Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Re: Трудно се намира работа в днешно време
valshopov написа:Здравейте, да споделя и аз скромния си опит. Първата работа,която започнах беше барман в едно кафене, започнах от мерак ,искаше ми се да поработя да видя какво е. След проведено интервю си стиснахме ръцете на следните условия: 8-часов работен ден(всъщност беше 12+), щях да се сменяме с едната колежка ,2 смени от 16:00 до 24:00, 2 дена почивка, след това 2 дена от 24:00 до 08:00(да ама не - тя колежката излезе, че дете имала да гледа и "виждаш" ли няма как да стане тая работа и нямало да се сменяме); уговорено възнаграждение нето - 360 лв (след края на първия месец получавам 150 лв.). Изкарах 1 месец и си бих камшика. Втора работа : крупие. Заплащане 500 лв за първия месец след това ставало 700, за език по 100 лв на месец (влядея два езика - английски и френски) , непушач 100 лв. Работно време 12 часа (реално 15). Равносметка - за три месеца заплатата не се вдигна, не взех нито един бонус ,за това че съм непушач и че владея два езика. С работата се справях повече от добре, харесваше ми , многократно бях хвален от шефа за това,колко добре съм се справял и колко пари съм прибрал от клиентите.Отново напуснах.
В момента съм студент право 5-та година и си търся усилено работа в тази сфера. Справям се добре в университета и смятам ,че имам добри познания в областта на Търговското право. Но работа няма... Обявите,на които попадам са с невъзможни за покриване от кандидата изисквания.Например: Обява за работа - Стажант в адвокатска кантора изисквания-минимален стаж 2 години ?!?!?! е нали искам да започна стаж точно заради този стаж
ако може да съм хипер специалист по всичко да знам минимум 4 езика , ако може да ползвам личния автомобил като служебен
![]()
И най-накрая ЗАПЛАТА: 150 ЛВ. ПРЕКРАСНО!По някое време започна да ми се върти в главата идеята за САЩ , но ще се борим до последно! :Д , като постоянно си повтарям на ум "коя мишка съм аз" Frank Abagnale Sr.: Two little mice fell in a bucket of cream. The first mouse quickly gave up and drowned. The second mouse, wouldn't quit. He struggled so hard that eventually he churned that cream into butter and crawled out. Gentlemen, as of this moment, I am that second mouse.
Лека вечер от мен!

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
при некоректен работодател,добре е една жалбичка в инспекция по труда,нап и т.н.поне от проверки да го разсипят 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Досега съм бачкал в три фирми, при трима шефове, само единия беше коректен, душа човек през ден бонуси излизахме с него и колегите по заведения, канеше ни да гледаме мачове в тях, барбекюта само една малка подробност че това беше в щатите
!
Иначе като гледам отношението на работодателите, приятелите който са в IT сектора се радват на добро отношение, разбиране от шефовете си и бонуси, докато в строителството/моя бранш/ се отнасят с теб като боклук и само гледат да те прецакат с парите, просто има значение интелигентноста и културата на бранша!
Така че ако има колеги с по-големи деца, който ще кандидатстват, моля ви спрете ги и не им давайте да се записват в УАСГ, обирачате ги на бедност и мизерия поне в 85% от случайте!
Вчера си говорих с един колега, само ако си имате представа какво става с магистралите и пътната агенция ще ви стане лошо, край на офтопика!

Иначе като гледам отношението на работодателите, приятелите който са в IT сектора се радват на добро отношение, разбиране от шефовете си и бонуси, докато в строителството/моя бранш/ се отнасят с теб като боклук и само гледат да те прецакат с парите, просто има значение интелигентноста и културата на бранша!
Така че ако има колеги с по-големи деца, който ще кандидатстват, моля ви спрете ги и не им давайте да се записват в УАСГ, обирачате ги на бедност и мизерия поне в 85% от случайте!
Вчера си говорих с един колега, само ако си имате представа какво става с магистралите и пътната агенция ще ви стане лошо, край на офтопика!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
На никои не му се дават пари, защото "Шефът" ще намери още поне 5 човека на позицията на които ще плаща по-малко, ще ги гърби и може да не им плаща. Положението ще е такова докато милата ни родина не започне да се грижи за малкото си останали граждани в БГ.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
А аз да кажа и обратното също не е лесно, трудно се намират работници покриващи конкретни (забележете не 10, а едно) изисквания... 

Nukem написа:Досега съм бачкал в три фирми, при трима шефове, само единия беше коректен, душа човек през ден бонуси излизахме с него и колегите по заведения, канеше ни да гледаме мачове в тях, барбекюта само една малка подробност че това беше в щатите!
Така че ако има колеги с по-големи деца, който ще кандидатстват, моля ви спрете ги и не им давайте да се записват в УАСГ, обирачате ги на бедност и мизерия поне в 85% от случаите!
По тоя въпрос няма как да не се съглася се съглася, понеже явно сме колеги. Вчера разгледах за малко инженерния форум на дата.бг и няма да ти казвам за какви плачевни заплати се говореше в повечето теми, 1000 лева бяха като мит. Направо не знам какво да си мисля вече. Иначе от цялата ми кариера в строителния бранш съм попадал и на коректни работодатели. Всъщност беше точно един и беше архитект, а аз бацах квото има там за чертане, макети, абе всичко, заплатата не беше кой знае какво, но аз бях студент и то не архитектура. Та човека беше супер точен и накрая като напуснах, защото започна най-тегавия ми семестър той за изпроводяк ми даде освен заплатата и бонус още заплата и половина!!!! След този случай всички останали в областта на строителното инженерство са тотална греда.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ми в проектирането на пътища заплатите са м/у 600-900лв, но за тези "много" пари, трябва да имаш правоспособност, LandDesktop,Civil за AutoCad,Exel въобще не говорим там трябва да си магьосник, ако си току що завършил почваш между 350-550лв! Аз със стройтелството и геодезията засега приключих сега се занимавам с 3DSmax и уебдизаин!
За това, че свестния ти шеф е бил Архитект и сам си видял че в УАСГ те са си от друг клас, творци, бохеми общо взето каймака на обществото, съвсем други хора, нормално да се е държал човешки, аз съм си имал работа с доста архитекти и всички млади, под 50г. са били супер готини хора!Жалко че и при тях е много зле!
Айде да дам един реален пример, малко да разведрим темата! Една позната архитектка каза че намаляла работата при тях и на един млад нейн колега му намалили заплатата на 500лв,/гледайте сега какво става това в нашта завистлива фирма никога не можеше да стане/, колегите архитекти се притеснили как ще се издържа момчето и решили да му сабират по 20-30лв от човек да му помагат всеки месец докато се пооправи, идва края на месеца сабрали парите/ момчето не знае/ и тъкмо да му ги дават и момчето ги събира да ги черпи баща му му купил бмв М6
!
П.С: Историята е реална и е пример как функционира нашата пазарна икономика и заплатообразуване!!!!!!!
За това, че свестния ти шеф е бил Архитект и сам си видял че в УАСГ те са си от друг клас, творци, бохеми общо взето каймака на обществото, съвсем други хора, нормално да се е държал човешки, аз съм си имал работа с доста архитекти и всички млади, под 50г. са били супер готини хора!Жалко че и при тях е много зле!
Айде да дам един реален пример, малко да разведрим темата! Една позната архитектка каза че намаляла работата при тях и на един млад нейн колега му намалили заплатата на 500лв,/гледайте сега какво става това в нашта завистлива фирма никога не можеше да стане/, колегите архитекти се притеснили как ще се издържа момчето и решили да му сабират по 20-30лв от човек да му помагат всеки месец докато се пооправи, идва края на месеца сабрали парите/ момчето не знае/ и тъкмо да му ги дават и момчето ги събира да ги черпи баща му му купил бмв М6

П.С: Историята е реална и е пример как функционира нашата пазарна икономика и заплатообразуване!!!!!!!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
павката написа:при некоректен работодател,добре е една жалбичка в инспекция по труда,нап и т.н.поне от проверки да го разсипят
дабе да,и един мармот идва на инспекцията,виждал съм подобни инспекции къде се провеждат-в кабинета на шефа,само не знам колко им платиха,пък ония ден дойдеха от противопожарната,май беше частна визита,що не снимах 6 та серия на БМВ и какви гЪзарски обувки имаше единият...
Просто сме тъпа държава и нищо не може да се промени...
Ето едно шефче.
ГЕОРГИ ГЕРГОВ НЕ ДАВА ЗАПЛАТИ-СПОНСОРИРА СРЕЩИ НА ПАРТИЙНИЯ АКТИВ СЪС СТЕФАН ДАНАИЛОВ.
Служителите на пловдивския панаир от много време са без доходи, пише Bulgaria News. Управляваното от председателя на областната организация на БСП Георги Гергов дружество не е плащало заплатите на служителите си за месец април, нито аванси за месец май. След трагично слабият пролетен панаир приходите в касите на най-големия изложбен център на Балканите били под „санитарния минимум” а малкото постъпления били харчени по странни поводи.
Георги Гергов щедро спонсорира среща на народните представители от левицата с местния партиен актив на 24 май. Празничният коктейл е организиран от Стефан Данаилов и Захари Георгиев и според присъствали,протекло като неформална местна номинация на популярния актьор за кандидат-президент на Столетницата.
„Очевидно босът не го е грижа служителите му имат ли сметки за плащане ! И защо да го интересува, като сметката за партийната почерпка е навреме платена.
Февруари Министерството на икономиката, енергетиката и туризма спечели първата си битка в борбата за връщането на собствеността на панаира.
ГЕОРГИ ГЕРГОВ НЕ ДАВА ЗАПЛАТИ-СПОНСОРИРА СРЕЩИ НА ПАРТИЙНИЯ АКТИВ СЪС СТЕФАН ДАНАИЛОВ.
Служителите на пловдивския панаир от много време са без доходи, пише Bulgaria News. Управляваното от председателя на областната организация на БСП Георги Гергов дружество не е плащало заплатите на служителите си за месец април, нито аванси за месец май. След трагично слабият пролетен панаир приходите в касите на най-големия изложбен център на Балканите били под „санитарния минимум” а малкото постъпления били харчени по странни поводи.
Георги Гергов щедро спонсорира среща на народните представители от левицата с местния партиен актив на 24 май. Празничният коктейл е организиран от Стефан Данаилов и Захари Георгиев и според присъствали,протекло като неформална местна номинация на популярния актьор за кандидат-президент на Столетницата.
„Очевидно босът не го е грижа служителите му имат ли сметки за плащане ! И защо да го интересува, като сметката за партийната почерпка е навреме платена.
Февруари Министерството на икономиката, енергетиката и туризма спечели първата си битка в борбата за връщането на собствеността на панаира.
- FreeSpirit
- Потребител
-
bavarec написа:Ето едно шефче.
Служителите на пловдивския панаир от много време са без доходи, пише Bulgaria News......
Не е луд този, този който не плаща, а този който работи за без пари.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Търся човек за работа - ветеринарен лекар. Стартова заплата 600 - 700лв.
adovet написа:Търся човек за работа - ветеринарен лекар. Стартова заплата 600 - 700лв.
Колега по добре си пусни тук обявата.. viewtopic.php?f=4&t=35696&start=465
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
adovet написа:Търся човек за работа - ветеринарен лекар. Стартова заплата 600 - 700лв.
Преди 4 години бих се поинтересувал, но вече смених попрището. Успех в тъсенето, сигурен съм, че ще намериш такъв специалист.
Никой не мое ма връне на селу!
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Добре де...не е толко трудно,зависи къде се целиш и имаш ли почва, е сега 2 интернет компании търсят за по 3ч на ден след 18ч, хора да ходят по адреси да им предлагат услугите..и 300лв да взимаш за около 80ч на месец ...пак е по-добре,вместо да висиш всяка вечер по кафета и да ги харчиш...поне за бензин ще има...а никакви ? 

Много като тебе вече плакаха ...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
По шопско може и да е така, но в прованса положението откъм работа е много зле.
Никой не мое ма връне на селу!