Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от steeN » 01 Ное 2021, 12:05

От едно 2-3 години ги записват километрите при преглед и после са в голямото талонче дори.
На мен ми записаха милите като километри на BMW-то :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Ное 2021, 12:13

От поне 5 години са вписани в талончето от прегледа. Дали са в обща система и дали има достъп... не знам. Но то километрите се връщат още преди да стигне до прегледа, така че трябва да се разчита на новата европейска обща система.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Ное 2021, 12:39

Моля ви се, сложих си М-ково табло на Е30-ката, което е с 50 000км назад(не исках да е така, но нещата са доста финни и не ми се рискува), нямаше никакви проблеми.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Ное 2021, 13:06

Няма как да има проблеми, просто ще излезе в историята, че километрите са превъртани.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Ное 2021, 13:33

Моята Зафира е на почти 2 милиона километра, а самия километраж е блокирал на 999999 и не се превърта. Щеше да струва някакви пари да го върна малко, ама викам не ме вълнува, знам точно колко минавам на месец и на година за ремъка, та си го оставих така. От години си минавам в пункта и пишат някакви цифри в системата, че да не са 6 девятки и всяка година го предписват там с 10000 повече. Тази година го снимаха вече и го вписаха 999999. :mhihi: Искали им снимка вече, та досега не вярвам някой да е гледал километрите.

Не знам дали сте писали назад, но след не много време ще вкарват в реално време закачени чрез интернет резултатите от изгорелите газове. И тогава ако в дадения пункт решат да не ви пускат да минете(да речем ако не извади уреда леко да не е вътре в ауспуха и да отчита по-малко)просто няма да има минаване.
Някой ще каже, да, ще ида в друг пункт. Да, ама не. Да го кажа как е по закон на колегите от форума поне, за да се спасява всеки какво може мислейки отсега. :mhihi: Ако отидете в пункт където да речем ви мерят газовете и не сте в норма или пък има някаква неизправност по окачване или нещо и ви върнат, вие нямате право по закон да минете другаде преглед за точно тая неизправност. Той ви въвежда в системата и ви заковава. Тоест отстранявате и се връщате да минете там, за следващия ви преглед вече може да ходите където решите отново.
Та внимавайте с колите без катализатори, че идват лоши времена, особено за дизелите. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Ное 2021, 13:34

Top Gun Maverick написа:Не знам дали сте писали назад, но след не много време ще вкарват в реално време закачени чрез интернет резултатите от изгорелите газове. И тогава ако в дадения пункт решат да не ви пускат да минете(да речем ако не извади уреда леко да не е вътре в ауспуха и да отчита по-малко)просто няма да има минаване.

Това звучи прекалено добре дори за оптимист като мен :mhihi: Дано да се изнанадам.
Да направят и на произволен принцип да пращат "рискови" коли в някакъв главен пункт всяка година ще топ.
Нали уж четяли форума... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 01 Ное 2021, 13:38

Дизелите си минават преглед без дпф и кат без проблем, защото покриват нормите, които са към момента.
Да му мислят бензиновите че там проблема е сериозен дори за коли по на 40-50000км.
Има патили хора и знаят за какво пиша.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Ное 2021, 13:41

Това пък ми е любимия мит. Бензина се вкарва супер евтино в емисии. Ма доста хора ще открият топлата вода изглежда.

Изтърбушен дизел може да покрие на празен ход евентуално, но ако го тестват както трябва т.е. да се форсира до 2000 rpm или там колко е в инструкциите - game over. Бензина ако ще най-големия масларник да е с един катализатор за 500 кинта влиза вътре без да се сменя квото и да било друго. Друг е въпроса, че след 2-3 години този кат ще е прилючил... реално обикновенно става с много по-малко дори на 20 годишни коли.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Ное 2021, 14:20

Ами Стойн, това го знам от собствениците на най-големия пункт в града, те даже имат два и масово хората са при тях. Предполагам те са по-заинтересовани и ми казаха, че сега откровено си пускат коли, които не покриват нормите, но ще свързват данните в реално време като се чувало за догодина, ама тя тая свърши, та не знам какво точно имат предвид. И сега примерно с тия стикери никоя кола почти не си покривала стикера, говорим за стари. Но тогава...не знам. Ще ги пускат първите пъти според мен защото иначе трябва да затварят пункта, но предполагам ще им казват, че догодина няма да минат и да си оправят проблема.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Ное 2021, 14:20

В моя случай момъка на прегледа искаше да ме върне щото газовете ми били много ниски . Не можело такава кола да вади подобни ниски емисии влизал въздух в трАбите . При него минавал само 1 от 10 :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Ное 2021, 14:34

A в моя случай разговора беше кратък :
- Нали знаеш, че прегледа вече стана 60 лв.
-Ъхъ.
След 10 минути:
- Аре готов си.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 01 Ное 2021, 14:57

Не знам за вас, но аз съм доволен от новите стикери. На моята Е90 N57 с изряден DPF ѝ дадоха 4 категория. След това даже гледах, че по година не би трябвало да е 4-та, но такава дадоха. Края на 2008 е с Евро 5. Похвали ме жената, че всичко и било много добре на колата. По време на прегледа няколко пъти я изфорсирваха, затова и дума не може да става за фиктивна проверка. Единствено си мисля, като наблюдавах, че щипката за газовете беше поставена на външната(лявата) тръба на ауспуха, а си мисля, че май основния поток газове минава през вътрешната (дясната), но може и да няма значение.
Иначе стикерчето така го лепнаха, че изобщо не мога да го видя отвътре къде е.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 01 Ное 2021, 15:16

Jordana написа:В моя случай момъка на прегледа искаше да ме върне щото газовете ми били много ниски . Не можело такава кола да вади подобни ниски емисии влизал въздух в трАбите . При него минавал само 1 от 10 :mhihi:

Тоя ще яде бой някой път да знаеш :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 03 Ное 2021, 8:18

Минах и аз - както се очакваше категория 2 при Евро 2-бензин. Това е за тази кола.
Нормално, стикера е голям но,...(все пак зад огледалото не се вижда много).
Колеги, да попитам:
На мен не ми дадоха малкото надупчено талонче за прегледа.
Дадоха един по-голям лист и там има данни напечатани, лепенката на предното стъкло и това е.
Дали не трябваше и друго да ми дадат?
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 03 Ное 2021, 8:23

Ееее за 60 кинта толко', няма повече :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата