил?
За кой от случаите по-точно те интересува? Ландкрузера или стария Авенсис? Новият Авенсис е с D4D, мисля и Ландкрузера е бил с такъв. А сатрият му Авенсис доколкото си спомням е бил бензинка, но трябва да го питам.
Мдаааааааа явно D4D -та са по-читави и по-тежки отпред затова ги нямат тия проблеми. наш'те бяха с 1.8 бензин и кат' дигнеш капака има място още поне 3-ма да влезем вътре...
Последна промяна turboto на 23 Май 2007, 9:39, променена общо 1 път
- Ivan Petrov
- Скрапчо
-
- Кара: конджул
Slavi_m написа:Добре,аз на никого не натрапвам мнение така или иначе,направил съм изводите за себе си относно този автомобил и те са повече от добри като цяло![]()
Към Иван - Прескачаш си малко правомощиятаИскаш да ми кажеш,че им плащаш и бензина и застраховките и маслата и частите и поправките..сигурно има и още?Със собствено изкарани пари?И в момента ги поддържаш и двете отново! със собствено изкарани?Да не говорим че двете по твои думи струват към 6 хил.лв +/- И тези пари лично си изкарал?
за 5 години бачкане цяло лято толкоз като последното лято правих ангелски очи

Колкото и много да ти се струват като пари не е така, всеки който няма да плаща, ток, вода, интернет, парно и тн може да си го позволи, а аз използвам именно това че в момента нямам други плащания!
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4