Къде бихте живяли?
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Къде бихте живяли?
zAcK написа:На селата там най ме издразни това, че има разни психопати, дето строят огромни и грозни къщи и тия до тях почват да се чувстват като в Манастирски ливади. Ама наистина огромни. Уж си на склон, на високо и има гледка, няма гледка
Малко по-голям парцел и косачка

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
На жената техните живеят в Тракия, наистина не е зле. Миналата седмица са се събрали почти целия вход да засеят няколко дръвчета покрай входа и да боядисат първия етаж , а повечето са стари и ….. знаете как е при общите неща.zAcK написа:На тоя квартал Тракия не му харесах само това, че са панелките и искат саниране. Не, че ще идем да живеем в него, но пък ми допадна. Бяхме отседнали в тоя хотел Йегерхоф, че бяхме на рожден ден в бирарията им и ни беше най-лесно. Та докато нямаше какво да правя в жегите, щото на моите не им се излизаше, обиколих наоколо пешаИ то доста обиколих. Ама наистина доста
И не зная как може да го сравнявате с Люлин
Супер просторно. Да, като в Люлин, ама преди 30 години. Супер зелено, с широки булеварди, сенки за колите и доста спокойно. Орки не видях докато обикалях. Хареса ми. Да, не е лукс, топ, моп и т.н., панелки са, ама супер просторно и зелено. Ако се санират и се пооправи малко, ще е чудно.
Иначе съм писал много пъти, искаме в селата в яката, да. Днес с едни приятели от Пловдив, които имат къща в Брестовица се разходихме из селата и не е лошо. В самите села ми хареса. Проблемът е, че в тях улици почти няма. Имало е, ама сега са само дупки. Иначе в старите части на селата ми хареса. Извън тях си е брало лайката. Яко къщи в нивите, черни пътища, мизерия, строежи, прах, кал, лайна![]()
![]()
Ебаси гъзарията... Обясниха ми къде има канализация, къде не. За проблемите с тока и т.н.
Ще почнем да търсим по-сериозно, да видим какво ще излезе
![]()
На селата там най ме издразни това, че има разни психопати, дето строят огромни и грозни къщи и тия до тях почват да се чувстват като в Манастирски ливади. Ама наистина огромни. Уж си на склон, на високо и има гледка, няма гледка
В тази бирария повече няма да стъпя , празнувахме РД на жената, и при положение че направихме 4 цифрена сметка и оставих добър бакшиш не можаха да ни изчакат шибани 10 минути трябвало точно в 12:00 да напуснем заведението….
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В Тракия голям плюс е, че живеят сравнително млади хора. Щом се планира 1-2 месеца за проба, моя съвет е по 1-2 седмици по различни квартали. В централния район има супер места, хем сравнително спокойни, хем на 10мин пеша от главната. В Прослав/Коматево може и някоя къща с малък двор, но там селянията си е на ниво и трябва да смериш на комшии. Масово има и по някоя кокошка/петел в двора
Там е зависи. Построиха някои наистина големи, тези точно на Пещерско... под терасата да имаш булевард, който е вход за града...
Но има и хубави, по-малки. За мен там най-големият плюс е, че на 2-4мин пеша имаш Гребната база + горичка, в която може да се разходиш. За мен Гребната е място в града, в което се откъсваш от града и бичиш айляк
За 5-6мин си излезнал от града, за 15мин си на магистралата. Докато примерно някъде около Панаира... 15мин ще си отвисиш само по кръговите в час пик
От новите кооперации в Смирненски е по-скоро гадно покрай Математическата до линията на влака. Да си вземеш там и да научиш разписанието на влаковете... сори 

carmanf1 написа:Много хулят сега застрояването между пещерско и 6-ти септември до гребната.
Само че аз лично не виждам нищо лошо.
Първо правят хубави кооперациики и комплекси, и второ там си беше кър, буреняци и змиярник.
Има обаче иди*ти, които казват че това било парк и сега го съсипвали. Ама да има хейт.
Там е зависи. Построиха някои наистина големи, тези точно на Пещерско... под терасата да имаш булевард, който е вход за града...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За Пловдив:
Аз дойдох тук на разходка и се застоях
Вече около 15 години циркулирам Пловдив-София- до Пловдив.
Живеех в "Кючука" или "Южен" до преди 3 години и честно казано, мексиканци не съм виждал на около.
Спокоен и доста зелен квартал с много дървета.
От както се преместих в къща на 15 километра от Пловдив ми е по-добре разбира се.
В Пловдив , в "Кючука" вече няма къде да се паркира автомобила. Всичко е заето. На всякъде се строят нови кооперации и специално в този район са една идея "по-луксозни" с изключение на един комплекс до затвора.
Разбира се, малките не толкова натоварени зелени улички на "Кючука" са идеални за каране на колела и разходки.
НО, просто вече там е мега застроено. Аз имам апартамент там и рядко вече ходя. Когато отида и през седмицата и през почивните дни, все няма място за паркиране.
Другият квартал е "Тракия" и то в някой зони. Широки булеварди и все още има места за паркиране. Приятни са, но там не съм живял и само минавайки, ми прави добро впечатления.
Може би има известни зони около "Пещерско Шосе" и "Гребна База". В момента се извършва доста приятно ниско строителство до гребната база и се очертава приятно място за живеене там, ама след поне 2 години.
Обаче, имам парцел там и когато съм ходил е пълно с комари може би заради гребната база. А аз мисля, че комарите са най-гадната работа.
В Пловдив улиците са прилично чисти и поддържани.
Преди 10 години от единият край на града до другият край в час пик ми отнемаше около 10-12 минути, сега минимума е 25-30 минути.
Движението е много интензивно и аз тук в Пловдив съм забелязал, че това са едни от най-лошите шофьори. Карат както намерят за добре, не познават елементарни правила, но за сметка на това искат да покажат, че това е правилно.
ВИНАГИ , ако се движете два автомобила успоредно на булевард с две ленти в посока и вие сте в лявата част а пред десният има спрял автомобил в дясно на булеварда или някой се движи бавно, този пред който е препятствието автомобил веднага влиза във вашата лента без никакво предупреждение и заявява, че ви е дясно стоящ и има това право!
Кара се бързо и малоумно.
Вижте новините, в Пловдив няма катастрофа само с 2 ударени автомобила. Тука е града на пияните , без значение мъж или жена, в повечето случай са жени, който са помели на паркинг поне 3-4 автомобила.
Преди години, когато дойдох тук ми направи впечатление, че това е града с климатиците.
Обаче са такива жеги тук, но не е нещо страшно, слагаш климатик и всичко е точно.
Жената, когато я водя в София и е студено
п/п
Обичам си София, просто малко се пренасели, но пак е любимият ми град.
Аз дойдох тук на разходка и се застоях
Вече около 15 години циркулирам Пловдив-София- до Пловдив.
Живеех в "Кючука" или "Южен" до преди 3 години и честно казано, мексиканци не съм виждал на около.
Спокоен и доста зелен квартал с много дървета.
От както се преместих в къща на 15 километра от Пловдив ми е по-добре разбира се.
В Пловдив , в "Кючука" вече няма къде да се паркира автомобила. Всичко е заето. На всякъде се строят нови кооперации и специално в този район са една идея "по-луксозни" с изключение на един комплекс до затвора.
Разбира се, малките не толкова натоварени зелени улички на "Кючука" са идеални за каране на колела и разходки.
НО, просто вече там е мега застроено. Аз имам апартамент там и рядко вече ходя. Когато отида и през седмицата и през почивните дни, все няма място за паркиране.
Другият квартал е "Тракия" и то в някой зони. Широки булеварди и все още има места за паркиране. Приятни са, но там не съм живял и само минавайки, ми прави добро впечатления.
Може би има известни зони около "Пещерско Шосе" и "Гребна База". В момента се извършва доста приятно ниско строителство до гребната база и се очертава приятно място за живеене там, ама след поне 2 години.
Обаче, имам парцел там и когато съм ходил е пълно с комари може би заради гребната база. А аз мисля, че комарите са най-гадната работа.
В Пловдив улиците са прилично чисти и поддържани.
Преди 10 години от единият край на града до другият край в час пик ми отнемаше около 10-12 минути, сега минимума е 25-30 минути.
Движението е много интензивно и аз тук в Пловдив съм забелязал, че това са едни от най-лошите шофьори. Карат както намерят за добре, не познават елементарни правила, но за сметка на това искат да покажат, че това е правилно.
ВИНАГИ , ако се движете два автомобила успоредно на булевард с две ленти в посока и вие сте в лявата част а пред десният има спрял автомобил в дясно на булеварда или някой се движи бавно, този пред който е препятствието автомобил веднага влиза във вашата лента без никакво предупреждение и заявява, че ви е дясно стоящ и има това право!
Кара се бързо и малоумно.
Вижте новините, в Пловдив няма катастрофа само с 2 ударени автомобила. Тука е града на пияните , без значение мъж или жена, в повечето случай са жени, който са помели на паркинг поне 3-4 автомобила.
Преди години, когато дойдох тук ми направи впечатление, че това е града с климатиците.
Обаче са такива жеги тук, но не е нещо страшно, слагаш климатик и всичко е точно.
Жената, когато я водя в София и е студено

п/п
Обичам си София, просто малко се пренасели, но пак е любимият ми град.
Моджо написа:А на Пазарджик какво му е ?
Колега изкарах известно време там, покъртително е. Никога не бих отишъл там повече, камо ли да живея. Всяка втора кола на улицата е старо БМВ десняк, бели хора няма .. Вечер след 9-10 успех да намериш нещо отворено за храна или напитки. 2 кръчми и 2-3 кафета, пълни с тъмни батки с татуировки гледащи лошо .. Всяка втора къща неизмазана

И друго се чудя, няма ли някой преместил се от София на морето ? Живот и здраве с мойта сме говорили вече по въпроса и в най-скоро време вдигаме гълъбите за Бургас. Дори се чудя и за Слънчев бряг и пътуване до Бургас за работа и пазар и т.н. Като време е по-бързо от младост/люлин-център през цариградско или сливница в час пик.
И друго не разбирам. Как може да има хора, работещи онлайн (гледам, че масово тук сте така), който да живеят в София или Пловдив ? Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.
Някак си животът би бил много по-хубав ако имаш такава гледка през прозореца
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 6v8uk&f1=2
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
BaDxBoY написа:Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.
То всеки си мисли така и около мен всички така си мислеха и аз така си мислех, ама като тръгнеш из страната, като почнеш да смяташ и накрая като почнеш да дърпаш чертите се оказва първо, че софията въобще не е толкова зле колкото я изкарват разни хора и второ, че извън софия пък въобще не е толкова розово, колкото пък го изкарват други хора

madafaka_donkele написа:BaDxBoY написа:Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.
То всеки си мисли така и около мен всички така си мислеха и аз така си мислех, ама като тръгнеш из страната, като почнеш да смяташ и накрая като почнеш да дърпаш чертите се оказва първо, че софията въобще не е толкова зле колкото я изкарват разни хора и второ, че извън софия пък въобще не е толкова розово, колкото пък го изкарват други хораАко не се лъжа в тази и някои други теми аз лично съм описвал премеждията си. Търсих и ходих по огледи повече от година, както в България, така и в Гърция и Турция. Идеалното за мен място не можах да намеря. В зависимост от точната локация все с нещо трябваше да се прави компромис. Отделно разни подводни камъни и тънки моменти в гръцко и турско. Не, че в София всичко е 6, но трябваше да оставя нещо, което вече ми е малко или много познато, знам му и съм му свикнал на кусурите и тепърва да се забивам в някакъв гингирлик, където наново цялата хамалогия и прецених, че няма смисъл. А и като гледам хората около мен много малък процент заеб@ха софия и се забиха някъде из провинцията т.е. не съм само изолиран случай.
Всичко зависи от това какъв човек си. От характер до характер разликата е огромна.
Давам ти пример- Германия.
Живях там в малко градче - под 100 000 човека. Имаше 4-5 магазина, 1 мол, 1 гара и един център. Тва е. Аз се чувствах в рая, докато останалите ми сънародници не издържаха и плачеха по цяла нощ за студентски град и слънчака. Работех си нормална работа, вечер си карах колело или скутер покрай реките и езерата, обикалях постоянно, не съм се прибирал в нас. Чувството да няма задръствания,всичко да е тихо и чисто е уникално.Запознах се с немци, правихме си скари уикендите и т.н.От друга страна останалите българи полудяха там. Сега съм в София от 4-5 години, живея в сравнително хубав квартал - Оборище и освен вкъщи и на работа не съм излизал от над 2-3 месеца. В сградата в която живея има Lidl и тва е. Опитвал съм се да карам колело или да се разхождам, но като цялата цигания и мръсотия ме напряга, някак си не мога да приема това което ми казваш.
Бих избрал винаги да взимам 1000 лева в малко градче с наем 400 лева, където да има къде да излизам и да се наслаждавам на живота, вместо 2500 лева с наем 1000 лева в голям град, където или ще работя или ще пътувам до работа, за да мога да имам пари да го правя това.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Според различните периоди на живота на човек има и различни предпочитания.
Младите хора искат по-урбанизирана среда с повече възможности за реализация и забавления, както и да има къде да си отглеждат децата.
След някоя друга година и промяна на личното състояние, ангажименти към деца и тн човек почва да търси по-спокойни места за живеене.
Така, че няма точна формула на този въпрос.
Ако си семеен с дете с претенции, под претенции имам в предвид училища и места за развитие на младият индивид, както и приятели, то тогава няма много избори и номадски начин на живот.
Ако обаче вече сте минали този период и без сериозни ангажименти към някого подрастващ с претенции към заобикалящият го свят, то тогава пътища много.
Ако работите онлайн и получавате средна за страната заплата , то винаги може да се установите в апартхотел в зависи какво харесвате, море или планина.
Има целогодишно поддържани много добри комплекси.
Ако искате малко по в страни но до големият град, взимате къща около София, Пловдив, Бургас или Варна.
Има много приятни затворени комплекси с къщи, където до някаква степен циганията е сведена до много ниски нива, чисто е и поддържано.
Младите хора искат по-урбанизирана среда с повече възможности за реализация и забавления, както и да има къде да си отглеждат децата.
След някоя друга година и промяна на личното състояние, ангажименти към деца и тн човек почва да търси по-спокойни места за живеене.
Така, че няма точна формула на този въпрос.
Ако си семеен с дете с претенции, под претенции имам в предвид училища и места за развитие на младият индивид, както и приятели, то тогава няма много избори и номадски начин на живот.
Ако обаче вече сте минали този период и без сериозни ангажименти към някого подрастващ с претенции към заобикалящият го свят, то тогава пътища много.
Ако работите онлайн и получавате средна за страната заплата , то винаги може да се установите в апартхотел в зависи какво харесвате, море или планина.
Има целогодишно поддържани много добри комплекси.
Ако искате малко по в страни но до големият град, взимате къща около София, Пловдив, Бургас или Варна.
Има много приятни затворени комплекси с къщи, където до някаква степен циганията е сведена до много ниски нива, чисто е и поддържано.
madafaka_donkele написа:BaDxBoY написа:Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.
То всеки си мисли така и около мен всички така си мислеха и аз така си мислех, ама като тръгнеш из страната, като почнеш да смяташ и накрая като почнеш да дърпаш чертите се оказва първо, че софията въобще не е толкова зле колкото я изкарват разни хора и второ, че извън софия пък въобще не е толкова розово, колкото пък го изкарват други хора..........

Само бих добавил, че не винаги проблемите и подводните камъни идват отвън. Хора живели дълго и израстнали в големия град не винаги разбират или са способни да осъзнаят какво е нужно, за да живееш в приказната картинка с хубав изглед. Снощи примерно имах спор с жена ми

Два месеца по-късно имаме спор, защо почти всяка вечер трябва да се прави нещо на градината

Подобни проблеми могат да дойдат от косене на двор, ремонти по къщата, подготовка за зимата и т.н.
Веднъж свикнал ли си "на лесното" в големия град връщането към реалния живот изобщо не е лесно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Всички искат в двора да имат всичко, ама някой друг да го гледа
и това е възможно, ама трябва да си плащат
То даже въпросът не е кой върши работата, а че се върши работа по принцип вместо да имаме повече свободно време.
Много ми беше смешно да я гледам как мига на парцали като казах края на Май, че съм поръчал дърва.
"А ама как нали зимата свърши?"
Изобщо схващането, че подготовката за следващата зима започва със свършването на настоящата е напълно непонятно за някой който цял живот се е топлил на ТЕЦ.

Много ми беше смешно да я гледам как мига на парцали като казах края на Май, че съм поръчал дърва.

"А ама как нали зимата свърши?"

Изобщо схващането, че подготовката за следващата зима започва със свършването на настоящата е напълно непонятно за някой който цял живот се е топлил на ТЕЦ.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Проблемът с циганите е, че се опитваме да ги интегрираме, вместо просто да ги дезинтегрираме. Ама сега май е забранено вече 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те си искат в гетото , не знам що смятате че умират да живеят в български квартал ? Говорил съм с мангали за това нещо и мангала вика само в махлата , на друго място 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
TNT написа:В Тракия голям плюс е, че живеят сравнително млади хора. Щом се планира 1-2 месеца за проба, моя съвет е по 1-2 седмици по различни квартали. В централния район има супер места, хем сравнително спокойни, хем на 10мин пеша от главната. В Прослав/Коматево може и някоя къща с малък двор, но там селянията си е на ниво и трябва да смериш на комшии. Масово има и по някоя кокошка/петел в двора
carmanf1 написа:Много хулят сега застрояването между пещерско и 6-ти септември до гребната.
Само че аз лично не виждам нищо лошо.
Първо правят хубави кооперациики и комплекси, и второ там си беше кър, буреняци и змиярник.
Има обаче иди*ти, които казват че това било парк и сега го съсипвали. Ама да има хейт.
Там е зависи. Построиха някои наистина големи, тези точно на Пещерско... под терасата да имаш булевард, който е вход за града...![]()
![]()
Но има и хубави, по-малки. За мен там най-големият плюс е, че на 2-4мин пеша имаш Гребната база + горичка, в която може да се разходиш. За мен Гребната е място в града, в което се откъсваш от града и бичиш айляк
За 5-6мин си излезнал от града, за 15мин си на магистралата. Докато примерно някъде около Панаира... 15мин ще си отвисиш само по кръговите в час пик
От новите кооперации в Смирненски е по-скоро гадно покрай Математическата до линията на влака. Да си вземеш там и да научиш разписанието на влаковете... сори
На самото пещерско като високата корона и другите там, винаги съм се чудил къв човек трябва да си, че да си купиш там.
Вечно мега шум, прах и мръсен въздух. Ужас.
А за ония до МГ-то, точно на линията Пловдив-София-Бургас, чисто луди. Ама хора всякакви.
А онези, където изплющяха яки къщи, по пътя за кортовете на Пиронкова. Точно до някъв мега трафопост ли е, разпределителна станция ли е не знам. Ама са ебаси кабелите мощни, стълбове и чудеса.
Аз по-скоро визирам новите между пещерско и гребната на вътре. Харесват ми и локацията за мен е добра.
А най топ ми е, имението зад Ландмарк хотела. Мега локация и много добре направено за мен поне.

Наскоро карахме колела там с малкия и видях, че са бутнали и Джия Бийч.
Предполагам още някой сиромах си я е харесал тая локация за къщура