Съвет за летни гуми
Модератор: Общи модератори
Re: Съвет за летни гуми
Дълги години карах с Континентал, и винаги съм бил доволен, но от миналата зима насам Bridgestone ме спечелиха много, първо с Blizzak-a, сега и Potenza Sport за летни. Много съм доволен, гумите са страхотни! Както и колегата каза, искат малко загряване, но след това се държат перфектно, тествани над 15к км във всякакви условия миналото лято.
Неслучайно новото Ламбо Ревуелто излиза от завода с тях. Ако са подходящи за 1000+ коня ракета...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Неслучайно новото Ламбо Ревуелто излиза от завода с тях. Ако са подходящи за 1000+ коня ракета...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Дайте идея, кои летни гуми държат най-много на дупки и балони, че неколко различни попилях вече 

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
dhtj написа:Дайте идея, кои летни гуми държат най-много на дупки и балони, че неколко различни попилях вече
С по висок профил и на 3 атмосфери

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
dhtj написа:Дайте идея, кои летни гуми държат най-много на дупки и балони, че неколко различни попилях вече
Bridgestone традиционно са с по-твърди страници, съответно и по-тежки от което идват други дребни негативи, но пък държат на дупки много. Мишелин са най-меки, след това Конти от година на година стават все по-меки като конструкция и смеси. Последния сет СпортКонтакт 6 на 8цата го приключих за един сезон и малко под 15к км без да се дава много газ

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Гледай да са XL и ще държат на балони, независимо от марката. При твърди станиици, каквито са и при всички XL гуми, комфорта е по зле, предполагам го знаеш, но пълно щастие няма.
И да подчертая, че това не важи за run flat гуми. Те са с твърди страници, но са проектирани различно и там балоните дори стават много по-лесно.
mr_petroff написа:dhtj написа:Дайте идея, кои летни гуми държат най-много на дупки и балони, че неколко различни попилях вече
С по висок профил и на 3 атмосфериКолкото е по твърда страницата , следва да са по дурако устойчиви ... ама комфорт не търси ...
Да попитам, ако страницата е твърда и гумата е много напомпана, няма ли да се кривят джантите тогава ?
Иначе и аз имам проблема, като на колегата.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Kurtov написа:mr_petroff написа:dhtj написа:Дайте идея, кои летни гуми държат най-много на дупки и балони, че неколко различни попилях вече
С по висок профил и на 3 атмосфериКолкото е по твърда страницата , следва да са по дурако устойчиви ... ама комфорт не търси ...
Да попитам, ако страницата е твърда и гумата е много напомпана, няма ли да се кривят джантите тогава ?
Иначе и аз имам проблема, като на колегата.
Точно обратното , пази се и джантата . Джанта се криви когато поради деформация на гумата се удари в твърда повърхност .
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
аз мисле до 1-2 седмици да се оборудвам с 4бр GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 6 235/45 R17 94Y FP
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Препоръчвам. И на двете коли от профила ми съм с такива, 245/45/18.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
ka4i написа:аз мисле до 1-2 седмици да се оборудвам с 4бр GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 6 235/45 R17 94Y FP
Задните на Мерцедеса (W205) бяха такива, заминаха за около 30-33к км. Доволен съм общо взето

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Асиметрик 6 е добра гума, карал съм я.
Минуса на всички гуми Goodyear е, че се цепят бързо
Стават много микропукнатини по странициге и между грайфера, но ако ще се сменят след 3-4 години (30-40к км) са си супер. И все пак, ако CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 7 е същите пари и е произведен в Европа бих взел него.
Минуса на всички гуми Goodyear е, че се цепят бързо
Стават много микропукнатини по странициге и между грайфера, но ако ще се сменят след 3-4 години (30-40к км) са си супер. И все пак, ако CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 7 е същите пари и е произведен в Европа бих взел него.
- ka4i
- ентусиаст
-
Има ли минуси, ако сложа 235/45/17 вместо 225/45/17 на всички джанти? Имам оферта за GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 6 235/45 R17 94Y FP. Колата е Е46 2.0Д след фейса, комби, със стоково окачване. Джантите са 8J, ET35, като отзад ще са със фланци 15мм?!?
Или да си заложа на 225/45/17?!?
Или да си заложа на 225/45/17?!?
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Не би трябвало да е проблем, освен ако не са ти много малки луфтовете между гумите и калниците. Т.е. не си я свалял, да е по-ниска и т.н. и да опират по завоите.
Разликата в скоростта, по километраж е пренебрежима.
https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=225-45r17-235-45r17
Въпреки това, аз винаги гледам да съм си със заводските размери.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- ka4i
- ентусиаст
-
KoolyO написа:Не би трябвало да е проблем, освен ако не са ти много малки луфтовете между гумите и калниците. Т.е. не си я свалял, да е по-ниска и т.н. и да опират по завоите.
Не, не съм свалял нищо. 1-2 пръста имам между гумата и калника!