Авенсис... коментар.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 21 Май 2007, 19:30

Добре,аз на никого не натрапвам мнение така или иначе,направил съм изводите за себе си относно този автомобил и те са повече от добри като цяло ;)
Към Иван - Прескачаш си малко правомощията ;) Искаш да ми кажеш,че им плащаш и бензина и застраховките и маслата и частите и поправките..сигурно има и още?Със собствено изкарани пари?И в момента ги поддържаш и двете отново! със собствено изкарани?Да не говорим че двете по твои думи струват към 6 хил.лв +/- И тези пари лично си изкарал?
Ако е така-хубаво,но силно се съмнявам...
За книжката все ми е едно,книжка кола не кара,но при положение че е толкова далеч,аз не бих постъпил така..хора различни!

Към turboto (Боби ако не се лъжа нали,моля за извинение :roll: ) [Боби Турбото] :mhihi:

Някой беше написал да се благодаря,че сме попаднали на читава нали? ;)
Първото ми изречение..

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 22 Май 2007, 8:56

Slavi_m написа:.......

Към turboto (Боби ако не се лъжа нали,моля за извинение :roll: ) [Боби Турбото] :mhihi:

.....

Да бре че кой друг... :mhihi:
В интерес на голата истината също познавам един с една D4D печка и той е сравнително безпроблемен. Отгоре на всичкото каза че няма проблеми с леката предница явно дизелите са по-тежки отпред и са по-добре балансирани. Ма тия наш'те беха ебати куците коне... Как една нямаше проблеми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 22 Май 2007, 9:39

Понеже един от шефовете ми е фен на Тойота, ще напиша за неговите впечатления и опит. Та за старите Авенсис-и той лично е имал 2, като на втората й е минал 230 хил.км. и е сменял само масло, накладки и дискове ;) Първата я е карал от Добрич до София с пробит картер - резултатът е основен ремонт на мотора. Въпросът е че е успял да мине 480 км почти без масло :shock: . Сега има от новите Авенсис-и и лично аз съм впечатлен от комфорта и президентската задна седалка - в по-широка кола отзад май не съм се возил. Уплътненията на вратите и той ги е сменил още на втората седмица - явно са били проблемни... Но други оплаквания не е имал, а колата е към 60 хил.км. Освен това по магистралата я юрка с 200+ - иначе как ще вземе София-Варна за под 3 часа и половина... И при това каране му дава разход 14/100. Като я кротне 150-160 казва, че му дава 7/100.

Разбира се, има и друг случай - с друг от шефовете. Ландкрузер на 75000км в гаранция чупи бутало на 3-ти цилиндър и става салата вътре. Резултатът е гаранционен ремонт (не смяна) на мотора и 4 месеца чакане и разправии. Та като го питам него за Тойтота, думите му са - "Никога повече". Еми така е - на кой каквото се паднало - уж всичко слиза от един конвейер, ама едни бройки са много проблемни (дори при кротко каране), а други са изключително здрави (дори при издевателства над тях).
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар

Мнение от turboto » 22 Май 2007, 10:05

logout написа:Понеже един от шефовете ми е фен на Тойота, ще напиша за неговите впечатления и опит. Та за старите Авенсис-и той лично е имал 2, като на втората й е минал 230 хил.км. и е сменял само масло, накладки и дискове ;) Първата я е карал от Добрич до София с пробит картер - резултатът е основен ремонт на мотора. Въпросът е че е успял да мине 480 км почти без масло :shock: . Сега има от новите Авенсис-и и лично аз съм впечатлен от комфорта и президентската задна седалка - в по-широка кола отзад май не съм се возил. Уплътненията на вратите и той ги е сменил още на втората седмица - явно са били проблемни... Но други оплаквания не е имал, а колата е към 60 хил.км. Освен това по магистралата я юрка с 200+ - иначе как ще вземе София-Варна за под 3 часа и половина... И при това каране му дава разход 14/100. Като я кротне 150-160 казва, че му дава 7/100.

Разбира се, има и друг случай - с друг от шефовете. Ландкрузер на 75000км в гаранция чупи бутало на 3-ти цилиндър и става салата вътре. Резултатът е гаранционен ремонт (не смяна) на мотора и 4 месеца чакане и разправии. Та като го питам него за Тойтота, думите му са - "Никога повече". Еми така е - на кой каквото се паднало - уж всичко слиза от един конвейер, ама едни бройки са много проблемни (дори при кротко каране), а други са изключително здрави (дори при издевателства над тях).

Старата е чук... не помня колко месеца ги карахме оборотните докато чакахме новите. Старите на вид отвън и отвътре бяха много зле но иначе за оборотна кола си беше направо бетон, сравнена с новите след известно време каране... Твоя шеф с къв мотор е бил?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 22 Май 2007, 11:02

turboto написа:Твоя шеф с къв мотор е бил?

За кой от случаите по-точно те интересува? Ландкрузера или стария Авенсис? Новият Авенсис е с D4D, мисля и Ландкрузера е бил с такъв. А сатрият му Авенсис доколкото си спомням е бил бензинка, но трябва да го питам.
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар

Мнение от turboto » 22 Май 2007, 11:54

logout написа:
turboto написа:Твоя шеф с къв мотор е бил?

За кой от случаите по-точно те интересува? Ландкрузера или стария Авенсис? Новият Авенсис е с D4D, мисля и Ландкрузера е бил с такъв. А сатрият му Авенсис доколкото си спомням е бил бензинка, но трябва да го питам.

Мдаааааааа явно D4D -та са по-читави и по-тежки отпред затова ги нямат тия проблеми. наш'те бяха с 1.8 бензин и кат' дигнеш капака има място още поне 3-ма да влезем вътре...
Последна промяна turboto на 23 Май 2007, 9:39, променена общо 1 път

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 22 Май 2007, 16:59

Slavi_m написа:Добре,аз на никого не натрапвам мнение така или иначе,направил съм изводите за себе си относно този автомобил и те са повече от добри като цяло ;)
Към Иван - Прескачаш си малко правомощията ;) Искаш да ми кажеш,че им плащаш и бензина и застраховките и маслата и частите и поправките..сигурно има и още?Със собствено изкарани пари?И в момента ги поддържаш и двете отново! със собствено изкарани?Да не говорим че двете по твои думи струват към 6 хил.лв +/- И тези пари лично си изкарал?

за 5 години бачкане цяло лято толкоз като последното лято правих ангелски очи ;) Тия коли ремонти нямат щото едната не се кара много, а на другата още и маслото не съм и сменил поради липса на пари :idea: Парите не са на 100% мой, има събрани и от "закуски" :mhihi: ама колкото и да събирам от там едва ли ще ги направя тия пари ;)
Колкото и много да ти се струват като пари не е така, всеки който няма да плаща, ток, вода, интернет, парно и тн може да си го позволи, а аз използвам именно това че в момента нямам други плащания!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 22 Май 2007, 22:57

абе, момчета, айде не наводнявайте темата с глупости, че ми е интересна

Предишна

Назад към Извън Темата