ПАЯК...
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: ....
bavareca_86 написа: За нещастие днес установих 4е ли4ната карта и щофиорската ми книжка са останали у тях.Незнам за сега как да постъпя при така развилата се ситуация
Пусни жалба в полицията, че са насилствено иззети и не са ти върнати

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
sonny написа:bavareca_86 написа: За нещастие днес установих 4е ли4ната карта и щофиорската ми книжка са останали у тях.Незнам за сега как да постъпя при така развилата се ситуация
Пусни жалба в полицията, че са насилствено иззети и не са ти върнати
дали ще помогне след като не сам го направил на момента.ако ще има смисал още след малко отивам до 1-во
bavareca_86 написа:дали ще помогне след като не сам го направил на момента.ако ще има смисал още след малко отивам до 1-во
Най-малкото можеш да подадеш жалба за неправомерно отнети документи за самоличност ... Нямат никакво правно основание да те оставят без документи ... После спретваш още една жалба за превишаване на правата от страна на органите на реда и ептен ги вкарваш в музиката

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
..
а в кое рпу трябва да е жалбата,по адресна регистрация ли кадето се вода или в 1рпу което отговаря за региона
bavareca_86 написа:...в закона за движение по пътищата никаде не е опоменато каква е линията около колата в която се казва 4е има шофиор.следователно колата е паркирана(спряна за престой)непосредствено до тротоара,който е на 2м от входа на заложната къща.от това се прави следния извод:
1.от гледна то4ка на контролните органи-в колата няма 4овек-зна4и има нарушение
2.от гледна то4ка на обикновения гражданин(в слу4ая аз)-аз сам на 2 метра от колата-няма нарушение....
Това с 2-та метра е най-малкото несериозно, ако спреш на Орлов мост на средата на кръстовището и слезеш в подлеза пак ще си на 2 метра от колата и какво следва

В съда няма "гледни точки" има закон (добър или лош той е валиден) не знам за какъв "кантар" ти е говорил адвоката.
bavareca_86 написа:... По закон органите на вапросния паяк са ДЛЪЖНИ да снимат колата ЗАЕДНО с знака по който сам нарушил закона....
При 50метра (в някои случаи и повече) разтояние между пресечките не е сериозно да очакваш да те снимат заедно със знака, който по закон се поставя в начлото на отсечката за която важи, от дясната страна по посока не движение (ако е необходимо се дублира от ляво).
На снимката са хванати и сгради, които установяват точното положение на автомобила, а това е описано и в акта.
bavareca_86 написа:...не може орган на реда буквално да те изблъска от колата за да може да я ка4ат на паяка и да ти земат пове4е пари....
Ти не можеш да възпрепятстваш орган на реда да си свърши работата и забележи, в твоя случай не става дума за неподчинение (да не представиш документ при поискване) а възпрепятстване (държал си скобата, дърпал си ремъците, влязал си в колата и т.н.). Сам пишеш, че едната скоба вече е била поставена ... Нарушението вече е било констатирано, документирано (снимки) и се е пристъпило към санкциониране (принудително преместване на автомобила) съгласно закона.
Адвоката, който и да е той, не е толкова тъп и некомпетентен, за да не разбира тези неща.
Ако оставим на страна професионалната амбиция и личното его, помисли защо те поощтрява допълнително да се набутваш в ситуация в която още от началото си бил в нарушение, а после сам си утежнил допълнително (само не казвай, че не си паркирал в нарушение, защото работиш там)
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Младеж, не си схванал нещо.
Казах, че имаш едно незначително и едно значително провинение
Незначителното е евентуално нарушение, придружено със скандал от твоя страна.
Значителното е употреба на сила и съпротива на орган на реда, пред свидетели, каквито са служителите на паяка.
И не казах, че да ти помогне минувач е лошо. Казах, че ти е помогнал минувач с определен интерес. Т.е. ти срещу думата на полицая, подлрепен от "паяците" имаш един единствен свидетел и той даже не става, защото ти е адвокат. Лично аз се съмнявам, че нещата са били толкова мирни и добронамерени, колкото ги представяш, след като собствените ти колеги, хората, с които работиш, не са дошли барем да ти станат свидетели или да те защитят, а го е правил адвокат на улицата. Всяка заложна къща има барем "продавач" и охранител, ак оне и повече. Има и съседи.
Другото което казах е, че ако искаш съди полицая за книжки и талони. За това, че ти я е поискал, не вярвам да успееш да го осъдиш, въпреки че тук се изказаха доста мнения. За това че ти я е задържал може и да успееш да му издействаш наказание. Само дето не знам кво правиме ако той каже "не е вярно"... Или ако каже "задържах ги, защото се опитвах да го арестувам, ама той се съпротивляваше". Но за това си длъжен да пробваш да си я потърсиш. Даже си нарушител ако не го направиш.
Казах, че имаш едно незначително и едно значително провинение
Незначителното е евентуално нарушение, придружено със скандал от твоя страна.
Значителното е употреба на сила и съпротива на орган на реда, пред свидетели, каквито са служителите на паяка.
И не казах, че да ти помогне минувач е лошо. Казах, че ти е помогнал минувач с определен интерес. Т.е. ти срещу думата на полицая, подлрепен от "паяците" имаш един единствен свидетел и той даже не става, защото ти е адвокат. Лично аз се съмнявам, че нещата са били толкова мирни и добронамерени, колкото ги представяш, след като собствените ти колеги, хората, с които работиш, не са дошли барем да ти станат свидетели или да те защитят, а го е правил адвокат на улицата. Всяка заложна къща има барем "продавач" и охранител, ак оне и повече. Има и съседи.
Другото което казах е, че ако искаш съди полицая за книжки и талони. За това, че ти я е поискал, не вярвам да успееш да го осъдиш, въпреки че тук се изказаха доста мнения. За това че ти я е задържал може и да успееш да му издействаш наказание. Само дето не знам кво правиме ако той каже "не е вярно"... Или ако каже "задържах ги, защото се опитвах да го арестувам, ама той се съпротивляваше". Но за това си длъжен да пробваш да си я потърсиш. Даже си нарушител ако не го направиш.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
...
не сам споменал 4е не сам ми помогнали колегите.единия от тях беше сяка една минута от скандала плътно до мене и когато запо4наха да ме бутат се намеси.за адвоката то е ясно 4е има интерес,но при делото което ще заведа след излизане на наказателното постановление ще ме защитава адвоката на семейството ми.просто той ще се яви като свидетел.
Re: ...
bavareca_86 написа:... за адвоката то е ясно 4е има интерес,но при делото което ще заведа след излизане на наказателното постановление ще ме защитава адвоката на семейството ми.просто той ще се яви като свидетел.
Дали

Първо освен финансовия интерес като твой защитник, адвоката е в правото си и е длъжен да представи нещата в най-добра за теб светлина, както и да следи формалната съдебна процедура да е в твой интерес. Той при това не е длъжен да оповестява факти които те злепоставят дори да са му известни.
В случай, че ти е само свидетел, той е задължен да представи всички факти които са му известни (включително и такива, които те злепоставят) и носи отговорност за неверни или укрити факти.
Е как според теб ще се държи той като свидетел, ако въобще се съгласи

Последна промяна tsb_bg на 22 Ное 2007, 13:30, променена общо 2 пъти
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
tsb_bg написа:bavareca_86 написа:... за адвоката то е ясно 4е има интерес,но при делото което ще заведа след излизане на наказателното постановление ще ме защитава адвоката на семейството ми.просто той ще се яви като свидетел.
Дали![]()
![]()
![]()
Първо освен финансовия интерес като твой защитник, адвоката е в правото си и е длъжен да представи нещата в най-добра за теб светлина, както и да следи формалната съдебна процедура да е в твой интерес. Той при това не е длъжен да оповестява факти които те злепоставят дори да са мъ известни.
В случай, че ти е само свидетел, той е задължен да представи всички факти които са му известни (включително и такива, които те злепоставят) и носи отговорност за неверни или укрити факти.
Е как според теб ще се държи той като свидетел, ако въобще се съгласи
не сам наясно с юриди4еските вапроси и за сега друга информация нямам.в момента в който излезе нещо веднага ще пиша

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
...
след подаването на жалба за отнети и невърнати документи полу4их следния отговор:документите сам ги скрил наро4но или сам ги изгубил и тва било пълна измислица.сутринта идвайки на работа имах пощенски плик а вътре документите.при тази ситуация какво следва да направя от моя страна.как мога да докажа тва което стана
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
bavareca_86 написа:след подаването на жалба за отнети и невърнати документи полу4их следния отговор:документите сам ги скрил наро4но или сам ги изгубил и тва било пълна измислица.сутринта идвайки на работа имах пощенски плик а вътре документите.при тази ситуация какво следва да направя от моя страна.как мога да докажа тва което стана
Предположих, че така ще стане. И ти го казах. ТИ какво очакваше?
Хора, дето не са се блъскали със системата или са от другата страна ти дават различни акъли.
Нищо не можеш да направиш. Единствено да свалиш отпечатъци по платена от теб експертиза от плика и документите(ако не си ги пипал) и оттам на цялото РДВР или поне на твоя полицай(той би помолил друг да му помогне). И оттам пак не знам какво доказваш, той ти ги е пипал в рамките на служебните си задължения.
Моят съвет е:
Пий една студена. Празнувай. Да си жив и здрав, а идват и още хубави празници.
И просто помисли как да действаш в следващата такава ситуация. Тук можеше да ги натиснеш само за две неща:
1. Физически шети, каквито нямаш
2. Неправомерно иззети и задържани документи. От които са се отървали
Оттук нататк ти си в кюпа, а че семейният, уличният, бащиният и маминият адвокат ще те посъветва да съдиш е ясно, той ще получи хонорар за това, независимо дали спечели или не делото. Няма как да не иска да ги съдиш. Все едно доктор да те посъветва да не ходиш на доктор. Ти си помисли няма ли опасност още да затънеш.
Всъщност имаш и грешна нагласа. Ти трябва да съдиш служителите с паяка, не полицая. Голяма грешка е че си го въвлякъл и баш на него си се опъвал, но нейсе.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
..
до някаде си прав и не мисля да съдя полицая ама служителя на паяка 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Re: ..
bavareca_86 написа:до някаде си прав и не мисля да съдя полицая ама служителя на паяка
Това е ясно, ама сам се сети кой ще дойде свидетел от тяхна страна и какво ще каже.
Вече ти го е казал:
"ЛЪЖЕШ ЗА ДОКУМЕНТИТЕ"
Е, сега на делото ако разчиташ да дойде добър и честен полицай, дано... В противен случай губиш делото срещу свидетел полицай.
Лично аз на твое място бих се оттеглил. Заради 40 или 50 лева глоба ще си докараш сериозни разправии с полицай и вече където те хванат, ще ти разкатават фамилията. Не книжката, ами и турникети на дървото ще те карат да връзваш и ще те глобяват ако не държат.
Ти си знаеш.
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4