Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Здравословен живот, или...
zAcK написа:blacksapphire написа:Толкова си изненадан сякаш в българската национална кухня компотът не е основен метод при производство на зимнина. И не се прави със стевия.
Компот не пия от малък. Както и всякакви сокове и т.н. Освен ако не си ги правя аз.![]()
Просто не очаквах да вдигат грамажа на сушените плодове добавяйки захар...........
Захарта е евтин пълнител, хората обичат сладичко. Консервант, запазва цвета и формата и още 100 практични ползи.. слага се почти във всичко, което си купиш пакетирано. Преди година търсих къде да меля един подсладител и някакъв никакъв дребен производител на разни пасти и подобни глупости в Перник, който никога не го бях чувал мели по 1 тон захар седмично. 4 тона на месец.. смятай колко захар се яде. А тоя е някакъв дребен. Един от големите производители на захар ми каза, че за някакви 5 тона няма смисъл да си цапа машините...
Резултата е, че едно дете до 8 годишна възраст изяжда толкова захар, колкото преди 100 години средностатистически човек за целия си живот. Ма народа е олигофренясал и не отбира. На неква като и казах, че и двете ми деца никога не са опитвали захар беше свръх учудена как така не са яли например сладолед. И заключи, че съм ги лишил от детство

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Абе, не е далече от истината

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
И двамата сте прави.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Разбира се, че децата са яли сладолед. Но направен вкъщи, без захар, антифриз и т.н.
Но и да не са не мисля, че съм им отнел нещо от детството.
Но и да не са не мисля, че съм им отнел нещо от детството.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Кофтито е ,че сега докато са малки ок.Като тръгнат на училище и почнат да набиват боклуците в голямото междучасие и ако се приберат опъпчени някой ден да не се чудиш от какво е.А със сигурност ще им се услади и защото Е-тата и тем подобни л@йна правят чудеса за съжаление.
Съдя по мойте деца.Знам че е невъзможно да ги предпазя от цялото изкушение което ги заобикаля,но с говорене и с примери се надявам поне да ги ограничавам малко от малко.
Съдя по мойте деца.Знам че е невъзможно да ги предпазя от цялото изкушение което ги заобикаля,но с говорене и с примери се надявам поне да ги ограничавам малко от малко.
Аз го ям същия с малката..Зор я ограничавам от сладкото и другите боклуци, че беше почнала с акнето все едно отива на пубертет, а няма 10.
Ще се обаждам май да почваме с кето шоколада и десертите за да няма желание за ония бойклуци.
Така и така другият шоколад и газираните мизерии сме ги спрели.
Поне нещо вкусно да хапва.
Ще се обаждам май да почваме с кето шоколада и десертите за да няма желание за ония бойклуци.
Така и така другият шоколад и газираните мизерии сме ги спрели.
Поне нещо вкусно да хапва.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
kiko написа:Кофтито е ,че сега докато са малки ок.Като тръгнат на училище и почнат да набиват боклуците в голямото междучасие.
Голямата ходи на училище. Лятото също е с другите деца навън и всички си купуват боклуци от магазина. Засега удържа фронта, но ще видим.
С малката знам, че няма да има приблем. За нея една дума е достатъчна и повече няма и да помирише нещо за което и е казано, че не е храна.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
един компромисен вариант, аааадски вкусен!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Като гледам опашките за олио и си отговарям, защото сме толкова здрави в територията. Ние на годината ползваме 1-2 литра олио
Пият ли го тези хора, военновременни запаси ли приготвят?
Някой има ли идея за чий им е това олио и колко пари ще спестят?

Пият ли го тези хора, военновременни запаси ли приготвят?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zAcK написа:Като гледам опашките за олио и си отговарям, защото сме толкова здрави в територията. Ние на годината ползваме 1-2 литра олио![]()
И колко литра зехтин?
А тия дето сега се редят за стековете с олио едва ли са помирисвали зехтин скоро...
Недей така категорично си отговаряй. То олиото да беше проблема на здравеопазването...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
drago_pavlov написа:...То олиото да беше проблема на здравеопазването...
Не е само олиото, а всичко като него. 1000% съм сигурен, че по същия начин изкупуват захар, бяло брашно и т.н.

Щом има репортажи за това, че били поскъпнали баничките и разни хора обясняват, че няма какво да закусват, за какво говорим?

Банички... Това е изключително гнусна храна. Бяло брашно, някаква незнайна мазнина и заместител са сирене, който никой не знае какво е всъщност

И така започва деня на голям процент от българите. Да не говорим колко деца в училищата закусват точно това

P.S. Както колегата ivoo написа, пари за цигари има, ама за храна няма

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zAcK написа:Щом има репортажи за това, че били поскъпнали баничките и разни хора обясняват, че няма какво да закусват, за какво говорим?![]()
Банички... Това е изключително гнусна храна. Бяло брашно, някаква незнайна мазнина и заместител са сирене, който никой не знае какво е всъщност![]()
И така започва деня на голям процент от българите. Да не говорим колко деца в училищата закусват точно това
Сутрин минавам покрай 3 баничарници и пред всяка има опашка 15-20 човека, които не купуват по 1 баничка, а цял плик с 4-5 тестени боклука...
Брашното е основната храна на българина, за съжаление...
Не случайно имаме поговорки като "По-голям от хляба няма."

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Bogat-Beden
-
-
Аз имам познати ( над 40 са всички), които от години, да не кажа дестилетия живеят нездравословно по учебник - в смисъл всичко, без наркотици... Пушат 1-2 кутии, пият като коне, преяждат с боклуци, не се движат въобще ( с колата са като кентавър), въобще каквото се сетиш..
Ама си кютат.. Аз пък се пазя откъм ядене от може би 12+ години, спортувам от над 15 или ходя пеша немалко, пия еднаж седмично (виноват
), не пуша, и т.н...и през година две съм в бокса с чек енджин
, я операцийка, я нещо друго...
В това отношение не съм много българин, а моите познати да са живи и здрави, явно имат корав ген, казвам го със искрена неблагородна завист 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Bogat-Beden написа:Аз имам познати ( над 40 са всички), които от години, да не кажа дестилетия живеят нездравословно по учебник - в смисъл всичко, без наркотици... Пушат 1-2 кутии, пият като коне, преяждат с боклуци, не се движат въобще ( с колата са като кентавър), въобще каквото се сетиш..Ама си кютат.. Аз пък се пазя откъм ядене от може би 12+ години, спортувам от над 15 или ходя пеша немалко, пия еднаж седмично (виноват
), не пуша, и т.н...и през година две съм в бокса с чек енджин
, я операцийка, я нещо друго...
В това отношение не съм много българин, а моите познати да са живи и здрави, явно имат корав ген, казвам го със искрена неблагородна завист
По отношение на спокойствието как стоят нещата?

- Bogat-Beden
-
-
Различно, някои са доста спокойни, имат работа и натоварване, но не в степен прегаряне и т..н..
Други са яко стресирани, единият особено е на средно ниво в огромна фирма и спи много малко през седмицата, звъни му телефона нон стоп (през нощта понякога и неделя редовно..)
При мен стресът през годините силно варира, или съм яко айляк, или не знам откъде да захвана, което пак не е ОК, защото и без ангажименти пак е стрес, колкото и странно да звучи
Но пък аз поне медитирам, майндфулнес, а-у, едно-друго, първо-второ
, в смисъл имам моменти на дзен понякога 
Други са яко стресирани, единият особено е на средно ниво в огромна фирма и спи много малко през седмицата, звъни му телефона нон стоп (през нощта понякога и неделя редовно..)
При мен стресът през годините силно варира, или съм яко айляк, или не знам откъде да захвана, което пак не е ОК, защото и без ангажименти пак е стрес, колкото и странно да звучи