НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: НВ-ВМХ
За доматите ни:
В историята на човечеството българин пръв претвори домата. Първият в света хибриден сорт домати (“Заря х Комет”) е създаден в България през 1934 г. в сегашния Институт по зеленчукови култури “Марица” в Пловдив от българския генетик селекционер акад. Христо Даскалов. Холандия, която сега е една от водещите в създаването на хибридни сортове домати, направи първия си хибрид 12 г. след България. Четири години след България хибридни сортове се създават в Япония, следват САЩ - през 1940 г., Холандия - през 1946 г.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2592313
Подробно интервю с Проф. Живко Данаилов:
http://bulfund2012.blogspot.com/2012/11/blog-post_29.html
В историята на човечеството българин пръв претвори домата. Първият в света хибриден сорт домати (“Заря х Комет”) е създаден в България през 1934 г. в сегашния Институт по зеленчукови култури “Марица” в Пловдив от българския генетик селекционер акад. Христо Даскалов. Холандия, която сега е една от водещите в създаването на хибридни сортове домати, направи първия си хибрид 12 г. след България. Четири години след България хибридни сортове се създават в Япония, следват САЩ - през 1940 г., Холандия - през 1946 г.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2592313
Подробно интервю с Проф. Живко Данаилов:
http://bulfund2012.blogspot.com/2012/11/blog-post_29.html
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Интересно инфо за доматите...
ОК, мерси. И аз съм свикнал да виждам 2х разлика, което е нормално според мен. Големите разлики съм забелязал, че са при истинското месо вече.
Leon написа:steeN написа:Каква е разликата в цената между био и конвенционални ?
4 средни домата в пакет са ~3.50, не се вглеждам много, но май е двойно на другите.
Joro17 написа:steeN написа:Каква е разликата в цената между био и конвенционални ?
3 пъти (грубо 2лв/6лв за кг.)
ОК, мерси. И аз съм свикнал да виждам 2х разлика, което е нормално според мен. Големите разлики съм забелязал, че са при истинското месо вече.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Бум, видях, че си си правил сам сланина. Може ли да ми дадеш рецептата, ама да е за домашни условия. Купих 2 кила за експеримент. Чувал съм, че било добре да се кисне в зелев сок и праз, ама не знам така ли е.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Anthony_J написа:Бум, видях, че си си правил сам сланина. Може ли да ми дадеш рецептата, ама да е за домашни условия. Купих 2 кила за експеримент. Чувал съм, че било добре да се кисне в зелев сок и праз, ама не знам така ли е.
Има я 6-7 страници назад, за 5 мин ще си я намериш.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
подарявам домашна сланина с кожа,няколко парченца са-около 500 гр на око
причина-не мога да се насиля да я харесам и това си е
причина-не мога да се насиля да я харесам и това си е
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не ми се вярва, че никой не налазва тая магическа добавка
Аз имам близо половината си лично тегло в сланина долу в мазата, иначе нямаше да се чудя и миг. 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Аз си направих 1 кг. за проба, чакам да стане и ще видя дали си е заслужавало. Ползвах обикновена морска сол, защото тази червената хавайска беше 10 лв. за килограм и ми досвидя. Лошото е, че намерих само някакви тънки парчета сланина, нямаше и кожа, та нямам идея какво ще излезе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пак ще стане, с кожата си е класика ама по магазините в София навсякъде продават без кожа
В Метро има каменна сол хималайска към 3лв за половин кило май някъде беше. Много ме е яд нещо като стане модерно.
Аз си я ям от 10 години, преди верно я нямаше почти никъде ама не беше и по-скъпа от обикновената.
Такава тънка я правят по троянския балкан. После като стане може да си я "пеперосаш". С червен пипер (ако намериш истински
) и каквито там обичаш подправки я овалваш и става супер.

Такава тънка я правят по троянския балкан. После като стане може да си я "пеперосаш". С червен пипер (ако намериш истински

- Anthony_J
- ентусиаст
-
О, да, ще и сложа подправки и ще я увия в праз. Червен пипер не от магазина. Другите пипери си ги взимам на зърна и си ги меля като ми потрябва. Ако стане добре, ще си направя няколко кила. Супер лесно беше, отне ми само няколко минути.
П.П.
Направих грешката да прочета малко от другата тема и ми се приплака. 0.1% мляко, хвърлят се жълтъци. Ако хвърля жълтък ще се разплача, честно
П.П.
Направих грешката да прочета малко от другата тема и ми се приплака. 0.1% мляко, хвърлят се жълтъци. Ако хвърля жълтък ще се разплача, честно

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос имам за съхраняването на сланината, докато се усолява и след това - зиме, лете, в хладилинк, маза, на стайна темопература?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
bum-bum, понеже имам спомен, че ти поръчваше разни неща от чужбинско едно въпросче може ли
?! Понеже вече и аз съм в групата на НВ-ВМХ /почнах тренировки в спайдърспорт/ и си поръчах витамините на NOW, които препоръчват, от bodybuilding.com - сега трябва да чакам писмо от митниците или от пощата, или как точно ще станат нещата /сумата на поръчката с доставката е около $190/
?! Ако някой друг колега е поръчвал, ще се радвам да сподели опит също
.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
От разменната станция ще ти дойде писмо да идеш да платиш там на гарата. Те идват обикновено от Германия, явно ББ имат там някаъв склад ама не им е плащано ДДС и трябва ти да го платиш там на място.
Имаше време в което не се усещаха че не е платено ДДС и кашончетата идваха директно на адрес ама шанс ..
Имаше време в което не се усещаха че не е платено ДДС и кашончетата идваха директно на адрес ама шанс ..