По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 10 Яну 2018, 14:13

Темата отдавна съм я намерил, все пак тези които са писали конституцията на САЩ са силно повлияни от френската революция, но това не значи че по команда ще пиша за каквото на теб ти е кеф :kuku: Достатъчно пъти съм цитирал Фредерик Бастиа тук... това, че ти не си чувал за него... не ме изненадва. Справка подписа ми :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2018, 15:13

BMW_POWER написа: Ако преди за едно място във ВУЗ кандидатстваха между 4 и 10 човека, сега просто отиваш и се записваш.

Досега рева за Хонг Конг и сега изведнъж извъртя дупарата :mhihi: Ни лук ял, ни лук мирисал...

Толкова си жалък в безкрайните си брътвежи, че чак ставаш смешен...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Яну 2018, 15:49

Ти кво очакваш от него :mhihi:

Повера за ВУЗ-овете :ok:

BMW_POWER написа:Днес се сетих за онази тъпотия "ХАРАКТЕРИСТИКА". Без нея нито можеш нормална работа да намериш, нито във ВУЗ приемаха. Защо ли много ми заприлича на днешните "препоръки"? Някога за да влезеш във ВУЗ се минаваше и "политически изпит". И на него имаше ДА и НЕ. Второто ти вадеше една единица от бала. Благодарение на този изпит влезнах във ВИИ Карл Маркс. 1988г ни се падна тема за РСО-то. И аз като плюх на молива започнах с думите:

Социалистическата революция е най-голямото завоевание на българския народ в неговата над хиляда и триста годишна история!

(представям си сега какво ще настане в темата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Осем страници в този тон. Когато излезнаха резултатите на Стената на плача, навсички имаше оценки ДА и НЕ. Срещу моят номер бяха написали БРАВО (майтап). Дванадесет месеца обучение по АПМЛТП (Актуални проблеми на Марксистко-Ленинската теория и практика, учеше се в НШЗО Хр. Ботев) си казаха своето. Хубавото е, че там ни запознаха с доста теоретици (споменавани от Стинката) и даваха полезна информация. Това много ми помогна на изпита по История на икономическите учения. Като взех да разказвам неща, които ги няма в учебника и на Професорът пу паднаха очилата. Той пишеше 6 на Господ, 5 на себе си и останалото на студентите. От 60 човека, само аз изкарах 5, всички други бяха надолу :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Яну 2018, 16:37

Социалистическата революция е най-голямАтA КРАЖБА ОТ българския народ в неговата над хиляда и триста годишна история

Ето, когирирах го малко аз.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Яну 2018, 17:06

Е сЯ стана кват' стана :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Яну 2018, 22:10

А бре вече никой ли не помни какво стана на днешната дата преди известен брой години,
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2018, 22:25

Нищо не станА... Ако визираш 97-ма.
Да баха влезли вътре, да бяха утрепали някой... Или да ги запалят, да се опекат вътре... Та да има някакъв възпитателен ефект върху следващите.
А то на практика нищо не станА...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 11 Яну 2018, 1:57

стана , че отидоха в канада , а от там по-лесно се плюело :mrgreen:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Яну 2018, 4:35

K_Ilkov написа:Ти кво очакваш от него :mhihi:

Повера за ВУЗ-овете :ok:

BMW_POWER написа:Днес се сетих за онази тъпотия "ХАРАКТЕРИСТИКА". Без нея нито можеш нормална работа да намериш, нито във ВУЗ приемаха. Защо ли много ми заприлича на днешните "препоръки"? Някога за да влезеш във ВУЗ се минаваше и "политически изпит". И на него имаше ДА и НЕ. Второто ти вадеше една единица от бала. Благодарение на този изпит влезнах във ВИИ Карл Маркс. 1988г ни се падна тема за РСО-то. И аз като плюх на молива започнах с думите:

Социалистическата революция е най-голямото завоевание на българския народ в неговата над хиляда и триста годишна история!

(представям си сега какво ще настане в темата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Осем страници в този тон. Когато излезнаха резултатите на Стената на плача, навсички имаше оценки ДА и НЕ. Срещу моят номер бяха написали БРАВО (майтап). Дванадесет месеца обучение по АПМЛТП (Актуални проблеми на Марксистко-Ленинската теория и практика, учеше се в НШЗО Хр. Ботев) си казаха своето. Хубавото е, че там ни запознаха с доста теоретици (споменавани от Стинката) и даваха полезна информация. Това много ми помогна на изпита по История на икономическите учения. Като взех да разказвам неща, които ги няма в учебника и на Професорът пу паднаха очилата. Той пишеше 6 на Господ, 5 на себе си и останалото на студентите. От 60 човека, само аз изкарах 5, всички други бяха надолу :ok:

Колега Илков,
ходил съм и на манифестации. Не съм се епилирал целия, не си бръсна веждите и съм 100% хетеросексуален. Все неща, недостойни да българина днес :OT:

Какво искаш да кажеш с цитата си? Учил съм Икономика на социализма и История на БКП. Това се преподаваше, това се учеше.

Дано да не е подсъдно :oops:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Яну 2018, 5:08

steeN написа:
Hong Kong recorded a government debt equivalent to 38.40 percent of the country's Gross Domestic Product in 2016. Government Debt to GDP in Hong Kong averaged 26.33 percent from 1988 until 2016, reaching an all time high of 38.40 percent in 2016 and a record low of 13.70 percent in 1992.

Дейба дълговата спирала дали... направо фалира държавата :kuku:

Изображение

Дейба тия 38%, дали ... дето само ти ги видя :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега да видим как се връзват тези цифри с валутен борд :roll:

https://www.ceicdata.com/en/indicator/h ... ominal-gdp

Колега Драго Павлов. С фактите не ти се получи и ти се върна към епитетите :yes:

Супер :clap: :clap: :clap:
Не се мъчи с неща, дето са ти непознати. Вместо да се излагаш с непознаване на материята, просто пиши кой какъв е според теб. Така е по-лесно :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 11 Яну 2018, 7:05

Оф това ли било... Ти не знаеш какво гледаш просто. External debt е external private + public debt.
debt/gdp се мери по external + internal public(government) debt. И аз се чудя какво толкова си се надъхал за тоз дълг. :kuku:

Т.е. ако държиш да позлваш твоя сайт е това - https://www.ceicdata.com/en/indicator/h ... ominal-gdp

Hong Kong's Government debt accounted for 43.9 % of the country's Nominal GDP in Mar 2017, compared with the ratio of 43.6 % in the previous year. Hong Kong's government debt to GDP ratio data is updated yearly, available from Mar 2003 to Mar 2017. The data reached an all-time high of 43.9 % in Mar 2017 and a record low of 27.3 % in Mar 2003. CEIC calculates Government Debt as % of Nominal GDP from annual Government Debt and quarterly Nominal GDP.

https://en.wikipedia.org/wiki/Debt-to-GDP_ratio

In economics, the debt-to-GDP ratio is the ratio between a country's government debt (a cumulative amount) and its gross domestic product (GDP) (measured in years). A low debt-to-GDP ratio indicates an economy that produces and sells goods and services sufficient to pay back debts without incurring further debt. Geopolitical and economic considerations - including interest rates, war, recessions, and other variables - influence the borrowing practices of a nation and the choice to incur further debt.[1]

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Яну 2018, 10:00

BMW_POWER написа:
BMW_POWER написа:Някога за да влезеш във ВУЗ се минаваше и "политически изпит". И на него имаше ДА и НЕ. Второто ти вадеше една единица от бала. Благодарение на този изпит влезнах във ВИИ Карл Маркс.

Какво искаш да кажеш с цитата си?

Няма да ти обяснявам, ти си умно хетеросексуално моНче и ше се сетиш,
че както ти си влезнал "благодарение" на този изпит "благодарение" на този изпит
други не са влезнали понеже зазубрянето на тъпни не им е била силна страна ...

Естествено това е без значение и тн. , знам не ми казвай :mhihi:
Изображение

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Яну 2018, 14:04

Колега Илков,
явно нямаш никакво понятие от онова време. В онези тъмни години в Икономическият се влизаше с доста висок бал. Броеше се всяка стотна. Ако ме бяха отрязали на този изпит и ми бяха извадили една единица, нямаше да се класирам. Аз го изкарах и влезнах.

Кандидатствах с математика и голямо "зазубряне на тъпни" беше :banghead: :banghead: :banghead:

Срамувам се, че съм се явил на задължителен за всички кандидат студенти изпит и съм го издържал :oops: :oops: :oops:

Но иначе си прав. Можеше да се изкарам дисидент и борец против режима :bang: Щях да съм репресиран и да искам добавка към пенсията след време :OT:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ernal_debt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 11 Яну 2018, 14:54

BMW_POWER написа:Срамувам се, че съм се явил на задължителен за всички кандидат студенти изпит и съм го издържал :oops: :oops: :oops:

Това е бил проблемът. И той не е бил в теб, а в строя, който величаеш във всеки пост.
Кандидатстваш в МЕИ за ядрен физик и влизаш с изпит по история на БКП :mhihi:

П.П.:
Ако си обръснеш веждите може и да видиш очевадното :lol:
Все пак:
K_Ilkov написа:си умно хетеросексуално моНче

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Яну 2018, 16:34

Пауъра поне е честен, не се изкарва репресиран борец срещу системата, като доста наши съвременници. Тогава имаше някакви готови фрази, словесни формули, които трябваше някак да вкараш в съчинението си, иначе не става. Аз като кандидатствах във ВИАС 1985-та година, на политическия изпит ми се падна да пиша за ССС - световната социалистическа система. Същите дивотии като Колегата бях наредил, ако не и по-големи... Раздувах едни хвалби - ум да ти зайде... То промишлено производство, то образование, то здравеопазване, селско стопанство, изкуство и култура - където да погледнеш, все сме цъфнали и вързали! Страните на СИВ, под мъдрото и вещо ръководство на СССР и КПСС тънат в разкош и охолство, а ония нещастни копелета зад желязната завеса - глад, мизерия, безработица, престъпност, бият негрите и бесят индианците (или обратното беше...), а работниците ровят в кофите за боклук и спят под мостовете. Естествено, не забравих и за защитата на нашето процъфтяващо РСО, щото нали гадните империалисти ни завиждат за щастливия живот и все гледат как да ни прецакат... Та значи Варшавският договор се явява верен страж и защитник на ССС и всички нейни придобивки и завоевания! А ние не само се защитаваме от подлите атаки на империализма, но и се разширяваме - ето как нови и нови страни се присъединяват към нас (Куба, Ангола, Виетнам, Камбоджа и Мозамбик), а лагерът на капитализма от ден на ден отслабва и губи влияние. И така - до пълната победа на комунизма по целия свят!

Излишно е да ви казвам как моят епохален труд беше оценен... Благодарение на тази хвалебствена ода за соц-а бях приет във ВИАС и през 1987-ма започнах да следвам. Въпреки описаните от мен колосалните успехи на ССС в световен мащаб, само две години по-късно работата някак се разсъхна и соц-ът необяснимо как закъса. Предполагам, че гадните империалисти, осъзнавайки своята историческа обреченост, в последен предсмъртен напън са успели някак да ни докопат и да ни прецакат чудесния строй... :dunno: :dunno: Гадове... Но въпреки тази явна диверсия срещу социализма, аз с болка на сърцето продължих да следвам и завърших УАСГ с отлична диплома. Интересно е, че после съм работил в голяма западна консултанстка фирма и там никой не е имал възражения срещу образованието ми, дори напротив... Явно просто не са знаели как съм влязъл да следвам, пък и аз не им казах... :mhihi: :mhihi:

И отново резултатът е равен - 127 : 127! Другари, сега е моментът да се мобилизираме и да забием последния пирон в ковчега на световния империализъм! На крак, о парийии презрени, на крак, о роби на труда! Ние ще победим! Венсеремос!
Excellent! Steven is my name!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата