Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Цените на горивата

Мнение от TNT » 04 Яну 2023, 15:49

Моджо написа:Е10 го има от години, та едва ли там е проблема. Аз що немам проблеми ?
ПП Да не говорим, че етанола се изпарява по по-ниска температура, та хептен не е от него. Даже по-лесно пали.
На по-старичките коли не им харесва :yes: Друг е въпроса, че тези вече са толкова стари, че дали е в това или някъде другаде проблема... божа работа :lol:

Аз от 2 години сипвам 99% в Шел. От там съм най-доволен и не съм хващал разлика между бензиностанциите. Спрях да гледам стотинките разлика, че то ако вдигне разхода, баси и далаверата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 04 Яну 2023, 15:54

И аз слагам само на ШЕЛ през последната година ...........доволен съм ,че понякога глеза каручката и със V-power :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Яну 2023, 15:56

А на лукойла не е е10, тъй ли)).
Ина си некъв проблем. Бмв-то е на 22 години, старичко ще да е))
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Яну 2023, 16:05

Аз винаги съм редувал Шел и ОМВ и последните 2 месеца на ОМВ горивото е значнително по зле на беннзиновата кола го усещам сипва се 95 октана в 90% от случайте, на дизеловата не усещам промяна, но нея я карам само със скъпата нафта.

Общо взето горивото стана скъпо и още по некачествено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Яну 2023, 9:50

DigitalExile написа:

Точно затова тея големите вериги ги подминавам с 200.Предпочитам да сипвам някъде по евтино Кристал или Интер спиид.Така и така качеството е почти едно и също а разликата в цената не е малка.
пп.Има една бензиностанцийка на Симеон до пазара.Знам я от 100 години но от скоро почнах да зареждам там,цените са и едно от най-ниските в София и засега от нафтата съм доволен.Приятел с бензинка сипва от години там и също няма ядове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Яну 2023, 9:58

А има ли разлика м/у нашата там каквато е черна течност и дизела в Сърбия?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 05 Яну 2023, 10:01

kiko написа:
DigitalExile написа:

Точно затова тея големите вериги ги подминавам с 200.Предпочитам да сипвам някъде по евтино Кристал или Интер спиид.Така и така качеството е почти едно и също а разликата в цената не е малка.
пп.Има една бензиностанцийка на Симеон до пазара.Знам я от 100 години но от скоро почнах да зареждам там,цените са и едно от най-ниските в София и засега от нафтата съм доволен.Приятел с бензинка сипва от години там и също няма ядове.

На кристала става, но мен лично ми е далеч,
Интерспийд никога! Познат с дизелово BMW след 1 година сипване само там, не бяха малко километрите,че върти доста, но дюзите бяха леш, не една, а всичките !

Потребител
Аватар
Кара: Е90 325XI Е91 325XI
Детайли за колата: N52B25 N53B30

Мнение от тео е90 » 05 Яну 2023, 10:15

ivanski_2 написа:А има ли разлика м/у нашата там каквато е черна течност и дизела в Сърбия?

Има цената, там е около 3.40лв. :lol:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2023, 13:41

DigitalExile написа:Аз винаги съм редувал Шел и ОМВ и последните 2 месеца на ОМВ горивото е значнително по зле на беннзиновата кола го усещам сипва се 95 октана в 90% от случайте

Почти всяка доставка на OMV за А95 идва от Лукойл... дали ще сипваш на OMV или Luk - все тая... още преди 15 години iS-ката ми с M44 двг се мръщеше на А95 от Лукойл... нещата не са се променили.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 05 Яну 2023, 13:56

Че то на Шел 95 да не идва от USA :mhihi: , пак е Лукойлски.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Яну 2023, 13:57

Марешки и Кристал, бензин и газ не стават. За дизел не знам.
Интерспийд дизел не. Заредих на Мерцедеса и хич не работеше добре. Бензин и газ стават.
На Mercedes W208 CLK бензин след няколко зареждания на 95 от Марешки и Кристал, сутрин започна да прекъсва и не може да поеме.
След две опаковки Лики Моли за чистене на бензинови дюзи колата се оправи. След това ШЕЛ, ОМВ и Интерспийд и няма проблеми.
Лукойл ги избягвам.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Яну 2023, 14:24

При мен имаше странен феномен миналото лято: сипвам 100 октана на Газпром в две коли: Audi W12 двигател, BMW 30i N52.
Аудито няма никакви драми: работа и вървеж са супер; разхода е константен
БМВ-то: работа и вървеж са супер, разхода обаче се вдигна осезаемо (последно като сипвах там засякох 1.5л/100 отгоре на обичайния магистрален разход) :dunno: .
Сега карам само със Shell V-Power Racing - всичко е в норми и може да ми се струва, но работи още по-добре двигателя

Преди това на служебните също само там зареждах, пак 100 октана - никакви грижи с разход и работа на двигателя.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2023, 16:03

DigitalExile написа:Че то на Шел 95 да не идва от USA :mhihi: , пак е Лукойлски.

Така е... още една причина да се зарежда само Vpower (Racing, по възможност) :D Поне има добавки...

Потребител
Аватар
Кара: ше E39 530D Touring
Мечтае да кара: колело

Мнение от MrManson » 05 Яну 2023, 16:14

Зареждам най-често от Шел на Красна поляна обикновен бензин и дизел. Респективно в багажника на едната стои Bardahl BDC, другата е с Bardahl Fuel treatment gasoline. Така поне знам със сигурност, че някаква добавка влиза в резервоара. А колко реално помага нз, но така си свикнах и не се е случвало колата да го върне :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Яну 2023, 16:20

MrManson написа:Зареждам най-често от Шел на Красна поляна обикновен бензин и дизел. Респективно в багажника на едната стои Bardahl BDC, другата е с Bardahl Fuel treatment gasoline. Така поне знам със сигурност, че някаква добавка влиза в резервоара. А колко реално помага нз, но така си свикнах и не се е случвало колата да го върне :)

Точно това ми е и на мен идеята,а не да разчитам на плацебо ефект

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата