Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2021, 13:46

TNT написа:Като ученик/студент имах сериозни проблеми с болка в главата и съм взимал по 1-2гр аспирин почти ежедневно. С години. Колкото и да съм бил млад и здрав организъм... ако беше толкова вреден, щеше да ми стане нещо.
Това, че някой взима или е взимал нещо и не е умрял непосредствено от него не значи, че нищо не му е станало.

Човешкото тяло е забележително издръжливо и до последно може да маскира тежки заболявания на редица органи, чиито последствия да усетим и след 20 години.

Ако щеш и най-елементарно погледнато, как ще изкараш грипа може да е от значение заради нещо, с което си лекуван преди 20 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2021, 14:25

Специално аспирина се ползва в "народната" медицина от векове... буквално сварена кора от върба. Съвсем се побъркахте май.
Стана като вица за дихидроводорода, това толкова опасно химично съединение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Яну 2021, 14:28

Кора от върба ако не помогне най добре шамана на племето да те оправи ....
Туземска мъдрост :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Яну 2021, 14:35

Ежедневно не е добре да се приемат каквито и да е лекарства без сериозна причина за мен. Но аспирина е сигурно най-безобидното от всичко. Както казах, тъпкал съм се с години за съжаление. А с Аулин 9 дена по 2-3 броя и бъбречните показатели фиууу нагоре :mhihi: И то седмици след това. Представям си в края на приема. За малко да ми спират пържолите, ама се разбрахме да пия повече вода.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2021, 18:46

Митът за протеина и бъбреците е именно това- мит.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2021, 19:23

Вероятно става въпрос за връзката между креатинин и подагра. Но е ясно, че повечето лекари са зубрачи и просто следват заучени положения.
Реално е аулина, което е трябвало да намалят :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2021, 19:49

Ganchev__ написа:Безкрайно гнусно ми стана днес, след като разбрах че има злоупотреби с ваксинациите. От първа ръка имам информация, че поне в малките градове освен медицинският персонал на първа линия ваксинират и връзкари. Даже минават с предимство преди лекарите. Не е нормално близки и роднини на местната власт да се възползват, при положение че има огромна част от медицински персонал, полицаи, учители и други рискови групи, които остават на заден план. :banghead:

Прати ги тука бе, някакви единици хора са си сложили ваксини, мисля бяха към 15 човека засега, други не искат и да чуят от тия близо 40 000. Сигурно ще си наслагат и други, ама не още. Днес една сестра с доста голям стаж разправяше как видяла някакви министър по тв да го дават, че се боде. Заклеваше се, че са му сложили всичко друго, но не и тази въпросната ваксина с която се твърди, че е ваксиниран. Описваше много подробно как трябва да се сложи и как тия са го извъртели да не се види реално какво слагат. Което не значи, че въпросната ваксина е лоша, но просто тоя не си е сложил от нея.
Пък може и тя да е избочила и така да ги вижда нещата, аз само казвам. :mhihi:
Това сега се почва спекулата, че се редили връзкарите да си слагат. :mhihi: Убеден съм, че и в интернет няма да намериш статия за подобни злоупотреби, освен ако народния апарат не се впрегне с цел да постигне ефекта, който умно прогнозира колегата Алекангг страница по-назад, а именно, че ако кажат как има ваксини за 50%-та от населението и ще се втурнат някои да се ваксинират.
Значи аз познавам няколко хиляди човека лично, не по нета, лично. Никой от тези няколко хиляди не си е сложил ваксина, нито пък някой ми е казал за негов познат да си е сложил, тоест числото става доста, доста по-голямо. Но пък всеки ден чувам само негативни неща от хората относно това биха ли си сложили ваксина. Казвам чувам от тях, не коментирам трябва или не. Единствено във форума знам за някои от тая тема, че биха и сложили такава ваксина някога по някакъв повод. Ачо каза за негови двама познати, които са си сложили. Всичко е хубаво, ама да почвате с тия небивалици как пускали връзки да си сложат...
Знам няколко, които ходят до Германия за коли и стока, от няколко седмици се молят да не ги задължат да си слагат ваксини, както и няколко стотици работещи навън, които слушат спекулативни изказвания и също се молят да не ги принудят да си слагат ваксини за да се връщат в Испания, Холандия, Англия, Германия, Франция и Гърция. Засега само вадят тестове за някои страни да се прибират, дават там по 80-120 лева.
Не твърдя, че не трябва да си слагате ваксини или пък трябва, както съм казвал лично решение и толкова. Ама да не се спекулира по този начин. Все едно сега да ви казвам за тъпотия, която съм чул от сорта как тия ваксини били направени още преди години за свинския грип,жама той не се оказал толкова страшен и сега ги пробутвали за короната. Защото и това се чуваше, но вече звучи като пълна фснтастика.
Утре ще питам една друга старша сестра, която си е главна там в едно отделение и все ми твърди, че е пълно с болни в от ковид при тях, колко лекари от тука са се ваксинирали, колко сестри и ще ви кажа. И ако не са, поради каква причина, както и обратното.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2021, 21:39

Те на места забраняват и 5G. Всъщност забраната е защото не са бутнали под масата на свинята в кметството, но там за хората оправданието е - 5G ви убива, ние ви пазим.

... Съседа от 3 дни е със ваксина, тъй като е лекар си прави изследвания регулярно и наблюдава вниматлено за странични ефекти. Преди ваксината нямаше антитела, така че сега ще може да види реален ефект.

PS: още се чуди как да си махне чипа
Последна промяна acho.rs на 07 Яну 2021, 23:50, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Яну 2021, 22:18

acho.rs написа:..........
:OT:
Имам си строго правило:Ако съм подпийнал не пиша във форуми!Точка! :lol:

Не,не бих се ваксинирал срещу Covid19.И хич не ме еве за 5G.Така или иначе човечеството се самоубива,колко бързо ще стане това не е от голямо значение... :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Яну 2021, 22:34

IMG_1610043276197.jpg
:mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2021, 23:03

:mhihi:
То смешно, ама наистина някои хора мислят, че заболяването е "племония" :mhihi: както и не знаят, че обикновено тя е следствие и усложнение от някакво заболяване.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2021, 23:52

немо написа:
acho.rs написа:..........
:OT:
Имам си строго правило:Ако съм подпийнал не пиша във форуми!Точка! :lol:

Приемам забележката, самосезирам се и си коригирам поста. Писане от телефон+аутокорект + алкохол = лоша комбинация :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2021, 7:51

Возих току що въпросната главна сестра на отделение и питах за тия ваксини. Каза, че тя лично ваксина няма да си слага освен ако не я задължат. Нейната логика е, че е абсолютно недоказана към днешна дата и не толкова да я е страх от нежелани реакции колкото, че никой не да гаранция за изграждане на имунитет. За нея дори преболедували в доста от случаите не изграждат имунитет, ако изградят не се знае за колко време, а за ваксината тотално никой и нищо не и гарантирал.
Конкретно бройката ваксинирани лица в нейното отделение от 24 човека само 2-ма са изявили желание, но едната сестра се отказала засега защото се разболяла. Другата реално единствена си слага и поради причината, че сина и бил анестезиолог в Ирландия и там не можах да разбера дали са задължени вече медицинските лица или ще ги задължават, но каза нещо и за полетите натам като ходела, не ме вълнуваше толкова и не запомних.
Отделно зет и пък е зъболекар в Кипър и се очаквало там да ги задължават или са задължени вече, но толкова относно "наплива" от мераклии даде ваксинират. Все пак за поддръжниците на ваксинирането да кажа, че имали колеги от Бургас дошли тука за известно време да работят и там повече лица от болниците си сложили, но имали доста повече болни. Преди споменаваше, че има много болни тук както казах, сега чувствително били намалели.
Относно самото ваксиниране каза, че според нея е въпрос на личен избор и не може да дава мнение трябва или не за другите хора, само за нея си. Но и тя не познава мераклии физически лица.

кандидат ентусиаст
Аватар

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от alekangg » 08 Яну 2021, 8:03

Щом старшата сестра е казала, какво има да се оспорва.
Чак се чудя как може да се слуша всеки втори какви алъли дава...
Утре и санитарките може да се изкажат по въпроса

В Аби Даби ваксинират наред доброволно, който не иска трябвало да си прави на всеки 14 денс тест, без значение дали ще ходи някъде.
Инфо от местни.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2021, 8:16

Ами то всеки се изказва по въпроса, от общ работник до Бил Гейтс(нали той е върха на веригата според повечето хора)та не виждам какъв е проблема точно хора виждащи всеки ден отблизо вируса да се изказват като в случая пак натъртвам, че не дава акъл на хората да се ваксинират или не. Знам, че във форума знаем всичко и можем да се изказваме всички, но не е лошо и други мнения да има. :yes:
Две други сестри ми казаха, че и те няма да го правят, но едната преболедува вече, дядо и на 85 си отишъл от Ковид, нямал придружаващи заболявания, разболял се в болница докато го оперират от лекаря, който излезнало, че имал корона. На другата пък майка и починала след Ковид и тя на възраст, но с придружаващи, а тя не се е разболяла въпреки контакта. Нито тя ще се ваксинира, нито лекаря при който работи от много години, уважаван между другото местен лекар.

Иначе скоро разговарях с учител на голямото ми дете, той е против стандартното обучение и системата, все гледа различно да води годината. Има 5 деца и нито едно от тях не е с ваксини(като цяло ваксини от всякакъв вид е против), няма да обяснявам защо, понеже ще понеса бая форумни обвинения в пропаганда. А и той малко различно вижда света и според него всичко е на зле като с образованието в последните доста години се цели всичко друго, само не и масово нацията да е умна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата