Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от M17cH » 11 Авг 2019, 16:43

NGneer4eto написа: Основният проблем на днешното общество в световен мащаб е, че се правят пари от въздуха. Можеш да станеш милионер без да произведеш или измислиш нищо. Давам най-извратения пример на съвремието - клипове в Youtube. Дават ти пари за да печелиш лайкове. На практика стотици души стават богати за сметка на това, че губят тотално времето на всички с видеа от които на практика няма кой знае каква полза. Няма да давам примери, защото някои от тях вече имат стотици хиляди зомбита привърженици, които са готови да претрепят някого, само и само идолът им да пусне видео, че някой е за трепане.
Ето и начин да сте абсолютно безполезни за обществото и да направите пачка и да си купите нова кола - правете Viral видеа! Има си уроци навсякъде в нета как да манипулирате зрителя така и да пишете заглавия, че да му е нтересно. За нула времете печелите спонсори и парата тръгва. Като гледам някои каква техника ползват за снимане, доближава цената на една Е46-ца. Може за М6-ца да не съберете, но за нова тройка може и да направите след година-две. Без значение дали ще правите ревюта на телефони, ще играете игри, ще разказвате вицове или ще копирате компилаии на топ фейлс или уинс. Освен парите ще получите и влияние над много хора, които ще ви смятат за голяма работа и ще "даряват" стотици левове за поредното безполезно видео. Най-хубавото е, че повечето са тинейджъри и даже няма да заподозрат, че ги използвате. Вярно, че обработката на едно видео е труд и време, но с какво точно си бил полезен на обществото в края на краищата, освен че си му изгубил времето? Не ме разбирайте погрешно. Едно видео как се ремонтира БМВ е много полезно даже, но аз визирам другите, от които няма смисъл.
И за тези, които не за разбрали мисълта ми, това не е съвет!
В момента масово над 90% от хората използват свободното си време да зяпат глупости в тубата и постоянно мърморят че не им остава никакво време. Дори и аз си признавам, че отчасти съм един от тях. Но предприемчивите хора използват това и къртят пари от нищото. Може би след 10 години мечтата на децата няма да е да бъдат ку*ви, мафиоти или космонафти, а влогъри...

Личи си че дори и не си се пробвал да създадеш видео, което да се гледа примерно от 1000 човека :)
Youtube работи по съвсем различен начин спрямо представите ти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 11 Авг 2019, 17:54

youtube е съвременният вариант на телевизията, само че има милиони канали и предавания и сам избираш какво да гледаш във всяка секунда. Сигурен съм, че много от каналите са си собственост вече на медийни гиганти, така че всичко написано от енженерчето е всъщност отнесено към телевизията...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 11 Авг 2019, 21:03

Разбира се, че всичко се контролира и разбира се Youtube се използва със същата цел както и телевизията.
Мислех да пиша едни дълги постове, но виждам, че не се четат особено внимателно и ще си замълча. Разумните хора знаят за какво става въпрос.
Май след време няма да има лекари, инженери, адвокати, учени, счетоводители, а ще има влогъри. Просто защото на младите се показва, че могат просто да разкажат за безделното си ежедневие в соц мрежата и да цоцат парички от дарения и гледания, вместо да поучат и да бъдат полезни на обществото и на себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 12 Авг 2019, 10:47

NGneer4eto написа:Разбира се, че всичко се контролира и разбира се Youtube се използва със същата цел както и телевизията.
Мислех да пиша едни дълги постове, но виждам, че не се четат особено внимателно и ще си замълча. Разумните хора знаят за какво става въпрос.
Май след време няма да има лекари, инженери, адвокати, учени, счетоводители, а ще има влогъри. Просто защото на младите се показва, че могат просто да разкажат за безделното си ежедневие в соц мрежата и да цоцат парички от дарения и гледания, вместо да поучат и да бъдат полезни на обществото и на себе си.

Напротив, прочетох ти мнението. Но имаш грешна представа колко пари се изкарват по този начин и времето което се отделя за да се направи качествен доходоносен клип. Всеки може да си снима какво прави през деня, но никой няма да го гледа това, тъй като е безсмислено и загуба на време, както спомена в поста ти.
Има множество малчугани, а и пишман влогъри, които го правят заради хайп-а, а не заради печеленето на пари.
Зависи от много неща, тип каква категория клипове правиш, колко често качваш, каква възраст хора привличаш, колко дълги видеа правиш, колко дълго дефакто вюуърите гледат клипа ти, реклами, ад-блокъри и кво ли още не... но канал с около 10к събскрайбъри, сравнително отдадени на канала ти (да кажем 1/3 от тях наистина гледат клиповете ти), на месец не би трябвало да виждаш повече 100-200лв... според теб заслужава ли си да снимаш нон-стоп, после да си гледаш простотиите които си вършил, да монтираш и общо да правиш един арт продукт, и накрая някоя голяма компания да ти claim-не видеото :roll:

https://www.quora.com/How-much-money-does-a-YouTuber-with-10000-subscribers-earn

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 12 Авг 2019, 21:42

M17cH написа:
NGneer4eto написа:Разбира се, че всичко се контролира и разбира се Youtube се използва със същата цел както и телевизията.

Напротив, прочетох ти мнението. Но имаш грешна представа колко пари се изкарват по този начин и времето което се отделя за да се направи качествен доходоносен клип. Всеки може да си снима какво прави през деня, но никой няма да го гледа това, тъй като е безсмислено и загуба на време, както спомена в поста ти.
Има множество малчугани, а и пишман влогъри, които го правят заради хайп-а, а не заради печеленето на пари.
Зависи от много неща, тип каква категория клипове правиш, колко често качваш, каква възраст хора привличаш, колко дълги видеа правиш, колко дълго дефакто вюуърите гледат клипа ти, реклами, ад-блокъри и кво ли още не... но канал с около 10к събскрайбъри, сравнително отдадени на канала ти (да кажем 1/3 от тях наистина гледат клиповете ти), на месец не би трябвало да виждаш повече 100-200лв... според теб заслужава ли си да снимаш нон-стоп, после да си гледаш простотиите които си вършил, да монтираш и общо да правиш един арт продукт, и накрая някоя голяма компания да ти claim-не видеото :roll:

https://www.quora.com/How-much-money-does-a-YouTuber-with-10000-subscribers-earn

Изпускаш частта обаче с "Donnations" от наивните събскрайбъри и частта, когато почнеш да печелиш рекламодатели. Вярно, че вече трябва да си доста пекан за това ниво, но там вече доходите май стават добри. Единствено тези дарения са ми мътна Индия. Дали не дават възможности за шменти-капели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 13 Авг 2019, 9:53

@NGneer4eto А това с youtube-рите с какво се отличава от музиканти/певци, всички във филмовата сфера, футболисти и прочие? За мен те в 95% са излишни, не допринасят с нищо за обществото освен за губене на време на определена аудитория, която им се кефи и на всичкото отгоре "гадовете" правят милиони и те "от въздуха", че им се кефят и подражават даже :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Авг 2019, 10:44

Rainbow написа:@NGneer4eto А това с youtube-рите с какво се отличава от музиканти/певци, всички във филмовата сфера, футболисти и прочие? За мен те в 95% са излишни, не допринасят с нищо за обществото освен за губене на време на определена аудитория, която им се кефи и на всичкото отгоре "гадовете" правят милиони и те "от въздуха", че им се кефят и подражават даже :mhihi:

Е голяма логика. Добре закриваме всички индустрии дето не "допринасят", няма спорт, филми, музика, книги, медии. Народа бачка по 8 часа само полезни дейности, 8 часа спи....а останалите 8 ко праи? Бие си шамари? :lol:

Всъщност с индустриализацията, броя хора нужни за осигуряването на първичните нужди на човечеството(храна, вода, подслон, топло, дрехи и тн) става все по-малък. Значи или трябва да се намали значително популацията(което е не лош вариант за мен, но неосъществим май) или да се намери някаква работа на тоя сичкия народ. В някакво далечно бъдеще сигурно под 1% от населението ще бачка изобщо...останалите ще си гледат кефа обвслужвани от роботи :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 13 Авг 2019, 11:47

Явно не си ме разбрал, точно това ми е логиката и на мен :mhihi:

Дали ще дам 15 лева за поредната холивудска боза на кино или ще дам 10$ за някой streamer, който показва интересни за мен неща, къде е разликата и къде е проблема? Аз не го виждам :roll:

Иначе колкото дърпаме технологично и колкото е по лесно да стигнеш до информация, толкова по прости и мързеливи стават хората (което за мен е супер, аз конкуренция идните години в професионален план не виждам :lol: ) ;)

Същевременно толкова повече М6-ците от темата ще са мираж за младежите и ще са само на хора "с връзки или измами", няма как проблема да е в тях :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 13 Авг 2019, 12:15

Колега, конкуренция не виждаш, но почти няма работа, която да вършиш единствено сам, особено ако произвеждаш нещо. Пробвай да намериш някого, който да работи за теб! В момента все по-малко хора им се работи. На младите да не говорим(не казвам всички). Предпочитат гледане на клипове пред това да седнат и да се потрудят малко.

Edit:
Ето и няколко примера как за нула време могат да се изкарат пари за една нова 7-ца, благодарение на идиотизма на зомбирания потребител:
https://www.youtube.com/watch?v=iH12GQcUxmU

Предишна

Назад към Извън Темата