Къде бихте живяли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

?

с 5000 лв заплата в София
68
52%
с 2000 лв заплата във Видин/Русе
8
6%
с 3000 лв заплата в Пловдив/Варна
56
42%

Общо гласове : 132
Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Къде бихте живяли?

Мнение от c04 » 03 Юли 2022, 23:06

zAcK написа:На селата там най ме издразни това, че има разни психопати, дето строят огромни и грозни къщи и тия до тях почват да се чувстват като в Манастирски ливади. Ама наистина огромни. Уж си на склон, на високо и има гледка, няма гледка :mhihi:

Малко по-голям парцел и косачка :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 04 Юли 2022, 7:49

zAcK написа:На тоя квартал Тракия не му харесах само това, че са панелките и искат саниране. Не, че ще идем да живеем в него, но пък ми допадна. Бяхме отседнали в тоя хотел Йегерхоф, че бяхме на рожден ден в бирарията им и ни беше най-лесно. Та докато нямаше какво да правя в жегите, щото на моите не им се излизаше, обиколих наоколо пеша :ok: И то доста обиколих. Ама наистина доста :help: И не зная как може да го сравнявате с Люлин :dunno: Супер просторно. Да, като в Люлин, ама преди 30 години. Супер зелено, с широки булеварди, сенки за колите и доста спокойно. Орки не видях докато обикалях. Хареса ми. Да, не е лукс, топ, моп и т.н., панелки са, ама супер просторно и зелено. Ако се санират и се пооправи малко, ще е чудно.

Иначе съм писал много пъти, искаме в селата в яката, да. Днес с едни приятели от Пловдив, които имат къща в Брестовица се разходихме из селата и не е лошо. В самите села ми хареса. Проблемът е, че в тях улици почти няма. Имало е, ама сега са само дупки. Иначе в старите части на селата ми хареса. Извън тях си е брало лайката. Яко къщи в нивите, черни пътища, мизерия, строежи, прах, кал, лайна :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ебаси гъзарията... Обясниха ми къде има канализация, къде не. За проблемите с тока и т.н. :bchug: Ще почнем да търсим по-сериозно, да видим какво ще излезе :bchug:

На селата там най ме издразни това, че има разни психопати, дето строят огромни и грозни къщи и тия до тях почват да се чувстват като в Манастирски ливади. Ама наистина огромни. Уж си на склон, на високо и има гледка, няма гледка :mhihi:
На жената техните живеят в Тракия, наистина не е зле. Миналата седмица са се събрали почти целия вход да засеят няколко дръвчета покрай входа и да боядисат първия етаж , а повечето са стари и ….. знаете как е при общите неща.

В тази бирария повече няма да стъпя , празнувахме РД на жената, и при положение че направихме 4 цифрена сметка и оставих добър бакшиш не можаха да ни изчакат шибани 10 минути трябвало точно в 12:00 да напуснем заведението….

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Юли 2022, 10:21

В Тракия голям плюс е, че живеят сравнително млади хора. Щом се планира 1-2 месеца за проба, моя съвет е по 1-2 седмици по различни квартали. В централния район има супер места, хем сравнително спокойни, хем на 10мин пеша от главната. В Прослав/Коматево може и някоя къща с малък двор, но там селянията си е на ниво и трябва да смериш на комшии. Масово има и по някоя кокошка/петел в двора :mhihi:

carmanf1 написа:Много хулят сега застрояването между пещерско и 6-ти септември до гребната.
Само че аз лично не виждам нищо лошо.
Първо правят хубави кооперациики и комплекси, и второ там си беше кър, буреняци и змиярник.
Има обаче иди*ти, които казват че това било парк и сега го съсипвали. Ама да има хейт.

Там е зависи. Построиха някои наистина големи, тези точно на Пещерско... под терасата да имаш булевард, който е вход за града... :kuku: :kuku: :kuku: Но има и хубави, по-малки. За мен там най-големият плюс е, че на 2-4мин пеша имаш Гребната база + горичка, в която може да се разходиш. За мен Гребната е място в града, в което се откъсваш от града и бичиш айляк :bchug: За 5-6мин си излезнал от града, за 15мин си на магистралата. Докато примерно някъде около Панаира... 15мин ще си отвисиш само по кръговите в час пик :lol: От новите кооперации в Смирненски е по-скоро гадно покрай Математическата до линията на влака. Да си вземеш там и да научиш разписанието на влаковете... сори :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2022, 10:23

За Пловдив:
Аз дойдох тук на разходка и се застоях
Вече около 15 години циркулирам Пловдив-София- до Пловдив.
Живеех в "Кючука" или "Южен" до преди 3 години и честно казано, мексиканци не съм виждал на около.
Спокоен и доста зелен квартал с много дървета.
От както се преместих в къща на 15 километра от Пловдив ми е по-добре разбира се.
В Пловдив , в "Кючука" вече няма къде да се паркира автомобила. Всичко е заето. На всякъде се строят нови кооперации и специално в този район са една идея "по-луксозни" с изключение на един комплекс до затвора.
Разбира се, малките не толкова натоварени зелени улички на "Кючука" са идеални за каране на колела и разходки.
НО, просто вече там е мега застроено. Аз имам апартамент там и рядко вече ходя. Когато отида и през седмицата и през почивните дни, все няма място за паркиране.
Другият квартал е "Тракия" и то в някой зони. Широки булеварди и все още има места за паркиране. Приятни са, но там не съм живял и само минавайки, ми прави добро впечатления.
Може би има известни зони около "Пещерско Шосе" и "Гребна База". В момента се извършва доста приятно ниско строителство до гребната база и се очертава приятно място за живеене там, ама след поне 2 години.
Обаче, имам парцел там и когато съм ходил е пълно с комари може би заради гребната база. А аз мисля, че комарите са най-гадната работа.
В Пловдив улиците са прилично чисти и поддържани.
Преди 10 години от единият край на града до другият край в час пик ми отнемаше около 10-12 минути, сега минимума е 25-30 минути.
Движението е много интензивно и аз тук в Пловдив съм забелязал, че това са едни от най-лошите шофьори. Карат както намерят за добре, не познават елементарни правила, но за сметка на това искат да покажат, че това е правилно.
ВИНАГИ , ако се движете два автомобила успоредно на булевард с две ленти в посока и вие сте в лявата част а пред десният има спрял автомобил в дясно на булеварда или някой се движи бавно, този пред който е препятствието автомобил веднага влиза във вашата лента без никакво предупреждение и заявява, че ви е дясно стоящ и има това право!
Кара се бързо и малоумно.
Вижте новините, в Пловдив няма катастрофа само с 2 ударени автомобила. Тука е града на пияните , без значение мъж или жена, в повечето случай са жени, който са помели на паркинг поне 3-4 автомобила.
Преди години, когато дойдох тук ми направи впечатление, че това е града с климатиците.
Обаче са такива жеги тук, но не е нещо страшно, слагаш климатик и всичко е точно.
Жената, когато я водя в София и е студено :mhihi:

п/п
Обичам си София, просто малко се пренасели, но пак е любимият ми град.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 04 Юли 2022, 12:52

Моджо написа:А на Пазарджик какво му е ?

Колега изкарах известно време там, покъртително е. Никога не бих отишъл там повече, камо ли да живея. Всяка втора кола на улицата е старо БМВ десняк, бели хора няма .. Вечер след 9-10 успех да намериш нещо отворено за храна или напитки. 2 кръчми и 2-3 кафета, пълни с тъмни батки с татуировки гледащи лошо .. Всяка втора къща неизмазана :dunno: :dunno: Всеки кара както може и иска, спира се навсякъде .. Дори ми е странно, че питаш ..

И друго се чудя, няма ли някой преместил се от София на морето ? Живот и здраве с мойта сме говорили вече по въпроса и в най-скоро време вдигаме гълъбите за Бургас. Дори се чудя и за Слънчев бряг и пътуване до Бургас за работа и пазар и т.н. Като време е по-бързо от младост/люлин-център през цариградско или сливница в час пик.

И друго не разбирам. Как може да има хора, работещи онлайн (гледам, че масово тук сте така), който да живеят в София или Пловдив ? Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.

Някак си животът би бил много по-хубав ако имаш такава гледка през прозореца

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 6v8uk&f1=2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 04 Юли 2022, 13:20

BaDxBoY написа:Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.

То всеки си мисли така и около мен всички така си мислеха и аз така си мислех, ама като тръгнеш из страната, като почнеш да смяташ и накрая като почнеш да дърпаш чертите се оказва първо, че софията въобще не е толкова зле колкото я изкарват разни хора и второ, че извън софия пък въобще не е толкова розово, колкото пък го изкарват други хора :mhihi: Ако не се лъжа в тази и някои други теми аз лично съм описвал премеждията си. Търсих и ходих по огледи повече от година, както в България, така и в Гърция и Турция. Идеалното за мен място не можах да намеря. В зависимост от точната локация все с нещо трябваше да се прави компромис. Отделно разни подводни камъни и тънки моменти в гръцко и турско. Не, че в София всичко е 6, но трябваше да оставя нещо, което вече ми е малко или много познато, знам му и съм му свикнал на кусурите и тепърва да се забивам в някакъв гингирлик, където наново цялата хамалогия и прецених, че няма смисъл. А и като гледам хората около мен много малък процент заеб@ха софия и се забиха някъде из провинцията т.е. не съм само изолиран случай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 04 Юли 2022, 13:35

madafaka_donkele написа:
BaDxBoY написа:Все си мисля, че успея ли да се докопам до онлайн работа, крака няма да ми стъпи в голям град, още повече без море.

То всеки си мисли така и около мен всички така си мислеха и аз така си мислех, ама като тръгнеш из страната, като почнеш да смяташ и накрая като почнеш да дърпаш чертите се оказва първо, че софията въобще не е толкова зле колкото я изкарват разни хора и второ, че извън софия пък въобще не е толкова розово, колкото пък го изкарват други хора :mhihi: Ако не се лъжа в тази и някои други теми аз лично съм описвал премеждията си. Търсих и ходих по огледи повече от година, както в България, така и в Гърция и Турция. Идеалното за мен място не можах да намеря. В зависимост от точната локация все с нещо трябваше да се прави компромис. Отделно разни подводни камъни и тънки моменти в гръцко и турско. Не, че в София всичко е 6, но трябваше да оставя нещо, което вече ми е малко или много познато, знам му и съм му свикнал на кусурите и тепърва да се забивам в някакъв гингирлик, където наново цялата хамалогия и прецених, че няма смисъл. А и като гледам хората около мен много малък процент заеб@ха софия и се забиха някъде из провинцията т.е. не съм само изолиран случай.

Всичко зависи от това какъв човек си. От характер до характер разликата е огромна.

Давам ти пример- Германия.
Живях там в малко градче - под 100 000 човека. Имаше 4-5 магазина, 1 мол, 1 гара и един център. Тва е. Аз се чувствах в рая, докато останалите ми сънародници не издържаха и плачеха по цяла нощ за студентски град и слънчака. Работех си нормална работа, вечер си карах колело или скутер покрай реките и езерата, обикалях постоянно, не съм се прибирал в нас. Чувството да няма задръствания,всичко да е тихо и чисто е уникално.Запознах се с немци, правихме си скари уикендите и т.н.От друга страна останалите българи полудяха там. Сега съм в София от 4-5 години, живея в сравнително хубав квартал - Оборище и освен вкъщи и на работа не съм излизал от над 2-3 месеца. В сградата в която живея има Lidl и тва е. Опитвал съм се да карам колело или да се разхождам, но като цялата цигания и мръсотия ме напряга, някак си не мога да приема това което ми казваш.

Бих избрал винаги да взимам 1000 лева в малко градче с наем 400 лева, където да има къде да излизам и да се наслаждавам на живота, вместо 2500 лева с наем 1000 лева в голям град, където или ще работя или ще пътувам до работа, за да мога да имам пари да го правя това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2022, 13:51

Според различните периоди на живота на човек има и различни предпочитания.
Младите хора искат по-урбанизирана среда с повече възможности за реализация и забавления, както и да има къде да си отглеждат децата.
След някоя друга година и промяна на личното състояние, ангажименти към деца и тн човек почва да търси по-спокойни места за живеене.
Така, че няма точна формула на този въпрос.
Ако си семеен с дете с претенции, под претенции имам в предвид училища и места за развитие на младият индивид, както и приятели, то тогава няма много избори и номадски начин на живот.

Ако обаче вече сте минали този период и без сериозни ангажименти към някого подрастващ с претенции към заобикалящият го свят, то тогава пътища много.
Ако работите онлайн и получавате средна за страната заплата , то винаги може да се установите в апартхотел в зависи какво харесвате, море или планина.
Има целогодишно поддържани много добри комплекси.
Ако искате малко по в страни но до големият град, взимате къща около София, Пловдив, Бургас или Варна.
Има много приятни затворени комплекси с къщи, където до някаква степен циганията е сведена до много ниски нива, чисто е и поддържано.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 04 Юли 2022, 14:56

madafaka_donkele написа:

То всеки си мисли така и около мен всички така си мислеха и аз така си мислех, ама като тръгнеш из страната, като почнеш да смяташ и накрая като почнеш да дърпаш чертите се оказва първо, че софията въобще не е толкова зле колкото я изкарват разни хора и второ, че извън софия пък въобще не е толкова розово, колкото пък го изкарват други хора :mhihi:..........

:yes:

Само бих добавил, че не винаги проблемите и подводните камъни идват отвън. Хора живели дълго и израстнали в големия град не винаги разбират или са способни да осъзнаят какво е нужно, за да живееш в приказната картинка с хубав изглед. Снощи примерно имах спор с жена ми :mhihi: (която е типичен градски човек). Пролетта ми каза "ще е супер да насадим няколко корена домати, краставици, защо не и ягоди и малини да има за децата"(тя никога нищо не е отглеждала в градина/на нива :mhihi: ) След спорове тогава аз ограничих нещата до 20 корена, тя искаше доста повече.
Два месеца по-късно имаме спор, защо почти всяка вечер трябва да се прави нещо на градината :mhihi: Не можем ли просто да ги оставим да си растат и да ги поливаме веднъж в седмицата :mhihi:

Подобни проблеми могат да дойдат от косене на двор, ремонти по къщата, подготовка за зимата и т.н.

Веднъж свикнал ли си "на лесното" в големия град връщането към реалния живот изобщо не е лесно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Юли 2022, 15:31

Всички искат в двора да имат всичко, ама някой друг да го гледа :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 04 Юли 2022, 15:46

TNT написа:Всички искат в двора да имат всичко, ама някой друг да го гледа :lol:

и това е възможно, ама трябва да си плащат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 04 Юли 2022, 15:56

То даже въпросът не е кой върши работата, а че се върши работа по принцип вместо да имаме повече свободно време. :mhihi:

Много ми беше смешно да я гледам как мига на парцали като казах края на Май, че съм поръчал дърва. :mrgreen: :shock:
"А ама как нали зимата свърши?" :shock:

Изобщо схващането, че подготовката за следващата зима започва със свършването на настоящата е напълно непонятно за някой който цял живот се е топлил на ТЕЦ. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 04 Юли 2022, 16:06

Проблемът с циганите е, че се опитваме да ги интегрираме, вместо просто да ги дезинтегрираме. Ама сега май е забранено вече :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Юли 2022, 16:51

Те си искат в гетото , не знам що смятате че умират да живеят в български квартал ? Говорил съм с мангали за това нещо и мангала вика само в махлата , на друго място :nono:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 04 Юли 2022, 20:16

TNT написа:В Тракия голям плюс е, че живеят сравнително млади хора. Щом се планира 1-2 месеца за проба, моя съвет е по 1-2 седмици по различни квартали. В централния район има супер места, хем сравнително спокойни, хем на 10мин пеша от главната. В Прослав/Коматево може и някоя къща с малък двор, но там селянията си е на ниво и трябва да смериш на комшии. Масово има и по някоя кокошка/петел в двора :mhihi:

carmanf1 написа:Много хулят сега застрояването между пещерско и 6-ти септември до гребната.
Само че аз лично не виждам нищо лошо.
Първо правят хубави кооперациики и комплекси, и второ там си беше кър, буреняци и змиярник.
Има обаче иди*ти, които казват че това било парк и сега го съсипвали. Ама да има хейт.

Там е зависи. Построиха някои наистина големи, тези точно на Пещерско... под терасата да имаш булевард, който е вход за града... :kuku: :kuku: :kuku: Но има и хубави, по-малки. За мен там най-големият плюс е, че на 2-4мин пеша имаш Гребната база + горичка, в която може да се разходиш. За мен Гребната е място в града, в което се откъсваш от града и бичиш айляк :bchug: За 5-6мин си излезнал от града, за 15мин си на магистралата. Докато примерно някъде около Панаира... 15мин ще си отвисиш само по кръговите в час пик :lol: От новите кооперации в Смирненски е по-скоро гадно покрай Математическата до линията на влака. Да си вземеш там и да научиш разписанието на влаковете... сори :mhihi:

На самото пещерско като високата корона и другите там, винаги съм се чудил къв човек трябва да си, че да си купиш там.
Вечно мега шум, прах и мръсен въздух. Ужас.
А за ония до МГ-то, точно на линията Пловдив-София-Бургас, чисто луди. Ама хора всякакви.

А онези, където изплющяха яки къщи, по пътя за кортовете на Пиронкова. Точно до някъв мега трафопост ли е, разпределителна станция ли е не знам. Ама са ебаси кабелите мощни, стълбове и чудеса.

Аз по-скоро визирам новите между пещерско и гребната на вътре. Харесват ми и локацията за мен е добра.

А най топ ми е, имението зад Ландмарк хотела. Мега локация и много добре направено за мен поне. 8)
Наскоро карахме колела там с малкия и видях, че са бутнали и Джия Бийч.
Предполагам още някой сиромах си я е харесал тая локация за къщура 8)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата