Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
sub_eleven написа:speeder88 написа:jorkata3 написа:...
Колега, далеч съм от мисълта, че трябва да се спрат всякакъв вид дейности, работа и т.н. радвам се даже, че протестите се провеждат масово след работно време и в почивните дни, идеята ми е, че хората в момента покзват нещо, от което са се страхували толкова много време, а това е много хубаво.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
jorkata3 написа:Пътувам често в Европа и мога да кажа че положението на всякъде е тежко.Няма да подхващам Испания и Гърция но примерно в една Италия най-вече южно от Рим навсякъде по улиците е пълно с просещи и бездомни хора.Пълно е с хора които не успяват да си плащат сметките.Държава вече четвърта година отчита свиване на икономиката.Всеки втори въпрос след как си е какво е положението в България защото при тях не било никак добре.
Надявам се протестиращите скоро да се вразумят и да престанат защото точно толкова и трябва на крехката ни икономика-няколко месеца безтегловност и ще ни трябват години за да достигне поне до сегашното положение!Протестите постигнаха своето и отук нататък всеки ден протест ни връща "обратно в казана"
Само като пример ще кажа че фирмата в която работя в последните 6-7 месеца започна да отчита стабилно повишение на оборотите,започнахме да отваряме нови работни места,правят се планове за разрастване и инвестиции и....... до тук.Сега отново всеки ще се затвори ще предпочита презапасяването от което икономиката се срива.
Дано родителите имат все още някакво влияне над децата си да им издърпат ушите и да ги прибират по домовете защото протеста ми се струва че масово преобладаващата част е съставен вече е от тинейджъри-поне в София!
изказването ти е малко тип "от мойта камбанарина"

+ тва цитираш държави след леви правителства, с огромни дългове,а и те са много по-големи, нормално е да имат повече просяци.. един приятел си дойде от там, не знаеше език, без образование, но работеше на 2 работи и направи доста пари. да не говорим, че са мн по-мързеливи и искат да живеят на помощи (Италия).. другите са в криза, заради социалисти / сори че звуча като дянков/, но е самата истина.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
speeder88 написа:хората в момента покзват нещо, от което са се страхували толкова много време, а това е много хубаво.
по-скоро са търпяли отколкото са се страхували според мен...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
sub_eleven написа:speeder88 написа:хората в момента покзват нещо, от което са се страхували толкова много време, а това е много хубаво.
по-скоро са търпяли отколкото са се страхували според мен...
По-скоро СМЕ си такива. Толкова ни е пукало. И за съжаление май на доста все още не им пука.
- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU

Омагьосаният кръг продължава..
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Костов е много сполучлив.... хахаха
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
два кратки анализа за дейността на правителството на ГЕРБ. С повечето неща съм съгласен.
Според мен, основните слабости бяха:
- Възможно най-голямата грешка беше, че не се изпълни обещанието за търсене на съдебна отговорност за извършените престъпление от предишните правителства.
- Друга много съществена слабост беше, че не се предприеха мерки за оправяне на бакиите в такива основни отрасли, като енергетика, транспорт (особено ЖП), селско стопанство.
- Правителството нямаше (или не беше публикувало) програма за работата си за да може обществото да следи, как се изпълнява.
- Мога да се съглася в голяма степен с недостатъчната компетентност на основни фигури в правителството на ГЕРБ.
От друга страна не съм съгласен, че правителството не предприе антикризисни мерки.
- Най-добрата антикризисна мярка беше, че не бяха увеличени нито корпоративния данък, нито данъка върху доходите. Известно е, че данъчната политика е основата, върху която се формира икономическата политика. Дори толкова критикувания данък върху лихвите по влоговете има антикризисен ефект - прави влоговете по-малко атрактивни и стимулира инвестициите в други инструменти.
- Сериозна антикризисна мярка са значителните инвестиции в инфраструктура и отличното използуване на еврофондовете за инфраструктурни проекти. Който се интересува знае, че Рузвелт се преборва с голямата криза именно чрез огромни държавни инвестиции в инфраструктурни проекти.
Не съм съгласен и с отрицателното мнение за намеса в съдебната система. Именно бетонираният социализъм в тази система е един от основните фактори за дереджето в което се намира България. Уж незевисимата съдебна система се превърна в неконтролируема, овладяна от мафиоти и олигарси. Истинското й състояние пролича при избора на конституционни съдии и прокурор - не можеше да се намери личност без черни петна в професионалната си биография. Това не е минус, а огромен плюс, че правителството на ГЕРБ се опита да разчупи създалото се статукво в съдебната система.
Но основния плюс, на това управление, според мен, е че това е единственото правителство, след социализма, което не направи явни престъпления и бели. Хората имат хубавото свойство да забравят, затова нека припомним, какво направиха тези преди ГЕРБ сини, жълти, червени...:
- Една недоучила се преводачка лиши България от източниците на най-евтина електроенергия - 1-4 блокове на Козлодуй.
- Един преподавател по политикономия и научен комунизъм съсипа напояваното земеделие, вероятно някои знаят, че България беше на първо място в света по количество напоявани площи на глава от населението.
- След тях дойдоха договорите с ЕРПтата, приватизацията на ТЕЦ овете.
- Жълтите юпита се заиграха с преструктуриране на дълга, в резултат България загуби стотина милиона долара, а шефа им единствено беше зает на всеки въпрос да отговаря "когато му дойде времето" и покрай това да се погрижи да си върне резиденциите.
- Не знам, дали си струва да припомням дейността на "Другаря Серьожа". Е нема по-голямо престъпление от това да продадеш ТЕЦ на ЕРП - да затвориш технологичната верига на монополиста - производство/разпределение. Става дума за придобиването на ТЕЦ Варна от ЧЕЗ. Да не говорим за раздаването на земи в планинските и морските курорти на свои хора чрез заменки "кон за кокошка", червените направиха от господина Ковачки най-великия енергетик, а от Ахмед Паша най-великия хидроинженер... има ли смисъл да се продължава?
Не бих искал това, което пиша да се възприема като адвокатура на ГЕРБ, дори не съм гласувал за тях на предишните избори, но ми се струва, че колкото и недостатъци да има управлението им, то все пак е по-добро от това на предшествениците им.
Според мен, основните слабости бяха:
- Възможно най-голямата грешка беше, че не се изпълни обещанието за търсене на съдебна отговорност за извършените престъпление от предишните правителства.
- Друга много съществена слабост беше, че не се предприеха мерки за оправяне на бакиите в такива основни отрасли, като енергетика, транспорт (особено ЖП), селско стопанство.
- Правителството нямаше (или не беше публикувало) програма за работата си за да може обществото да следи, как се изпълнява.
- Мога да се съглася в голяма степен с недостатъчната компетентност на основни фигури в правителството на ГЕРБ.
От друга страна не съм съгласен, че правителството не предприе антикризисни мерки.
- Най-добрата антикризисна мярка беше, че не бяха увеличени нито корпоративния данък, нито данъка върху доходите. Известно е, че данъчната политика е основата, върху която се формира икономическата политика. Дори толкова критикувания данък върху лихвите по влоговете има антикризисен ефект - прави влоговете по-малко атрактивни и стимулира инвестициите в други инструменти.
- Сериозна антикризисна мярка са значителните инвестиции в инфраструктура и отличното използуване на еврофондовете за инфраструктурни проекти. Който се интересува знае, че Рузвелт се преборва с голямата криза именно чрез огромни държавни инвестиции в инфраструктурни проекти.
Не съм съгласен и с отрицателното мнение за намеса в съдебната система. Именно бетонираният социализъм в тази система е един от основните фактори за дереджето в което се намира България. Уж незевисимата съдебна система се превърна в неконтролируема, овладяна от мафиоти и олигарси. Истинското й състояние пролича при избора на конституционни съдии и прокурор - не можеше да се намери личност без черни петна в професионалната си биография. Това не е минус, а огромен плюс, че правителството на ГЕРБ се опита да разчупи създалото се статукво в съдебната система.
Но основния плюс, на това управление, според мен, е че това е единственото правителство, след социализма, което не направи явни престъпления и бели. Хората имат хубавото свойство да забравят, затова нека припомним, какво направиха тези преди ГЕРБ сини, жълти, червени...:
- Една недоучила се преводачка лиши България от източниците на най-евтина електроенергия - 1-4 блокове на Козлодуй.
- Един преподавател по политикономия и научен комунизъм съсипа напояваното земеделие, вероятно някои знаят, че България беше на първо място в света по количество напоявани площи на глава от населението.
- След тях дойдоха договорите с ЕРПтата, приватизацията на ТЕЦ овете.
- Жълтите юпита се заиграха с преструктуриране на дълга, в резултат България загуби стотина милиона долара, а шефа им единствено беше зает на всеки въпрос да отговаря "когато му дойде времето" и покрай това да се погрижи да си върне резиденциите.
- Не знам, дали си струва да припомням дейността на "Другаря Серьожа". Е нема по-голямо престъпление от това да продадеш ТЕЦ на ЕРП - да затвориш технологичната верига на монополиста - производство/разпределение. Става дума за придобиването на ТЕЦ Варна от ЧЕЗ. Да не говорим за раздаването на земи в планинските и морските курорти на свои хора чрез заменки "кон за кокошка", червените направиха от господина Ковачки най-великия енергетик, а от Ахмед Паша най-великия хидроинженер... има ли смисъл да се продължава?
Не бих искал това, което пиша да се възприема като адвокатура на ГЕРБ, дори не съм гласувал за тях на предишните избори, но ми се струва, че колкото и недостатъци да има управлението им, то все пак е по-добро от това на предшествениците им.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Само аз ли се забавлявам за пръв път през живота си да слушам парламентарното заседание ?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Сондьора написа:Тва което се опитва, народа, просто няма как да стане...
А държавата няма как да функционира без правителство, улицата няма как да контролира нито цени, нито нищо...ние не сме Белгия примерно.
А ако някой си мисли да прави няква "Българска пролет"..нека да се замисли.

Обаче баси майтапа наистина - всички тия протести как активизираха симпатизантите на ГЕРБ. Като гледам в анкетата ГЕРБ вече е с 50%, а БСП падна на 7%

Тва много се хилих като го видях за първи път

А тва ей сега го видях...
Камион, пълен с прасета, подкрепя правителството "Борисов"
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/ ... o_borisov/

А тва ей сега го видях...

Камион, пълен с прасета, подкрепя правителството "Борисов"
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/ ... o_borisov/
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
bum_bum написа: а Левски? Той от коя партия е бил?
Левски е бил либералдемократ по политически възгледи т.е. дясно-центрист в модерния смисъл на думата. Многократно се е изказвал за създаването на балканска федерация начело на която е България (както е руската федерация с чело русия) икономически ориентирана буржоазно т.е с превалиране на средния бизнес и оформяне на солидна средна класа (това за което ние мечтаем в момента).
Опресни си малко историята

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тва с прасетата нямам думи.. мисля, че според уж действащия закон за защита на животните тоя урод би трябвало да го заключат на момента. Дано се сети някой да сезира прокуратурата.
Бойко подхвана изключително опасна игра с тия платени "протести". Явно хич не му пука за опасноста да подпали държавата.
Бойко подхвана изключително опасна игра с тия платени "протести". Явно хич не му пука за опасноста да подпали държавата.
bum_bum написа:Бойко подхвана изключително опасна игра с тия платени "протести". Явно хич не му пука за опасноста да подпали държавата.
Според мен играта я подхвана опозицията, която не очакваше да загуби (поне към момента) по точки

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Страницата на ББ във фейсбук има повече от 174 хиляди харесвания