Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Мотористите във форума!
dhtj написа:А какво мислите за кавазаки като марка?
Няма да си купувам, от любопитство питам, понеже с всички мотористи, с които се запознавам и се заприказвам за мотори, всеки ги плюе.
Най-тежки били, най-чупливи били, изостанали технологии, най-скъпи им били частите... Някой има ли опит, верни ли са тези приказки?
Даже един майстор на мотори ми беше казал нещо като виц:
Хонда - здрав мотор,
Сузуки - бърз мотор,
Ямаха - красив мотор,
Кавазаки - просто мотор...
И аз да добавя един глас, че няма нищо вярно! И изобщо, не е правилно да се говори на 'ангро'... Добре е да се уточняват конкретни модели и да се сравняват със съответните им конкуренти! Всички марки имат топ-попадния, както и 'епични провали'!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз сложих нови гуми (bridgestone S23) на великия CB125R, че миналата година на 1-2 пъти ми поднесе с повече наклон в завой... aka мисля да го карам още 1-2 години поне. Умряла работа е, както всички тук ми казаха, и ако се кара извън града с над 80 и има трафик е гадно. Но по планински завои и междуселски пътища, където карам за момента, ми е добре и едва ли мога да карам и на 50% от възможностите. Още повече, че карам колело всеки ден и мотора ми се стува ок
Взел съм си една DJI-ка и лятото ще снимам за кеф как се возя.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
dhtj написа:enigma написа:dhtj написа:А какво мислите за кавазаки като марка?
Няма да си купувам, от любопитство питам, понеже с всички мотористи, с които се запознавам и се заприказвам за мотори, всеки ги плюе.
Най-тежки били, най-чупливи били, изостанали технологии, най-скъпи им били частите... Някой има ли опит, верни ли са тези приказки?
Не, не са верни. От 20г карам предимно кавита, иначе и другите японски ми харесват (освен Сузуки, които ми грознеят), но те ми пасват най-добре ергономично без да пипам нищо. Никакви проблеми…
Какви си имал?
И какво ти допада в ергономията, има ли как да се обясни?
636, после 1000 като излезе. За ергономиката си е строго индивидуално - просто всичко ми е на идеално разстояние и не ме изморява.
Учудвам се, че някой може да ги мисли за чупливи. Компанията все пак се казва Kawasaki Heavy Industries и определено знаят какво правят -
founded in 1896, specializing in aerospace, marine (shipbuilding), rail, energy, robotics, and high-performance motorcycles
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
seimo написа:enigma написа:Е защо да е грозна ямахата ? На мен откъм дизайн чи харесват най-много те, за спортните модели става дума.
Въпрос на вкус. За мен новите MТ-та особенно нейкид моделите са уникална грозотия. Тва само някой върл фен на ямаха може да го отрече. Пистарките горе долу стават ,но нищо общо с едно време когато бяха еталон за красота.
Някъде 2008ма май беше по спомен или 2006-та R1-то като излезе и по дизайн просто нямаше конкуренция.
Аз лично никога не съм имал Кавазаки, щях да взимам z1000 някога от модела с двойните ауспуси. Беше ми любим мотор дълго време. Тогава карах 954 и се колебаех да го продам и да търся z1000, но нещо не се реших. Преди няколко години се качих все пак на почти нов z1000 за кръгче, но не ми хареса. Карал съм и ендуро klr някога, на един приятел. Приятен мотор беше.
Честно казано бих си взел Кавазаки без да се притеснявам, стига да си харесам нещо.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Първата R1-ца е 1998г ...
Ex: 96' BMW318ti