Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Re: Строително-ремонтна тема
Термолющен гранит. Не е от най - евтиното, но пък не се хлъзга когато е мокър, минимална потдръжка, не му пречи да е на вън и така.
Цената му е около 40 - 60 лв на квадрат.
Цената му е около 40 - 60 лв на квадрат.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Някой колега да има подово в къщи?
Цена за изработка? С какво подово покритие е? Колко плаща за месец през зимата?
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vvasilev1 написа:Някой колега да има подово в къщи?
Аз съм с електрическо подово вкъщи, но с реотани, не е водно. От гледна точка на капацитет на отопление и топлообмен съм доволен. Като разходи - не съвсем

https://bauhaus.bg/vinil-maxi-dab-viking
Четох, че е особено подходящ за подово и това е една от причините да го избера. Добре предава топлината сам по-себе си и е чак приятно да си ходиш бос

Комшията ми пък, пак е с електрическо подово, но с котле, мисля че каза, че е 12киловата. Като беше по-студения период предната година декември каза, че плаща 300-350лв за 150 квадрата апартамент, поддържайки 23 градуса, използвайки почти изцяло нощна енергия. Препоръчвам неговия вариант

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Ако не е проблем първоначалната инвестиция, най-икономично и добро за отопление е термо помпа с водно подово отопление. Няма да съжалявате... 

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Строително-ремонтна тема
Ако е в къща иначе в апартамент как ще стане, къщата трябва да е с канализация иначе къде ще ходи водата...И около 8-12000 лв в зависимост от инсталацията и дали къщата има подходящите радиатори с вентилатори..За мен не е оферта.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Има помпи въздух-въздух.
Да , това е добър вариант.
Няма вече BMW
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
В момента изграждам отоплението на къщата точно така(утре почват да редят тръбите), термопомпа вода-вода и водно подово 110кв + 2 радиатора за в мазето където няма да държа висока температура. Инвестицията е по-сериозна от колкото се надявах, ама съм се хванал вече на хорото(6к за близо 50м сондаж, 1к помпа за сондажа, 6к термопомпата, 10к части за подовото бойлер и соларен панел, това е без труд обаче и тепърва и замаска трябва да се прави). Като разходи за ток после надявам се да си заслужава, че няма да се избие скоро или въобще няма, ама поне ще е по конфортно и няма да съм поредния дето одимява махалата.
За настилки ще е плочки в хола и кухнята, мрамор в коридора(гранит по скоро май) и мокет в спалните. Въпреки, че тоя винил който Nickelback показа ме заинтригува. Честно казано само заради подовото ще слагам плочки в хола, а не ламинат. Та ако това е добро върху подово ще преосмисля нещата.
За настилки ще е плочки в хола и кухнята, мрамор в коридора(гранит по скоро май) и мокет в спалните. Въпреки, че тоя винил който Nickelback показа ме заинтригува. Честно казано само заради подовото ще слагам плочки в хола, а не ламинат. Та ако това е добро върху подово ще преосмисля нещата.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Със сигурност топлообмена с плочките ще е по-добър от винила.
Но аз обичам да стъпвам на "по-меко"/пружиниращо, което с плочки няма как да стане. А ламинат отпадаше заради неустойчивостта на вода.
С винила разливам от бутилката с минерална вода без да искам едно петно, забравям да го избърша и след известно време се е изпарило. Мий го, суши го - не мърда. Затова ме кефи
Хол, кухня, стаи - всичко ми е с винил. Само коридора е гранитогрес, заради пясък, сол, луга от обувки и т.н. Не че винила не е устойчив и на тях, ама нали...
Пп: Ако ще слагаш винил не е лошо да направиш една саморазливна замазка отгоре, за да стане идеално гладко. Така е необходимо да сложиш най-тънката подложка под него. А дори може да минеш и без, не знам...
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Но аз обичам да стъпвам на "по-меко"/пружиниращо, което с плочки няма как да стане. А ламинат отпадаше заради неустойчивостта на вода.
С винила разливам от бутилката с минерална вода без да искам едно петно, забравям да го избърша и след известно време се е изпарило. Мий го, суши го - не мърда. Затова ме кефи

Пп: Ако ще слагаш винил не е лошо да направиш една саморазливна замазка отгоре, за да стане идеално гладко. Така е необходимо да сложиш най-тънката подложка под него. А дори може да минеш и без, не знам...
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Баламатума е най добре , пускаш и топли веднага . Има едни подови тип рогозка , лъчисто подово - слага се под балатума и си ти . Няма нужда да топлиш 1 тон цимент и плочи за да стигне до табаните топлото . А за термопомпите ...не очаквайте много от тия тип вода вода . Температурата на подпочвените води е ниска и не може да падне под 0 , дебита също е нисък . Обикновено работят по зле от такива вода въздух . Има най различни варианти за термо трансфер , термопомпа въздух въздух , термопомпа вода вода , вода въздух или обратното . Според техническите особености има още под видове но общо от домашния климатик до най сложните промишлени системи си е термопомпа .
А най икономично е голямо кюмбе , циганска любов или както там му се вика в което влиза цяла автомобилна гума
А най икономично е голямо кюмбе , циганска любов или както там му се вика в което влиза цяла автомобилна гума

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Плочки и подово. На един познат преди доста години плочките взеха да надигат. Той е ъглов апартамент и според обясненията на майсторите, имало някакво минимално кривене на плочата, поради температурни разлики. Не е много забележимо, но е неприятно.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Жорданчо, да не фалира нещо биснесченцето за климатиченца нещо, а?
Стегна ли куфарите за Швеция или още да ти търпим брътвежите и тъпотевините 

Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като са много силни реотаните така става , надига плочите . Обаче няма голям избор щото дори и да има термостат хората му дават мъгел щото почва да топли след часове като го пуснеш .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
В целия филм хубавото е , че е чистичко. Аз живея в къща и зимата сме с камина водна риза и радиатори по стаите. Греем се с дърва и въпреки това :
1.Хамалогия
2. Жена ми е постоянно с парцала(прах)
3.На две години се пребоядисва(освежава) латекса, добре , че имам приятел със строителна фирма та минавам тънко за бояджии.
При нас често гасят тока иначе да съм нацвъкал климатици отдавна.
В хола има клима и вечер докато затопли камината грее и е чистичко...
1.Хамалогия
2. Жена ми е постоянно с парцала(прах)
3.На две години се пребоядисва(освежава) латекса, добре , че имам приятел със строителна фирма та минавам тънко за бояджии.
При нас често гасят тока иначе да съм нацвъкал климатици отдавна.
В хола има клима и вечер докато затопли камината грее и е чистичко...
Последна промяна Venelin1111 на 11 Мар 2019, 17:52, променена общо 1 път
Няма вече BMW
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Имайте едно наум с тия плочки в хола, че ако преосмислите подовото някой ден, после е ебати студа 

Ubi dubium, ibi libertas