Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от dan-dam » 06 Фев 2019, 21:13

Cyberloner написа:...

@dan-dam има разни зелени бошове и други играчки в тоя клас, които ще свършат работа за това, което описваш :) разгледай баухаус, ташев, бриколаж и подобните магазини и ще си харесаш нещо.

абе, разглеждам аз, ама виждам... зелени, жълти, сини :mhihi: май е добре да е самонивелиращ. И до там. Има ли някой параметър, който определя възможностите и кой е той?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 06 Фев 2019, 23:03

dan-dam написа:
Cyberloner написа:...

@dan-dam има разни зелени бошове и други играчки в тоя клас, които ще свършат работа за това, което описваш :) разгледай баухаус, ташев, бриколаж и подобните магазини и ще си харесаш нещо.

абе, разглеждам аз, ама виждам... зелени, жълти, сини :mhihi: май е добре да е самонивелиращ. И до там. Има ли някой параметър, който определя възможностите и кой е той?

Имаше на скил едни, но са повече пари. Девалт , но бюджета трябва да набъбне.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Фев 2019, 16:46

Домашни майстори, имам питане за преградна стена от гипскартон която мисля да правя. Постановката е следната, имам една ниша в коридора(около 140х120см) която планирам да затворя на нещо като килер/дрешник. Ще направя Г-образна стена от гипскартон, като в едната част ще има врата. Всичко хубаво, но имам 2 неща които ме притесняват. За едното мисля г/д съм измислил решение. То е, че тия дни ще ми редят подовото, като разпределителния колектор за етажа ще е точно в това "стайче". Това което съм измъдрил е, да дупна бетона на пода, там където ще се хващат петите на UA профилите да сложа в тях дюбели с по дългички шпилки. Така ще огранича парнаджиите да редят тръбите за излизане само в периметъра на вратата и в последствие няма да се притеснявам да дупча пода за да хвана UW профилите.

Другото което ме тормози е, че тавана също е от гипскартон и е вече изграден. Тоест изглежда ми афиф работа стената ми да е хваната за него, все пак и врата ще трябва да носи. Първоначално мислех да я направя с един слой гипскартон, защото нищо няма да закачам на тия стени, но в последствие чета, че двуслойно самата стена ставала по стабилна. Ще е достатъчно ли да я направя така или да мисля още някакъв начин за укрепване.

Ако не успях да го опиша хубаво ще опитам да направя схема и/или да направя снимки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 27 Фев 2019, 16:59

b_u_b_o написа:Домашни майстори, имам питане за преградна стена от гипскартон която мисля да правя. Постановката е следната, имам една ниша в коридора(около 140х120см) която планирам да затворя на нещо като килер/дрешник. Ще направя Г-образна стена от гипскартон, като в едната част ще има врата. Всичко хубаво, но имам 2 неща които ме притесняват. За едното мисля г/д съм измислил решение. То е, че тия дни ще ми редят подовото, като разпределителния колектор за етажа ще е точно в това "стайче". Това което съм измъдрил е, да дупна бетона на пода, там където ще се хващат петите на UA профилите да сложа в тях дюбели с по дългички шпилки. Така ще огранича парнаджиите да редят тръбите за излизане само в периметъра на вратата и в последствие няма да се притеснявам да дупча пода за да хвана UW профилите.

Другото което ме тормози е, че тавана също е от гипскартон и е вече изграден. Тоест изглежда ми афиф работа стената ми да е хваната за него, все пак и врата ще трябва да носи. Първоначално мислех да я направя с един слой гипскартон, защото нищо няма да закачам на тия стени, но в последствие чета, че двуслойно самата стена ставала по стабилна. Ще е достатъчно ли да я направя така или да мисля още някакъв начин за укрепване.

Ако не успях да го опиша хубаво ще опитам да направя схема и/или да направя снимки :mhihi:

Преграда се прави само двуслойно. Горе в тавана uw-то ще го хванеш за таванните профили, ако не намериш такива виеш охлюви. Зимаш по силен магнит и лепиш на тавана (там където ще върви профила за преградата) за да намериш Цд-та. Има и вариант да отвориш тавана да слагаш дълги анкери и на тях да стегнеш uw профила , но ми идва прекалено, или да отвориш тавана и да анкерираш ув-то в плочата, но поне според мен и с охлюви или рапидки в таванните цд-та ще стане без проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Фев 2019, 17:06

Уф, сега се усетих, че е малко по сложно отколкото го описах. Отгоре над гипсокартона нямам плоча. Хванат е направо за покривната конструкция с телени въжета(не знам как се казват). Ето една снимка която да онагледи ситуацията. Изображение

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 27 Фев 2019, 17:08

b_u_b_o написа:Уф, сега се усетих, че е малко по сложно отколкото го описах. Отгоре над гипсокартона нямам плоча. Хванат е направо за покривната конструкция с телени въжета(не знам как се казват). Ето една снимка която да онагледи ситуацията. Изображение

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ако нацели таванно ЦД хващай за него , ако не охлюви и си готов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 28 Фев 2019, 11:36

Благодаря, сега имам повече кураж :mrgreen: Един друг въпрос, UA профилите как се режат, не трябвало с флекс за да не се повреди антикорозионното покритие, а с ножица. UA-тата обаче не са ли дебелички за ножица?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 28 Фев 2019, 13:06

b_u_b_o написа:Благодаря, сега имам повече кураж :mrgreen: Един друг въпрос, UA профилите как се режат, не трябвало с флекс за да не се повреди антикорозионното покритие, а с ножица. UA-тата обаче не са ли дебелички за ножица?

Аз UA с ножица не вярвам да отрежеш Режи с флекса и пръсни със спрей после. Те като влязат в замаската може и да изгният след 50 -100 години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 02 Мар 2019, 18:54

Имам да правя една тераса 20кв.м. и много се чудя с каква настилка да бъде. Трябва да отговаря на следните изисквания:
1. Минимална възможна поддръжка (ако може никаква най-добре)
2. Лесно да се чисти с водоструйка/маркуч
3. Да не се хлъзга когато е мокра
4. Да не струва майка си и баща си

Терасата е със северно изложение, но в предната част я огрява слънце, за по няколко часа, през лятото.

За момента обмислям няколко варианта:
1. WPC декинг, като гледах, че има няколко варианта на полимера и най-издържлив като че лие РР.
2. Някакъв гранитогрес, ама нещо не мога да си харесам модел
3. Бетонен декинг, ама цената не ми харесва никак.

Някой да сподели опит/впечатления?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 02 Мар 2019, 19:16

Според изискванията ти гранитогрес не е твоят вариант.

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 03 Мар 2019, 13:09

Venelin1111 написа:Според изискванията ти гранитогрес не е твоят вариант.

Защо, какво няма да е наред с гранитогрес предвиден за полагане навън?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 03 Мар 2019, 13:13

ОблицовХ тераса уж с испански гтранитигрес и започна да се люпи
В склада от където го купих ме убедиха , че е топ. За това, лично мнение

Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Мар 2019, 13:32

Мозайка..?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 03 Мар 2019, 14:08

Мозайкара е много здрава , но;
Зимата се пързаля
Скъпа за изработка
Малко хора я работят качествено.
В строеж съм и станах парче разбирам :-)))

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 03 Мар 2019, 18:20

ildivvy написа:Мозайка..?

Само намери мозайкаджия....

ПредишнаСледваща