Айде на ски-зима е....!?
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Айде на ски-зима е....!?
Имало бордисти начи, може да покараме, нали знаете, че Витоша работи, но за жалост само лале работи което е ужасно, надявам се да пуснат поне още 1 писта, ако ли не Боровец ще караме.
За багажник и аз се ослушвам, че сега си го возя в колата борда
За багажник и аз се ослушвам, че сега си го возя в колата борда
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз съм за витоша да се съберем бордистите 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
вчера се качих за пръв път на борд горе на Алеко
малко си натъртих гъза, но ми хареса и виждам потенциал в тоя спорт
заследващия път ще си взема протектор, че не си е работа с моя ръст и тегло...
кажете къде обаче има по-полегато място да се уча, щото горе на Алеко такова не видях
кажете къде обаче има по-полегато място да се уча, щото горе на Алеко такова не видях
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Хаос написа:вчера се качих за пръв път на борд горе на Алеко
Най-добре там покрай алеко ...от това по-полегато и малко надолу от лифта -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Gqbriel написа:Хаос написа:вчера се качих за пръв път на борд горе на Алеко
Най-добре там покрай алеко ...от това по-полегато и малко надолу от лифта -ако се съберем уикенда,ще ударя едно рамо с това,как да НЕ падаш
а протектор за гЪ* - няма толкова неудобно нещо - не ти трябва ..аз като се учих - качих се 2 пъти и мой приятел ме подлъга да пусна лале долна и искаш не искаш седиш прав
къде, къде? инструктора ме закара на тва минивлекче между сградите срещу ски-гардероба, ти къде викаш е полегатото?
абе нз дали е неудобно с тоя протектор, ама инструктора беше с такова (къси панталонки с такова на опашката, между другото къде продават качествени протектори с тоя гел, дето става твърд при удар?)
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Хаос написа:Gqbriel написа:Хаос написа:вчера се качих за пръв път на борд горе на Алеко
Най-добре там покрай алеко ...от това по-полегато и малко надолу от лифта -ако се съберем уикенда,ще ударя едно рамо с това,как да НЕ падаш
а протектор за гЪ* - няма толкова неудобно нещо - не ти трябва ..аз като се учих - качих се 2 пъти и мой приятел ме подлъга да пусна лале долна и искаш не искаш седиш прав
къде, къде? инструктора ме закара на тва минивлекче между сградите срещу ски-гардероба, ти къде викаш е полегатото?
абе нз дали е неудобно с тоя протектор, ама инструктора беше с такова (къси панталонки с такова на опашката, между другото къде продават качествени протектори с тоя гел, дето става твърд при удар?)
Щом и инструктора е с такова - ясна работата - е там където те е закарал си е "полегато" ...а ако не си стигнал до долно лале - метни едно око и тогава ,там където се учиш ,ще ти се стори равно

Gqbriel написа:Хаос написа:Gqbriel написа:Хаос написа:вчера се качих за пръв път на борд горе на Алеко
Щом и инструктора е с такова - ясна работата - е там където те е закарал си е "полегато" ...а ако не си стигнал до долно лале - метни едно око и тогава ,там където се учиш ,ще ти се стори равно
може, може, знам ли, просто съм 2метра и 100кг и без протектор си е тегавко, пък не искам да си докарам травма на гръбнака
все още се ослушвам къде има широко полегато място с много МАЛЪК наклон, да се понауча на основните неща
лалето ми е извън възможностите
търся нещо като от това видео http://www.youtube.com/watch?v=CNfFz2m-Pyw
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Разходи се до Боровец. Витоша и полегато са трудносъвместими думички.
Не знам как е снега обаче сега на долните плацове.
Ако някой е ходил да сподели?
Не знам как е снега обаче сега на долните плацове.
Ако някой е ходил да сподели?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
искам да поговорим за протектори
гледах на Dainese че са някакви цифромании - 200 за протекторни гащета, 500 за жилетка с гръден, гръбен, раменни и лакътни протектори, 100 за китките, 90 за колената, дотук 900 за протектори и това е без каска... тя още 200+
толкова ли са добри? разбирам, че има и малко по-евтини, както и съвсем евтини варианти, но всеки сам си оценява здравето
дали протекторите са нещо като каската - рядко ти трябва, ама дотрябва ли ти, Господ да ти е на помощ ако си само по акрилена шапка
гледах на Dainese че са някакви цифромании - 200 за протекторни гащета, 500 за жилетка с гръден, гръбен, раменни и лакътни протектори, 100 за китките, 90 за колената, дотук 900 за протектори и това е без каска... тя още 200+
толкова ли са добри? разбирам, че има и малко по-евтини, както и съвсем евтини варианти, но всеки сам си оценява здравето
дали протекторите са нещо като каската - рядко ти трябва, ама дотрябва ли ти, Господ да ти е на помощ ако си само по акрилена шапка
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
според мен потърси втора ръка отнякъде по-евтин колкото да по свикнеш.
не знам в България дали се продават де ама помня около нац.стадион имаше пазарче събота и неделя и може да разпиташ.
иначе ebay.
не знам в България дали се продават де ама помня около нац.стадион имаше пазарче събота и неделя и може да разпиташ.
иначе ebay.
а нужни ли са реално, ако не планирам за момента спускания с висока скорост?
например оценявам едно счупване на китката на доста повече от 100лв, следователно протектор за китката ми трябва
оценявам си колената на повече от 90лв, значи протектор и за тях ми трябва
от тази гледна точка - кои са най-добрите сноуборд протектори? кои протектори са задължителни и кои са за професионалисти?
например оценявам едно счупване на китката на доста повече от 100лв, следователно протектор за китката ми трябва
оценявам си колената на повече от 90лв, значи протектор и за тях ми трябва
от тази гледна точка - кои са най-добрите сноуборд протектори? кои протектори са задължителни и кои са за професионалисти?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
За китките си купи, защото се пада много на китки аз така се ударих и няколко месеца ме болеше дясната китка, чак лятото ми мина
другото е наколенки за падне то на колена докато учиш кантенето, и най важното е каската, защото като прекантиш и падаш като талпа по гръб, аз так лежах 5 минути не знаех къде се намирам на боровец миналата зима, сега с каска е по добре.
Ако искате да се съберем на витоша този уикенд да покараме

другото е наколенки за падне то на колена докато учиш кантенето, и най важното е каската, защото като прекантиш и падаш като талпа по гръб, аз так лежах 5 минути не знаех къде се намирам на боровец миналата зима, сега с каска е по добре.
Ако искате да се съберем на витоша този уикенд да покараме
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
изглежда ще се посъберем борд група за този уикенд за Витоша : )
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
За протекторите аз съм и за и против - защо:
Първо ,знаейки че не може да се нараниш особено силно като начинаещ по равното
От друга страна каската е може би най-предпазващата заедно с нагръбника.
Хубаво е като те учат да ти казват как да и да не падаш - никога ама никога на разтворена длан,винаги опитвай да се завъртиш леко настрани за да няма падане по гръб и да зашиеш главата в земята...никога с разперени ръце-винаги прибираш към тялото и настрани..не че винаги го правя но в повечето случаи се развива като рефлекс до момента в който не почнеш да летиш по и извън пистите..
С времето се свиква с всичко но е и опасен спорт/хоби ,най-важното е да не се стягаш а да се отпуснеш ,това че не можеш не означава,че не трябва да е забавно
Първо ,знаейки че не може да се нараниш особено силно като начинаещ по равното
От друга страна каската е може би най-предпазващата заедно с нагръбника.
Хубаво е като те учат да ти казват как да и да не падаш - никога ама никога на разтворена длан,винаги опитвай да се завъртиш леко настрани за да няма падане по гръб и да зашиеш главата в земята...никога с разперени ръце-винаги прибираш към тялото и настрани..не че винаги го правя но в повечето случаи се развива като рефлекс до момента в който не почнеш да летиш по и извън пистите..

С времето се свиква с всичко но е и опасен спорт/хоби ,най-важното е да не се стягаш а да се отпуснеш ,това че не можеш не означава,че не трябва да е забавно
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Първото нещо дето се учи е как да падаш правилно, после почваш да учиш как се кара.