По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 26 Юни 2016, 18:00

Брутния външен дълг е частен плюс държавен. Остави частния дълг на мира. Него ще го плащат децата ни, само ако държавата тръгне да "спасява" бизнеса. Иначе, съм сългасен, че пазарна икономика и голям държавен дълг са две неща, които нямат смисъл в едно изречение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Юни 2016, 18:04

Сега тъкмо гледам по Нова нашите сънародници отишли в Англия да работят из фермите. Всъщност като се замислиш колко народ има по тоя свят от нашата държава, явно възниква въпроса след като сме толкова по-добре сега отколкото през соца, защо масово бягат навън? Да не говорим, че скоро ще останат много малко лекари в тая държава. Тогава са се разждали деца, сега всеки вика, че на 30 му било рано и като направи едно за второ трудно си мисли изобщо. Тогава бяха толкова зле времената, че хората се питаха три ли да имат или четири, а сега се питат на 30 дали да имат едно. И това щото сега е много лесно да си купиш нужното жилище, кола, да имаш пари и някаква сигурност, че да гледаш тепърва деца на 30+, а тогава на 25 усещаш, че имаш всичко необходимо за тия деца. Половината, че и повече от отговорите за деца над 30 в темата бяха обосновани с кариера и условия(разбирайте пари)които явно сега са доста трудно постижими за обикновен човек. Имайте предвид, че тогава и мъжа губи буквално 2 години от живота си в казармата, а сега е свободен в тези две години да натрупа средства за бъдещия живот. :mhihi: Голям просперитет в тая държава от 30 години насам ей, 1% са супер, 20%-та добре, останалите 80%-та, не ви трябва да знаете как са на тия, които обяснявате колко е добре сега за човека, спрямо тогава. :yes: И не си мислете, че и тогава нямаше "чорбаджии". И тогава и сега си ги имаше, ама така наречената средна класа сега е в пъти по-малко, а всички знаем, че тя е движещата сила на всяко общество и държава. Нашата държава като такава отдавна я няма. Остана само поле за бизнес. :mhihi:
Който говори, че тогава се експлоатирало, нека надникне сега как, по колко време и за колко пари се работи някаква обикновена работа, особено извън София. Като ги знам пък в заводите как са в днешно време...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юни 2016, 18:15

Защото преди границите бяха затворени. Повтарям се, но преди построяването на Берлинската стена се изнасят 3.5 милиона немци.
Зациклихте май нещо с аргументите?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юни 2016, 18:28

Какво да зацикляме ? Това по същество е глупаво сравнение , и от едната страна живеят хора работят получават заплата и правят семейства . Така и от другата , ама едните се чустват ощетени че получават по-малко и прескачат стената . Или напук или да се изживеят на бунтари . Има и един крими контингент който също бяга по графа репресирани . Колко да го коментираме това за тая стена , има две сили USA СССР които си мерят чурките на територията на Германия и тука няма никаква връзка соца и статуса . Събориха стената и сега никой не бяга - значи проблема е бил в наличието на тази бетонна преграда :mhihi: Същото е като с амуджите от сирия дето прииждат сега и влизат в България като в разграден двор . Има си закони - като не ги спазват правиш стена и прекратянаш беззаконието и своеволията .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 26 Юни 2016, 18:48

Вярно малко съм краен за соца, но пък и поддръжниците му също са доста крайни. Живя в земеделски район и отдавна няма пустеещи земи. Напротив, ще се изтрепят за половин декар земя. Земеделието също дава доста работа. Един комбайнер или един тракторист, но такива които могат да карат западни машини си докарват доста добри пари. В момента земеделието е в пъти по-ефективно от преди. Двама човека могат спокойно да гледат около 1500 декара земя. През соца сигурно са били необходими поне 20 човека. Пенсионери ровят по кофите. Ами майка ми е пенсионерка с пенсия на медицинска сестра и не рови по кофите. Даже обиколи цяла Европа с разни лоукост екскурзии организирани от пенсионерския клуб. Не гладува, а част от лекарствата ги плаща здравната каса. И аз като колегата Бум нямам проблеми с казармата, ама ми се стори много дълга. Иначе ако беше за месец, през година щях да се пиша доброволец. В Англия работели на полето и миели чинии. Ами аз познавам(познавах) човек, който записваше с най-големите звезди на рока в ЛА. За съжаление почина. Познавам и архитект българин в Англия и собственик на малка транспортна компания. Кой как се оправи. Без език, способности и образование определено ще се мият чинии и ще се берат ягоди. Бригадите също са загуба на време. Аз лично нямам нужда мързеливи и неграмотни комунисти да възпитават децата ми на труд. Оправям се някак си. Висшето наистина може да е било добро, но тези никакви си две години после разпределение бяха шибани.

А сега си представете един млад човек. По два месеца всяка година на бригада. Да речем от осми клас. До 12-ти клас прави 8 месеца. След това година и половина веселата и възпитаваща казарма. Станаха 26 месеца купон. Ако запише висше още 5 месеца бригади и две години след това в някое село разпределение. Това прави близо 5 години сумарно работа в полза на държавата. Прави и 5 загубени години. Е множко идват, не мислите ли. Благодаря аз за това възмъжаване и този купон. На мен лично не ми трябваше да съм на бригада в някое село за да изблъскам някоя съученичка или състудентка. Правех си го и в града. Сега съм щастливо женен и съвест не ми дава :lalala: . И казарма не ми трябва за да съм мъж. И както казах сам възпитавам децата си на труд и като гледам даже успявам. А дали е щял да претърпи соца някаква промяна? Може би, но с тези каскети които бяха начело на държавата едва ли кой знае колко.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 26 Юни 2016, 18:49

Е.Димитров написа:Абе зарежете тези статистики.
Защото се получава следното:
"Шефа на Иван яде всеки ден пържоли.
Иван пък всеки ден яде картофи.
- Средно, Иван всеки ден яде мусака"

И от кога мусаката се прави с пържоли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юни 2016, 20:40

сега си представете един млад човек. По два месеца всяка година на бригада. Да речем от осми клас. До 12-ти клас прави 8 месеца. След това година и половина веселата и възпитаваща казарма. Станаха 26 месеца купон. Ако запише висше още 5 месеца бригади и две години след това в някое село разпределение. Това прави близо 5 години сумарно работа в полза на държавата.

Колега , ти казармата към бригадите ли я слагаш ? :mhihi: Имаше лекинки бонуси за приетите висшу ама карай . А иначе ти съученичките може да ги натъртваш по всяко време ама друго си е сред природата или в лозовия масив направо на браздата дет се вика . Романтиката си има и остават спомени незабравими за идните години :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 26 Юни 2016, 23:42

Интересна тема се развихрила а аз сега я виждам.С две думи като човек 50/50 от едното и другото .Едно няма да забравя а именно въпросите от рода на:Твоите родители партийни членове ли са? Не.Хм.А работници ли са или служители?Хм,служители,излъгах.А уж бяхме равни и по лични качества се класирахме в живота.Друг път.А и да не забравя един случай като стана въпрос за бригади че се сетих, та на една бригада със всичкия си акъл отивам със тениска с извезано английско знаме за която родителите похарчиха половин заплата за да се почувства сина им "както иска" и какво мислите стана,курсовият ръководител подобен на нерез и толкова умен ми отряза емблемата с лозарска ножица ,че даже и ме порица публично а аз без малко да се почувствам виновен.Ха , е..хти и соца и менюто кисел с хляб да запълниш тумбака че вечер не се спи.Що ли я погледнах тази тема.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Юни 2016, 0:41

Хората в тази земя (не казвам държава) трябва да се научат, че миналото, настоящето и бъдещето са свързани - не можеш да се опитваш да изтриеш миналото и да се надяваш да имаш бъдеще. Не може на всеки 30-40 години да обявяваш близкото си минало за уродливо и да започваш наново всичко, просто не става. Бяхме ли по-добре през соца? Въпрос с много отговори, разнопосочни и различни като хората, които отговарят. Ако бяхме запазили нивото на престъпност и средното образование от соца, ако бяхме постигнали обещаната от демокрацията свобода и ако имахме духа и вярата на предците си от началото на 20-и век сега нещата нямаше да са такива каквито са. Но нямаме нито едно от тези неща. Защото е много лесно да намериш виновника, но е трудно вътре в себе си да намериш сили да се бориш заедно с останалите за някаква кауза която не се измерва с финансови знаци. Хората които са се борили за соца преди 1944 не са станали част от управляващата класа след това, така както хората борили се със соца не станаха част от управляващата класа след 1989. Тъжната истина е, че ние сме потребители и измерваме успехите и неуспехите си със символите на финансовото си състояние. По същия начин преценяваме дали сме били добре преди и след соца? А има ли значение?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Юни 2016, 9:19

don_gori написа:
K_Ilkov написа:Тва е малко като тежката пром на соца....
Много е яка ама ефективност нула
Кремиковци - до столицата, без суровина и достъп
Плама - рафинерия на средата на държава без нефт
Далновидно дааа
:winky:

Колега те и в пустинята нямат АЕЦ , нито суровина за ТЕЦ , па камоли вода за ВЕЦ ама как така имат електричество :mhihi:
Аа да сетих се имат слънце , сигурно цялата пустиня вече е направена като един голям фотоволтайк :wave:

Е тука ме съгласи :yes:

Горе-долу е същото като да облагородяваш пустинята, да правиш изкуствени острови палми и ски писта на 40 градуса външна темп ...

Ще те оставя сам да се сетиш каква е разликата между нас и тия дето ги правят горните три :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Юни 2016, 10:46

Прочетох 2-3 страници глупости и за малко да получа разстройство...

Jordana написа:Не че има значение вече , но всички големи заводи на тежката промишленост бяха купени на безценица от външни "инвеститори " просто за да бъдат затворени . Конкуренцията не се толерира в уж свободния пазар .

:ahah:
Кой викаш ги изкупи заводите? Западната конкуренция, за да ги затвори? Явно си проспал първите 10 години от прехода...
Заводите ги купиха същите тия комунстически отрепки, дето ги величаете - децата им, внуците им... Нарязаха всичко за скрап, продадоха го и тогава започнаха да идват външните инвеститори.
Ама нищо, ти си имаш своя визия за нещата. Явно си прекалил със содата в Девня :winky:
BMW_POWER написа:бг беше НАЙ-ГОЛЕМИЯТ производител в Света на кари. Преди САЩ и Япония. Това говори ли ви нещо? Най-големите в Света. Малката и бедна държавица преди двамата големи. Кларк и Тойота. Поинтересувайте се.

ХуяМиСеВей са най-големия производител на телекомуникационна техника в света. Това говори ли ти нещо? Най-добрите ли са, най-високотехнологичните, най-..., най-...? Колкото и нашите кари... Най-големия не винаги е повод за гордост.
Хаос написа:абе аз като им казвам, че не могат да боядисат построеното през комунизма/социализма, те ме мислят за изперкал

Тоя лаф го запази за баба и дЕдо... Те и румънските пенсионери сигурно така се гордеят с парламента им дето щеше да ги затрие от глад...
Хаос написа:Викат - едно време изчислителния ни център, където разработвахме най-високите технологии имаше 200 човека, страхотни умове. Сега имаме в същата административна сграда 25-30, ама не са толкова умни... Като питам - компютрите ли изместиха хората, отговора е - не, те са само инструмент...

Едно време се чертаеше на паус - един чертеж го чертаеш 3 месеца. Сега го чертаеш за 3 дни на кад...
Думи на главен конструктор от онова време - това, което сега го правим 8 човека, тогава го правехме 50...
bum_bum написа:А тариката пред компа няма да има и трица в гъза си, щото всичките му пари са електронни.

Ти не си ли един от тия тарикати пред компа или съм се объркал?
Почна като б.б. - ходете да садите картофи и да ставате овчари...

И сега малко лирично отклонение, че ми писна да цитирам... Специално за най-големия фен на соц мастодонтите, километричните заводи, безбройноте цехове и т.н. дето сега не можем да ги боядисаме...
Аз за разлика от него съм работил в един от тия почти десетилетие, а не само съм ги посещавал на екскурзия. 4-5 години работих заедно с търговския директор (който е бил такъв 42! години - първата и последната му работа) и съм го разпитвал доста по тия въпроси, та малко синтезирано:
- Защо преди са работили 6000 човека, а сега 500?
Защото тогава всичко си правехме сами, купувахме само метали. Имаше 2 цеха с по 200 струга, които правеха само ботове, гайки и шайби.
- Как така това седи непродадено вече 20 години в склада? По повод на залежала продукция.
Преди 89-та произвеждахме планово, по 5000 компресора на месец. Като дойде декември каквото е останало непродадено по складовете се товари за съюза и се праща, а те пращат нещо в замяна.

Съюза е бил като всеядно - взима всичко и праща нефт и газ в замяна. Само и само да поддържа изкуствено сив и борбата с лошите капиталисти.
И в момента все още има складове в Русия, пълни с чисто нови машини, произведени преди 30-40 години. Последната я купихме преди 2 години на цената на скрап.

Такива ми ти работи, за великата соц икономика... Мога още много да пиша, ама не виждам смисъл - баба и дядо като са промили мозъка веднъж, няма оправяне...
c86b6201e7938ccce0bb20d851d689f4.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 27 Юни 2016, 11:17

Хаос написа:
bioz написа:Айде да не се лъжем вече

Ти в колко завода си влизал? В България, български
Кои са те?
Какви машини и ноу-хау използват?

Отговорите и без да ми казваш ги знам:
0 (нула)
не ги знаеш (щото горния отговор)
не знаеш (щото горните 2)

заеби кво пише във вестниците за финансовите отчети на заводи, повече от година след 10-ти...
за една година който каквото могъл да изнесе/заграби/разпродаде, а тогавашните директори можеха много... а колко народ ряза и предава на вторични машини и съоръжения баш от Радомир... там като минаваш с кола и си викаш - брей, то тва край няма бе

Освен да взема и аз като теб да ти отговарям на въпроса с въпрос, та може и да почнеш да си задаваш някой въпроси които освен мен и други колеги ги повдигат.

Я ми кажи ти какво общо има аз в колко завода съм влизал с ФАКТА, че масово заводи са работили на загуба, да точно така, заводите по времето на комунизма са работили на "планирана загуба" и всеки лев загуба по-малко се сичтал за печалба.

Освен това би ли споделил ти като си обикалял заводите за разлика от мен, като влизаш вътре директора ли те чака с финансовия отчет за годината или разчиташ на усет да да разбереш колко добре печелят по дрехите на работниците?

За капак айде да предположим, че всичко това дето пиша да си го измилям, а ти си прав всички заводи са били просто топ оф топ, каква е причината държавата на фалира цели 3 ПЪТИ по времто на управлението на правежкия селянин Тато?

drago_pavlov написа:И сега малко лирично отклонение, че ми писна да цитирам... Специално за най-големия фен на соц мастодонтите, километричните заводи, безбройноте цехове и т.н. дето сега не можем да ги боядисаме...
Аз за разлика от него съм работил в един от тия почти десетилетие, а не само съм ги посещавал на екскурзия. 4-5 години работих заедно с търговския директор (който е бил такъв 42! години - първата и последната му работа) и съм го разпитвал доста по тия въпроси, та малко синтезирано:
- Защо преди са работили 6000 човека, а сега 500?
Защото тогава всичко си правехме сами, купувахме само метали. Имаше 2 цеха с по 200 струга, които правеха само ботове, гайки и шайби.
- Как така това седи непродадено вече 20 години в склада? По повод на залежала продукция.
Преди 89-та произвеждахме планово, по 5000 компресора на месец. Като дойде декември каквото е останало непродадено по складовете се товари за съюза и се праща, а те пращат нещо в замяна.

Съюза е бил като всеядно - взима всичко и праща нефт и газ в замяна. Само и само да поддържа изкуствено сив и борбата с лошите капиталисти.
И в момента все още има складове в Русия, пълни с чисто нови машини, произведени преди 30-40 години. Последната я купихме преди 2 години на цената на скрап.

Аз в момента работя с човек които е бил директор в друго предприятие за производство на електроника. Общо взето същите неща се потвърждават и от него.

Аватар

Мнение от Хаос » 27 Юни 2016, 12:02

bioz какво повече да кажа, след като не можа да назовеш и един завод, в който си бил? е така, дори на екскурзия

кой с какво ме е посрещал по заводите няма да коментирам, каква работа съм вършил също, но да речем че са ме изпращали с подаръци след свършената работа, което всъщност е по-важното от това как са ме посрещнали - по дрехите посрещат, по ума изпращат
финансовите параметри на повечето заводи са обществена информация, а ако успееш да минеш охраната на портала (елементарно, но все пак трябва някой да те е извикал и да те посрещне) ще се учудиш колко финансова информация има по информационните табла точно във входа на административната сграда да речем...

и понеже тогава се е произвеждало планово и е било лошо да се произвежда от-до в замяна на ресурс си спомням като спряха газта през Украйна запаса в Чирен на демократична България, горд член на НАТО и ЕС, се оказа недостатъчен да покрие нуждите на анорексичната БГ промишленост за повече от няколко дни и се охълцахме посред зима

па нека в Русия са глупави, луди, неефективни, обаче войни (които всеки един глупак може да види че се водят НЕПРЕКЪСНАТО) се печелят с армия, оръжие и запаси

щото ако ПРИМЕРНО държавата няма откъде да извади от запаса си 50000 лопати да се копаят окопи кел файда, че имаш храна за 3 месеца, като ще загинеш при първия обстрел
и не го споменавам просто ей така, напоследък НАТО настъпва притеснително близо към Русия, която пък казва, че ще отговори, ама те като отговорят и ще хванем гумичката да трием държави от картата на света...
както напоследък се случи и продължава да се случва в... Европа! Да, именно в Европа се води война
ето така изглеждат нещата, когато нямаш армия и някой има амбиции за територията ти:
нека дупката в жилищния блок не ви притеснява, тя е чисто козметична!
Изображение
Последна промяна Хаос на 27 Юни 2016, 12:13, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 27 Юни 2016, 12:09

Хаос написа:bioz какво повече да кажа, след като не можа да назовеш и един завод, в който си бил? е така, дори на екскурзия

кой с какво ме е посрещал по заводите няма да коментирам, каква работа съм вършил също, но да речем че са ме изпращали с подаръци след свършената работа, което всъщност е по-важното от това как са ме посрещнали - по дрехите посрещат, по ума изпращат
финансовите параметри на повечето заводи са обществена информация, а ако успееш да минеш охраната на портала (елементарно, но все пак трябва някой да те е извикал и да те посрещне) ще се учудиш колко финансова информация има по информационните табла точно във входа на административната сграда да речем...

и понеже тогава се е произвеждало планово и е било лошо да се произвежда от-до в замяна на ресурс си спомням като спряха газта през Украйна запаса в Чирен на демократична България, горд член на НАТО и ЕС, се оказа недостатъчен да покрие нуждите на анорексичната БГ промишленост за повече от няколко дни и се охълцахме посред зима

па нека в Русия са глупави, луди, неефективни, обаче войни (които всеки един глупак може да види че се водят НЕПРЕКЪСНАТО) се печелят с армия, оръжие и запаси

щото ако ПРИМЕРНО държавата няма откъде да извади от запаса си 50000 лопати да се копаят окопи кел файда, че имаш храна за 3 месеца, като ще загинеш при първия обстрел
и не го споменавам просто ей така, напоследък НАТО настъпва притеснително близо към Русия, която пък казва, че ще отговори, ама те като отговорят и ще хванем гумичката да трием държави от картата на света...

Ами аз 3 въпроса ти зададох ти на нито един не ми отговори, освен, че спомена че си въшил работа в някой завод, най-вероятно дори не е било по времето на комунизма защото всички знаем какви табла имаше окачени по стените които далеч не са финансова информация, камо ли истинска.

Виждам, че не си разбрал нищо от написаното а именно - Не се е произвеждало планово, а се е произвеждало на планова загуба, ма то верно компоти и компютри по онова време едно и също ....

Най-добре да приключим дискусията защото стана като виц :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Юни 2016, 12:12

Хаос написа:и не го споменавам просто ей така, напоследък НАТО настъпва притеснително близо към Русия, която пък казва, че ще отговори, ама те като отговорят и ще хванем гумичката да трием държави от картата на света...

И един мармот рисува нов атлас...
Как може толкова детински наивен да си?
Ще триеш държави, колкото изтриха Грузия, Чечня, Авганистан...
Или американците изтриха, Сърбия, Виетнам, Ирак...

bioz написа:че си въшил работа в някой завод, най-вероятно дори не е било по времето на комунизма

Той е бил в първи клас като си отиде комунизма, ама иначе е тесен спецЯлист...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата