Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Цените на горивата
Kолеги , ще пълните ли резервоарите преди НГ ? Аз да -долу горе 220 литра горива по колите мога да събера -50-60 лв. от отстъпката . Само че е възможно горивата да паднат с повече от 25 ст. и делаверата у киреча 
И защо пък кръчмаря ще е тъп , всички IT умни ли са

И защо пък кръчмаря ще е тъп , всички IT умни ли са

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами чак пък от раз да се сринат с 25 стотинки не вярвам, те и сега си вървят надолу. Ти си зареди пък и са паднат какво толкова? Аз няма пълня до горе бензин, понеже съм на газ и само ще ми тежи повече колата така. Ще сложа половината вероятно защото сега имам останали 7-8 литра макс, а газ така или иначе пълня до горе.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Горивата винаги ги вдигат на 1 януари , просто е традиция някаква . Най малкото че отстъпката 25 стинки пада ако не бъркам .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
vixx написа:Няма да споря с теб. Коледа е, наздраве

Аз само исках малко да оправя баланса на взаимоотношенията и да ви провокирам да съдите по-справедливо.
Коментарът под теб е показателен.
Аз на личния автомобил изгарям 10 литра седмично, тоест с тия 25 ст. имам спестени 10 лева в месеца. Както каза един колега - страхотна помощ за домакинството

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
тео е90 написа:dhtj написа:stean написа:...Ей в такава ситуация искам да дойде някой щракач на клавиатура и да ми обясни кой има и кой няма нужда от помощ. Слезте малко на земята и се научете да уважавате и цените труда на хората от другите браншове. Това, че сте попаднали на някой некадърник не ви дава право да обобщавате.
Аз мога да пека на скарата, да сервирам и да наливам бира, но тъпия кръчмар може ли да коди на Python?
Сега ако кажеш че можеш да работиш на струг, фреза и абрихт ще те призная
На дърводелски струг мога, да, на универсал не съм се опитвал, но и там ще се науча ако ми се наложи. Останалото е лесно.
Сам си обслужвам и ремонтирам колите, мога да заварявам, мога да запоявам, мога да карам и камиони и трактори, мога и да шпакловам

Ако си умен и сръчен всичко се научава, особено когато ситуацията го налага и няма кадърни майстори да ти свършат работата - хващаш се и си я вършиш сам.
Или като онея негодници, които искат да изкарат 2-3 бона за два дена работа да ти сменят веригата на дизелово бмв. Псувам ги на майка, гледам клипчета, принтирам си документация, купувам си инструментите и си я сменям сам. Не е rocket science.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
dhtj написа:Аз мога да пека на скарата, да сервирам и да наливам бира, но тъпия кръчмар може ли да коди на Python?
То ти можеш, и аз мога, ма козата си сака пръч.

Отгледай прасе и после го заколи, това да хвърляш мръвките на скарата не се брои

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
То па тва кодене като почнете да го превъзнасяте едва ли не някаква вуду магия . Утре AIто като почне да си коди сам каквото му требе даже нема да се занимава с тоя питони митони да компилира излишни глупости . Направо ще си праска машинния код и оставате професия без работа . Стина може да ви каже как точно става 

Последна промяна Jordana на 26 Дек 2022, 20:02, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Данчо, не ръси пак глупости ве браД
От двайсетина години поне слушам как ш' мрат от глад тия ИТ-та, ма нещо не се получава още, та измислят к'во ли не, 'секо куцо, кьораво и сакато програмЕр да става 
Това, че си завъртял един свич-кейс във фор-а и си изплюл "Хилоу Данчо!" по UART-а на ST-тата, дето си им фен уж, не мисля да ти дава крилца да разсъждаваш колко е сложно или просто коденето
Ако малко от малко беше поврял и кипял професионално в тая дейност щеше да знаеш, че коденето е мааалка част от целия цирк 
Подобно е аз да почна да ти умувам к'во па толко сложно има един климатик да монтираш и вържеш. Дет' се вика човек е хубаво да си наляга парцалите по тематики дето са му лекинко чужди
Тъжното е, че голям процент от по-старшите ИТ-та даже са и забравили кога са били машинни инженери, инженери по електроника, строителни инженери, счетоводители, адвокати, че и дори лекари. За допълнителни способности и познания даже не мисля и да отварям дума
В бесния офтопик влизате, в тая тема, пичове, а в други баш по темата е пълно мълчание, не знам що така
Айде всичките спецове в областта си, и кое колко е лесно/трудно, го опишете тук молА, специална полезна тема бЕх пуснал за целта, ама нещо нЕмА участие, не знам що така

viewtopic.php?t=445407
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Това, че си завъртял един свич-кейс във фор-а и си изплюл "Хилоу Данчо!" по UART-а на ST-тата, дето си им фен уж, не мисля да ти дава крилца да разсъждаваш колко е сложно или просто коденето

Подобно е аз да почна да ти умувам к'во па толко сложно има един климатик да монтираш и вържеш. Дет' се вика човек е хубаво да си наляга парцалите по тематики дето са му лекинко чужди

Тъжното е, че голям процент от по-старшите ИТ-та даже са и забравили кога са били машинни инженери, инженери по електроника, строителни инженери, счетоводители, адвокати, че и дори лекари. За допълнителни способности и познания даже не мисля и да отварям дума

В бесния офтопик влизате, в тая тема, пичове, а в други баш по темата е пълно мълчание, не знам що така

Айде всичките спецове в областта си, и кое колко е лесно/трудно, го опишете тук молА, специална полезна тема бЕх пуснал за целта, ама нещо нЕмА участие, не знам що така

viewtopic.php?t=445407
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Nickelback написа:
И аз тва се чудя... ще взема пак да няматам катинарите, щото нали... спрях да се моля и обяснявам...
Здравейте,
Някой зареждал ли е на бензиностанция ALPI на Симеон (в София)? Държат доста по-ниски цени, но въпросът е, дали горивото е качествено?
Някой зареждал ли е на бензиностанция ALPI на Симеон (в София)? Държат доста по-ниски цени, но въпросът е, дали горивото е качествено?
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
Имате ли наблюдение върху качеството на бензина на VM Petroleum (Марешки) в ж.к. Люлин откакто стана друга собственост? Моето е че А95 е сериозно развален след като почнаха проблеми с колата на жената предимно при студен старт. Смених с Лукойл и откакто зареждам там нито помен от придърпвания и нестабилен празен ход 

- тео е90
- Потребител
-
- Кара: Е90 325XI Е91 325XI
- Детайли за колата: N52B25 N53B30
krissso написа:Имате ли наблюдение върху качеството на бензина на VM Petroleum (Марешки) в ж.к. Люлин откакто стана друга собственост? Моето е че А95 е сериозно развален след като почнаха проблеми с колата на жената предимно при студен старт. Смених с Лукойл и откакто зареждам там нито помен от придърпвания и нестабилен празен ход
И аз спрях да зареждам там, вдигна разхода

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Според мен проблема е повсеместен с 95 бензина заради етанола . Проблемите са точно от този тип - трудно палене сутрин при студено време , гаснене на празен ход докато е студена без видима причина , неравномерна работа на двигателя докато загрее , мудно ускоряване и т.н.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е10 го има от години, та едва ли там е проблема. Аз що немам проблеми ?
ПП Да не говорим, че етанола се изпарява по по-ниска температура, та хептен не е от него. Даже по-лесно пали.
ПП Да не говорим, че етанола се изпарява по по-ниска температура, та хептен не е от него. Даже по-лесно пали.
Хм,хм...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Часния бизнес има достатъчно благинки ,че да му се налага и помощ от държавата за горива ...........познавам 2-3 ма дето са чорбаджии на по 50-60 човека и изискват от тях фактури за гориво
.Не случайно американците са измислили лафа "Един умен бизнесмен има нужда от добър адвокат и отличен счетоводител "