Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Цените на горивата
Българите са заредили 10% повече горива този март спрямо година по-рано
I love the sound of V8 in the morning...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз пък друго си мисля... Наблюдавайки не съвсем 'уверения' скок на цената на петрола и как дори при споменаване на възможност за добри новини тя падаше и то с доста, според мен цената си му е ниска, просто се пробваха по малко да я вдигат, но някак дори те не си вярваха... Дано всичко върви на приключване и нещата да се нормализират за всички!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
ildivvy написа:...Дано всичко върви на приключване и нещата да се нормализират за всички...
А дано, ама на дали!? Трябва да се приключи със всички тъпотии, дето либерастите натвориха в последните 10-12 години. Войни (студени, топли, търговски и всякакви), опити с хората във вид на епидемии, (е)миграционни вълни и де що ги има подобни извращения.
Лошото е, че парите свършват, задълженията растат и единствения начин за "оправяне на положението" е един много сериозен военен конфликт. Другият вариант е просто хегемонът да покаже комбинация от пръсти на притежателите на негови държавни ценни книжа.
Цените на горивата са просто средство за смучене на пари от хората. На ония отгоре не им пука, че народа е зле. А той е зле навсякъде. И със сигурност нещата няма да се подобрят. +40%, това е шок.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
ildivvy написа:Аз пък друго си мисля... Наблюдавайки не съвсем 'уверения' скок на цената на петрола и как дори при споменаване на възможност за добри новини тя падаше и то с доста, според мен цената си му е ниска, просто се пробваха по малко да я вдигат, но някак дори те не си вярваха... Дано всичко върви на приключване и нещата да се нормализират за всички!
Е, то пак имаше циркаджийски изказвания от този и онзи...
https://fakti.bg/world/1049035-iran-pak ... kia-protok
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Колко реално влияе горивото върху цените?
През март в eBag доставихме почти 150,000 поръчки и изминахме над 900,000 км. Това ни дава много добра база да измерим реалния ефект.
При 30% ръст в цената на горивата, ефектът върху общите ни разходи е 0.52%. При 100% ръст спрямо нивата от декември, увеличението е 1.91%.
Това не е малко, защото работим с марж на печалба около 2.3%–2.5% и подобна промяна се усеща директно.
Но ако някой вдига цената с 20%–30% и го обяснява с горивото, по-скоро използва това като удобен аргумент, за да компенсира други слабости в бизнеса си. А ако наистина това е причината, означава, че продуктът няма почти никаква добавена стойност извън самия транспорт.
Дългосрочно решението не е в оправданията, а в ефективността.
Колкото повече добавена стойност създаваме като продукти и услуги, толкова по-устойчиви ставаме към външни фактори като цените на горивата. И точно това е пътят към по-висок стандарт на живот.
Да живее спекулата. Всеки иска да забогатее най-късно до лятото... За това всичко ни е най-скъпо е Европа, не са ни виновни еврото, рублата, нефта или газа. Виновен ни е акъла.
b_u_b_o написа:Колко реално влияе горивото върху цените?
През март в eBag доставихме почти 150,000 поръчки и изминахме над 900,000 км. Това ни дава много добра база да измерим реалния ефект.
При 30% ръст в цената на горивата, ефектът върху общите ни разходи е 0.52%. При 100% ръст спрямо нивата от декември, увеличението е 1.91%.
Това не е малко, защото работим с марж на печалба около 2.3%–2.5% и подобна промяна се усеща директно.
Но ако някой вдига цената с 20%–30% и го обяснява с горивото, по-скоро използва това като удобен аргумент, за да компенсира други слабости в бизнеса си. А ако наистина това е причината, означава, че продуктът няма почти никаква добавена стойност извън самия транспорт.
Дългосрочно решението не е в оправданията, а в ефективността.
Колкото повече добавена стойност създаваме като продукти и услуги, толкова по-устойчиви ставаме към външни фактори като цените на горивата. И точно това е пътят към по-висок стандарт на живот.
Да живее спекулата. Всеки иска да забогатее най-късно до лятото... За това всичко ни е най-скъпо е Европа, не са ни виновни еврото, рублата, нефта или газа. Виновен ни е акъла.
С любопитство ще прочета коментар на Стинката, за цитираната глупост. Това може на някоя баба да го пратят или да го изтропат на предизборен митинг.
Не казват, с какви транспортни средства рабтят. Тук DHL и Purolator доста сериозно минаха на електрички.

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Човека за 6 години направи бизнес дето в момета се оценява на 150 милиона, ама какво ли разбира от сметки... Иначе 7% от километрите били на ток, другото е на дизел. Това променя ли много нещата според теб?
b_u_b_o написа:Човека за 6 години направи бизнес дето в момета се оценява на 150 милиона, ама какво ли разбира от сметки... Иначе 7% от километрите били на ток, другото е на дизел. Това променя ли много нещата според теб?
Ти чел ли си, какво е написано в цитираното от теб?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Ти чел ли си, какво е написано в цитираното от теб?
Да чел съм го. Обясни ми какво те притеснява точно.
b_u_b_o написа:BMW_POWER написа:Ти чел ли си, какво е написано в цитираното от теб?
Да чел съм го. Обясни ми какво те притеснява точно.
Това е 100% бла бла. Веднага пример:
Правиш редовни курсове на дистанция 3000км. Разходът на камиона (среден, не максимален) е 30/100. За 6000км отиват 1800л дизел. Цената от $1.44 ($2592 общо на курс) става на $2.25 ($4050). Сиреч, разходите ти за гориво растат с $1448. Хайде, да кажем, $1400 за по-лесно смятане.
Та при покачване на чистият разход за превоз на 20 тона с $1400 (+$70 на тон), би ли ми обяснил как според тебе ти би вдигнал цената на превоза с цитираните горе 0.52%? Колко трябва да взимаш за транспорт на един тон, за да може тези $70 да са 0.52%? "Общи разходи", та това е тотален шит, който да го ... сещаш се къде и как.
Един фермер за това време няма да достави нищо и на никого. Ще измине няма и 1000 километра. Ама ще изгори тонове дизел, ще изхаби много ток и ти иди и му покажи тези 0.52%.
Фирмата имаме шест коли. Три електрически, два хибрида и един пикап Форд. Ми, на фона на заплати, наеми, разходи за пица, материали и т.н., новите цени на горивата практически не оказват никакво влияние. А всеки ден се виждаме с много стотици клиенти....
Е? Как тези ниски разходи при нас ще се сравняват с фирми, които имат основно транспортна дейност? Или имат безумно надути цени за обслужване?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Човека иска да ти каже че не печелят от доставка , и не ги брига ако ще да стане 5Е дизела. Разходите им на 98% са по други пера . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
BMW_POWER написа:Хайде, да кажем, $1400 за по-лесно смятане.
Та при покачване на чистият разход за превоз на 20 тона с $1400 (+$70 на тон), би ли ми обяснил как според тебе ти би вдигнал цената на превоза с цитираните горе 0.52%? Колко трябва да взимаш за транспорт на един тон, за да може тези $70 да са 0.52%? "Общи разходи", та това е тотален шит, който да го ... сещаш се къде и как.
Ако напълня камион с 20 тона продукт, това са между $6 и 10 милиона. Я сметни $1400 какъв процент са и колко ще ми наклони шапката. Аз пращам почти изцяло въздушно карго и при сегашните цени на горивото, не ме кара да вдигам цени въобще, абсорбирам го.
Jordana написа:Човека иска да ти каже че не печелят от доставка , и не ги брига ако ще да стане 5Е дизела. Разходите им на 98% са по други пера .
Абсолютно!
Т.н. "Частен случай". Още един пример от бг-то:
София - Варна 450км средно. Искам да ми докара една кола на платформа. Дали цената за доставка ще е +0.52% спрямо цената от 01 март т.г.?
Мнооооого се съмнявам
Абе не съм много на ти с транспортния бранш, ама си мисля, че за процент промяна в цената има значение дали караш 20 тона вторични суровини или 1 камион айфонЕ.
Цената на камион ще се промени еднакво, но на стоката като проценти - драстично различно.
В тази връзка и бизнеси, свързани основно с доставки (еконт, спиди, пътна помощ) ще имат драстично по-сериозни увеличения.
Стийн добре го каза, пилците се броят наесен, ще видим как не се е повишила цената на петрола и горивата в началото на учебната година.
Цената на камион ще се промени еднакво, но на стоката като проценти - драстично различно.
В тази връзка и бизнеси, свързани основно с доставки (еконт, спиди, пътна помощ) ще имат драстично по-сериозни увеличения.
Стийн добре го каза, пилците се броят наесен, ще видим как не се е повишила цената на петрола и горивата в началото на учебната година.
BMW_POWER написа:
Абсолютно!
Т.н. "Частен случай". Още един пример от бг-то:
Мне, общия случай за търговията в цял свят. Ти даваш частни случаи, които нямат никакво значение.