Съвет за летни гуми
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Съвет за летни гуми
На мен ми се струва, че последния сняг мина и може да се гледа за слагане на летни 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Е Март месец винаги има по 1-2 изненади 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
TNT написа:На мен ми се струва, че последния сняг мина и може да се гледа за слагане на летни
Готово

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Според мен е рано. Тук последния ден някаква мъгла ли се спусна и аз не знам, ама пътищата са като ледени пързалки. Преди това хем беше с по 6-7 градуса по-студено, хем пътищата бяха видимо сухи.
Аз тая година няма да ги бързам въобще, това им е последния сезон на тия зимни, колата ще влиза за кърпене и боя уж пролетта, та летните като гледам ще ги сложа някъде през юни.
Другата кола е с летни само, та ще ползвам нея, само да се позатопли и да няма изненади.
Аз тая година няма да ги бързам въобще, това им е последния сезон на тия зимни, колата ще влиза за кърпене и боя уж пролетта, та летните като гледам ще ги сложа някъде през юни.

Другата кола е с летни само, та ще ползвам нея, само да се позатопли и да няма изненади.

- TNT
- младши ентусиаст
-
А бе и аз мисля още 1-2 седмици да изчакам, но като гледам прогнозите - може да се сменят. Вече първа-втора седмица на март ще има по-точни прогнози. Повече ме притеснява някъде по път да не ме изненада, щото съм карал в 1 педя сняг на магистралата и не е яко.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Ако имаш доста пътувания извън града и аз не бих рискувал, но градско се преживява. Има и метро 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Аз съм с летните и се чудя дали уикенда една София-Варна ще е проблем. Като го гледам си дават цял ден над 7гр, та май сме ок
Скоро и аз ще сменям летните джанти, но се чудя още какви гуми да сложа
Това са двата варианта на които съм се спрял :
- Kumho Ecsta PS71
- Hankook Ventus S1 evo 3
Решил съм да пробвам нещо бюджетно, не съм рейсър така че ще ме държат на пътя криво ляво
Някой има ли впечатления как се държат, старата кола беше обута със зимни и летни Hankook и впечатленията са ми доста добри, отделно имат и хомологация към BMW.
Kumho-то ми го препоръча един колега, като се загледах новите Шкоди идват баш с такива
Ценово разликата между двете марки идва +90лв за Hankook-a.

Това са двата варианта на които съм се спрял :
- Kumho Ecsta PS71
- Hankook Ventus S1 evo 3
Решил съм да пробвам нещо бюджетно, не съм рейсър така че ще ме държат на пътя криво ляво

Kumho-то ми го препоръча един колега, като се загледах новите Шкоди идват баш с такива

- TNT
- младши ентусиаст
-
За 90лв не бих го мислил. На старата също бях с 2 комплекта Ханкук. Никакъв проблем. С едното обуват БМВ и Мерцедес, с другото Шкода, както каза.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И аз давам глас за Hankook, но гледай скоростния индекс да не е прекалено висок, че ще държат само когато ги загрееш, а моят опит с техни гуми е, че загряват бавно 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Колегата по спомен е с 2 тона G20ка, ако за нея става дума няма да изстиват даже
Иначе добра гума, може би единствено по-бързо старее каучукът от по-високия клас модели. Ако има размери взимай Evo Z направо.

In_Memoriam написа:Колегата по спомен е с 2 тона G20ка, ако за нея става дума няма да изстиват дажеИначе добра гума, може би единствено по-бързо старее каучукът от по-високия клас модели. Ако има размери взимай Evo Z направо.
Да колата е G21 , 2 тона и малко. Иначе за моя размер май няма този модел, с какво е по-различен Evo3 спрямо Evo Z ?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Нещо не усещам голяма разлика между средния клас летни гуми.
Кумхо, нексен, тойо, йокохама, ханкук, всички ми се струват еднакви и на хубав асфалт и топло време всичките захапват добре.
Иначе имам хубав усет, усещам мека гума, усещам разлика с фланци и без, усещам разлика между 17 и 18, усещам ако е избягал някой баланс, почти всичко усещам, усещам и като обуя пилот спорта, но другите галоши са ми еднакви.
Кумхо, нексен, тойо, йокохама, ханкук, всички ми се струват еднакви и на хубав асфалт и топло време всичките захапват добре.
Иначе имам хубав усет, усещам мека гума, усещам разлика с фланци и без, усещам разлика между 17 и 18, усещам ако е избягал някой баланс, почти всичко усещам, усещам и като обуя пилот спорта, но другите галоши са ми еднакви.

- TNT
- младши ентусиаст
-
dhtj написа:и на хубав асфалт и топло време всичките захапват добре.
На хубави условия, всичко е хубаво. Гуми се купуват за другите моменти. Но да, голяма разлика в един и същи клас гуми... няма. Въпроса е за колко парички отгоре се скача на по-висок клас гума. Аз лично старата 39-ка съм я карал със сръбски Тигър, китайски Westlake, BF Goodrich и Hankook 2 комплекта. МНОГО разлика има с какви гуми е. Westlake-a ми е превъртал на магистрала Тракия на мокро на 4-та със 100+